Anna hyvän kiertää

03.10.2017

Mutsie-blogin Irene Naakka kirjoitti hyvin tärkeästä asiasta muutama päivä sitten otsikolla Naisen kuuluu auttaa toista naista. Päätin tarttua tähän aiheeseen, koska se on hyvin lähellä sydäntäni. Kuinka monta kertaa olenkaan ollut se uusi tyttö joko nuorena vartiossa tai salibandy-joukkueessa ja näin vanhemmalla iällä bloggaaja-tapahtumassa tai uudessa harrastuksessa. Kuinka monta kertaa minua on katsottu päästä varpaisiin halveksuen tai vilkaistu ja jätetty huomiotta – noloksi omaan nurkkaan. Ymmärrän tämän teini-ikäisiltä elämää opettelevilta nuorukaisilta, mutten aikuisilta ihmisiltä.

Niitä kertoja on vähemmän, kun olen saanut iloisen vastaanoton ja olen samoin tein tuntenut oloni mukavaksi. Muutamilla kerroilla olen saanut jopa niin upean vastaanoton, että nämä henkilöt ovat tehneet itseeni mielettömän vaikutuksen. Kuinka tärkeää onkaan olla mukava toiselle, koska sopivan paikan tullen se voi tuoda uuden ystävän tai jopa uuden työpaikan. Koskaan, ei sitten koskaan tiedä kenen kanssa juuri juttelet. Voi olla, että näetkin hänet seuraavan kerran haastattelupöydän toisella puolella mahdollisena uutena työnantajanasi. Mukavan ihmisen palkka on elämässä suuri, mutta välinpitämätön ja töykeä jää vain ihmettelemään “omaa huonoa tuuriaan”. Useimmat sen tietävät, ettei kyse ole tuurista vaan hyvän kiertämisestä. Hyvä palaa aina takaisin.

Haluankin nostaa esille viisi naista, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen. He menevät vielä pitkälle ja itseasiassa he ovatkin jo pitkällä. Avain menestykseen on yksinkertainen. Ole mukava toisille sekä tee pirusti töitä.

Johanna Piispa

Johanna Piispa on yksi niistä henkilöistä, jonka vuoksi olen tänä päivänä yrittäjä. Hän rekrysi minut Allerille ja tällä tiellä olen edelleen. Blogini on kasvanut hiljalleen ja täällä sitä onnellisena kirjoittelen. Miten kaikki sitten tapahtui? Syksyllä 2015 sain kutsun Allerin pikkujouluihin. Olin aivan ihmeissäni, että mitä ihmettä. Enhän ole heidän kanssaan tehnyt mitään yhteistyötä. Ilolla otin kutsun vastaan ja lähdin juhliin tuntematta sieltä ketään. Johanna otti minut muiden Allerin työntekijöiden kanssa iloisesti vastaan. Hän jutteli kanssani niin kuin oltaisiin aina tunnettu. Minä pieni bloggaaja tämän tunnetun bloggajan kanssa!

Myöhemmin keväällä Johanna pyysi aamiaiselle ja ehdotti, että siirtyisin Allerille. Olin aivan innoissani siirrosta ja sitäkin yllättyneempi, että saisin kirjoittamisesta palkkiota. Siihen mennessä olin kirjoittanut blogia noin kolme vuotta ihan vain harrastuksena. Näin lähti ammattibloggaajan ura aluilleen ja Johanna siinä taustatukena.

Tällä hetkellä Johanna kirjoittaa Elle-lehden muotijuttuja ja upean visuaalista blogiaan. Blogiin pääsette TÄSTÄ.

Milla Kuoksa

Milla Kuoksa on yksi positiivisimmista ja iloisimmista ihmisistä, joita tunnen. Millaan törmäsin ensimmäistä kertaa Allerin pikkujouluissa, joihin menin aivan ummikkona ketään tuntematta. Monien muiden lailla Milla otti minut avosylin vastaan ja piti seuraa, vaikka hän ei todellakaan tuntenut minua. Paikka oli täynnä mitä mielenkiintoisempia ihmisiä, mutta Milla piti silti seuraa juuri minulle. Hänestä huokuaa sydämellisyyttä ja intoa kaikkeen mihin hän lähtee mukaan.

Tällä hetkellä Milla kirjoittaa upeaa muotiblogiaan, johon pääset TÄSTÄ. Lisäksi hän työskentelee H&M:n showroomilla. Iiks mikä unelmaduuni! Ja hei Milla aloitti aikanaan Hennesillä myyjänä. En ihmettele, että tämä nainen on päässyt näin pitkälle. Go Milla!

Hanna Väyrynen

Hanna Väyrynen on se henkilö, jonka blogia aloin aikoinaan ensimmäisenä lukea. En edes tiennyt, että voi olla olemassa blogi, jota haluan seurata. Jäin samoin tein koukkuun kauniisiin asukuviin. Hanna on todellinen blogimaailman konkari ja varmasti yksi Suomen suosituimmista. En olisi ikinä uskonut, että joku päivä olen Hannan blogikollega Idealistalla. Tapasin Hannan ensimmäistä kertaa viime vuonna, kun astelin Allerin bloggaajien koulutuspäivään aivan uutena tyttönä.

Miten sitä niin ajatteleekin, että menestyneet ihmiset olisivat aina jotenkin kylmäkiskoisia ja välinpitämättömiä muita kohtaa. Ehkä heitäkin on, mutta voi apua miten sydämellinen ja ystävällinen Hanna on. Hän on ehkä empaattisin ihminen, jonka tunnen, vaikka Hannaa en ole montaa kertaa tavannutkaan. Hän aina muistaa kysyä tältä pieneltä Miialta, että mitä mulle kuuluu. Hän ottaa aina kaikki huomioon. Lisäksi hän on aivan käsittämättömän fiksu ja terävä business-nainen. Ja huh.. hänellä on vielä upea perhe. Ei voi muuta kuin katsoa ylös päin. Haluan olla aina yhtä mukava kaikille.

Hanna kirjoittaa edelleen menestynytt muotiblogiaan, johon pääset TÄSTÄ.

Nella Törnroos

Nella Törnroos on nuorin tämän porukan upeista naisista. Odotin todella tämän kaunottaren tapaamista, koska jaamme yhteisen intohimon kosmetiikkaan ja kauneuteen. Tapasin Nellan ensimmäistä kertaa Allerin bloggajapäivässä. Juttu luisti heti ja mikä muukaan asiaan auttoi kuin Nellan avoimuus, ystävällisyys ja kyky ottaa kaikki ihmiset huomioon. Aloimmekin tehdä samoin tein yhteistyötä, vaikka Nellalla ei ollut harmainta aavistustakaan kuka olen. Nella on menestynyt upeasti varsinkin Youtuben puolella, jossa hänellä on huimat 25 000 seuraajaa. Katsot vahvaa naista, joka on saanut lapsen jo 16-vuotiaana. Kaikki kunnioitus hänelle.

Tällä hetkellä Nella kirjoittaa blogia Elle-lehteen ja myös tubettaa sekä työskentelee PR-tehtävissä. Nellan blogiin pääset TÄSTÄ ja tubekanavalle TÄSTÄ.

Erika Naakka

Erika Naakka on nainen, jonka blogia olen lukenut jo pitkään. Vaikka en ollut aikaisemmin niin kiinnostunut meikestä ja kosmetiikasta, niin silti olin hänen bloginsa vakkarilukija. Hänen vinkkinsä sopivat tällaiselle tavalliselle tyttöselle ja samantyyppisiä vinkkejä jaan myös omassa blogissani.

Tapasin Erikan ensimmäistä kertaa eräässä pr-tapahtumassa. Menin rohkeasti itse juttelemaan, koska olen pitkään seurannut häntä. Ette voi uskoa kuinka mukava hän onkaan ja kuinka iloisesti hän otti minut vastaan. Se teki suuren vaikutuksen. Myöhemmin ehdotin hänelle yhteistyötä blogin merkeissä, johon hän lähti yllätyksekseni innolla mukaan. Siis minun pienen ammattibloggaajan alun kanssa. Nyt kun olemme tutustuneet paremmin, niin huomaan kuinka hyvin tullaankaan juttuun. Joka kerta juttua on niin paljon, että aika meinaa loppua kesken.

Erika kirjoittaa edelleen kauneusblogia, johon pääsette TÄSTÄ. Lisäksi hän kirjoittaa kauneusjuttuja Demiin ja Trendiin sekä tutkii syöpäsolujuttuja Helsingin yliopistossa. Eikö olekin aika supernainen!?

***

Luin aikoinaan Dalai Laman kirjan, jossa hänen kerrottiin olevan mukava niin hotellin siivoojille kuin johtajallekin, koska he kaikki ovat saman arvoisia. Tämä pitäisi olla kaikille selvää, mutta niin ei ikävä kyllä ole. Olkaa ihmeessä mukavia toisillenne, tsempatkaa ja auttakaa. Ette voi uskoa kuinka pitkälle vielä pääsette. Se on vienyt minutkin mitä ihmeellisimpiin paikkoihin.

  • Nana

    Ihana kirjotus Miia! 💕 Kiltteys ja mukavuus toisia kohtaan on niin iso vahvuus elämässä! 😊

    • Miia Ezen

      Kiitos Nana! ❤ Ja jos se ei joillaan tule luonnostaan, niin sitä voi onneks harjotella. 😊

  • Markit

    Heissan; Olipas taas tärkeää juttua. Olisin vielä laittanut alkuun, että ole mukava itsellesi. Sitten jaksaa ja huomaa paremmin olla mukava muille. Olen huomannut, että kun tuntemattomillekin vähän hymyilee kaupoissa, sanoo jonkun sanan, niin kukaan ei ole koskaan pahastunut, vaan vähintään hymy tulee takaisin. Helppoa, eikö 😄. Ja itsestäkin tuntuu niin mukavalta. Kukaan ei ole vielä katsonut, että mitäs tuokin eukko oikein virnuilee 😂.
    Olipas sekin mukavaa, kun olen noista Lumenen tuotteista kiinnostunut (ostanut ja hyviksi havainnut), niin tuo Johanna Piispan blogissa oli juuri mielenkiintoista juttua. Hankin kokeiluun, kun pitää sitä hyal…-jotain happoa vanhoille eikun vanhemman tytön kasvoille saada. Ja miten kaunis nainen Johanna on, hienot kuvat blogissa!
    Ja sinähän Miia oot supersymppis. Älä siis ihmettele, jos menee uralla hyvin. Sinähän sen teet valovoimaisella ja ystävällisellä luonteellasi. Kyllä se kiltteys tulee sisältä, olet tainnut se jo synnyinlahjana saada. ❤

  • Eeva

    Moi Miia!
    Tosi hieno kirjoitus.
    Mä oon kuitenkin saanut maksaa kovan hinnan auttamisesta ja sinisilmäisyydestä.Se ei kuitenkaan ole lannistanut mua vaan olen jonkinverran varovaisempi kokemusteni takia.
    Uskon edelleen hyvään ja aitoon välittämiseen.

  • Eva

    Ihana kirjoitus! Hyvä kiertää aina takaisin sitä antaneelle jossakin vaiheessa! 🙂
    Nauratti, asiasta seitsemänteen, jossakin IS-kommenttiosiossa joku mieskirjoittaja sanoi että osaisi tehdä paljon paremmat matchit Ensitreffit Alttarilla ohjelmaan kuin nykyiset asiantuntijat. Osaisi kuulemma esimerkiksi tehdä “itsestään ja ekan kauden Miiasta täydellisen parin” 😀 Tästä tuli hymy huulille! Joku salainen ihailijasi.

    • Miia Ezen

      Hahaaa! 😂 Jotenkin suuresti epäilen, että IS:n kommentoija vois olla mulle se oikea. Noh, eihän sitä koskaan tiedä. 😊

      • Diana

        Ehkä Ruusumies on käynyt kommentoimassa ja “unohtanut mainita”! 😂😜

        • Miia Ezen

          Hahaa! 😂 Epäilen kyllä suuresti. Ruusumiehellä ei ollu tietoa koko ohjelmasta ennen kun kerroin. 🙈

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram