Kolme ‘must have’ -kosmetiikkaa

08.10.2017

Yksi harrastuksistani on niinkin materialistinen, kuten kosmetiikkauutuuksien pläräily netissä. Tässä on kolme tuotetta, joita todella himoitsen ja harkitsen ostoskoriin heittämistä. Tällä kertaa mukana on myös yksi klassikko.

kosmetiikkajoulukalenteri

Olen himoinnut jo pari vuotta toinen toistaan upeampia kosmetiikkakalentereita, mutta ne ovat joko myyty loppuun tai niitä on ollut hankala tilata Suomeen. Nyt yksi suosikkinettikauppani eleven on tehnyt omansa ja sen kokokin on aivan ällistyttävä. Leveys on nimittäin avattuna huimat 140 senttiä! Hintaa on 145 euroa, mutta paketin arvo on jäätävät 500 euroa. Odotuslistalle voi liittyä TÄSTÄ*. Uskon, että kalenteri myydään hetkessä loppuun. Se sisältää niin upeilta merkeiltä tuotteita, kuten Lancome, Clarins, Sensai, Sigma, YSL, Gucci ja monta muuta huippumerkkiä!

Uskomatonta kosteutusta

Uskon omaan otsikkooni sen vuoksi, että Ostolakossa-blogin Virve on hehkuttanut tätä Shiseidon uutta Fresh Jelly Lotionia Insta Storyssa niin paljon. Virvellä on niin kauniin kuulas ja kosteutettu iho, joten onhan tätä pakko päästä kokeilemaan. Näyttää olevan nyt Bangerheadilla alennuksessa 26,80€*.

Pitkäkestoinen meikkivoide

Tätä meikkivoidetta hehkutetaan vähän väliä vaikka missä ja en tiedä miten en ole vieläkään käynyt ostamassa omaani. Kehuja se saa erityisesti pitkäkestoisuudesta sekä kauniin tasaisesta pinnasta. Kuka ei näitä kahta haluaisi? Näyttää muuten olevan noin viisi euroa halvempi esim. elevenillä*, kuin Sokoksella tai Stokkalla.

Onko teillä itsellänne jotain kosmetiikkahimotuksia, josta muiden olisi hyvä tietää. Tai kenties tuotteita, joihin olette juuri ihastuneet?

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Anniina

    Blogiasi jo alusta asti lukeneena alkaa kyllästyttää mainostaminen.. Aiemmin postaukset tuntui “rehellisiltä” ja aidoilta, mutta nykyään tuntuu että postauksiin yrität vaan mahduttaa mahdollisimman monta linkkiä eri nettikauppoihin. Ymmärrän, että blogi vie aikaasi ja on oikeutettua että saat korvauksen työstäsi, mutta miksi jokaiseen postaukseen pitää laittaa provisiolinkkejä. Nykyisin on tämän takia vaikea luottaa tekemiisi arviointeihin tuotteista. Olisi virkistävää välillä lukea postauksia ilman tyrkyttämistä.
    Kaikesta huolimatta mukavaa syksyä, ihanaa että olet löytänyt intohimosi ja saat tehdä sitä työksesi.

    • Miia Ezen

      Heippa! Voi ei jos tulee tällainen olo. 😔 Olisinhan tietenkin voinut tehdä tämän postauksen ilman tuotelinkkejä. Tai sitten tuotelinkit ilman affiliate-linkkiä, että mielummin kaikki rahat menevät nettifirmoille ja en itse suosittelijana saa mitään. Mm. edellisessä postauksessa oli osa sellaisia linkkejä nettisivuille, joista en saa mitään komissioita. Pidän vaan heidän tuotteistaan ja haluan teille kertoa mistä niitä saa. Ja jos nyt mietitään lähiaikojen postauksia, niin esimerkiksi syksyn uutuus ihonhoitotuotteissa ei ollut kuin yksi linkki ja muuten vain annoin ilmaista mainosta tuotteille, joista pidän. Jos pitämäni tuote löytyy jostain suosimastani nettikaupasta, niin silloin laitan siihen affiliate-linkin. Tuotteen voi kyllä etsiä itsekin netistä tai käydä kaupasta ostamassa, jos haluaa etten saa siitä mitään korvausta.

      Kerron edelleen rehellisesti kaikista tuotteista, ja jos joku haluaa sen linkin kautta ostaa niin saan siitä pienen pienen komission. Tämän postauksen tuotteista haaveilen ja siksi en tietenkään voi niistä omia kokemuksia sanoa. Teen myös todella paljon sisältöä, missä ei ole mainoslinkkejä, jos blogiani lukee eteenpäin.

      Ymmärrän ja tiedän, että tämä tulee aina vastaan, kun blogi alkaa menestymään ja siitä tulee kirjoittajalleen työ. Toivottavasti silti kaikki tietää sen, että kerron vain tuotteista, joista pidän.

      Kertokaa muutkin ihmeessä omia fiiliksiä tästä. Onko parempi, että jätän mainoslinkit pois ja voitte itse etsiä tuotteet googlesta? Tuleeko heti tyrkyttämisen fiilis, kun tekstissä on mainoslinkki? Mitä jos se olisi normilinkki ilman “tähtimerkintää”? Lain mukaan minun on merkittävä linkki, jos saan siitä itse tuloa.

  • Kaisa

    Mulle tuli vähän sama fiilis kuin ekalle kommentoijalle, harmillista. Odotin myös tuotteiden olevan jotain sun supersuosikkeja, ei jonkun muun suosittelemia tai kehumia (ja kappas, sattumalta yhteistyöhön linkittyviä). 🙁

    • Miia Ezen

      Heippa Kaisa! Voi eiii.. 🙈 Eli nää mun omat “himokki” -postaukset ei oo selkeesti hyviä. 😔

      Täähän ei siis ole missään nimessä yhteistyöpostaus. 😊 Ne merkkaan aina erikseen.

      • Kaisa

        Ehkäpä linkkiärsyyntymisen takana onkin todellisuudessa tunne mainostamisesta: subjektiivinen tunne ja kokemus siitä, että asia ei ole täysin uskottava. Uskottavuuden puutteesta seuraa epävarmuus ja tunne siitä, että onkohan tämä totta vai joudunko “huijatuksi”. Blogimaailma on muuttunut paljon viimeisten parin vuoden aikana, lukijan näkökulmasta niin hyvässä kuin pahassa: mainokset ja kaupalliset yhteistyöt ovat lisääntyneet mutta niihin liittyvät pelisäännöt ovat tehneet kuviosta läpinäkyvämpää.

        (Muista, että blogin kommentoija saattaa seurata myös Instagramiasi. “Nyt kyrsii ja haluan avautua, koska joku huomautti mainoslinkkien ärsyttävyydestä.” On eri asia kysyä mielipidettä mainoslinkeistä kuin pohjustaa asiaa toteamalla, että niiden kommentointi on saanut ärsyyntymään. Joten tänks, muistan jatkossa jättää “ärsyttävät” postaukset lukematta ja kommentit kirjoittamatta ja/tai kommenteissa vain olla samaa mieltä, ihastella ja komppailla.)

  • Mimmi

    Itseäni ei mainoslinkit haittaa, varsinkaan silloin, kun kyseessä on tuotteet, jotka olet todennut hyviksi. Minua tosin ei kiinnosta tämän tyyppiset “must have” tai “himotus” postaukset (eli postaukset tuotteista mitä et ole kokeillut). Mielestäni postaus olisi ollut parempi, jos se olisi käsitellyt vain joulukalenteria, sillä kyseessä on kuitenkin hyvin spesifituote, joka on saatavilla vain hyvin lyhyen aikaa ja näköjään siinä on jokin jonotuslista, joten se täytyy tilata heti, jos sellaisen haluaa. Eli toisin sanoen siinä on jokin pointti miksi sitä mainostat etukäteen eikä vasta sitten, kun avaat ensimmäisen luukun 🙂

    Mutta loppupostaus on omasta mielestäni turha, eikä se tuo minulle mitään kiinnostavaa tietoa. Siinä vaan kerrot, että näit näistä tuotteista mainokset ja mainosten mukaan tuotteet olivat hyviä (kärjistetysti sanoen). Ja noh, näin lukijan näkökulmasta (omasta näkökulmastani) se ei kerro mitään, samanlaisia mainoksia ovat lehdet ja blogit täynnä. Syy miksi luen blogiasi ja ennen kaikkea se lisäarvo mitä lukemisesta saan on, että olet itse kokeillut tuotteita ja sen jälkeen kerrot niistä mielipiteesi.

    Yleisesti ottaen blogeissa olevat himotuspostaukset tuntuvat mainostukselta tai siltä ettei keksinyt mitään ”oikeata” aihetta postaukselle. Itselleni fiilis olisi ollut sama vaikka postaus ei olisi sisältänyt yhtään linkkiä mihinkään. Eli itse en saa mitään irti himotuspostauksista ja luen mieluummin tuotteista, joita olet kokeillut. Toivottavasti hankit tuon Estee Lauderin meikkivoiteen, mielellään kuulusin mielipiteesi siitä 🙂
    Tämä on vain oma näkökulmani asiaan, voihan olla, että muut saavat enemmän irti tämän kaltaisista postauksista 🙂

    • Miia Ezen

      Voi ei.. no mutta en voi aina osua oikeaan postauksillani. Hyvä tietää jatkossa, että näistä mum omista himotuksista ei tykätä. 😂 Ja oon tosi otettu, että vasta silloin tuotteet kiinnostaa, kun olen niitä kokeillut. ❤

      • Mimmi

        Niin minä en saa näistä himotuspostauksista oikein mitään irti, mutta jos muut saavat, niin toivottavasti kertovat sen sinulle 🙂 Sillä kyllähän tajuan, ettet vain minulle tätä blogia kirjoittele, vaan postailet niistä aiheista mitkä sinua ja (suurinta osaa lukijoista) kiinnostaa 🙂

        Ja linkeistä vielä, kuten aikaisemmassa kommentissa mainitsin, niin ne eivät haittaa. Jos tuote ei kiinnosta, niin linkkejä ei ole pakko klikata ja jos tuote kiinnostaa, niin se on vaan hyödyllistä, että saa heti tietää ainakin yhden paikan mistä sen voi ostaa 🙂

    • Kaisa

      Word ja bingo, Mimmi osui vikassa kappaleessaan ytimeen. Mainoslinkeistä ärtyminen voi todellakin johtua vain siitä, että postaus TUNTUU mainostukselta. Musta tuntuu, toisesta ei tunnu ja kolmannesta joskus tuntuu ja joskus ei.
      Mainoksia voin katsella lehdistä ja valmistajien sivuilta, blogeista etsin kokemuksia tuotteista!

      • Miia Ezen

        Heippa Kaisa! Mainoksia tosiaan on televisiossa mainoskanavilla, koska sen käytöstä ei kukaan maksa. Mainoksia on lehdissä, koska muuten sen tekijät eivät saisi siitä palkkaa. Valmistajat mainostavat, koska yrittävät saada tuotteensa myytyä. Ylen kanavilla, HBOlla, Netflixissä ei ole mainoksia, koska niistä katsoja maksaa. Olisitko siis valmis maksamaan blogeista esim. kk-maksun, jotta pääset niitä lukemaan? 😉

        • Emmi

          En ole alkuperäinen kommentoija, mutta en olisi valmis maksamaan blogien lukemisesta. Miksikö? Siksi, että minusta ne ovat kuitenkin kirjoittajalleen lähtökohtaisesti harrastus (toki joillekin työ mutta todella harva Suomessa elää pelkällä bloggaamisella) enkä itsekään saa harrastuksistani palkkaa, vaikka ne vievät todella paljon aikaa ja rahaakin 😉

          Tässä on muuten todella hyvää pohdintaa aiheeseen liittyen:

          http://archiegonelebanon.pallontallaajat.net/2015/05/22/terveisia-mielensapahoittajille-kuinka-paljon-blogiyhteistyot-oikein-kyrsii/

          Okei, vanhentunutta asiaa ja genrekin on eri, mutta varsinkin kommenttiosiossa moni osui asian ytimeen.

        • Emmi

          Jäin vielä miettimään tuota maksuasiaa. Miksi et kokeilisi sitä vaikka puolen vuoden ajan? Eikö kiinnostaisi tietää, montako lukijaa olisi valmis maksamaan blogisi lukemisesta vaikka 9.90 euroa kuukaudessa (tai mitä se sitten olisikaan)? Jos blogisi olisi maksullinen, sen jälkeenkö blogissasi ei olisi ollenkaan mainoksia tai yhteistyöpostauksia?

          Veikkaan, että maksavia lukijoita olisi korkeintaan kourallinen ja kun mainostulot jäisivät sen jälkeen pois, bloggaamisesta ei jäisi käteen kuin hiluja.

          Mutta tuo oli vain mun veikkaus, kokeilua odotellessa 😉

  • Eeva

    Hei Miia!
    Eihän se pitäis ketään haitata et mainoksesta saa korvauksen,mun mielestä se on okei.Sä teet sun työtä niin meikkauksessa kun blogissakin.
    Mä ainakin kokeilen kaiken merkkisiä tuotteita ja aina joku sopii ja toinen ei niinkään.Jatka inmeessä saman tapaan blogin kirjoittamista.
    Tsemppiä kaikkeen mitä teetkin.

  • Emmi

    Itse jätän sekä muoti- että muista blogeista lukematta kaikki lahjontapostaukset (niitähän rahasta tehdyt postaukset ovat, vaikka miten yrittäisi kaunistella) juuri parin aiemman kirjoittajan mainitsemasta syystä.

    Ei, minua ei suinkaan haittaa se, että bloggaaja saa blogistaan tuloja, mutta mainosten lukeminen ei muuten vaan kiinnosta ja siksi on tärkeää, että kaikki mahdolliset ”yhteistyöt” on mainittu selkeästi teksteissä (kuten tässä blogissa onkin) 😊

  • TaaWi

    Heippa. Minnuu ei oo ikinä noi mainoslinkit haitannu. Päinvastoin kiva ettei tarvihe erikseen ruveta googlettamaan et mistähän tätä sais ja mihin hintaan? Jatka vain samaan malliin 😊

  • Tiina

    Oli pakko tulla kommentoimaan, kun katoin ig-storyn ja mietin, että mikä näissä mainoslinkeissä nyt niin harmittaa…Itseäni ei blogeissa haittaa jos linkit ovat sellaisia, joista blogisti saa rahaa. Ne joita se häiritsee, riivaa selkeästi kateus…mikä on harmillista, että jaksaa oman päivänsä sillä pilata. Ja miksi pienen summan saavaa blogistia epäillään “epärehelliseksi, tuotteesta vain rahan takia tykkääväksi…” Mainontaa on aina ollut ja tulee aina olemaan. Joku siitä käärii aina rahat. Niin se maailma pyörii. Jos joku tuote herättäisi kiinnostuksen niin helpoinhan se on tuollaisen suoran linkin kautta ostaa. Ja tuskin mitään ala-arvoista tuotetta kukaan kehuisi mahtavaksi pennosten takia…kärsisihän siinä ennen pitkää blogistin mainekkin. Ja hei, aina voi jättää lukematta sen postauksen, jossa näitä linkkejä on, jos ne harmittavat…
    Minusta olet Miia edelleen yhtä aito persoona kuin ennenkin, vaikka blogistasi nykyään varmasti enemmän tuloa saat kuin alkuaikana 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! Voi ihana kun löysit juuri sen pointin, jonka oon unohtanu sanoa ja kommentoida. Maine siinä kärsisi ja bloggaaminen loppuisi lyhyeen, jos mainostaisin mitä sattuu ja huonoja juttuja. Huh miten paljon oonkin saanut huonoja juttuja testiin.

  • Juuulia

    Musta noi linkit on just hyviä! Enkä aina edes huomioi onko siinä sitä tähteä vaiko ei. Linkin kautta pääsee heti asian ytimeen ja ei tarvi ite alkaa ettimään tuotetta. Mä ainakin klikkaan mielellään sivuille jonkun blogin kautta, juurikin sen takia, että mahdollisimman moni hyötyisi asiasta 🙂

    Mä ajattelen, että noi linkit on tosiaan aivan OK juttu. Musta ainakin tuntuu siltä, että linkkat vaan niitä mistä ite tykkäät ja mistä sulla on itellä hyvät kokemukset 🙂

  • pauliina

    Tuo kalenteri olisi täydellinen! 🙂
    Minua ei henkilökohtaisesti häiritse nämä mainoslinkit. Kyllähän suosittelijalle/ tuotteesta kirjoittavalle, kuuluu joku osa varsinkin jos tuotteen myynti kasvaa!
    (Kyllä katsoin koko ig Storyn höpötyksen 😘🌼)

  • Myyjätär

    “Avautumisen” seurauksena päädyin nyt lukemaan postauksen 😄 Itse en näe näissä mitään ongelmaa, tämä on sun työtä johon käytät valtavasti aikaa. Saadaanhan me muutkin ihmiset palkkaa tekemästämme työstä, ainakin toivottavasti? Itse saan varsin paljon lokaa niskaan siitä että teen työssäni lisämyyntiä, esimerkiksi tarjoan kassalla vielä jotain jo ostamiesi tuotteiden lisäksi. Minun on pakko tämä tehdä; pelkästään työsopimuksen liitteenä olevat myyjän tehtävät tähän velvoittaa ja siitä mulle maksetaan palkkaa. Ei nyt ihan verrattavat keskenään mutta tavallaan kuitenkin. Ilmaiseksi en minäkään työtäni tekisi.. Minä ainakin mielelläni heitän sinulle tai kelle tahansa bloggaajalle mieluusti “kolikon” hyvästä suosituksesta. Teemu Sumell suosittelee usein omia suosikkejaan snapeissa ja hänhän ei saa mitään provikkaa sen kummemin useimmissakaan tapauksissa (näin olen ymmärtänyt), laitan usein kiitokset snapissa kun olen hakenut ja hyväksi kokenut vinkit 🙂 Älä lannistu!

  • Anonymous

    Hei!
    Minua ei myöskään nuo linkit häiritse. Kaipasin jopa linkkiä tuotteisiin, kun kirjoitit syksyn uusista ihonhoitotuetteista. Kiva, kun olet blogissasi kirjoittanut nykyisin enemmän näistä ihonhoitotuotteista. Toki mielellään myös lukee blogia, jossa on kuvausta ihan perusarjesta ja elämästä. Iloa syksyyn!

  • Riikkapauliina

    Moikka,
    Itse oikeastaan hämmästyin, kun luin, että joitain oikein häiritsee nuo linkit. Itse nimenomaan tykkään siitä, että saan helposti heti klikata tuotetta josta kiinnostuin. Se on niin ihanan helppoa!
    Ja mielellään tuen bloggaajaa samalla jos hän siitä pienen korvauksen saa, hänen ansiostahan tuotteesta tiedän.

    Aina on kiinnostavaa tietää mitä itse pidit tuotteesta, mutta ei tämäkään postaus häirinnyt. Nämä tuotteethan on selkeästi sellaisia joista olet kuullut hyvää ja halusit niistä vinkata meille lukijoillekin😊 en todellakaan usko, että huvikseen näitä mainostaisit😄

  • berni

    Ei häiritse tälläiset postaukset ja linkit on vaan hyvä, jos itse kiinnostun niin toivon linkkauksia, koska se säästää multa vaivaa, eikä multa ole pois että siitä toinen saa rahaa 🙂

  • Anni

    En ole ollenkaan samaa mieltä kuin muutamat ekat kommentoijat. Jotenkin tuntuu että tämä blogimaailma ja bloggaajat tekemiset otetaan välillä lukijoiden keskuudessa vähän liian vakavasti..? Itse en ole rehellisesti koskaan miettinyt mistä rahasi saat ja kuinka paljon tienaat linkeilläsi. Tykkään meikeistä ja luen niistä kertovaa blogia, kaikki suorat linkit ovat vain hyvä lisä! Minulle se on ihan sama maksanko sen “mainostamislisän” bloggaajalle vai vaikkapa jollekin aikakausilehdelle. Joku siitä hyötyy jokatapauksessa että minä sen tuotteen ostan.

  • Minttu

    Minuakaan ei häiritse tällaiset postaukset linkkeineen, sillä palkka se on bloggaajienkin saatava. Toisia lukijoita linkit helpottavat etsintää, itse sivuutan linkit huomioimatta.

    Ymmärrän kyllä toistakin näkökantaa. Eri blogeja seuraillessani olen kuitenkin itsekin havahtunut miettimään, kuinka paljon bloggaajat mainostaisivat tuotteita, jos eivät siitä saisi palkkaa tai etuja. Niin on varmasti tapoja, kuin on bloggaajiakin 😊

  • Miupe

    Moi!

    Mua ei varsinaisesti häiritse linkit, mutta oon kyllä aikaisemmin miettinyt että onko tuotesuositukset täysin rehellisiä vai onko niitä vain suositeltu tulojen takia. Olen siis suhtautunut hiukan skeptisesti yhteistyöpostauksien ja tähtilinkkejä sisältävien postauksien sisältöön.

    Mutta KIITOS kun tuolla ylempänä hieman selvensit tätä systeemiä 🙂 Tottakai haluan, että sinäkin saat tuloja tekemästäsi työstä. Joten (toivottavasti) ei jatkossa häiritse linkit yms.

  • Nana

    Noi linkithän nimenomaa helpottaa myös lukijaa, jos haluaa kyseisen tuotteen itselleen ostaa 😊 Tietty jos tuote ei kiinnosta, voi jättää vaikkapa koko postauksen lukematta. Mä oon monta kertaa kiinnostunut jostakin tietystä tuotteesta ja linkin kautta päässyt ostamaan sen heti. Niin vaivatonta ja nopeaa ☺️ Ja tietysti “kiitoksen” kuuluu mennä sille, jonka kautta tuote sinne ostoskoriin päätyy. Luulisi olevan itsestäänselvyys 🤔 Kyllähän yritykset tv- ja lehtimainoksistakin maksaa.

    Ei siis haittaa yhtään tällaset postaukset! Päinvastoin, tosi kivoja 👌🏻

  • Anonymous

    Tykkään ihan tosi paljon, että on linkki tuotteeseen!
    Olen onnistunut jonkun verran hyviä ostoksia tekemään linkkaamiesi perusteella💄
    Korealaisesta kosmetiikasta en ennen sua tiennyt ja nyt olen siitä hieman kiinnostunut, myös joululahjoiksi🤶🏻
    Eli please, linkitä jatkossakin, koska hetken päästä, jos et linkkaa, joku(minä) kuitenkin kysyy, mistä tota saa🙊

  • Tanja

    Itse ostan tosi paljon tuotteita juuri eri blogien perusteella. Mahtavaa, että tuotteen pääsee suoraan ostamaan linkistä. Se helpotta älyttömästi!! Ainoat itseäni ei yhtään kiinnostavat vinkit on niitä, kun joku uusi tuote lanseerataan ja kaikissa blogeissa mainostetaan tätä uutuutta, se on hassua, ei ainakaan minua innosta kokeilemaan. Mutta ei sekään minua häiritse, ei vaan saa testaamaan. Kaikissa blogeissa on postauksia jotka ei nin kiinnosta, nehän on näppärä hypätä yli, ihan kuin lehteä selaillessa.

  • Em

    Ei häiritse linkit. 😘

  • Mia

    Moi Miia 😊
    Pystyn samaistumaan kumpaankin ääripäähän näissä mielipiteissä. Mulle hyvä blogi on sellainen, jossa kaikki tekstit ei käsittele jotakin tuotetta. Tykkään sellaisista blogeista, joissa on jotain “oikeaa” sisältöä. Ja paras blogi on sellainen, jota ei tehdä tienaamismielessä. Näin se vaan on. Jos jokainen postaus alkaa muistuttaa tuotekuvastoa, alkaa turhauttaa, ja niiden timanttien löytäminen kaiken seasta hankalaa.
    Juuri sun blogia en halua tässä kommentoida, koska en lue sitä niin ahkerasti että voisin arvostella. Nää on mun yleisiä mielipiteitä asiasta.
    Sä teet juuri sellaisia postauksia kuin haluat! Kaikki muu olis turhaa.

  • Mehis

    Samaa mieltä kommentoijan Berni kanssa👌🏻👍🏻 Jatka samaan malliin 😊

  • Markit

    Moikka; Olen tainnut lukea huolimattomasti, kun en ole tähtiä noteerannut tarpeeksi, vissiin loistan itse 😄. 1. ajatus tämän postauksen jälkeen oli vastaus viimeiseen lauseeseesi: pitäisikö minun kertoa Lancomen hyvästä, ohuesta ja peittävästä meikkivoiteesta, Joe Blascosta…Kalenterissa näkyy olevan todella hyviä huippumerkkituotteita, laskin, että kahdeksasta on kokemusta. Minusta saat/pitää kertoa myös niistäkin joita et ole kokeillut ja jos se jotakuta häiritsee, so what, kuten nuoriso sanoo. Onhan yleisesti tapana kertoa hyvistä tuotteista ystäville, vaikkei omakohtaista kokemusta ole, mutta on muuta luotettavaa tietoa tai muutoin kovasti haluaisi sen hankkia. Monet ostavat tuotteita ilman mitään tietoa. Valinnat pitää tehdä aina itse. Ethän sinä mitenkään voi testailla kaikkia maailman meikkituotteita. On blogin lisäarvo, jos olet kokeillut, mutta ei tuote välttämättä minulla silti toimi.
    Mitä tulee linkkeihin, niin älä jätä pois. On nopein tapa saada lisätietoa ja aina ne kaikki avaan. Ja työstä on tapana saada palkkaa!
    Siis, pidä blogisi juuri sellaisena kuin se nyt on! Koskaan et kuitenkaan voi kaikkia miellyttää. Ja eikö nuo ” himotukset” ole vähän sellaisia pieniä unelmia? Minua himottaa aina eri kosteusvoiteet ja hajuvedet. Järki sanoo ” älä osta nyt, käytä vanhat pois”. 😄
    Ja kyllä minä sinun juttuihisi edelleen luotan. Tsemppiä ja mukavaa uutta viikkoa!❤

  • Emmika

    Arvostan mielipiteitäsi kosmetiikasta, jolloin minua kiinnostaa myös, jos sinä olet kiinnostunut jostain tuotteesta, vaikka et olisi sitä vielä päässyt kokeilemaan. Luotan arvostelukykyysi ja tiedät paljon enemmän kuin minä, jolloin ehdottomasti kiinnostaa se, mikä tuotteissa herättää mielenkiintosi jo ennen testausta.

    Joten en todellakaan usko, että huviksesi vaan mainostat täällä mitään, vaan aidosti kerrot hyväksi kodetut jutut ja mielenkiinnon kohteesi. Tämä ei ole mikään pelkkä tuotteiden arvostelupalsta, josta lukijat löytävät vain kyseisestä aiheesta tehtyjä postauksia. Minusta tämmöinen osoittaa vain intohimoa alaasi kohtaan. Ihan sama, kuinka monta mainoslinkkiä postauksessa olisi. Ihanaa, kun saat työstäsi korvauksen, jonka minä myös mielelläni luotettavalle lähteelleni suon. Joten tätä lisää, mukavaa syksyä! 🙂

  • Minttunen

    Ei se linkkaaminen ärsytä, linkin käyttähän on vapaaehtoista. Se ärsyttää etenkin muotibloggaajilla, että he saavat ilmaisia tuotteita (monesti monen sadan euron arvoisia) ja linkkaavat, että täältä saa tämän ja täältä tämän. Yhteissumma on huima tuotteista, jotka bloggaaja on saanut itse aivan ilmaiseksi. Ja se aikamäärä, mitä tuollaisen postauksen tekemiseen menee, ei ole missään mittakaavassa sen palkan kanssa jonka bloggaaja siitä saa. Puhumattakaam matkoista, joita heilke maksetaan (esim. Fashion weekit ympäri maailmaa) eikä mulle oikein avaudu, mitä työtä he siellä oikein tekevät muuta kuin kuvaavat itseään blogiinsa. Monella tuntuu nousseen vähän päähän, ilmaisia tuotteita, matkoja, ja hyvin pienellä panoksella. En tarkoita sinua, oot musta tosi aidon oloinen ja helposti lähestyttävä.

    • Miia Ezen

      Heippa Minttunen! En tietenkään täysin tiedä minkälaista työtä muotibloggaaja tekee, mutta sen tiedän sata varmasti että he tekevät yrittäjinä tuntimääräisesti paljon töitä. Sama se on itsellänikin. Postaukset näyttävät helposti siltä, että otetaan muutama kuva, kirjoitetaan vähän ja postaillaan. Totuus kameran takana on toinen. Työtä tehdään paljon! Ja ihanaa kun jätit tämän kommentin, koska haluankin tehdä My Day -tyyppisen postauksen siitä kuinka paljon työtä blogi teettää ja mitä kaikkea siihen kuuluu. 😊

      • Minna

        Tiedoksi Minttuselle että työn ei kuulu olla ilmaista. Lisäksi työstä maksetaan verot. Jos bloggaaja saa sohvan, hän ilmoittaa sen verottajalle ja maksaa verot (tämän takia suurinosa saa sekä rahaa että tuotteita, jotta on varaa ne verotkin maksaa, koska tuskin verottajalle kannattaa sohvatyynyä lähetellä korvaukseksi). Voihan sitä toki ilmaiseksikin aikaansa käyttää jonkun firman hyväksi, mutta kyllä minä ainakin yrittäjänä mielelläni ostan bloggaajilta palveluja oman firmani mainostamiseksi.

        Ja Miikkulainen, teet juuri niinkuin pitää ja Instan avautumisella saat vaan entistä enemmän taaksesi jengiä, jotka ymmärtävät kyllä mistä on kyse. Kovimpaa kaakattavat aina kritisoijat. Ja suurinosa ei oikeesti vaan tajua kun kommentoivat näitä ilmaishöpöhöpöjä, tuskin ne ilkeyttään. Nauti syksystä! 🙂

  • Janina

    Mun mielestä, jos sä näät sen vaivan, että kirjoitat tästä aiheesta ja teet yhteistyötä, kulutat aikaasi kyseisen firman kanssa yhteistyöasioiden parissa ja haluat jakaa sen muille, ansaitset omat osuutesi tässä asiassa 🙂 usein myös tämä asia menee toisinpäin, te saatte meille mahdollisuuden alekoodeihin yms, missä me säästetään rahaa teidän ansiostanne. Joten jos sä hyödyt näistä jotenkin, sen ei pitäisi kenenkään maailmaa kaataa. 🙂

  • Ei mainoksia kiitos

    Hmm. En usko, että kenelläkään on varsinaisesti mitään niitä linkkejä tai tähtiä vastaan, mutta jos niitä linkkejä ja tähtiä vilisee joka jumalan välissä, niin väistämättä uskottavuus vähenee. Kunhan teet niitäkin postauksia, joissa ei tähdet vilise 🙂 Kieltämättä paljon on tullut tuotepostauksia, jotka haiskahtaa mainoksilta ja itse en pidä mainoksista niin blogeissa, tv:ssä kuin missään muuallakaan. Ja vaikka postaus ei olisi yhteistyöpostaus, niin se on kuitenkin tavallaan mainos, mikäli se on täynnä mainoslinkkejä :/ Mun päivää se ei pilaa todellakaan, mutta loppujen lopuksi se aiheuttaa sen, että blogissa käyminen vähenee ja lopulta loppuu. Itse luen blogeja muista syistä kuin siksi, että löytäisin uutta ostettavaa. Toistaiseksi kuitenkin pidän blogistasi ja toivon, ettei sille kävisi niin kuin kovin monelle blogille eli sisältö muuttuisi pelkiksi mainoksiksi.

    • Miia Ezen

      Eli jos jatkossa kertoisin samalla tavalla tuotteista mutten laittaisi niistä linkkejä? Onko se silloin ok? 😊

  • Henna

    Ei oo minulta pois, saatpa linkkien kautta jotain tai et. En edes aina huomaa niitä. Saan tästä blogista muuta arvoa, opastusta ja ideoita. Mun suhtautuminen itsestä huolehtimiseen itseni takia on muuttunut positiivisempaan suuntaan 🙂

  • Maiju

    Heippa, sun blogi ja instastoriet vaan nyt on aivan parhaita enkä muuttaisi mitään. Mä en edes tiedä mitään noista * -merkatuista. Luulin, että bloggaajat saa jollain muulla perusteella komissiota tai muuta bonusta. Eli anyway – arvostan infoa niistä tuotteista, joita olet kokeillut eikä haittaa lukea / kuulla niistä, mitä himotuslistallasi on. Löysin Isadoran tuotteet postauksesi kautta. Ostan kaiken aina Sokoksesta, kun tarviin myyjän apua sävyn valintaan. Yes, old school.

    Älä muuta mitään. Oot ihana <3

  • Eve

    Minua eivät linkit häiritse. Ovat helppo ja nopea tapa saada selville mistä tuote on ainakin saatavilla. Silti aina vertailen hintoja, en sokkona tilaa tuotetta. Kaikenlaiset postaukset kiinnostavat vaikka meikit ja niihin liittyvät jutut ovatkin suurin intohimoni. Kauneudenhoito, hajuvedet, hiusjutut yms… tukevat kaikki aiheita mitkä itseäni kiinnostavat. Toivon että et anna toisten muokata blogiasi vaan seisot postauksiesi takana koska sinun blogihan tämä on!!! Mainokset yms… kuuluvat tähän päivään ja ne voi jättää noteeraamatta jos ne itseä jotenkin häiritsevät. Itse olen saanut paljon hyviä ja kullanarvoisia tuote vinkkejä sinulta. Jatka samaan maliin ja ei kukaan mainettaan arvostava bloggaaja suosittele tuotteita joita ei ole oikeasti kokenut hyviksi. Tähän itse luotan!

  • Eeva

    Mikä kumma monia suomalaisia naisia vaivaa kauheaa arvostelua ja lyödään toista matalaksi.
    Antakaa mieluummin arvostusta ja tukea naismaailmassa.En oikein aina ymmärrä tätä lyömiskulttuuria.

  • Emmi

    Karkkipäivä-blogissa oli joku aika sitten keskustelua samasta aiheesta ja vastaan tähän nyt samalla tavalla. Musta on vaan reilua että suosittelija saa osan tulosta, koska muutenhan se olis vaan ilmaista mainosta firmalle. Eihän esim. muotilehdissäkään yritykset mainosta ilmaiseksi. Lisäksi en ymmärrä miksi linkit häiritsevät joitakin, koska eihän ostaja joudu maksamaan mitenkään lisää siitä, että ostaa linkin kautta, vaan kyseinen yritys maksaa bloggaajalle 😀

    Ja pakko vielä sanoa, että sähän toit ilmi sen että et ole näitä tuotteita testannut vaan pelkästään himoitset näitä, joten en näe tässä postauksessa mitään väärää. Veikkaan jopa, että jos et olisi linkannut näitä, oisit kommenteissa joutunut vastaamaan moneen kertaan mistä tuotteita saa…

    Musta on vaan reilua että jos bloggaaja panostaa blogiinsa yhtä paljon kuin sinä, niin siitä saa myös jotain rahallista korvausta. Tuotat kuitenkin työksesi meille lukijoille viihdettä. Joten kiitos kun jaksat blogata, sun blogin lukeminen tuo aina ihanaa piristystä arkeen <3

    • Paltsu

      Mä en kans ymmärrä tätä, eihän se ole multa mitään pois jos bloggaaja saa mun ostoksen perusteella jonkun pienen siivun joltain yritykseltä? 😀 Kukaan ei pakota noita linkkejä klikkaamaan, ne on hyväkin olla koska joku niiden perään kyselee kuitenkin sitten täällä kommenttiosiossa, joten en ymmärrä mikä siinä häiritsee.. Ja jos itse postaus on epäkiinnostava niin ainahan sen voi skipata?

  • Nina

    Linkit ei todellakaan haittaa! 😊 Helpottavat vain oikeiden tuotteiden löytämistä verkkokauppojen tuotekirjosta.

    Sinulla on aivan ihana blogi! 😊

  • taiska

    Ne linkit on just ihan parasta!! Älä jätä niitä pois. Eihän niitä tarvitse avata. Mulla ainakin säästyy aikaa kun käytän niitä. Jatka samaan malliin! Ne ketkä ei tykkää niin etsiköön blogin jossa niitä ei ole. Tuskin löytää sellaista…

    • Miia Ezen

      Joo todella! 😊 Ja enhän mä niistä klikkauksista tosiaan mitään saa, jos jotain se mietityttää. 😊

  • Anne

    Ei todellakaan häiritse linkit! Hyvä että ei itse tarvitse alkaa etsimään mistä voisi ostaa ja mihin hintaan 👍🏻 Jatka vaan samaan malliin, tuotesuositukset on aina kivoja 😊

  • Emilia

    Ei ne linkit itsessään haittaa, mutta välillä tuntuu että blogien sisältö romahtaa mainoslinkkien lisääntyessä.

    kaupallistumisen myötä postaukset muuttuvat lähinnä “tässä tällanen kiva meikkivoide, osta se tästä(Linkki)” -tyyppisiksi.

    Eikä siinä se itse linkki ole se mikä turhauttaa, vaan se että kirjoitellaan asioista mitkä ei tuo ns. mitään uutta lukijalle. Saman tiedon saisi kun vain lukisi tuoteselostuksen.

    Kuka tahansa osaa kirjoittaa siitä, mitä jokin meikki lupaa tekevänsä, mutta ammattilaiselta kaipaisi esim. kokemuksia/vinkkejä tuotteen käyttöön.

    Enkä nyt tarkoita tässä sinua, vaan yleistä pohdintaa blogien kaupallistumisesta. Välillä tulee mietittyä, että bloggaajalla ei ollut mitään omaa sanottavaa, mutta tulipahan heitettyä parit tuotekuvaukset jotta postaus tahti pysyy tasaisena (niin, ja saa rahat pois mainoslinkeillä.)

  • Eva

    Ei häiritse linkit, päinvastoin! Niiden kautta löytyy nopeasti tuote, jos sen haluan. Jos taas en ole kiinnostunut tuotteesta, en availe linkkiä mutta ei se linkki silti minua häiritse! 🙂 Enemmän olisi työtä alkaa googlaamaan se itseä kiinnostava tuote vielä sen jälkeen kun olen sen täältä blogista bongannut. Joten linkitä jatkossakin ja kerro suosikkituotteistasi!

    Mukavaa, vaikkakin sateista, viikkoa! 🙂

  • Senjanen

    Heips! Mä seuraan kauneus youtubettajia sekä blogeja paljon (kuitenkin enemmän youtubesta) ja mua itseäni on ruvennut häiritsemään, jos niitä yhteistyöpostauksia ja videoita alkaa tulemaan todella paljon. Joistain vaan vaistoaa onko ne aidosti tykänneet tuotteista vai mainostavatko sitä vaan rahan takia. Mua ei häiritse ollenkaan noi sun linkit, hyvä vaan, että säästyy aikaa jos haluaa tsekata jonkun tuotteen.. ja jos päädyn ostamaan tuotteen, musta on kiva, että suosittelija saa siitä jotain pientä korvausta, ei ole multa pois. Jos yhteistyöpostauksia tulisi todella usein niin saattaisi tulla tunne, ettet välttämättä aidosti tykkään tuotteista, mutta ainakin vielä mun mielestä teet niitä sopivissa määrin ja koen, että rehellisesti kerrot tuotteista omat mielipiteet ja tuote suosituksiin voi luottaa 🙂

  • Anna

    Itse olen kaksi kertaa ostanut bloggaajan suosittelemaa tuotetta. Toinen oli Nyxin paletti, mikä oli järkyttävän puuterinen… Noh onneksi oli halpa.

    Toisella kertaa taas tilasin Deseniolta tauluja. Jouduin pyytämään uusia tauluja 3 kertaa koska tilaus oli joka kerta pielessä, joko tuli väärän kokoisia tauluja tai kehykset olivat rikkinäisiä. Samoihin aikoihin ystäväni tilisa myös tauluja ja sai Desenion tilauksestaan vain 5/12 maksettua tuotetta. Ei enää tiedetty pitäisikö itkeä vai nauraa.

    Näiden kokemusten pohjlta täytyy sanoa, että en enää usko bloggaajien maksettuihin suosituksiin. Vaikka kuinka vannottaisiin olevan rehellisiä.

    Toisaalta yrityksethän varmasti kohtelevat bloggaajia paremmin -> parempi fiilis yrityksestä -> alitajunta muokkaa fiiliksen myös tuotteesta.

    Tilannehan on sinänsä kinkkinen, koska me lukijat saamme ilmaiseksi tätä sisältöä ja jotenkinhan se kulutettu aika pitää bloggaajalle kompensoida. Itse kannattaisin kuitenkin yhteistöiden vähentämistä ja rehellisten mainosten lisäämistä esim sivubannereihin. Nykyinen tyyli on mielestäni blogista riippuen jopa hieman kyseenalaista.

  • Armas töppönem

    Hei Miia!

    Olen lukenut blogiasi nyt muutaman kuukauden ja saanut paljon hyviä vinkkejä. Kiitos! Minua yhteistyöpostaukset tai linkit eivät häiritse. Luen vain sellaisia blogeja joiden tuotearvosteluja pidän kattavina ja rehellisinä (kuten sinun). Mainoksia on maailma pullollaan, ja vaikka kriittisyys lennokkaita mainoslupauksia kohtaan onkin tärkeä juttu, niin sisälukutaitoa soisi harjoitettavan myös toiseen suuntaan: erottamaan rehelliset positiiviset arvostelut mainoksien joukosta. Linkki tuotteen ostamiseksi on vain plussaa ja helpottaa hankintaa ja bloggaajan saama komissio on mielestäni täysin oikeutettu. Bloggaajan ilmaiseksi saaman tuotteen kohdalla arvostan erityisesti jos on mainittu ostaisitko bloggaaja tuotteen myös omalla rahalla. Varsinkin selektiivisen kosmetiikan ollessa kyseessä on tärkeää arvioida tuotteen hinta-laatusuhdetta, koska toki tuote voi olla mahtava, mutta onko kuitenkaan hintansa väärti. Usein tämä saattaa rivien välistä tullakin ilmi, mutta tykkään siitä jos asia on selkeästi kirjoitettu auki. Tällaiset “haluaisin”-postaukset eivät ole sellaisenaan kovin mielenkiintoisia, mutta eivät aiheuta suurta ärsytystä nekään. Odotan vaan suuremmalla innolla seuraavaa informatiivista postausta, tutoriaaleja tai tuotearvostelua ☺

  • Lukija

    Ei, älä jätä linkkejä pois!! mua ärsyttää niin usein, kun bloggaaja suosittelee jotain tuotetta minkä haluaisi itse kokeilla ja sitten sitä joutuu kissojen ja koirien kanssa jostain etsimään. Mun mielestä laita aina linkki (vaikka sitten tekstin loppuun) ja ne, jotka haluavat tuotteen ostaa linkin kautta, voivat sen helpommin tehdä ja muut voivat etsiä muuta kautta. Ja mun puolesta voit laittaa vaikka joka linkkiin tähden, ei se ole multa pois ja milelläni tuen työtäsi sitä kautta.

    Mun mielestä on aivan uskomatonta soopaa tää valitus jostain linkeistä ja siitä, että “usko menee bloggaajaan”. Niinku oikeesti naiset! 😀 Samalla lailla kaikki kosmetologit, kosmetiikka myyjät, kampaajat yms. saavat korvauksen suosittelemistaan tuotteista joko suorasti tai epäsuorasti. Ja ei niitä linkkejä tosiaan tarvitse klikkailla jos ei halua. Jatka Miia samaan ammattilaiseen malliin!:)

  • Markit

    Hei; Ei uskoisi, että tulee näin paljon kommentteja joistan linkeistä! Miksi ylipäätään lukee tätä blogia, kun niin tuntuu ne harmittavan. No ehkä juuri siksi, että saa valittaa. Toistan Miiaa, tämä on hyväntuulen blogi. Kaikki eivät vissiin kestä iloista ilmettä. Kritiikin voi myös esittää positiivisesti.
    Minä otan tämä blogin ilolla vastaan, koska minun elämääni se tuo niin paljon hyvää mieltä ja hymyä huuleen.😊

  • Hilpertti

    Mikä minua häiritsee on että aina jokainen aine on ihan mast juttu korjaa ja kosteuttaa ym
    Mitenkä aineen loistavuuden muka huomaa muutamalla kerralla ja aineista toiseen
    Nopessa aikataulussa vaikka ihosi näyttää hyvälle

    • Miia Ezen

      Heippa Hilpertti! Joo ymmärrän. 🙁 Varmaan fiilis olisi eri, jos laittaisin myös niistä tuotteista arvosteluja, jotka ovat todella huonoja tai ei niin hyviä. Mutta se ei ole blogini tyyli. Aika monesta ihonhoitotuotteesta sen vaan heti huomaa onko se hyvä. Suurinta osaa tuotteista, joista kerron blogissani, olen kuitenkin kokeillut enemmän kuin sen pari kertaa. Hih.. noh, tästä keskustelusta tulikin nyt mielenkiintoinen. Saatte tekin päästää höyryjä ulos, jos jokin blogissani ärsyttää. Keep it coming! 😀 Koitan kestää.

  • Askarruttaa

    Hei!
    Minulla ei ole mielipidettä juuri tämän postauksen ns. Mainostamisesta mutta ymmärrän ahdingon mainostamista ja blogia koskien. Bloggaaminen on mennyt niin eri tasolle mitä se silloin oli kun niiden lukemisen aloitin. On hankala enää erottaa onko bloggaaja kiinnostunut aidosti tuotteesta vai tuoko hän sitä esille vain rahaa ajatellen. Lukiana monet blogit alkavat tuntua vierailta ja oikea yhteys lukijan ja kirjoittajan välillä on heikentynyt. On kuitenkin hienoa että moni pystyy tänä päivänä elättämään itsensä blogia kirjottamalla, mutta usein silloin aito ja samaistuttava sisältö jää vähäisemmälle.

  • Esssim

    Heii!
    Mielummin luen ilmaista tekstiä ja mikäli innostun jostain tuotteesta minkä olet linkannut niin paljon että ostaisin, niin tietysti haluaisin että lempparibloggaaja saisi siitä osansa! Jotenkin hassua ajatella, että bloggaaja ei saisi tienata ollenkaan. Ihan turhaa työtä joutuu itse muuten tekemään, että etsii sitten googlesta ja kaikki raha valuu vain ulkomaille. Näin sitä kannatetaan suomalaista työtä! 😉 Kiva vain nähdä, että millaiset tuotteet olis seuraavana ehkä tulossa. Mutta jokainen tyylillään, jokainen paikka on osaltaan mainontaa (firman tai persoonan) 😀 Sitä tää elämä vaan on ja pitäisi valittajienkin se ymmärtää.

  • Meri

    Hei Miia! Avautumisen seurauksena ja pitkäaikaisena seuraajana tulin kommentoimaan.
    Minua ei ainakaan haittaa mainoslinkit yhtään. Päinvastoin! Koen, että niistä hyötyy niin lukija kuin blogin kirjoittaja. Usein tuotteet ovat sellaisia, mitkä kiinnostavat itseä ja lukijana hyödyn linkkien tai koodien takana olevista alennuksista eikä minun tarvitse itse etsiä tuotteita nettikaupoista. Tuotesuositukset ovat parhautta! Minusta myös tämä himotukset juttu oli hyvä 🙂 Koen todellakin, että pieni provisio linkin takaa ostoista tulee, kuuluu todellakin blogin kirjoittajalle, ja mielummin annan rahasta osan blogin kirjoittajalle kun kuitenkin sama summa tai usein isompi summa kuluisi tuotteen ostamiseen muuta kautta.
    Jatka samaan malliin, olet mahtava! 🙂

  • Minna

    Laita ehdottomasti linkit tuotteisiin!! Eipähän tarvitse itse lähteä etsimään. Ja siksihän minä blogiasi luen jotta saan vinkkejä hyviin tuotteisiin. Ei minulla ole varaa ostaa tuottetta vain testatakseni sitä..

  • maikki

    Vähän vanha postaus jo, mutta kirjoitampa kuitenkin 😀
    Eli linkit ei lainkaan häiritse eikä haittaa, ja eipähän tarvi itse ruveta etsimään tuotetta jos kiinnostaa 🙂
    Mutta se mitä toivoisin, niin että että näissä postauksissa voisi olla tuotteen hinnat näkyvillä, että ei tarvisi ruveta linkkejä aukomaan ihan vaan sen takia että näkee minkä hintaluokan tuotteista on kyse 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Maikki! Joo saa näihin vanhoihinkin kommentoida. 🙂 Hei hyvä idea. Oon tota miettiny, mutta aatellu, että häiritseekö se..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram