Väriä korjaavat paletit

31.05.2017

Kuinka moni on aivan hämillään väriä korjaavista paleteista, joita saapui talvella kauppoihin kuin sieniä sateella. Sain tai itseasiassa pyysin niitä pr-näytteenä testiin suurella mielenkiinnolla. Olen loistava koekaniini, koska ihoni on punertava ja toisen silmäni alla on tumma verisuoni.

Mitä on värin korjaus?

Tällä tavoin voi korjata kaikki ihon virheet käyttämällä vastaväriä. Esimerkiksi punainen iho peittyy vihreällä. Jos taas haluat tummat silmänalusesi peittoon, niin paras väri siihen on oranssi. Oranssi on sinisen vastaväri ja se peittää muutenkin alleen kaiken. Sitä käytetään myös tatuoinnin peitossa, josta näet esimerkin alla. Yksinkertaisesti lisätään ensin oranssia ja sitten ihon omaa väriä. Jos tosiaan tatuointi peittyy oranssilla niin kyllä myös tummista tummimmat silmänaluset.

Liikaa tuotetta

Voimme laittaa silmän alle kunnolla oranssia ja peittää se sitten oikean värisellä peitevoiteella. Ongelma on se, että näin saamme helposti todella paksun ja kakkumaisen tuloksen. Kaikki tuotteet valuvat juonteisiin ja silmänaluset näyttävät kuivilta. Kaikenkaikkiaan vaikea yhtälö. TÄSSÄ tutoriaalissa on aika hyvä esimerkki todella paksusta kerroksesta. Livenä näyttäisi aika mielenkiintoiselta (lue kamalalta)!

Itse tykkäänkin taputella voidemaista oranssia silmien alle sormin mahdollisimman ohuesti. Tämän peitän sitten voidemaisella peitevoiteella ja myös sormin taputellen. Taputtelu ja kevyt painelu on tärkeää, jotta tuote menee kauniisti silmien alle. Kiinnitän lopuksi kevyesti puuterilla.

Useimmat meistä eivät edes tarvitse väriä korjaavia tuotteita vaan pelkkä peitevoide riittää!

Mikä tuote valita?

Tämä on nyt vain oma mielipiteeni, mutta nuo siniset ja violetit ovat aivan turhia. Punainen ihokin peittyy usein meikkivoiteen alle. Couperosaiholle saattaa tarvita hieman vihreää, mutten välttämättä laittaisi siihenkään tuollaista kirkkaan vihreää. Se vihreäkin pitää kuitenkin jollain tavoilla peittää ja näin tuloksena on helposti paksu meikkikerros.

Yksi suosikeistani on Wet n Wildin cover all concealer palette*, jonka kannessa lukeekin mihin kutakin tuotetta käytetään. Vihreä jää kyllä itselläni käyttämättä. Oranssia finneihin ja silmien alle ja talvella pinkkiä silmien alle.

Make Up Storen cover all mix* on toinen suosikkini. Vihertävää peitevoidetta punaiselle iholle, oranssia finneihin ja silmien alle sekä pinkimpää myös silmien alle. Isadoran nude quartet* on yksi suosikeistani peittämiseen, muttei ehkä niinkään värin korjaamiseen.

Oletteko kokeilleet tällaisia paletteja? Mitä mieltä olette?

*Sisältää mainoslinkin. // Saatu blogin kautta.

  • Ilona

    Wet n wildin paletti tuli käytettyä hohdetuotetta lukuunottamatta, koska en oikein ole tottunut käyttämään niitä… Kicksin palettia olen myös käyttänyt, mutta wet n wild on parempi.
    Omalla kohdallani olen kuitenkin huomannut, että yksittäiset värikorjaus- ja peitetuotteet ovat paletteja parempia kun värit kuluvat aina niin eri tahtiin… Nyxillä on mielestäni hyviä ja edullisia tuotteita näihin tarkoituksiin ?

    • Miia Ezen

      Heippa! ? Joo paleteissa on kyllä aina tuo sama ongelma. On se sitten luomiväri tai tämä värin korjaus. ? Itse kävin juuri ostamassa Ben Nyen testiin. Sillä pitäisi saada upeaa jälkeä. Uhuet kerrokset on kuitenkin se juttu. ?

  • Anonymous

    Moi Miia! Kiitos taas hyvästä postauksesta 🙂 Mitä peiteainetta tuo oranssi, jota käytit tatuoinnin peittämiseen? Kyselee Pandasilmä

    • Miia Ezen

      Heippa Pandasilmä! ? Itseasiassa tuo on erikoismaskeeraukseen tarkoitettua alkoholiväriä eli todella kuivattavaa ja ei sovi silmien alle tai edes silmien läheisyyteen. ?

  • Anonymous

    Pandasilmä lisää vielä: Kiinnostaisi kokeilla oranssia sinisävyisten silmänalusten peittoon. Olen kokeillut Urban Decayn Naked Color Correctorin sävyä Peach, joka kyllä korjaa asiaa jonkin verran, mutta ei ole mitenkään mullistava.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo mulla on myös noita eri väreissä ja samaa mieltä olen. Nestemäiset myös kuivattaa helposti. Tuossa yllä kommentoinkin, että kävin juuri ostamassa Ben Nyen väriä korjaavan paletin, joka on ammattilaiskäyttöön. Näytti lupaavalta, mutta melko kallis. Nuo Isadoran on kyllä melko samanlaisia ja ehdottomasti voidemaisia kannattaa suosia. ?

  • Maria

    Miksi talvella pinkkiä silmien alle? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Maria! ? Hyvä kysymys. Hyvin vaalealle iholle oranssi saattaa olla vain liian tumma. Riippuu siis ihonsävystä. Pinkki on hyvä hyvin vaaleille. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram