Pysyvät huulipunat

20.10.2017

“Haluaisin sellaisen pysyvän huulipunan, joka ei kuivata huulia ja kiiltää.” Sanoisinko, että hieman hankala yhtälö. Tässä postauksessa keskityn nimenomaan pysyvyyteen ja sellaisiin puniin, jotka eivät lähde pussatessa tai syödessä. Noh, ellet hiero hampurilaista ympäri huulia. Rasvallahan nämä kaikki lähtee. Lisäksi näytillä on kaikki omat lempparimerkit ja jokaiselta merkiltä ne omat lempparisävyt.

Nämä nestemäiset superpysyvät punat kuivuvat huulilla mataksi ja ne tuntuvat kuivilta päivän aikana. Itsestäni tuntuu, että ne enemmänkin sitovat kosteuden huulen sisään ja huuleni eivät rohdu tai repaloidu päivän aikana. Mutta myönnetään, että kuivaltahan tämä koostumus tuntuu. Toiveet pusujen pitävästä ja kosteuttavasta punasta ovat vain unelmia. Itse rakastan näitä punia, kun ei tarvitse kokoajan miettiä, että onkohan sitä punaa vielä jäljellä.

Anastasia Beverly Hills

Tässä komeilee nestemäisten huulipunien äiti, josta kaikki on lähtenyt liikkeelle tai ainakin tullut suuremman yleisön tietoisuuteen. Koostumus on miellyttävä ja yksi parhaimmista. Hinta taitaa lähennellä kolmeakymppiä, joten se on ainoa Anastasian huono puoli. Sävyistä rakastan postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvää raikkaan punaista Carinaa ja kesän morsianten ehdotonta suosikkia sävyä Lovely, joka on hieman kylmään taittava nude (kuvassa alla). Näitä punia saa ainoastaan Kickseistä ja tietenkin ulkomailta Sephorasta.

the Balm

Nyt on ehkä pakko sanoa, että tämä on kaikista nestemäisistä punista oma lemppari upean sävyvalikoiman, edullisen hinnan sekä loistavan koostumuksen vuoksi. Meet Matt(e) Hughes punista* tällä hetkellä käytän eniten pinkkiä sävyä Chivalrous (kuvassa ensimmäinen ja alla oleva kasvokuva). Bruneteilla näyttää Commited (kuvassa toinen) ja Charming (kuvassa neljäs) aivan ihanilta. Yhdessä vaiheessa käytin paljon tummia punia ja silloin suosikkini oli Adoring (keskimmäinen). Nyt olen ihastunut oranssihtavaan Doting sävyyn (kuvassa oikealla) ja pari viikkoa sitten eräs morsiankin sai sen huulilleen. Se kruunasi raikkaan lookin.

Nyx Cosmetics

En tiedä miksi NYXin punat* ovat jotenkin jääneet omassa käytössä näiden muiden varjoon, mutta pari kuukautta sitten löysin niistä kuitenkin kaksi ihanaa sävyä. Oranssihtavan punainen Kitten Heels ja tumman punainen Cherry Skies. Tämä viimeinen sävy oli erään tämän syksyn morsiammen huulilla ja se oli täydellinen match kimppuun, jossa oli tummanpunaisia kukkia. Vieläkin itkettää – niin kaunista. 😀

Cailyn Cosmetics

Täysin tuntematon merkki minulle vielä muutama kuukausi sitten ja veikkaan, että tekään ette ole tästä kuulleet. Haluan heti sanoa, että värivalikoima on huikea ja siksi haluaisin kokeilla näitä lisää. Mielenkiintoisen näistä tekee se, että koostumus on hyvin ohut ja siksi ei niin kuivattava. Oma suosikkini ja ainoa sävy, jonka omistan, on Expressionist* – klassinen puna (kahdessa alla olevassa kuvassa). Sävy eroaa Nyxin Kitten Heelsistä sen verran, että tämä taittaa enemmän kylmään.

Isadora

Isadora on yksi harvoista Suomen marketeissa esiintyvistä meikkimerkeistä, joilla on nestemäisiä huulipunia. Sävyvalikoima on loistava nuden ystäville. Sävy 03 Posh Pink* onkin todella kaunis nude ja hyvin samantyyppinen sävy kuin Anastasian Lovely. Ainoastaan tämä Isadoran puna ei ole niin pigmenttinen ja koostumus on hieman paakkuisempi. Hinta onkin sitten jo paljon edullisempi.

Tänä syksynä Isadora on lanseerannut suuren määrän uusia meikkejä ja yhtenä niistä ovat metalliset huulipunat, jotka pysyvät kauniisti koko päivän. Loistoidea pikkujouluihin! Sävyvalikoima on violetista nudeen ja kaikkea hauskaa siltä väliltä. Jos metallinen puna kiinnostaa, niin näissä kavereissa on sitä kiiltoa ja pigmenttiä. Katsoppa vaikka alla olevasta kuvasta, jossa huulillani on sävy 81 Rose Gold. Tietääkseni näitä saa yksinomaan Sokoksilta.

Milani Cosmetics

Viimeisenä viipottaa porukan juhlavin puna. Olen aivan hulluna merkin nestemäiseen huulipunaan sävyssä Mattely in Love*. Se on metallisen hohtoinen tummempi klassinen puna ja hohtaa niin kauniisti. Tämä puna on loistava näyttävään esiintymismeikkiin tai juhlien räväyttäjäksi pikkujouluihin (kaksi alempaa kuvaa).

Onko teillä omia suosikkeja nestemäisistä punista? Vai oletteko vielä tutustuneet näihin?

*Sisältää mainoslinkin.

  • Elaine

    Mun suosikki on Max Factoryn Lipfinity, se huulilakka, jossa ensin laitetaan lakka ja päälle kiilto. Pysyy ihan kaikessa menossa <3 En vain raaski ostaa useita kun on vähän hintava mulle.

    Onko nää kaikki punat todella pysyviä, vai alkaako repeillä nopeasti? Oon käyttäny myös Rimmelin 2-vaiheista lakkaa, mut se alkaa murustua muutaman tunnin kuluttua.

    • Miia Ezen

      Heippa Elaine! Nää on tosiaan koostumukseltaan hieman erilaisia kuin esim tuo Rimmel (Max factorista ei kokemusta). Eli punaa pitää laittaa ohut kerros niin ei ala repeilemään ja taatusti pysyy. Paras vinkki on “pyyhkiä” aplikaattorista suurimmat pois purkin reunaan. Silloin saa juuri sopivan kerroksen. 😊

  • Markit

    Hei; Siis meilläpäin löytyy Kicks, en ollut huomannutkaan ennen, nyt on kyllä tuo Anastasia haettava, kun aina sitä kehut. 😃 Toivottavasti liikkeessä löytyy. Käytätkö lainkaan tavallisia huulipunia? Ja hoidatko jotenkin huuliasi (muuta kuin pussausjumppaa 😄), kun nuo huulilakat tuppaa kuivattamaan, näin minulla väitettiin? Taitaa sekin selvitä kokeilemalla…
    p.s kasvolihaksiahan pitää jumpata, sitäkin on minulle sanottu 😅

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Joo käy kattomassa Anastasian muitakin sävyjä. Sillä merkillä on paljon ihania. 🙂 Aika harvoin tulee käytettyä tavallisia huulipunia. Ainoastaan kuvauksissa. Huulikiiltoja käytän jonkin verran. Iltaisin käytän Madaran huulivoidetta taitaa olla joku hamppuvoide. Se kosteuttaa ihanasti. Ja kyllähän nuo joo kuivattaa huulia. :/

  • Minna

    Moikka! Ostin juuri Isadoran nestemäisen punan rose gold. Sitä on hankala levittää. En vaan saa siististi laitettua. Yritin siveltimelläkin, mutta ei..

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Joo niin kuin tuossa postauksessa jo sanoinkin niin koostumus on vähän paakkuisempaa. :/ Huomasitko tuon siis tuossa metallisessa sävyssä? Mulla ne taas levittyy paremmin.

  • Diana

    Viimeisen kuvan kampauksesta videotutoriaalia!? 😮😍

  • Tiinuli

    Moikka!
    Saako the balmia vain netistä ja minkä hintaisia kyseisen merkin huulipunat ovat?

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo saa vain netistä ja linkin alta löytyy hinnat. 😊

  • Tiinuli

    Kiitos nopeasta vastauksesta!Suositteletko enemmän charming vai commited sävyä vaaleaihoiselle brunelle? Charming taitaa olla vähän tummempi?

    • Miia Ezen

      Riippuu tietenkin kuinka tummasta tykkää. Ehkä tuo Commited, jos tykkää vaaleammista. Tässä on video kaikista sävyistä, mutta aika tumma malli. Voisko tästä olla siis apua: https://youtu.be/9crZFCQgYKc

  • Emmimarie

    Tuo Isadoran Posh Pink näytti niin kivalta sun blogissa, että tuli ostettua kesällä, mutta en saa sillä nättiä tasaista jälkeä sitten ollenkaan ☹️ Balmin Charming ja Adoring on mun ihan suosikkeja, mutta sopivat tosiaankin paremmi tummattukkaisena – nyt kun on vaaleanpunertava vaalea tukka. Mut ei haittaa, kivoja vieläkin 😊

  • Ninni

    Kun mattapunia levittää huulille, muodostuu huulien sisäpuolelle jossain vaiheessa näkyvä ruma raja. Voiko sille tehdä mitään?

    • Miia Ezen

      Heippa Ninni! Joo tiedän mitä tarkotat. Punaa voi välillä pyyhkästä pois juurikin sieltä huulen sisäosasta vaikka kosteusliinalla ja laittaa siihen ohut kerros uudestaan. 🙂

  • Sanna

    Pitääkö näitä käytettäessä laittaa huultenrajauskynää?

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! Ei välttämättä tarvitse. Nämä on niin pigmenttisiä, että pelkästään näillä saa tarkat rajat. 🙂

      • Sanna

        Hyvä! Ehkäpä näitä voisi kokeilla. Täytyypä metsästää tuota Anastasian lovelya, aika nätti sävy !

  • Riitta

    Hei, ostin tänään IsaDoran matt metallick punan Rose Gold sävyn, en tykännyt yhtään, levittyy rumasti eikä pysynyt huulilla, petyin pahasti

    • Miia Ezen

      Äh voi ei! 😔 Oot nyt toinen jolta kuulen tämän. Koitan nyt löytää syytä miksi ei levittyny hyvin. Oliko sulla kosteutetut huulet ennen kun laitoit? Nuo metallisethan paljastaan hohteellaan nimittäin kaikki huulten epätasaisuudet.

      • Riitta

        Hei, ei ollut, huulirasvaakäytän kyllä säännöllisesti eli huulet on ihan kunnossa 🙂

        • Miia Ezen

          No voi kökkö. 😔 Sitten en kyllä osaa sanoa.

  • Tanja

    Moikka! Kiinnostaisi kovin muunkin meikin tiedot tuossa kuvassa missä Isadoran rose gold huulilla! Silmämeikki näyttää tosi kivalta!!

  • Sari Vigren

    Heippa Miia !! Tilasin tota Milanin mattely in love huulipunaa. Kiitos vinkistä 🙂 . Olen niin tyytyväinen. Levittyy hyvin ja todella pysyy. Suosittelen muillekkin.

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! Jee!! Ihana kuulla, että tykkäsit. ❤

  • Sari

    Hei Miia!
    Itse olen n. 3 vuotta käyttänyt NaturCare huulivärejä, ei tosin nestemäinen, mutta kestävä. Ne pitävät näkymän työpäivän ajan huoliteltuna, sävy hieman haalistuu päivän mittaan mutta ei häviä tai sotkeennu edes hammaslääkärillä käydessä poskille.
    Värit ovat itsessään villin näköisiä, koska ovat nimenomaan värejä (musta, valkoinen, keltainen, sininen, ruskea) jotka reagoivat käyttäjän ihon happamuuteen ja sävystä muodostuu hieman erilainen eri käyttäjillä. Jokaiselle värille on toki kerrottu sävy mihin suuntaan se taittuu (pinkki, ruskea, oranssi, punainen).
    Tuotteet ovat kotiesittelyissä myytäviä ja hinnat n. 20 €/kpl. Itselleni on käynyt myös niin, että minulta kysyttiin mitä huulipunaa käytän ja mistä sitä saa, on kuulemma aina niin siisti palaverikahvien ja -sämpylöiden jälkeenkin. Sain sitten lennosta ravintolan wc:ssä tilauksen välitettäväksi myyjälle keneltä itse värini olen ostanut.

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! Mielenkiintoista! En olekaan kuullut kyseistä merkistä. 🙂

  • Anna

    Itse olen tykännyt Tony Molyn huulilakasta. Pysyy todella hyvin ja ei tunnu kuivalta.

    • Miia Ezen

      Joo! Tarkotatko niitä lip tinttejä? Mäkin tykkään sillon kun huulet on superhyvin kuorittu. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram