Kevyt meikkivoide kesäksi

27.06.2017

Viimeaikoina olen kuullut seuraavaa kysymystä todella usein: “Mikä olisi hyvä meikkivoide kesäksi?” Usein halutaan kevyttä lopputulosta ja kuulautta. Listasin tähän muutaman eri vaihtoehdon erilaisille kukkaroille, ihoille ja mieltymyksille.

Todellinen löytö

Nyt korvat hörölle! Olen ollut aivan tämän tuotteen pauloissa viimeiset pari päivää. Jos et ole vielä siis kuullut korealaisesta kosmetiikasta, niin nyt on aika tutustua aiheeseen. Tulen kirjoittamaan myös ihonhoitorutiinistani pian ja se sisältää rutkasti näitä tuotteita. Sanottaisiinko, että aivan täysi “game changer” kosmetiikkamarkkinoilla.

Skin79 merkkisen kosmetiikkasarjan BB-voide* on aivan huikea varsikin normaalille ja rasvaiselle iholle. Se pysyy kauniin kuulaana koko päivän ja itselläni ei edes otsa rasvoittunut, mikä on omalla kohdallani meikkivoiteessa todella harvinaista. Meikkivoiteessa on suojakerroin 30-50 riippuen voiteen sävystä. Kasvoja pitääkin suojata auringolta ja siksi korkea suojakerroin on vain plussaa.

Lisäksi aivan erityinen juttu kävi tämän meikkivoiteen kanssa. Kun pesin sen illalla pois, ihoni näytti paljon paremmalta. Ryntäsin heti eleven.fi -sivuille katsomaan, että onko meikkivoiteella tosiaan myös tällainen vaikutus. Ja KYLLÄ – siellä lukee näin: “Sen hoitavat tehoaineet lisäävät ihon elinvoimaisuutta.” Meikkivoide, joka hoitaa ihoa! Say what?

Vaalealle iholle hyvä väri on kuvassakin näkyvä Orange* ja päivettyneelle iholle Purple*.

Edullinen vaihtoehto

Sinänsä tämäkin puolalainen merkki Miyo yllättää, koska hinta on vain 5,90€ ja meikkivoide on hintaansa verrattuna todella hyvä. Miyo Long Lasting Beauty Foundation* toimii hyvin kuivalla iholla ja jopa aikuiselle naiselle, vaikka hinta on teinimeikkien tasoa. Meikkivoide antaa ihon hengittää ja pysyy iholla melkein tuon lupaamansa 12 tuntia.

Toinen loistava halppis meikkivoide on tässä. Pari kesää sitten en muuta käyttänytkään kuin Wet n Wildin Ultimate Sheer sävyttävää kosteusvoidetta, joka peittää kevyen meikkivoiteen lailla. Tulos on kuulas ja raikas. Tätä meikkivoidetta voi käyttää niin kuivaihoiset kuin rasvaisemmat ihot ja se peittää alleen punoittavan ihon. Väri natural sopii päivettyneelle iholle. Näyttää olevan saatavilla ainakin Ellokselta.

Luonnonmukainen

Kjaer Weisin voidemainen meikkivoide* on luonnonkosmetiikkameikkivoiteista peittävimmästä, mutta myös laadukkaimmasta päästä. Silti se ei peitä liikaa ja luonnonkosmetiikkapohjilla harvoin onkaan tuota ongelmaa. Meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta kuivimpiin kohtiin se on hyvä painella sormin. 61:n euron hinta kirpaisee aluksi, mutta mukana tulee painava luksuspakkaus, johon voi tuotteen loppuessa ostaa täyttöpakkauksen 36:lla eurolla.

Väreistä like porcelaine* on sopiva väri tavalliselle vaalealle iholle, mutta supervaaleiden kannattaa valita lightness*. Just sheer* sopii päivettyneelle ja siitä hieman tummempi on illusion*. Värejä voi käydä myös testailemasssa Jolien myymälässä.

*Sisältää mainoslinkin. // Saatu blogin kautta.

  • Hanna

    Mitä puuteria Skin79 voiteen päällä kannattaisi käyttää? Vai tarvitseeko ollenkaan?

    • Miia Ezen

      Itseasiassa Skin79 merkillä on myös todella hyvä läpinäkyvä kivipuuteri. Unohdin siitä mainita. Se kannattaa levittää ohuelti sievltimellä. Vipalla oon huomannu, että tulee helposti liian paksua jälkeä. 🙂

  • Ilona

    Taas tosi hyvä ja tarpeellinen juttu, kiitos! Noista korealaisista piti sanoa että taitavat olla myös vaalentavia? Koreassa, Kiinassa ja Japanissa erilaiset vaalentavat ihonhoitotuotteet on tosi yleisiä – itse olen ollut niiden suhteen vähän epäilevä. Tiedätkö yhtään, miten vaalennus toimii (esim. jotenkin kemiallisesti)?

    • Miia Ezen

      Heippa Ilona! 🙂 Itseasiassa kysyin eleven.fi:ltä juurikin tuota asiaa, kun katsoin purkissa lukevan ‘whitening’. 🙂 Tuo tarkoittaa samaa kun meillä brightening, eli kirkastava. Mulla on ollut niin paljon tuotteita kaappien pohjilla juuri tuon takia ja nyt lähti heti käyttöön. Ei siis vaalenna. <3 Muista tuotteista en sitten tiedä vaalentavatko ne oikeasti.

  • J

    Moikka!

    Osaisitko sanoa mikä meikkivoide sopii minulle, kun olen kalkin vaalea (loreal infallible vaalein sävy), ja erittäin pintakuiva, mutta super rasvoittuva iho? Voin raapia t-alueelta kuivaa ihoa ja meikkivoide ikävästi pakkautuu sille alueelle, mutta samalla ihohuokoset tukkeutuvat helposti, finnejä aina muutama ja naama kiiltää jo muutaman tunnin jälkeen. Käytän nyt juuri tuota lorealin voidetta ja puuterina väritön irtopuuteri mac. Kiitos avusta! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa J! 🙂 Hmm.. sun kannattaa varmaan ihan ensinnä ottaa käyttöön hyvät ihonhoitotuotteet. Oon kirjoittamassa niistä aivan pian. Ihan näin rehellisesti sanottuna oikein mikään meikkivoide ei pysy ja asetu kauniisti, jos iho sen alla ei ole kunnossa. Sen huomaa myös siitä, että julkkismeikkitaiteilijat usein laittavat ensin asiakkaalleen jopa naamion ennen kuin meikkaavat heidät ja tietenkin paljon laadukasta kasvorasvaa. Toki meillä kaikilla on vähän kuivuutta, rasvaisuutta jne. Yksi kikka on se miten meikkivoiteen levittää. Koita levittää se littanalla siveltimellä mahdollisimman ohueksi kerrokseksi. Irtopuuterin voi lisätä myös kostutetulla Beauty Blenderillä, koska silloin se asettuu kuiviin kohtiin kauniimmin. Näistä mainitsemistani meikkivoiteista sun kannattaisi ehdottomasti kokeilla tuota korealaista. Se on hyvin vaalea ja hoitaa samalla myös ihoa. Myös Maybellinen Fit me (muovituubissa tuleva) on yllättävän hyvä monelle ihotyypille. Yhtenä vinkkinä myös Make Up Storen kevyimmät meikkivoiteet, jotka tulevat littanassa tuubissa. Niissä on todella vaaleita sävyjä ja koostumus on kevyt ja puolipeittävä. Myös saman merkin sculpt excellence on loistava ja väri cotton on hyvin vaalea. Olisko näistä apua? <3

  • Anonymous

    Mitä sävyä suosittelisit wetn wildista vaalealle iholle?

    • Miia Ezen

      Jos on todella vaalea iho, niin tuo beige saattaa muistaakseni olla jopa liian tumma. ?

  • S

    Hei! Kiinnostuin tuosta skin79:n BB-voiteesta 🙂 Onko se kuinka peittävä ja onko koostumus enemmän nestemäinen vai voidemainen? Sävystäkin kysyisin, ovatko molemmat mainitsemasi sävyt keltapohjaisia?

    • Miia Ezen

      Heippa S! Molemmat ovat joo keltapohjaisia, mutta myös punapohjaisia löytyy. Klikkaa linkistä niin sieltä näkee sävyt. On kevyt, mutta peittää hyvin virheet. Peittää myös punaisuuden, varsinkin jos valitsee keltapohjaisen. Koostumus on nestemäinen. ?

  • Hanne

    Kiinnostus heräsi tuohon BB-voiteeseen. Tiedätkö onko mistään saatavilla testereitä? Itselläni on ruusufinni ja lehahdusvaaran takia ei viitsisi ostaa täyskokoista tuotetta sikana säkissä.

    • Miia Ezen

      Heippa Hanne! 🙂 Ikävä kyllä testereitä ei taida olla saatavilla, koska tämä korea kosmetiikka on muutenkin niin tuore juttu. 🙁

      • Hanne

        Voihan kökkö. Ehkä sitä pitää vaan kokeilla riskillä uutta.
        Osaatko sanoa (tai heittää sivistyneen arvauksen) kumpi olisi tällaiselle “Petteri punakuonolle” parempi vaihtoehto, kelta- vai punapohjainen voide?
        Pustuloita puskiessa tätä vaivaa ei peitä kuin juuttisäkki päähän kiskaistuna, mutta näin antibiooteilla taltutettuna saattaisi olla jopa toivoa saada hyvällä bb-voiteella isommat virheet piiloon. Hyvä suojakerroin on todella houkutteleva ominaisuus, tavallisen 50+ aurinkovoiteen jälkeen ei mikään meikki tunnu pysyvän kuosissa.

        • Miia Ezen

          Itse käytän punakoille asiakkaille keltapohjaista meikkivoidetta, koska se peittää hyvin punaisuutta alleen. Eli ehdottomasti keltaisee taittava vaikka meille punakoille usein koitetaan suositella punapohjaisia, kun olemme punaisia. ?

  • Johanna

    Kannattaako Skin79 bb-voiteen alle laittaa erikseen kosteusvoide?

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! ? Joo kaikkien alle on se sitten bb, cc tai normi meikkivoide.

  • Laura

    Ostin tämän BB:n sinun suosituksen perusteella. Kuvailujen perusteella olen tullut siihen tulokseen, että meillä on suht samanlainen iho. Parin viikon käyttökokemuksen jälkeen en voisi olla tyytymättömämpi tähän tuotteeseen. Rahat meni täysin hukkaan. Voide ei “imeydy” iholle vaan jää jo levittäessä pinnalle tehden inhottavan tuntuisen peiton kasvoille. Nenän pielistä ja leuasta rullaantuu kymmenessä minuutissa irti. Lopputulos on jos siis laitettaessa aivan kamala. Olen kokeillut kaikki mahdolliset versiot bb:n alle ja levittää sen eri tavalla ja määrällä (siksi kahden viikon kokeilu). Mikään ei muuta lopputulosta, aivan kamala!!

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! Voi ei! Meillä kaikilla on tosiaan erilainen iho ja myös riippuu siitä mitä ihonhoitoa käyttää. Mitä olet kokeillut pohjalle ja millä levität tuotteen?

      • Anonymous

        Kosteuttavaa seerumia ja kosteusvoidetta. Olen kokeillut ilman toista myös molemmilla tavoilla. Levittänyt kostealla blenderillä ja sormin, ohuempaa ja paksumpaa kerrosta. Mikään ei toimi mulla. Harmi, koska sävynä tuo on ihan täydellinen.
        P.s. Tää sun blogi on ihan huippu!

        • Miia Ezen

          Hmm.. vitsit mä haluan nyt kyllä auttaa sua, että saat tuon toimimaan. Mä oon huomannut joskus, että tiettyjen seerumien ja myös kosteusvoiteiden kanssa tietyt meikkivoiteet ja varsinkin nämä korealaiset jää vaan pyörimään ihon päälle. Tiedän juuri tarkalleen mistä puhut. Kokeileppa jokin ihan perusvoide alle ja meikinopohjustusvoide. Jos sulle ei ole primeria, niin kokeile ensin vain jonkin toisen kosteusvoiteen kanssa. Mulla kävi juuri näin yhden toisen korealaisen BB-voiteen kanssa. Kiva kun viihdyt täällä! 🙂

          • Anonymous

            Nyt kun mainitsit tuon primerin, niin olen kokeillut myös sen kanssa. Maybellinen pohjustus on ollut kokeilussa juuri tuon nenä-leuka-alueen kohdalla. Ajattelin antaa tuotteen olla talven piilossa ja kokeilla taas, kun kevät ja ehkä vähän kosteammat ilmat saapuvat. Jos se auttaisi??

          • Miia Ezen

            Heippa! Mä en kyllä usko, että syynä on kosteuden puute, koska niin tiedän mitä tarkoitat tuolla. Mä veikkaan, että sun kosteusvoide tai seerumi vaan ei sovi tuon kanssa. Jos pääsisit joskus kokeilemaan jonkin muun kosteusvoiteen kanssa? 🙂

  • Anonymous

    Täytyy kokeilla jonkun toisen voiteen ja/tai seerumin kanssa jos siitä olisi apua. Kiitos sinulle asiaan paneutumisesta:)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram