Miten peittää tummat silmänaluset?

03.04.2017

Jatketaan sujuvasti edelliseen postaukseen liittyen ja katsotaan meikkipohjassa toista vaikeaa asiaa eli tummien silmänalusten peittämistä. Ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa, koska se riippuu paljon siitä ovatko silmänaluset vain tummat vai onko niissä myös silmäpussit. Myöskin aikuinen nainen saa olla hieman tarkempi ettei laita liian paksua meikkikerrosta silmien alle. Tässä parhaat vinkkini:

1. Väriä korjaavat tuotteet

Tummien silmänalusten alle laitetaan niiden vastaväriä. Eli mitä sinisemmät silmänaluset niin lisätään oranssihtavaa peitevoidetta ja mitä violetimpi niin keltaisempaa sävyä. Myös pinkki väri toimii todella vaaleilla. Tällaisia paletteja löytyy mm. Nyxiltä* ja Maybellineltä*. Ne on itselläni kokeilujonossa. Tähän asti olen käyttänyt kuvassa näkyvää Make Up Storen cover all mixiä.

2. Valoa silmäpusseihin

Meikki on suurelta osin valojen ja varjojen leikkiä. Nykyään varsinkin korostukset ja varjostukset ovat meikissä niin suuressa osassa. Näin tehdään myös silmäpusseille. Peitä siis hieman vaaleammalla peitevoiteella vain silmäpussin alta – siihen kohtaan mihin varjo tulee. Eli meikissä valo tuo esiin ja varjo taas vie sisään. Emme siis halua laittaa silmäpussin päälle vaaleaa, koska se tuo niitä vain enemmän esiin. Lisää tätä vaaleaa peitevoidetta hieman myös leukaan, nenään, nenän pieliin ja keskelle otsaa TÄMÄN ohjeen mukaan.

Urban Decayn peitevoide on loistava, mutta en huomaa lähes mitään eroa Maybellinen vastaavaan hieman edullisempaan tuotteeseen*.

3. Aikuiset naiset

Yllä olevat vaiheet yhdessä korostavat ryppyjä aivan liikaa. Jos sattuu niin, että silmänaluset ovat tummat, silmien alla on silmäpussit ja lisäksi on vielä ryppyjä, niin liikutaan vaikeilla vesillä. Kaikista tärkeintä kuitenkin on se, ettei korosta vahingossakaan ryppyjä. Siksi suosin aikuisilla naisilla Make Up For Everin lift concealeria, joka on kevyt valoa heijastava peitevoide.

4. Kumpi ensin: Meikkivoide vai peitevoide?

Peitevoide lisätään aina meikkivoiteen jälkeen. Voi olla, että meikkivoide peittää tummia silmänaluasia niin hyvin ettei ylimääräisiä tuotteita edes tarvita. Silloin kun peitevoiteella halutaan tuoda myös valoa kasvoille (itse teen tämän aina), niin sävy on vaaleampi kuin oma iho. Tämä menettäisi tarkoituksensa, jos peitevoide olisi meikkivoiteen alla.

P.S. Kuvassa käytän uutta huulipunasuosikkiani, joka on Isadoran nestemäinen huulipuna värissä posh pink*.  Täydellinen nude varsinkin kesän morsiammille!

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Hyvät, mukavan simppelit ohjeet! Itse tosi peitän tummia silmänalusia vain, jos se on muun meikin kannalta jotenkin olennaista, tai jos en ole nukkunut hyvin ja haluan piilottaa sen, miten väsyneeltä näytän.

    En oikein tykkää siitä, kun toitotetaan, että silmäpussit tai tummat silmänaluset ovat jotenkin “rumat” ja niiden näkyviin jättäminen on kauhean tyylimoka – koska oikeasti miltei jokaisella ihmisellä silmien alla iho on ohuempaa ja verisuonet kuultavat siitä läpi, mikä saa silmänaluset näyttämään tummilta, ja silmäpussitkin ovat ihan luonnollinen ja normaali asia.

    Mitä vähemmän tällaisia kehon normaaleja, tavallisia yksityiskohtia täytyy peitellä ja hävetä, sen parempi. Siksi olen yrittänyt vain hyväksyä sen, että silmänaluseni ovat luonnostaan vähän tummat, enkä aio välittää siitä niin paljon, että peittäisin ne päivittäisessä arkimeikissäni.

    • Miia Ezen

      Heippa Varpuslintu! 🙂 Se on kyllä totta, että jokaiselle tummat silmänaluset näkyvät enemmän tai vähemmän. Toisaalta itsehän peittelen periaatteessa kaikkea mahdollista kasvoissani tai teen sen mitä mulle ei ole. 😀 Esim teen olemattomista kulmakarvoista ja ripsistä vahvemmat, luon varjoja luomivärillä ja varjostuksilla, peitä epätasaisen ihon. Lista on loppumaton. 😉

  • Markit

    Heippa ja kiitos vinkeistä. Erityiskiitos, kun huomioit vanhemmat tyttöse ja meidän murheet. ?Kyllä se niin on, että kun tuo maan vetovoima muutenkin näkyy, kasvoissakin, niin minä kyllä haluan tummat silmänaluset piiloon. Johan se piristää ilmettä, väsynyt tai ei ja se piristää olotilaa.
    Helpot ja tarkat vinkit taas. Kokeilen. Kiitos ❤

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Eipä kestä! Joo kyllä se tuo mukavaa virkeyttä kasvoille.

  • Lirulaa

    Kiitti vinkeistä! Juuri olen tuskaillut tän asian kanssa. Voiko peitevärin päälle laittaa vielä valokynää vai ajaako peiteväri saman asian? Itselläni silmäpussit JA tummat silmänaluset ja olen vasta 31…! Lomalla ja ruskettuneena asia ei häiritse, mutta muuten vaivaa. Tähän asti olen käyttänyt vain valokynää, koska muut kokeilut ovat vain pahentaneet tilannetta.

    • Miia Ezen

      Heippa Liirulaa! Joo voi toki laittaa, mutta mitä vähemmän kerroksia niin sitä parempi. ? Valokynä ei välttämättä riitä, jos peitettävää on enemmän. Itse en käytä valokyniä vaan ainoana tuotteena tuo Make Up For Everin valoa heijastava peitevoide.

  • Petra

    Onko sulla mitään kokemusta Essencen vastaavasta korjaavasta väripaletista? Näin sellaisen eilen ja mietin, mahtaisko olla mistään kotoisin ?

    • Miia Ezen

      Heippa Petra! Joo, itseasiassa tuossa uusimmassa unboxing-videossani juuri sain sen tuolta paketista. En ole vielä kasvoille kokeillut, mutta kädellä se tuntuu aika tökötiltä verrattuna esim Nyxin ja Maybellinen versioihin. Nää ei ole mitenkään helppoja käyttää. Tulee helposti liian paksu ja vaalea meikkipohja. :/ Testailen näitä juuri ja kirjoittelen näistä pian. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram