Yksin lomalle

16.10.2017

Onko sinulla kaikki hyvin? Onko Ruusumiehen kanssa kaikki hyvin? Oletko tehnyt liikaa töitä? Tässä on kysymyksiä, joita sain lähipiiriltäni, kun kyselin matkavinkkejä eri lomakohteisiin. Insta Storyssa minua seuraavat ovatkin jo kuulleet tästä hieman koomisia piirteitä omaavasta matkan varaamisesta. Kerronpas mistä kaikki lähti.

Myönnettäköön, että olen ollut hieman stressissä. Työtä on ollut paljon ja en ole oikein osannut hallita koko palettia. Jokin “time management” -kurssikin saattaisi tehdä hyvää. Kaikki on muuten elämässäni paremmin kuin hyvin ja en voisi olla kiitollisempi.

Aivan ensimmäinen ajatus oli lähteä Tukholmaan ostoksille. Aamulennolla sinne ja ja iltalennolla takaisin. Noh, sitten ajattelin, että olisihan se kiva lähteä jonnekin lämpimään. Äkkilähdöt näyttivät melko kalliilta, joten ajauduin katselemaan ihan tavallisia pakettimatkoja joulukuulle. Kanarialla saattaa olla kylmä, Välimerellä ON kylmä, mutta Thaimaassa voisi olla kiva keli. Löysin myös edulliset lennot Qatar Airwaysilla Balille, mutta äsh – siellähän on monsuunikausi joulukuussa. Lopulta varasin pakettimatkan Thaimaahan, Koh Lantalle.

Olin vielä hieman epävarma päätöksestäni ja kyselin vanhoilta lentoemäntäkollegoiltani, että minkäslainen talvi siellä Thaimaassa oli viime vuonna? Vastaus oli tasoa: “Ota mielummin mukaan kumpparit kuin flip flopit.” A-P-U-A! Peruin samoin tein varauksen ja aloin katselemaan matkoja Meksikoon. Oikeanlaista lomaa oli hankala löytää, koska halusin hotellin olevan suht luxus-tasoa. Kuntosali, netti, jooga-tunnit ja all inclusive pitäisi löytyä. Päädyin kuvissa näkyvään hotelliin ja sinne meni rahat bye-bye!

Rauhallinen hotelli, jossa on 5 uima-allasta, 6 ravintolaa ja 4 baaria. Jopa tequila-baari (alla olevassa kuvassa), jossa tarjoillaan 30:a eri tequila-merkkiä. Luvassa hauskoja Insta Stooreja. Ei sentään. Tiedossa on paljon liikuntaa ja rentoutumista, mutta mahdollisesti myös hieman työtä koneella naputellen. Mutta oikeasti – ainakin kuvien perusteella en ole ikinä ollut noin hienossa hotellissa lentoemännän työn ulkopuolella. Hotelliin pääsee kurkkaamaan TÄSTÄ.

On todella ihanaa olla parisuhteessa, jossa molemmat voivat toteuttaa omia juttujaan joko yksin tai yhdessä. Yksin reissaaminen on tietenkin aina astetta jännempää, koska sitä ei koskaan tiedä ketä tapaa. Ihmisiin tutustuu näin entistä helpommin. Pari vuotta sitten reissasin yksin Munichiin ja Salzburgiin. Matkalla tapasin upean ja vanhemman Libanonilaispariskunnan, joiden kanssa juotiin glögiä ja juteltiin rakkaudesta. Samalla reissulla tapasin myös junassa nuoren muusikkopojan, joka oli matkalla suurkaupunkiin korjaamaan soitintaan. Mielenkiintoisia ihmisiä ja tarinoita. Itse on vain unohdettava suomalainen ujous ja antaa mennä.

En koe siis millään tavoin oudoksi lähteä yksin matkaan. Kun kyseessä on vielä pakettimatka, niin ei tarvitse muuta kuin iskeä peppunsa lentokoneen penkkiin Helsingissä ja herätä Meksikossa. Oppaat vievät hotellille ja siellä odottaa tervetuliaismaljana shamppanjaa. Miksi ihmeessä tuo yksi pieni asia tuntuu niin hienolta?

Varaan matkalle muutaman hyvän kirjan, käyn shoppailemassa, urheilen ja saatanpa lähteä mukaan jollekin retkelle. Toisin sanoen saan tehdä juuri sitä mitä haluan. Viikko itseni ja omien ajatusten kanssa tekee varmasti hyvää. Lähtisittekö te yksin matkalle? Tai mikä on se asia, joka yksin matkustaessa pelottaa?

*Kuvat  tui.fi -sivustolta. 

  • EB

    Olen ollut kaksi kertaa yksin reissussa. Toisella kertaa viikon Pargassa ja viime helmikuussa kaksi viikkoa Koh Lantalla. Parasta on kun voit vain olla ja tehdä juuri sitä mitä itse haluat. Pakettimatkoilla molemmat että on joku tuki ja turva mukana. Viime reissulla tosin Koh Lantan bussi oli jo lähtenyt ennen kuin pääsin kentältä ulos mutta sain sitten privaatti kyydin matkaoppaan kanssa perille 😀

    • Miia Ezen

      Hih.. onpa hauskaa, että juuri tuonne Koh Lantalle olin menossa ja tuolla Pargassa olen käynyt teininä äkkilähdöllä siskoni kanssa. 😀

  • Minna

    Hienoa, että uskallat ja haluat matkustaa yksin! Olisimpa itsekin yhtä rohkea 🙂 Minua ehkä eniten pelottaa, että tylsistyn yksinäni tai tulee ikävä kotiin kun on vain yksin. Muuten osaisin kyllä varmasti nauttia lomasta itsekseni hyvän kirjan ja auringon parissa, mutta myöskin hinta arveluttaa. Yksin matkustaessa saa aina maksaa enemmän kuin niin, että olisi joku kaveri mukana.. Tämä mielestäni edesajaa asiaa, että monetkaan eivät halua lähteä yksin matkalle.

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Tuo tylsistyminen on kyllä varmasti sellainen, joita monet miettii. Varmasti riippuu ihan persoonastakin, että kuinka hyvin jaksaa olla yksin tai sitten tutustuu heti uusiin ihmisiin. Tuo hintakin on niin totta. Joduin maksamaan tyhjän vuoteen lisän – niin hassua kun se onkin. 😀

      • Minna

        Jep juurikin tuo tyhjän vuoteen lisä 😀 ymmärrän kyllä periaatteen tämän takana, mutta kyllähän tämä hieman myös rajaa, että mielummin tulee lähdettyä matkan jonkun kanssa ihan vain hinnankin takia. Tottakai siis hyvässä seurassa, jolla samat lomasuunnitelmat.

  • Elina

    Näyttää upealta paratiisilta! Ihan meinaa kateus iskeä! 😀 Vaikka tiedän että olet raatanut kyllä lomasi eteen, maksoi mitä nyt maksoikaan. Ja kyllä, voisin hyvinkin lähteä yksin matkalle. Mieluummin matkustan yksin, kuin sellaisen matkakumppanin kanssa joka ei tahdo samaa lomalta mitä minä. Yksin sitä joutuu avaamaan suunsa paljon useammin, ja ei pysty turvautumaan kaveriin “hädän hetkellä”. Olin irlannissa periaatteessa yksin, mutta en kumminkaan. Tapasin siellä ensimmäistä kertaa nettikirjekaverini, joka puhui vain englantia. Se oli aika jännittävää, kun ei pystynyt turvatumaan suomen kieleen vaan oli yritettävä pärjätä enkulla. Koin että olin matkalla yksin, vaikka en ollutkaan. 😀 Mukava reissu oli, mutta silti sitä kaipaa sitä suomi-hölötystä kaverin kanssa 😀 Mukavaa lomaa sulle, nauti!

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Joo, lomakaverin pitää haluta samoja juttuja, koska muuten siitä voi tulla vain riitaa. Toinen haluaa vaikka juhlia ja toinen nukkua yönsä hyvin. Toinen taas loikoilla rannalla ja toinen retkeillä. Kirjottelitko sä muuten mulle tuosta Irlannin retkestä aikasemmin?

  • Elllla

    Riippuu niin ihmisestä ja elämäntilanteesta, että haluaako matkustaa yksin. 🙂 Itse olen sinkku, eli asun ja elän yksin, ja vietän aikaa itseni kanssa aika paljon, joten en koe, että nauttisin lomastakin yksin, sillä kaipaan seuraa. Ymmärrän, että parisuhteessa oleva /perheen omaava voi nauttia siitä, että saa päättää kaikesta itse ja saa omaa rauhaa, mutta kun minulle se on arkipäivää, niin itselleni luksusta on se, että matkalla on seuraa mukana. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo ymmärrän kyllä täysin. 🙂 Itse reissasin kyllä yksin sinkkunakin ja tykkäsin siitäkin. Ja tietenkin mielummin lähtisin Ruusumiehen seurassa, koska hän kyllä osaa jättää mut reissussakin omaan rauhaan, jos sitä tarvitsen. 😀 Mutta tosiaan me ollaan kaikki niin erilaisia ja varsinkin täällä päässä istuu vähän tällainen yksinäinen susi. 😉

  • Terhi | VAGABONDA

    Hotelli näyttää aivan mahtavalta! Kyllä tuolla kelpaa yksinkin lomailla 🙂

    Olen reissannut jonkun verran yksin, viimeksi tein itsekseni kolmen viikon Unkari-Serbia-Romania -kierroksen. Tuntuu, että yksin reissatessa on helpompi löytää juttukavereita, kun ei ole sitä tuttua ja turvallista reissukaveria jonka kanssa jutella. Viihdyn kyllä joitakin aikoja mainiosti itsekin, varsinkin tuollaisessa ihanassa resortissa viihtyisin pitkään ihan vain akkuja lataillessa ja kirjoja lukiessa.

    Ihanaa loman odotusta!

    • Miia Ezen

      Kiitos Terhi! 🙂 Joo ja mä oon aika tarkka kenen kanssa lähden reissuun. En halua, että kukaan joutuu kärsimään mun seurasta, jos haluankin joku ilta vaan möllöttää hotellihuoneessa. 😀

  • marika

    Näyttää hienolta paikalta =) Ootko viikon vai kaksi? Tuliko paljon yksin matkustavan lisää hintaan?

  • Tuula

    Ihan loistava idea! Viihdyt varmasti ja saat ladattua akkuja pimeää ja kylmää talvea varten. Itse suuruusperheen äitinä kaipaan omaa aikaa. Yleensä se on sitä, että saan oman kodin käyttööni 24h – kaikki muut on poissa. Tänä kesänä kuitenkin lähdin Berliiniin yksin 3 päivän minireissulle. Hyvin meni ja voisin hyvin lähteä uudelleen yksin reissuun. Loma lämmössä sopii erittäin hyvin yksin reissaavalle. Ei välttämättä tartte tehdä yhtään mitään, paitsi lenkkeillä, uida, lukea kirjaa, syödä ja nukkua hyvin. Ihanaa ❣ Oikein rentouttavaa matkaa sinulle.

  • Sinna

    Ihana postaus, tämmösiä oon kaivannut. Sun kirjotustyyli pääsee oikeuksiinsa. Vaikka tykkäänkin kauneus- ja kosmetiikkapostauksista niin näitä oon kaivannut ”vanhoilta ajoilta” jos tiedät mitä tarkoitan 🙂 ihanaa reissua! Meksiko on mun nro 1 häämatkakohde-haave joskus tulevaisuudessa. Tammikuussa matkataan miehen kanssa Nykiin kattomaan NHL:lää ja rahat pitäis säästää sinne… mitenköhän maltan olla shoppailematta i love me-messuilla lauantaina, kääk.

  • Päivi

    Hei! Sähän saat viikossa jo oman “Benidor”-perheen (tv-sarja)! ;-D Tuolla on varmaan niin hyvät iltaohjelmat hotellilla ja kuljetukset yökerhoihin, jos vielä jaksaa….
    En ole yksin reissannu, mutta nyt tekisi mieli lähteä joogaretriittiin. Ja en taida kaveria saada mistään. Ihmisillä niin eri elämäntilanteet. Siellä tuskin pelottaisi mikään sen kummemmin. Mutta kaupunkilomalla yksin, voisi iltaliikkuminen tuntua vähän turvattomalta. Ihanaa lomaa! Siitä on jo 10 vuotta kun itse kävin Meksikossa tyttöporukalla. 🙂

  • hennamaria

    Yksin matkustaminen on ihanaa. Sitä ei pilaa edes se, että joskus saattaa havahtua ajattelemaan “voi kun hänkin näkisi tämän”. Viimeksi olin yksin työkeikalla 2 kk ulkomailla. Se ei siis ollut komennus, vaan halusin lähteä. Viikot tein töitä ja viikonloput reissasin eri paikoissa. Parhautta!

  • Ida

    Ihan mahtavaa että lähet! Oon viimeaikoina selaillut pakettimatkoja joka ilta ja miettinyt että voinko vaan lähteä yksin. Ajatusten nollaus olisi tarpeessa ja matkakuume kova, mutta kaikilla ystävillä on puolisot, eikä kenelläkään varaa lähteä matkalle parin kuukauden varoituksella. Ärsyttää että sen takia en voisi muka itse lähteä, mutta sun rohkaisemana todellakin lähen! 🙂

  • Jenni

    Oon ollut yksin Balilla ja lähisaarilla, Gileillä. Vaikka olen kaikkea muuta kuin kokenut matkailija, niin kaikki meni (jännityksestä huolimatta) hienosti. Enkä varannut edes pakettimatkaa, vaan lennot Qatarilta ja majoitukset milloin mistäkin. Bali on helppo paikka matkustaa yksinkin, eikä säässä ollut valittamista, vaikka menossa oli sadekausi (tammi-helmikuu). Eniten jännitin englannin puhumista, lentokenttiä ja huijatuksi/ryöstetyksi tulemista 😀

  • Emmiina

    Ihanaa reissua siulle! 🙂 hyvä kun valitsit Meksikon, olen käynyt kaksi kertaa ja voisin milloin vain lähteä uudelleen. Se on aivan ihana paikka! Ja se meksikolaisten iloisuus.. tutustut varmasti uusiin ihmisiin 🙂 ja täytyy hattua nostaa, että lähdet yksin toiselle puolelle maailmaa, ihan mahtavaa!

  • Anniina

    Yksin matkustaminen on parhautta, varisinkin jos on ihmisenä sellainen, että viihtyy omassa seurassa ja kaipaa välillä ihan kunnon rauhaa muusta maailmasta. Lomalla on saanut tehdä mitä huvittaa, lukea lukuisia kirjoja, nukkua sen verran kuin haluaa ja ruokapaikastakaan ei tarvitse tehdä kompromissia. Suosittelen lämpimästi kaikille, mieltä avartava kokemus olla vieraassa maassa yksin ajatuksiensa kanssa! Hyvää lomaa sinulle!

  • Anu / Aina lähelläni

    Ehdottomasti lähtisin ja olen lähtenytkin! 🙂 Toki olen (juurikin lentoemännän) työn vuoksi tottunutkin olemaan reissussa yksikseni, se tuntuu melkein normaalimmalta, kuin mennä jonkun muun kanssa 😀 Mutta se on juuri niin kuin muutkin on kirjoittaneet: riippuu kovasti elämäntilanteesta. Itse elän keskellä touhukasta lapsiperhearkea ja lisäksi työni on ihan yltiösosiaalista, niin lienee ihan luonnollista haaveilla pikku irtiotosta yksinään 😉 Haluaisin kovasti lähteä jonnekin kauniiseen kaupunkikohteeseen valokuvailemaan itsekseni.

    Ihanaa reissua, kuulostaa ihan mahtavalta <3

  • Diana

    Aih että miten ihanan näköinen kohde! Kyllä tuolla kelpaa rentoutua! 🙂 Onko aamukammassa vielä paljon piikkejä jäljellä ennen kuin pääset istumaan lentokoneeseen?

    Oletko muuten I love me -messuilla jossakin roolissa jollakin pisteellä? 🙂

  • Aino

    Moi Miia!

    Näyttää ihanalta lomakohteelta 🙂

    Itse olen lähdössä joulukuussa myös reissuun ja tuli mieleen, minkälaista meikkivoidetta suosittelisit lämpimään lomakohteeseen rasvoittuvalle sekaiholle? Toiveena tietysti, että meikkivoide ei ole liian paksu maski ja ihoa tukkiva, mutta kuitenkin peittävä ja kestäisi lämpimässä ilmastossa ilman että naama heti kiiltelee. Onko tämmöistä yhtälöä edes olemassa? 😀

    Oletko muuten testannut Vichyn dermablend nestemäistä meikkivoidetta? Onko kokemuksia minkälaiselle iholle sopii ja onko peittävä tuote?

    Mukavaa syksyä!

    • Miia Ezen

      Heippa Aino! 🙂 TUo Dermablend on nimenomaan tunnettu todella peittävistä meikkivoiteista eli kyllä tuo on peittävä. Sen kanssa kannattaakin tehdä superohutta jälkeä. Sopii mielestäni kaikille ihohtyypeille ja olikin aikasemmin yksi suosikeistani. Nyt koen sen jotenkin liian mataksi ja raskaaksi. Ehdottaisin sulle Milanin meikkivoidetta. Mulla oli se Chicagon kuumuudessa ja pysyi loistavasti. Se on peittävä ja tuntuu aluksi raskaalta, mutta sillä saa todella kauniin meikkipohjan, kun tekee ohutta jälkeä. Löydät sen mm. tästä postauksesta: https://www.elle.fi/miiaezen/2017/10/11/meikki-pintakuivalle-iholle/

      • Aino

        Olenkin joskus jo aiemmin miettinyt tuon Milanin ostamista. Taidan siis nyt laittaa sen testiin 🙂 kiitos!

  • Jenny

    Olen matkustanut yksin ja tykkään kyllä. Varsinkin tilanteessa kun on rättipoikkiväsynyt töistä ja kaikesta, ja haluaa vaan huilaamaan ja tehdä omia juttuja, yksin matkustaminen ihan parasta rentoutusta ja palautumista. Olen ollut viikon Lontoossa, jossa tutustuin eräällä iltaretkellä kivaan ikätoveriini, ja sainkin hänestä pitkäaikaisen ystävän! Kanarialla olen myös viettänyt viikon yksin. Pari päivää meni ensin huilatessa; rannalla ja poolilla uiden, lukien ja ristisanoja ratkoen. Leppoisia lounaita ranta- tai allasbaarissa nauttien. AAAhhhh. Voimien palattua jaksoikin sitten jo tutustua nähtävyyksiin, käydä kauneushoidoissa – ja tietenkin shoppailla. Ihan viiden tähden loma vaikka hotelli ei niin hieno ollutkaan kun sulla 🙂

    Mielestäni normaalilla maalaisjärjellä, avoimuudella ja ripauksella seikkailuhenkeä voi lomasta nauttia ilman matkaseuraakin täysillä. Sen verran varovainen kyllä olen, että alkoholia en etenkään yksin matkustaessa ota lasia-paria enempää kerrallaan.

    Ihanaa lomaa sulle Mia <3

    • Miia Ezen

      Veit sanat suusta! 🙂 Kaikki kuvailemasi kuulostaa juuri siltä, mitä itse haluaisin tehdä ja mitä kaipaan. <3

  • Minttu

    Hauskaa että kirjotat yksin matkustamisesta just nyt – ite oon ollu 5 viikkoa reissussa yksin Ausseissa 🙂 ja tää on ihan mahtavaa! Oon kokenu niin paljon ja tutustunu ihmisiin matkavan varrella ja nähnyt upeita paikkoja 🙂 must reissuun pitää lähteä jos siltä tuntuu, ja ite kannatan myös ajatusta pikkasen epämukavuusalueen ulkopuolelle menemisestä. Kun viihtyy yksin on myös helpompi elää ittensä kaa! Mahtavaa lomaa, ihan super makee mesta mikä meni kyllä bucketlistille 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram