Kahdeksan kulmakarvamokaa

16.08.2017

Kulmakarvat ovat mielestäni meikissä se kaikista henkilökohtaisin juttu. Samalla ne ovat meikin yksi tärkein asia meikkipohjan lisäksi. Kulmakarvoihin kannattaa satsata hyvillä tuotteilla ja tietenkin kunnon treenillä, ellei niiden piirtäminen ole jo hallussa. Tässä taas ammattilaisen näkökulmasta mokia, joita voi kulmien kanssa tehdä.

1. Väärin muotoillut

Kulmista voi tehdä liian pyöreät, julmat tai viivamaiset – lista on loputon. Ehkä yksi yleisin muotoiluvirhe kuitenkin näkyy ylläolevassa kuvassa. Vaikka omat kulmakarvasi kasvaisivatkin hyvin alhaalla, niin niitä ei tule piirtää liian matalaksi reunoilta. Varmasti huomaatte kuinka raskailta silmäluomeni näyttävät, kun kulmakarvat on piirretty näin. Olen tekemässä postausta oikein muotoilluista kulmista aivan pian, joten malttakaa hetki tämän ensimmäisen kohdan kanssa. 😉

2. Ei muotoiltu

No sitten on tietenkin tämä hyvin itsestäänselvä asia. YKK eli yhdistyneet kulmakarvat tai muuten vain sotkuinen karvaläjä. Ei söpöä! Jos et osaa itse muotoilla, niin marssi heti ammattilaisen tykö ja saat suuren muutoksen kasvoille ilman meikin meikkiä.

3. Väärä väri

Liian lämpimät sävyt eivät käy kuin punapäille ja heidänkään kulmia ei tarvitse tehdä juuri hiusten väriseksi. Heillä pieni taitto lämpimään riittää. Suurimmalle osalle meistä muista sopii kylmän ruskea sävy. Yllä olevassa kuvassa itselläni on hitusen liian tummat kulmat, mutta tämä on täysin makuasia. Varsinkin iltameikissä kannattaa kulmia korostaa hieman enemmän, koska muukin meikki on vahvempi. Omat lempparikulmatuotteeni löydät TÄSTÄ. Ammattikäytössä minulla on Ben Nyen kulmakynät ja Make Up Storen Tri Brow -kulmaväri*.

Mitä eroa on sitten tuotteilla, joita käytän itse ja tuotteilla, joita käytän asiakkaille. Yksinkertaisesti käytän asiakkaille tuotteita, jotka olen todennut parhaiksi ja itse käytän niitä toiseksi parhaita.

4. Läikikkäät tai suittuiset kulmakarvat

Kuva on ehkä liioittelua, mutta läikikkäät kulmat tulevat helposti silloin, jos omat kulmakarvat kasvavat epätasaisesti. On ehkä parempi täyttää niitä kohtia, joissa karva ei kasva.

Toinen samaan kategoriaan menevä on suttuiset kulmat. Mielestäni kulmien rajat varsinkin alarajassa on oltava selkeät, koska ne muodostavat kasvojen kehykset. Jos koet vaikeaksi vetää tasaista viivaa, niin kokeile tehdä viiva lyhyin vedoin. Näin saat myös luonnollisemman lopputuloksen. Toinen vinkki on tarkentaa rajaa peitevoiteella.

5. Liian korostetut

Niin kuin edellisessä kohdassa neuvoin, kulmista saa todella tarkat, kun rajaa varsinkin alaosan peitevoiteella. Yläosan vetäminen peitevoiteella on taas mielestäni turhaa, koska ylärajan on muutenkin hyvä olla vähän kevyempi.

Liian vaalealla peitevoiteella rajatut kulmat nostavat kulmat esiin ja tulos on näin ammattilaisen näkökulmasta enemmänkin sopiva drag-meikkiin. Tätä tekniikkaa käytetäänkin drag-lavoilla, koska lavameikissä halutaan korostaa meikin eri osa-alueita. Esiintyessä meikin tuleekin näkyä kauas.

6. Liian kulmikkaat

Neliömäiset kulman alkuosat näyttävät hyvin luonnottomilta. Nopea ratkaisu tähän on ottaa usein kulmakynän toisesta päästä löytyvä harja ja pehmentää sillä neliömäisiä alkuja.

7. Aloituskohta

Liian lähellä toisiaan olevat kulmat voivat näyttää julmilta ja kaukana toisistaan olevat taas surullisilta tai yksinkertaisesti hassuilta. Katso lähtöpaikka kuvan osoittamalla tavalla.

8. Paksuus

Tämä on myös makuasia, mutta kannattaa katsoa omien kasvojen mallia kokonaisuudessaan. Mitä pienemmät ja sirommat kasvot, niin sitä ohuemmat kulmat. Eli pyöreäkasvoisille en tekisi hirmuisen ohuita kulmia ja päinvastoin pienille kasvoille en tekisi paksuja. Tähän on vaikea antaa mitään tiettyä ohjenuoraa.

P.S. Silmissäni olen käyttänyt uutta Urban Decayn Naked Heat -palettia ja silmien sisänurkissa Stilan nestemäistä glitteriä. Tämän uuden paletin värit ovat loistolaatua ja häivyttyvät kuin unelma. Tällaiselle punakkaihoiselle tytölle sävyt eivät ole tosin nappivalinta ja silmätkin näyttävät helposti itkeneiltä.

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Markit

    Terve; Nyt on niin havainnollista, että jos ei eroa näe, niin…! Mahdottoman hyvät kuvat. 1. kuvassa silmät tippuu leukaan asti ? Miten yhdet kulmakarvat voikaan muuttaa kasvoja noin paljon! Ihmeellistä! Ja kiitos. Kyllä sinun normikulmat on sitten hyvät. ?

    • Miia Ezen

      Hih! No hyvä, että eron näkee. Ja musta tuntuu, että koko naamakin näyttää ihan oudolta ja erilaiselta näissä kulmissa. ??

  • Diana

    Kyllä on kulmissa eroja! ? Todella hyvät ja havainnollistavat esimerkit jälleen kerran! ? Woi witsi, kun vaikuttaisit uuden pääkaupungin sijaan vanhan pääkaupungin alueella – buukkaisin heti ajan opastukselle. ?

    • Miia Ezen

      Heippa Diana! Hih.. jos tuut käymään täällä uudessa pääkaupungissa joskus, niin buukkaa vaikka sitten. ?

  • Emi

    jee, nää postaukset on ihan mahtavia! itse taidan joutua melkeinpä tuonne suttuisten kulmien kategoriaan, koska kulmakarvoissani karvat ovat tosi pitkiä ja vaikeita hallita vaikka kuinka yrittäisi liimata kulmageeleillä paikoilleen… tämä myös vaikeuttaa mielestäni kulmien täyttämistä, eli suttu-lookki on taattu :-/ olen yrittänyt itse niitä trimmata hieman saksilla mutta se ei oikeastaan auta, koska en uskalla mitään liian dramaattista kotona lähteä tekemään. osaatko sanoa pitäisikö mun suoraan mennä ammattilaiselle näitä näyttämään vai olisiko jotain kotikonstia näiden siistin näköisenä pitämiseen? 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Emi! Ihana kuulla, että tykkäät. ? Hmm.. vaikea kysymys, kun pitäisi melkein nähdä sun kulmat. Muutaman tiedän jolla kulmien karvat vääntyy ihan vääriin suuntiin ja he ovat yksinkertaisesti leikelleet niitä sen verran että niitä on vain niissä kohdissa, joissa ns. kulmien rajat menevät. Vaikea selittää. ? Jos kulmageeli ei tosiaan pidä, niin tuo leikkaaminen taitaa olla ainoa vaihtoehto. ?

  • Sara

    Miten neuvoisit tekemään kulmat, kun omat on joskus nypitty hyvinkin ohuiksi ja ne ei enää kasva? Olen koittanut erilaisia kyniä ja ABH:n pomadea, mutta harvoin, jos koskaan, kulmista tulee luonnollisen näköiset. Kynät tuntuu jäävän aina vain siihen “viivaan”, mikä karvoja on jäljellä. Helpompi olisi kai piirtää kulmat, jos karvoja ei olisi yhtään. Olisipa ihana päästä joskus ammattilaisen meikattavaksi, huokaus.

    • Miia Ezen

      Heippa Sara! Mulla on tulossa videota ensi viikolla, jossa näytän mm. kulmien tekemisen. Itsellänihän kulmakarvoja ei ole paljoa ja joudun ne aina piirtämään, joten uskon videon ohjeista olevan sulle hyötyä. ?

  • Emmi

    Olipas taas kiva postaus. Mulla kaikkein vaikein kohta meikissä on kulmat ja monesti jätän ne kokonaan meikkaamatta vaikka se ei varmaan oo kovin järkevää 😀 onneksi kulmani ovat sentään luonnostaan melko tummat. Pitäisi varmaan mennä ammattilaiselle muotoiluttamaan, mutta jännittää jos en sitten tykkääkkään toisen muotoillusta! Onko tuo kulmien aloituskohta mielestäsi kaikille sama? Muistelen vain lukeneeni, että nenän paksuus ja silmien välin pituuskin vaikuttaisi asiaan 🙂 kulmien muotoilu postausta odotellessa 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Emmi! 🙂 Nyt on kulmien muotoilu postaus ulkona. Kyllä se aloituskohta on oikeastaan aika sama kaikille. Tietenkin jotkut haluavat, että kulmat alkavat vähän kauempaa. Usein kulmakarvat kuitenkin alkavat ihan luonnollisesti täysin oikeasta kohtaa. 🙂 Aika harvoin sitä kannattaa myöskään niiden paksuutta vähentää. Muotoilu tapahtuu enemmänkin kulman kaaren kohdalla. 🙂

  • kirsikka

    minulla on sama ongelma kuin ylläolevalla kommentoijalla eli karvoja ei kasva ja kulmakarvat joudun piirtämään ja niistä sitten tulee semmoiset millä päällä milloinkin olen tai siis kauan olen tuhrannut aikaa moiseen. Millaisi tuotteita suosittelet karvattomille kulmille?

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsikka! 🙂 Mulla on tulossa aiheesta videota ensi viikolla. Itse suosin kulmakynää, mutta nämä ovat ihan käsiala-asioita. Toinen tuote sopii toiselle ja toiselle taas ei.

  • Miiu

    Kylläpä kasvot muuttuvat karvojen myötä! Väkisinkin alan pohtimaan mikä kulmissani mättää. Sitä tulee niin sokeaksi omille kulmilleen ja kun karvoja ei pahemmin ole niin kulmat ovat joka päivä erilaiset riippuen sen päivän piirtotaidoista

    • Miia Ezen

      Heippa Miiu! 🙂 Mutta ei se haittaa, jos ne on joka päivä erilaiset. Niin tuppaa mullakin käymään. Ei niissä siis mitään vikaa välttämättä ole. 🙂

  • S

    Mielenkiintoinen ja havainnollistava postaus! Itsellä microblading-kulmat, joiden muotoon en ole täysin tyytyväinen. Nyt vaan toivon, että ne tosiaan kuluisi pois luvatussa vuodessa… 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa S! 🙂 Voi ei.. tuo on todella harmi, mutta kyllä iiden pitäisi todella lähteä vuodessa. Riippuen tietenkin mitä pigmenttiä on käytetty.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram