Pidemmät ja tuuheammat ripset

01.08.2017

Blogiani pidempään lukeneet tietävät kuinka koukussa olen irtoripsiriveihin. Kun muutama vuosi sitten poistin ripsienpidennykset, näytin mielestäni täysin ripsettömältä. Tai itseasiassa melkolailla olinkin, koska revin ripsienpidennykset itse irti. Tämä ripsiaddiktio johti ripsirivien laiton opetteluun ja nyt viimeiset puolitoista vuotta ovat ne löytyneet silmistäni joka päivä.

Toimiva ripsiseerumi

Eräs päivä kotiini asteli ihana morsian koemeikkiin, jolla oli niin jäätävän pitkät ripset, että niiden kääntämiseen olisi melkein voinut ottaa pienet hiustenkihartimet (näin hieman liioitellen). Hänen ripsiensä salaisuus oli Urodan ripsiseerumi, jonka bongasin samana iltana Ebaysta. Tilasin sen heti ja vielä express-kuljetuksella. Kuljetuksineen seerumi maksoi noin 20 euroa.

Nyt seerumin käyttöä on takana parisen viikkoa ja ripseni ovat selkeästi pidentyneet ja tuuhentuneet. Olin eilen ensimmäistä päivää jopa ilman irtoripsirivejä! Aplodeja! En ole edes joka ilta muistanut laittaa tätä seerumia ja silti tulos on jo tähän mennessä näin hyvä. En malta odottaa miltä ripset näyttävät muutaman viikon päästä.

Paras luonnonkosmetiikka ripsari

En olisi ikinä uskonut, että ilman irtoripsirivejä käytän vielä luonnonkosmetiikkaripsaria. Nehän eivät tunnetusti tuo volyymia ja karisevat pitkin päivää. Näin ei käy muuten tämän ripsarin kanssa, jonka sain testiin erästä mielenkiintoista Elle-juttua kirjoittaessani (tästä kuulette vielä). Ei ihme, että tästä ripsarista on kohistu ja paljon.

Suosittelen näitä lämpimästi! Olen nimittäin aivan täpinöissäni, jos tosiaan en enää tarvitse ripsirivejä joka päivä.

  • Marja

    Pakko kommentoida sen verran, että kehottaisin vielä googlaamaan erityisesti tuon ripsiseerumin sisältämän Bimatoprostin, jota käytetään silmänpainetaudin eli glaukooman lääkitsemisessä alentamaan silmänpainetta. Kyseessä on siis lääkeaine, jonka sivuvaikutuksena on juurikin tuo ripsien kasvu, josta syystä sitä on alettu käyttää myös ripsiseerumeissa. Aine taitaa olla Suomessa myös kiellettyjen listalla kosmetiikassa. Kannattaa siis tutkia asiaa ja miettiä, onko tuote tosiaan käyttämisen arvoinen riskeineen ja haittavaikutuksineen.

    • Miia Ezen

      Kiitos Marja! ❤ Pitääpä tutkia. Laitetaanko tuota lääkettä siis silmän sisään silloin kun otetaan lääkkeenä?

    • Markit

      Hei; Googlasin, luin useammankin jutun aiheesta ja tyydyn omiin ripsiini, kiitos Marja. Lisää lääkeaineita elimistöni ei tarvitse, kun ei tiedä, tuleeko itselle jotain sivuvaikutuksia vai ei. Jokainen toki tehköön tavallaan. ?

      • Miia Ezen

        Hyvä, että huomaatte. ? Mä tyydyn toistaiseksi tähän kunnes saan taas ok ripset. ?

  • Laura

    Itse kun muinoin lopetin irtoripsien käytön, omat ripset alkoivat kasvaa pidemmiksi ja tuuheimmiksi hiljalleen. En tiedä, voiko irtoripsetkin “rasittaa” omia ripsiä jollain tavalla (kuulostaa ainakin mahdottomalta), vai oliko kyseessä joku ihmeellinen päähänpisto ripsiltäni 😀

  • Anni

    Moi! Pystyisitkö linkkaamaan myyjää, jolta tilasit sinun seerumisi? Näkyi olevan muutama eri vaihtoehto, niin uskaltaisin tilata ennemmin hyväksi todetulta myyjältä 🙂 kiitos!

  • Tuula

    Äitini käyttämät silmätipat silmänpainetautiin aiheuttavat tässä jutussakin mainittua silmänalusten tummumista http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/meikki/ripsiseerumin-turvallisuus-tutkintaan-suomessa-vedetty-markkinoilta-jo-usassa . Se kannattaa ainakin ottaa mahdollisena sivuvaikutuksena huomioon. Tipat pudotetaan siis silmiin normaalien silmätippojen tavoin.

    Kiva, että nostat juttuihin aina myös luonnonkosmetiikkaa. Avrilin ripsari lähtee heti testiin, kun nykyinen ekoripsari loppuu ?

    • Miia Ezen

      Ooh! Onpa hyvä tietää! Itsellä ei oo ainakaan vielä näin käynyt, mutta en aiokaan kauan käyttää. ?

  • Laila

    Tätä urodan ripsiseerumia saa kyllä ostaa Suomessa, Prisma myy…

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihanko totta? Eli sillon ei voi olla ainakaan kiellettyjä aineita. Vai?

    • Markit

      Jos menee Prisman sivuille, hakee Uroda, vastaus on 0 tuotetta. Google antaa Foodien kautta Kannelmäen Prisman, siis Foodien verkkokaupan kauttako voisi ostaa? Hm…?
      Mistä ihmeestä yleensä löytää kielletyt aineet kosmetiikassa, kiinnostuin? Tukes ja Fimea kyllä tutkii ja kieltää, mutta listaa en saanut näkyviin. Uteliaisuus heräsi ja jossain sellainen listaus on.

      • Beada

        Ostin juuri omani Lohjan Pristamsta, hinta alle 19€ 🙂

  • Linda

    Itse tykkään käyttää LiLashiä, maksaa paljon mut mitä nopeasti vilkaisin(itsekin tietämätön yllä mainituista haitoista) niin ei vaikuttaisi olevan sitä kiellettyä ainetta. Itse en ole tän vuoden aikana saanut minkäänlaisia oireita ko. tuotteesta.

  • Laila

    Jep juuri Foodien kautta Kannelmäen Prismasta sitä saa…

  • Laura

    Kyseistä seerumia tosiaan löytyy ihan prisman hyllyltä. Myös I love -messuilla ollut tuo myynnissä. Omalla kohdalla seerumi toiminut ilman haittavaikutuksia., sen enempää ottamatta kantaa mahdollisiin haitallisiin lääkeaineisiin joista aiemmissa konmenteissa mainittu.

  • kukkis

    Haittavaikutusta ei välttämättä itse huomaa. Silmänpaineen ja muun silmään kohdistuvan vaurion saa selville vain optikolla tai silmälääkärissä. Joten ei kannata iloita tunteesta “en ole huomannut itselläni mitään sivuvsikutuksia”

  • Beada

    Hain oman Urodani juuri Lohjan Prismasta. Käytin aikoinaan Revitalashia, todella paljon kalliimpaa! Sain hyviä tuloksia, ja hieman tummentuneet ripsen tyvet. Tummuminen hävisi kun lopetin käytön. Näistä haittavaikutuksista voi keskustella loputtomiin ja riskinhän sitä ottaa kun silmiinsä jotain tunkee.. mutta ei ne hiusvärit, huulipunat ja kynsilakatkaan ole haitattomia. 🙂 Saatika ripsipidennykset liimoineen….

    • Markit

      Minusta oli hirmu tärkeä juttu tuo Marjan kommentti, koska en tuollaista tietoa olisi muuten saanut. Tai mitä juttua esim lääkärilehdessä Googlella löysin. Kyllä kaikista haitoista on hyvä kertoa, jos tietoa on ja sitten itse päättää, mitä tekee. Ja kyllä, kovin monista jutuista on haittaa, toisista vaan joillekin enemmän kuin toiselle. ?

  • Marjo

    Luonnonkosmetiikkapuolella on hehkutettu paljon risiiniöljyä ns. ripsiseerumina ja se on monilla näyttänyt myös toimivan. Esim. Ruohonjuuresta saa useampaa eri merkkiä alle 10 €. Kannattaa googletella sitäkin, se ainakin olisi turvallinen vaihtoehto. CosmEthics -äppi hälyttää, mikäli tuote sisältää EU:ssa kiellettyjä aineita ja incihaku.fi kautta voi etsiä myös tietoa kosmetiikan aineista. Tuotteen incin lukemalla saa muutenkin paljon tietoa tuotteesta ja voi välttyä hutiostoksilta, kun tietää mitä oikeasti ostaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Marjo! Mä itseasiassa kokeilin muutama vuosi sitten risiiniöljyä ja ei toiminu mulla. Ruohojuuressa tosin kaikki myyjät tuntu hehkuttavan sitä. Ehkä sekin toimii sitten jollain. 🙂 Pitäisi kyllä itsekin enemmän alkaa tutustua noihin inceihin.

  • Eeva

    Moikka Miia!
    Toihan on hyvä juttu jos saa ripset kasvamaan ja sit jos ei tule mitään oireita niin en usko et on vaarallista.
    Mulla itellä on pitkät ripset mut värittömät joten ripsaria vaan riittää.Kulmakarvat taas olemattomat joten koitan muotoilla niitä kulmakynällä.
    Maailma on täynnä jos minkälaista saastetta just aamulla kuuntelin radiosta micromuovista jota löytyy lauttoina mereltä joka siirtyy kaloihin.Joten en usko yks ripsiseerumi voi olla niin vaarallista käyttää.
    Nää on niitä vain mun ajatuksia.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 🙂 Hyviä pointteja sulla! Mä en itseasiassa oikein vielä osaa sanoa mitä miletä olen kaikesta näistä eri mömmöistä, koska kosmetiikka on kuitenkin työni. Ja luonnonkosmetiikan puolelle on hankala siirtyä.. ainakin täysin.

      • Markit

        Sinäpäs olet tosiaan hankalassa asemassa, kun kosmetiikka on työsi. Mutta se on hienoa, että annat kommenteille mahdollisuuden, vaikka ne eivät ehkä puolla aina työtäsi, etkä lähde vain puolustamaan käyttöä, annat sijaa epäröinnille. Saadaan tietoa kaikki lukijat.
        Ja vielä sen verran yleisesti, itse kun käytän päivittäin lääkkeitä, niin mömmöthän eivät välttämättä heti lähde elimistöstä, vaikka käytön lopettaa. Siksi suhtaudun niin hankalasti ja varovaisesti tähän ripsiseerumiin.

  • Eeva

    Hei älä huolestu mä oon käyttänyt meikkejä yli 50vuotta eikä mulla ole mitään haittavaikutuksia tullu.Päinvastoin tuonut iloa päiviin ja tuo edelleen.

  • Noora

    Hei, kannattaa miettiä huolellisesti ennenkuin alkaa omien silmien kustannuksella leikkiä. Pitkät ripset eivät ole sen väärti, että silmien väri voi tummentua, tai luomet tummenee -yleensä pysyvästi. Ripsien liikakasvu on yksi haittavaikutus silmänpainelääkkeissä -sen takia niitä aineita seerumeihin laitetaan. Googlaa silmänpainelääkkeiden haittavaikutukset. Itse tiedän nämä asiat työni vuoksi enkä lähtisi näitä seerumeita käyttämään tässä tarkoituksessa. Silmänpaineen vaihtelua ei myöskään voi tuntea itse.

    • Miia Ezen

      Kiitos Noora! 🙂 Pitääpä tutustua. 🙂

  • Laila

    Mitä mieltä olet Miia irtoripsareista joita voi magneettien avulla kiinnittää? Niitä hehkutetaan nyt joka paikassa ja tilasin juuri niitä jenkeistä. Odotan innolla pakettia 🙂 En ole koskaan käyttänyt irtopripsareita koska se liimaaminen on tuntunut liian työläältä, ja olen tosi tyytyväinen siihen maskaraan jota käytän joka antaa tuuheamman ja pidentävän efektin. Mutta se magneettijuttu vaikuttaa niin helpolta, että ajattelin kokeilla.

    • Miia Ezen

      Heippa Laila! ? En ole niitä kokeillut, mutta halaun ehdottomasti kuulla sitten sulta mitä niistä tykkäsit. Harmi nyt olla näin ennakkoluuloinen, mutta näissä jutuissa on harvoin oikotietä. Magneetin väliinhän jää omat ripset. Kuinka helposti ne liukuvat pois omien ripsien ympäriltä? Ja ihan juureenhan niitä ei saa, joten miten hassulta ne näyttävät? Mutta tosiaan en ole kokeillut, niin en voi sanoa. ? Tuuthan sitten kertomaan? ?

    • Miia Ezen

      Hei etin sulle vielä linkin aiheesta. Eli yks mun lemppari tubettaja kokeilee noita ripsiä: https://youtu.be/8Jc1t9QDQa4

  • Elaine

    Hei! Postauksen luettuani kävin Ison Omenan Prismassa ja ostin seerumin. Vielä en osaa sanoa tekeekö tämä ripsilleni mitään, mutta toivon kovasti että saisin tällä kaivattua “lisänäkyvyyttä” ripsille. Mietin tässä että voisitko tehdä vaikka parin viikon päästä postauksen aiheesta kuvineen (oletan nyt että olet kuvannut kasvua)? Tai jos ei postausta niin lyhyt maininta että miten ripsien kanssa menee. Tämän merkin seerumista kun ei montaa suomenkielistä tekstiä ole.

    P.S. Kiitos ihanasta blogista! Olen ehkä noin puoli vuotta seurannut tätä, ja blogisi on ehdottomasti top3:ssa mun lemppareissa.

    • Miia Ezen

      Heippa Elaine! ? no arvaas, kun en uskonut, että tuo seerumi toimii mulla. En siis ottanu mitään ennen kuvia. ?

      Kiva kun viihdyt mun blogissa! ❤

      • Elaine

        Oo, ymmärrän hyvin! Mä otin kuvat ekana päivänä, nyt kuusi kertaa laittanu. Ootan niin että viikko kuluis ja voisin vertailla, vielä kun en uskalla jos mitään ei ookaan tapahtunut ?

        • Miia Ezen

          Nii en tiiä tapahtuuko viikossa vielä mitään, mutta onhan se mahdollista. ?

          • Elaine

            Nyt kirjoitin huonosti, siis odotan että vielä yksi viikko kuluisi. Kun 2 viikon kohdalla toivon jo muutosta tapahtuneen ?

          • Miia Ezen

            Jes! ? Toivotaan todella!

  • Tiina

    Tuo Uroda sisältää Bimatoprostia, joka on glaukooma eli silmänpainetautiin käytettävä lääke. Googlasin tämän, koska ajattelin, että vau toimiva ripsiseerumi, mutta en tätä ripsijuuriini käyttäisi.

    • Miia Ezen

      Ilmeisesti aika moni ripsiseerumi sisältää tätä. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram