Meikillä on väliä, vai onko?

18.07.2017

Sillä välin, kun kymmenet tuhannet ihmiset lukivat postaustani laihaläskistä ja analysoivat sekä kääntelivat sanaa laiha sekä läski, minä mietin sitä millä todella on merkitys. Laihaläski tulee luultavimmin kohtaamaan terveydellisiä ongelmia tulevaisuudessa, mutta saa toistaiseksi elää rauhassa. Miten reagoisit, jos lääkäri kertoisi sinulle tänään, että sinulla on agressiivinen syöpä ja hoidot on aloitettava heti.

#fuckcancer

Moni on varmasti törmännyt rohkean syöpäpotilaan Vivian Salon sydäntäraastavaan Facebook-päivitykseen. Kaunis Vivian on jaksanut laittautua kauniiksi myös rankkojen hoitojen aikana, mutta ehkä vain tuota yhtä kuvaa varten. Ken tietää.

Itse olen seurannut oman äidin syövän sairastamista ja voin kertoa, että tuo pirulainen sairaus on rankka. Taistelua käydään tietyllä tavalla yksin, koska sairaus on niin rankka myös lähipiirille. Pienet ilonaiheet olisivat varmasti tervetulleita. Uskon, että positiivisilla asioilla on myös pieni parantava voima.

Mistä idea lähti?

Olen jo pitkään miettinyt, että millä tapaa voisin tehdä hyväntekeväisyystyötä. Ryhtyisinkö vanhusten kaveriksi vai keräisinkö rahaa jollekin järjestölle? Tapoja auttaa on niin monia ja toivon, että jokainen löytäisi omansa.

Idealamppuni syttyi microbladingin kohdalla. Monet syöpäpotilaat ovat ottaneet microblading-kulmat varsinkin jenkeissä paikatakseen kadotettuja kulmakarvoja. Sytostaattihoitojen aikana kulmia ei voi tehdä, mutta miksi ei heti sen jälkeen ja tietenkin lääkärin luvalla. Hoitojen aikana voisin tulla piristämään meikkauksella tai opettaa kuinka meikata, kun kulmakarvoja ja ripsiä ei ole.

Voinko auttaa sinua?

Haluankin siis antaa omaa aikaani ja tehdä apua tarvitsevalle microblading-kulmat tai opettaa meikkaamaan ja tietenkin ilmaiseksi. Oletko se sinä vai sinun ystäväsi? Vai oletko kenties töissä syöpäjärjestössä ja tiedät oikeat kanavat? Pistä sana kiertämään. Elämässä on niin paljon tärkeämpiä asioita kuin meikki, mutta meikillä saa myös piristystä ja positiivisuutta elämään. Ero on kuitenkin melkoinen postauksen kuvia katsellessa. Kuvissa näkyy kuitenkin totuus, jos sairastuisin.

Jos keksit ihmisen jota voisin auttaa, niin lähetä sähköpostia miia.ezen@gmail.com. Microblading-tarvikkeet minulle sponsoroi huikea Sharpbrows! <3

  • Kata

    Voi oot niin sydämellinen ja ihana ihminen!! ? Tippa linssissä luin tän.

    • Miia Ezen

      No wau kiitos Kata! <3 Oon vaan kokenu vimeaikoina, että mulla on jo kaikkea mitä tarvitsen, joten haluan auttaa muita.

  • Jenny

    Nyt kostui silmät ja nousi pala kurkkuun, sinulla Miia on todella kaunis sydän <3

    • Miia Ezen

      No kiitos ihana! <3 Aikaa mulla nykyään ainakin on jonkun verran ja sitä haluan antaa.

  • Tampereen tyttö

    Sä oot huikee! Ihana ajatus !

  • Ida

    Vau, sulla on kyllä sydän täynnä kultaa! Aivan upea ajatus, arvostan!! <3

  • Nana

    Ihana ajatus Miia! ❤️❤️ Olet niin ❤️

  • Åsa-Maria

    Hieno homma! Meikki ja meikkaaminen ei ole tärkeää sinäänsä, mutta siitä saadulla hyvällä mielellä on suuri merkitys paranemisessa.

  • Markit

    Miia, arvostan ❤ Olen höpissyt empatiakyvystäsi ja siitä, että oikeasti ymmärrät ja välität ihmisestä ulkokuoren alla. Olen ollut oikeassa. Todella hieno homma. Niin suuri asia hänelle, joka aikaasi saa. ❤❤❤

  • Eeva

    Hei ihana Miia!
    Toi sun kirjoitus on kyllä niin ihana et kyyneleet tuli.Sitte se et oot itse kokenut surun sun äidin menetyksen takia tuo ajatuksestasi syvällisemmän.
    Mulla itellä on kokemus kun läheinen nuori menetti isänsä(oman käden kautta)ollaan kaikki käänteet kuljettu yhdessä sillon on tärkeä että toinen saa toipua rauhassa ja että on tavoitettavissa aina kun tukea tarvii.

  • Niina

    Olet tärkeälä asilla Miia! Ihana lukea sun blogia ❤

  • Heli

    Arvostan kovasti elettäsi! ❤️

  • Kirmi

    Ihana idea! En tiedä, oletko seurannut taistelua leukemiaa vastaan-blogin karon edesottamuksia. Siinä tuntuu olevan sellainen voimanainen, että hänelle soisi kaiken mahdollisen hyvän. <3 en tiedä, missä vaiheessa hänen hoitonsa ovat tällä hetkellä, mutta elämänjano ja taistelutahto ovat niin kovat, että uskon hänen toivovan pääsevänsä pian taas normiarkeen kiinni.

  • Lullah

    Meillä on suvussa syövälle altistava geeni. Itse en sitä perinyt, mutta olisin voinut. Olen monesti miettinyt tätä miten etsisi sitä hopeareunusta. Meidän äitin toinen syöpä vei hiukset, mutta syövän skaalassa sairastaminen oli aika helppoa. Hoidot veivät voimat, mutta niiden välissä äiti jaksoi ihan hyvin. Mietin samanlaista skenariota omalle kohdalle geenitutkimuksien tuloksia odotellessa. Päätin, että kaljusta ainakin ottaisin ilon irti ja nykyään suuntaisin Jeffree Starin kanavalle fiilistelemään kulmakarvatonta lookkia. Onhan se romantisoitu ajatus, mutta sillä tavalla minä vähensin pelkoani tutkimusten tuloksista.

    Syöpä on raskas diagnoosi ja sairastaminen verottaa paljon. On ihanaa, jos pystyt auttamaan jotakuta löytämään oman itsensä sieltä muuttuneen kehon keskeltä ja näkemään peilistä muutakin, kuin sairauden koetteleman ihmisen.

  • Anniina K

    Ihana ihminen olet ?

  • Heli

    Kaunis teko! ?

  • Petra

    Ihan huikea veto! En löydä sanoja kertomaan kuinka hyvää työtä teet! Wow!

  • mehis

    Hienoa Miia. ❤️❤️

  • varpuslintu

    Tosi ihana idea! <3

  • Elina

    Voi kuinka kaunis ajatus <3

  • Jii

    Oho vau, et tiedä kuinka iloiseksi mut teit kun näin tämän postauksen! Sulla on Miia todella suuri sydän!! <3 <3 Voisin laittaa sulle myöhemmin mailia 🙂

  • Katariina

    Sattumalta luin tämän postauksen, ja näin 26-vuotiaana rintasyöpäpotilaana luit ainakin täysin omat ajatukseni! Vaikka vointi olisi hoitojen välillä hyvä, niin pelkkä peiliin katsominen toisinaan kuvottaa, ja olen itsekin toisinaan miettinyt microblading vaihtoehtoa. Toistaiseksi olen kuitenkin ollut onnekas ja saanut pitää ripset ja kulmakarvat, mutta tiedän että nekin tässä matkan varrella pian tippuvat. Oma huolenaiheeni onkin, että miten meikata kulmat paljaalle iholle? Pelkään lopputuloksen olevan hirvittävä, kun luonnostaan tuuheille kulmille ei ole suurta panostusta ennen vaadittu.

    Tämä on vain idea, mutta jos haluat auttaa useampaa ihmistä kerralla, niin varmasti monelle olisi tervetullut ja hyödyllinen postaus kulmien meikkaamisesta, silloin kun niitä ei ole? 🙂

  • Seijahannele

    Olet ihana ihminen – olisipa kaltaisiasi enemmänkin 🙂

  • Jonsku

    Ihana idea Miia! Juuri rintasyöpähoidot läpikäyneenä tiedän miten paljon piristää se, ettei koko ajan näytä sairaalta ja miten iloiseksi voi tulla vaikkapa siitä että uudelleen kasvuun lähteneisiin ripsennysiin saa taas vähän ripsaria. Pieniä arkisia asioita ja isossa mittakaavassa ehkä vähäpätöisiä mutta muistuttavat että sitä on muutakin kuin potilas!

  • Jonsku

    Luin vielä tuon Katari

  • Jonsku

    Luin vielä tuon Katariinan kommentin ja ehdottomasti tuollainen postaus esim kulmien meikkaamisesta / feikkaamisesta olisi kiva monelle syöpäpotilaalle tai muuten kulmattomalle. Itse ainakin edelleen tuskailen kulmien tekemisen kanssa – ne tuntuvat kasvavan tosi hitaasti takaisin…

  • Anna

    Ihana ajatus! Ihmisten pitäisi tehdä enemmän hyväntekeväisyyttä omilla kyvyillään ja oman alan antimillaan. Lisäksi tekemäsi maskeerauskuvaparit herättävät ajattelemaan syöpää sairautena. Mitä enemmän on tietoa sairaudesta, sitä paremmin sitä voidaan ehkäistä ja sairastuneita hoitaa ajoissa.

    Ps. Olen muuten oikeasti oppinut paljon meikkijuttuja blogistasi! Ohjeet ovat selkeitä ja kuvat hyviä.

    Anna // https://mediakka.com

  • Haiha

    Mahtava idea! Olisipa itsellänikin jokin tuontyyppinen erityistaito, jota olisi helppo jakaa eteenpäin.

    Aiemmasta postauksesta: Jos harjoittelisin hieman taas meikkausta, mitkä kaksi kannattaisi valita näistä kolmesta: poskipuna, varjostus ja korostus (aurinkopuuteri?), jos nyt muistan oikein termit… En löytänyt äsken linkkiä siihen yhteen opastukseen. Poskipuna varmaankin, mutta mikä muu? Toki meikkipohja alla jne.

    • Miia Ezen

      Heippa Haiha! Ei sen tarvitse olla erityistaito. Oman ajan antaminen auttaa. <3

      Poskipuna joo ehdottomasti noista kolmesta. Meikkipohjakategoriasta löytyy nuo kaikki. 🙂 Joo meikkipohja tietenkin, mutta miten olisi kulmakarvat? 🙂

  • Syöpä

    Syöpäpotilaan läheisenä kuvotti koko feikkikuva. Miksi meikkaat itsesi leikisti syöpäpotilaan näköiseksi kun olisit voinut tehdä muodonmuutoksen jollekin ja käyttää jutussa oikean potilaan kuvaa? Ja olethan myös tietoinen, että läheskään kaikilta sytostaattihoidoissa käyviltä EI tipu kulmakarvat ja ripset pois. Ottaisit asioista selvää ennenkuin kirjoitat. Säälittävää huomionhakua yrittää saada itselleen nimeä alalle hakea tälläisella jutulla julkisuutta.

    • Miia Ezen

      Heippa! Olen todella pahoillani, jos tämä loukkasi. Se ei todellakaan ollut tarkoitus. ? En tiedä kuinka tarkkaan luit jutun, mutta oma äitini on kuollut syöpään ja olen hyvin tietoinen kaikesta syöpään liittyvästä. Ja myös tämän postauksen avulla on tarkoitus löytää ihmisiä, joita voin auttaa. Olenkin saanut monta iloista sähköpostia autettavilta ja heidän läheisiltään. Mielestäni avun tarjoaminen ei ole säälittävää. Ehkä itse syöpäpotilaan omaisena ja avun tarjoajana tulin surulliseksi viestistäsi. Silti hurjasti voimia sinulle ja perheellesi! ❤

  • Pauliina

    Mahtava idea <3

  • Pauliina H

    Tämä aihe lämmitti kovasti mieltäni ja vahvisti mielikuvaani sinusta. Olet niin aidon oloinen ja se että haluat jakaa hyvää koska sinulla on siihen mahdollisuus, on aivan upeaa. Monilla varmasti on asiat niin hyvin että voisi antaa omastaan. Muttei vain halua. Tai kuten minä, en vain saa aikaiseksi. Kommentteja lukiessa ilostuin, kun lukijat olivat niin mukana. Kunnes sitten löytyi pakollinen mielensäpahoittaja. Sairaus on rankka mutta ei sen pidä antaa noin katkeroittaa! Kirjoittajan puolesta tuli paha mieli toki, mutta tekstin tarkoitus tuntui olevan pistää paha kiertämään. Eleesi on hieno, minä olen myös menettänyt äitini syövälle.

  • Lotta

    Miia, olet todella kaunis sekä sisäisesti että ulkoisesti. Itse menetin avomieheni syövälle (leukemia), hän ei kuitenkaan miehenä ulkonäostä niinkään välittänyt, mutta kyllä sitä oli raskasta vierestä surata.

    • Miia Ezen

      No wautsi! Kiitos Lotta! <3 En edes osaa kuvitella miltä susta tuntuu. 🙁 Hirmuisesti voimia!

  • Hihih

    Sä oot Miia ihana ihminen ❤️

  • Sari

    Syöpäpotilaan läheinen voisi ajatella tätä terveelle tehtyä sairasmeikkiä siltä kannalta, että lähtisikö esimerkiksi hänen läheisensä tällaisen jutun malliksi some-kanaville ja sieltä kenties lehtien lööppeihin.

    Minulla ei lähelläni ole tällaista tapahtunut, mutta epäilen että kukaan tai ainakin tosi harva haluaisi siinä heikoimmassa kunnossa palstoille näkymään, vaikka nyt tarjotun avun mielellään ottaisikin vastaan.

    Hieno ele ja tarjous Miialta ja varmasti oikea tapa lähestyä asiaa. ‘Oikean’ sairaan ennen ja jälkeen kuvat voi julkaista toteutuksen jälkeen, mikäli malli niin haluaa.

  • Joanna25

    Ihanasti ajateltu Miia! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram