Miten totutella punaiseen huulipunaan?

10.11.2017

Kuulen todella usein asiakkailtani, etteivät he osaa käyttää punaista huulipunaa. En itsekään aikaisemmin osannut, mutta siihen kannattaa totutella ja tiedättekö miksi?

Miettikää vaikka joitain juhlia, missä olette olleet. Muistatteko sen naisen, jolla oli kaunis huulipuna? Tällainen nainen jää usein mieleen ja varsinkin jos puna on ollut juuri oikean sävyinen. Kuvissa punainen näyttää kauniilta ja morsiamella melkein tajunnan räjäyttävältä.

Jotkut sanovat, ettei heille vaan sovi punainen huulipuna. Itse olen eri mieltä. Homman korjaa usein sillä, että meikkipohjalla on korjattu ihon virheet, poskipunaa on tarpeeksi ja huulipunan sävy oikea.

Pehmeä lasku

Postauksen ensimmäisessä kuvassa huulillani on vain nudea Maybellinen Vivid Hot Laquer -huulilakkaa sävyssä Tease. Seuraavassa kuvassa kaikki on muuten samaa, paitsi huulten keskiosaan lisäsin vähän Zuii Organicisin niin täydellisen punaista huulikiiltoa sävyssä Ruby Rose*. Tämä kyseinen huulimeikki on siis sellainen, joita näkee välillä editorial-kuvissa ja kosmetiikkassa meitä valovuosia edellä olevien korealaisten huulilla. Kun vertaa kahta yllä olevaa kuvaa, niin onhan tuo alempi kuva paljon raikkaampi kuin täysin nudet huulet. Eikö? Näin voit kokeilla mitä tahansa huulipunaa tai kiiltoa.

Kaikki peliin

Kun ylläolevaan punaan on totuttu, niin voi heittää kaikki panokset kehiin ja maalata huulet kokonaan tällä ihanalla punalla. Pelkästään tällä Zuiin huulikiillolla saa kauniin punaiset huulet, ja huulipunaa ei välttämättä tarvitse alle. Intensiivisyyttä saa lisäämällä rajauskynää, mutta sitä en itse kuitenkaan tehnyt ja silti reunoista tuli tarpeeksi tasaiset. Kyseessähän ei ole mikään perinteinen huulikiilto, koska pakkauksessa ainakin lukee huulilakka englanniksi. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka kiilto kuluisi vähän pois, niin sävy kuitenkin kevyesti pysyy. Ja onhan tuossa luonnonkosmetiikkahuulikiillossa suuri määrä hoitavia ainesosia, joten loistava huulikiilto talveen on löytynyt.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Kaisa

    Onkohan sinulla vielä vinkkiä miten sen sopivan sävyn löytää itselleen? Kaikkia maailman punia kun ei viitsi kotiin ostella. Myös itselläni on talvisin todella kuivat huulet kuorinnasta huoLimatta. Huulipunathan kuivattaa vielä enemmän. Myös huulikiillot tuntuvat huonoilta kuivilla huulilla.

    • Miia Ezen

      Heippa Kaisa! Loistava postausidea. 😊 pääsääntöisesti oon huomannu, että tällaisille todella vaaleille sopii siniseen taittavat kuten tämä. Ja tämä puna sopii hyvin monelle. Sitten taas vähän tummemmille tai ruskettuneille sopii enemmän koralliset ja oarnssiset sävyt. Tässä siis pääpiirteittäin. 😊

  • Eve

    Sinulle kyllä sopii hyvin nudet ja pinkit huulipunat. Ihailtavaa kun rohkeasti käytät eri sävyisiä huulipunia. Itselläni tykkään pinkeistä, persikkaisista, luumuisista, violettiin vivahtivista punista eniten. Voisin harjoitelka tuota rohkeampaa punaista tuolla sinun vinkillä💄

  • Eeva

    Moi Miia!
    mä käytän noita essence huulipunia nro:14 ja nro:21 ne on halpoja ei kyllä kestä koko päivää.
    Mun tukka on ruskea ihan luonostaan ja olen huomannut noi värit sopii omasta mielestä.
    Mä en tiiä mikä on vikana mut tähän kirjottaessa kaikki teksti tulee isoilla kirjaimilla,voi olla et olen jotain töpeksinyt ite.

  • Eeva

    Nyt kun lähetin viestin niin se on näköjään ihan normaali kokoista tekstiä.

  • E

    Sulle miia sopii KaIkki sävyt niin kaunIisti! <3
    Mulla on siitä ihmeellinen ongelma, että jos laitan huuliini yHtään huuLirasvaa värikkäämpää ainetta, kasvaa mun nenä välittömästi. HuuLipunia olisi niin ihana käyttää, mutta en tiedä minkä ratkaisun tähän keksisin. Mulla on aika kapea (mutta suht täyteLäiset huulet) suu, niin ehkä se suun kapeus korostuu, kun niihin lisää punaa?

    • E

      Oijoi, tulipa minunkin teksti ihmeellisesti. Pahoittelut!

  • Laura

    Tämä on niin totta! Itselläkin on joitain punaisia/tummia pinkkejä huulipunia ja käyttämättähän ne näkyy jäävän juurikin mainitsemasta syystä – en osaa olla huomiotaherättävässä huulimeikissä. Jos taas tottuu punaisiin huuliin, on olo varmasti “alaston” nudessa. Itsellä olo taas on, että koko maailman huomio kiinnittyy huuliini, jos ne on punaiset. Sitä paitsi, joidenkin meikkioppien mukaan ohuthuulisten ei kannata käyttää tummia sävyjä, koska ne saa huulet näyttämään entistä kapeammilta – oletko samaa mieltä? Tämä on iskostunut päähäni ja olen tunnollisesti käyttänyt vaaleampia sävyjä.

    Ps. Zuiilla taitaa olla kahdenlaisia huulikiiltoja, joista fluid on niin ohutta ja juoksevaa, että se on jo vartin päästä kadonnut. Sen sijaan Satin lip colour on kunnon kamaa, joka pysyy. Mulla on sävy dream, joka on todella näyttävä ja siksi jäänyt kerta kokeiluun.

  • didi

    project pan opetti minut käyttämään huulipunia! ostin niitä, mutta erityisesti tummemmat sävyt jäi kaappiin. olin jotenkin arka käyttämään niitä. päätin ottaa kolme vanhinta huulipunaa ja käyttää niitä seuraavat pari kuukautta ennen kuin menevät vanhaksi. niiden käytöstä tuli näin rutiinia ja nyt tuntuu luontevalta käyttää muitakin tummia punia 🙂

  • Mirveli

    Heh, vannoutunut punaisten sävyjen käyttäjä täällä 🙂 Haluaisin puolestani oppia käyttämään vähemmän näyttäviä huulipunia. Mutta noi nudet.. yyh.. en vaan ole koskaan nähnyt kivoja nudevärejä. Jospa minäkin vielä..

    • Miia Ezen

      Heippa Mirveli! Jatka vaan punaisten kanssa. Ne on upeita! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram