Totuus Instagram-kuvien takana

12.04.2017

HUOM! Jos luet tarinaa mobiilisti, kannattaa kuvia tarkastella hieman lähempää, koska ero on suuri!

Miten ihmeessä saat meikkipohjasi näyttämään yhtä kauniilta kuin monella instagrammaajalla? Miten heidän luomivärinsä hohtaa noin jäätävän paljon? Miten hänellä on noin upeat silmät? VASTAUS: Facetune, Photoshop tai jokin muu kuvanmuokkausohjelma.

Myönnän, että käytin yhdessä vaiheessa Facetunea kuvien muokkaukseen vähän liikaa ja se kyllä näkyi. Olin niin innoissani siitä, kuinka suuren muutoksen sillä sai aikaan. Nyt napsasen sillä pois finnit ja kuvauspäivänä kohdalle osuneet kuivat osat ihosta. Photoshoppia en edes osaa käyttää (vielä), joten muokkaan kuvani alkeellisesti Picasassa ja sielläkin muutan vain valotusarvoja. Nämä kaikki ovat ihan normaalia kuvan muokkausta, jotta saadaan kauniit kuvat. Insta-kuvissa juttu onkin sitten aivan eri.

Kuvan muokkaus

Näissä ja useissa Instagramin virheettömissä kuvissa on käytetty Facetunea puhelimella oikein kovalla kädellä. Iho on tasoitettu epäluonnollisen tasaiseksi ja kimaltelevan luomivärin tehoa on lisätty huimasti. Esimerkiksi alla olevassa vasemman puoleisessa kuvassa näyttää, että ihan kuin kameran focus ei olisi edes ollut silmissä. Mitä tahansa saa siis tarkennettua ja vahvistettua. Hampaitakin saa tarvittaessa valkaistua muutamalla klikkauksella.

Poseeraus

Tietenkin poseeraus ja oikean kuvakulman löytäminen vaatii muutaman (lue satoja) otoksen. Eikö Kim Kardashiankin ole sanonut, että jokaiseen selfieen tarvitsee ainakin sata kuvaa? Huulet ovat kuvissa niin töttöröllä kuin ne ikinä saan ja mikään kuva ei ole otettu suoraan edestä, koska silloinhan sitä näyttää helposti lihavemmalta. Valaistuskin on tärkeää ja siihen on tietenkin keksitty selfievalot. Itselläni on niin “onnekas” asema, että näin täydellistä insta-selfietä metsästäessä kotootani löytyy studiovalot. Niidenkin asettelu on tietenkin yksi tieteenlaji.

Insta-meikki päivämeikkinä

Tästä tämä postausidea oikeastaan lähti. Olen tässä viimeaikoina nähnyt paljon upeita meikkauksia noin 20-vuotiailta tai sitä nuoremmilta kaunokaisilta. Mihin sitä kohta tätä meikkitaiteilijaa edes tarvitaan? Kuitenkin useasti nämä jäätävän upeat ja tarkat meikkaukset on vedetty pikkaisen liian pitkälle. Varsinkin poski highlight (korostuspuuteri) on niin valkoinen, että se näyttää iholla jopa vaalean harmaalta lialta.

Korostus on se uusi varjostus ja yksi avainasia insta-meikissä. Korostamalla nostaa peittävämmänkin meikkivoiteen eloon ja hehkuun, mutta rajansa kaikella. Instameikissä tai esiintymismeikissä vahvat hohdepuuterit voivat olla upeita, mutta päivämeikissä tai jopa iltameikissäkin ne saattavat näyttää hieman hassuilta.

Saati sitten todella vahva meikki ihan kauttaaltaan silmämeikistä varjostuksiin. Minäkin paras puhumaan, kun välillä lähden sellaisessa sotamaalissa kotoota. Silti olen sitä mieltä, että heleä ja raikas meikki on tuplasti kauniimpi kuin vahva meikki. Alla kuva insta-meikistä päivän valossa – huono poseeraus, huono valo, huono kuvakulma, liikaa meikkiä ja finni keskellä otsaa. 😀 Näytän jotenkin tunkkaiselta ja aika monta astetta tavallisemmalta kuin muissa kuvissa.

Insta-kuvien avainmeikit

Käytin kuvissa näkyviä meikkejä vähän vahvemmin kuin normaalisti, vaikka tietenkin niillä saa myös kevyempää jälkeä. Anastasia Beverly Hillsin voidemainen contour paletti (saatu) on aivan loistava insta-meikistä haaveileville. Saman merkin glow kit (saatu) on myöskin todella hyvä tähän tarkoitukseen, mutta sen viisi kultaista sävyä ovat periaatteessa hyvin samankaltaisia sävyjä. Kauniita ja laadukkaita hohdepuutereita ne ovat silti. Snow-sävy taas on hyvin vaalea ja über intensiivinen! Sitä käytin tämän postauksen meikissä ja myös sitä liikaa käyttämällä saa sellaiset harmaan valkoiset posket. Luomiväreinä toimi Smashboxin paletti ja siitä nuo kylmemmät sävyt. Loistava minipaletti neutraaleja sävyjä etsivälle. Molempia merkkejä saa Kicks-myymälöistä.

Erityismaininnan saa luonnonkosmetiikkamerkki Alima Puren kimalleluomiväri värissä Venus* (saatu), joka oikeasti kasvotusten näyttää juurikin tuolta photoshopatulta kimalteelta. Luomelle lisääminenkin onnistuu parhaiten sormella. I’m in löööv!

*Sisältää mainoslinkin.

  • Eve

    Saanko kysyä mitä kaikkea kampaaja käynnilläsi hiuksiisi tehtiin? Pituus on ainakin hieman lyhentynyt. Otitko tyven luonnollisen hiusvärisi päälle raitoja vai laitettiinko pohjalle jotain sävyä? Omaa sävyä kasvatelleena kiinnostaa. Välillä mietin vaihtoehtoja omiin hiuksiini.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Joo, pituudesta otettiin melko paljon, mikä itseäni kyllä kaduttaa. Itsepä pyysin. 😉 Laitettiin pelkästään raitoja tummempia ja vaaleempia. Ehkä sekin harmittaa, kun pyysin tummemmat raidat lämpimän sävyisinä. Oma pohjani kun on kuitenkin melko kylmä.

  • Eve

    Hyvältä hiuksesi kuitenkin näyttävät? Hiukset onneksi kasvavat lisää pituutta muutamassa kuukaudessa jos se harmittaa. Hyvä se on välillä leikata kuivat latvat pois, terveitä näyttävät.

  • Mami

    No huh-huh! Noissa muokatuissa kuvissa olet kuin hengetön muovinukke, vaikka todellisuudessa olet kaunis ja eläväinen. Uusi tukka on tosi nätti, ei lainkaan liian lyhyt. Ja saahan siihen vieläkin letityksiä ja sykeröitä.

    • Miia Ezen

      Heippa Mami! Joo, samaa mieltä olen. On se vaan jännä juttu, että silti juurikin tuo hyvin paljon muokattu kuva sai Instagramissa kaikkein eniten tykkäyksiä pitkään aikaan.

      Tuo on totta, että tukka on vielä sen mittainen, että siihen saa vielä vaikka mitä. 🙂

  • Miime

    Miia-Darling

    Mitä hiuksiisi tulee – aivan mahtavan upeata! Ensinnäkin hiukset kasvavat nopeammin. Mitä lämpöisiin raitoihin tulee, olen sitä mieltä, että viileälle perussävylle lämmintä ja lämpimälle viileää.

    Kuvanmuokkauksiin minäkin “sorrun”, sillä se on sata varma, että rypyillä ja ihon kiillolla en tule esiin, tahi perus “surullinen-ilme”. Hymy joka kuvassa. Eikä kuvaa enää suoraa sivusta nasaalisuonteen takia. Vain sitten jos oikein nauraa, kun posket nousee ylös.

    Tästä feikkauksesta on syytetty, vastaan vain, että kaikki jotka kuviansa someen laittavat muokkaavat niitä, niin miksen minäkin? Vaikken malli olekaan, kuvat pitää olla just oikein – ei sinne päin.

    Ja muuten, jos kuvataan, kuvausmeikki on pakko olla vahvempi, kuin normaali ehostus. Valotus, kamera – kaikki vaikuttaa lopputulokseen.
    Kyllä on kauniisti käsiteltyjä kuvia!

    • Miia Ezen

      Heippa Miime! 🙂 Joo, se on hassua, että kun kuvaansa muokkaa niin hirmuisen ryöpyn siitä saa päälleen jos kertoo muokkauksesta. Aina vaan muka niistä luonnollisista kuvista tykätään eniten vaikka todellisuudessa ne kaikista muokatuimmat ja epäluonnollisimmat kuvat saa eniten tykkäyksiä.

      Ja tuo on tietenkin totta, että kuvausmeikki pitää olla vahva tietynlaisissa kuvauksissa. Jos siis haluaa piirteidensä tulevan kauniisti esiin. Sitä saan aina työssäni ihmisille selittää, kun on paljon sellaisia, jotak eivät pidä vahvasta meikistä. Yllättyvät sitten kuitenkin aina kuinka se meikki vaan häviää kuvassa vaikka se olisi kuinka vahva. 🙂

  • Markit

    Hei; Tosi mielenkiintoinen juttu tuosta kameran toiselta puolelta. Tuosta teknisestä puolesta kun en juuri tiedä. Miksi muuten ne huulet pitää laittaa töttörölle, etenkin kun on kaunis hymy, kuten sinulla on?
    Hiuksesi ovat nyt todella kauniit ja hyväkuntoisen näköiset. Itse en ole koskaan laitattanut kuin vaaleita raitoja, jotka vaan tekevät hiuksista eloisan näköiset.
    Oliko muuten se kuva muunneltu, joka oli vähän aikaa sitten postauksessasi? Se, missä oli vain kulmat ja silmät laitettu, mutta ei meikkivoiteita? Juuri se, joka oli minusta kaunis.
    Mukavaa pääsiäistä! ???

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Enpä tiedä misi huulet pitää laittaa noin. 😀 Päätin matkia instagramissa näkemieni kaunottaria.

      Muistan mitä kuvaa tarkoitat. Sitä kuvaa en muokannut ollenkaan. 🙂

      Rauhallista pääsiäista sullekin! 🙂

  • Em

    Muistutat tuossa ylimmässä kuvassa todella paljon Michelle Pfeifferiä, wau!

  • Iina / MouMou

    Tosi hyvä postaus! Jotenkin olisi kiva saada Instaan sellainen “näytä alkuperäinen” -nappi, josta painamalla voisi nähdä muokkaamattoman kuvan. Ihan vaan, koska musta nuorten tyttöjen itsetunto on aika koetuksella, kun kuvafiidi tulvii “täydellisiä” naisia. 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos ihana Iina! 🙂 Joo, koko ajan vaaditaan vaan enemmän ja enemmän täydellisyyttä. Enää se ei ole vain täydellinen kroppa. Nyt pitää olla myös täydellinen iho ja upeat säihkysilmät. :/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram