Viimeaikojen hyviä ja huonoja uutisia

03.03.2017

Ensin huonot uutiset.

Olen kärsinyt hyvin oudoista terveydellisistä ongelmista ja kaikista kamalinta siinä on epätietoisuus. On monta kertaa tullut mieleen, että tekisi pyytää Dr. House apuun. Koulussa en ole jaksanut sen vuoksi käydä, mutta kaikki keikat olen vetänyt kunnialla ja innolla läpi. On se adrenaliini kumma kaveri.

Pari iltaa meni hämmennyksestä ja pelosta itkiessä. Tilanne meni jo jossain vaiheessa siihen, että pelkäsin pahinta ja suunnittelin omia hautajaisiakin. Drama queen sisäisesti? Minäkö? Ei kai sentään. Ei tilanne nyt niin vakava ollut. Henki kulki ja niin edelleen. Mutta tämä on kyllä herätellyt taas hetkeksi tajuamaan sen kuinka tärkeää terveys on.

Onneksi olen muuten hyvin terve. En kärsi kausiflunssista, oksu poksuista tai lorvikatareista. Tämä outo ongelma on nyt selvityksessä ja voin sanoa, että tekisi mieli heittää kivi terveyskeskuksen ikkunasta sisään ja heilutella keskisormea (ei nyt oikeasti). Apua kun sieltä ei meinaa saada millään. Ymmärrän, että henkilökuntaa on aivan liian vähän, mutta miten siellä pärjää heikommat potilaat, jotka eivät uskalla pyytää apua. Apua on nimittäin vaadittava. Niin kuin sodassa niin myös terveyskeskuksissa hoidetaan ensin ne henkihieverissä olevat ja jos aikaa jää niin sitten murtumat, haavat ja nyrjähdykset. Ei olisi oma pikkuveljenikään enää hengissä, jos vahva äitini ei olisi vaatinut hoitoa. Kyllähän oudot oireet on tarkistettava – ties mitä siellä muhii. Marssin siis ohuen opiskelijalompakkoni kanssa yksityiselle, koska terveys on maailmassa tärkein asia.

Sitten hyviin uutisiin ja niitä riittääkin!

En nyt tiedä ovatko nämä uutisia, mutta ollaan muuttumassa poikakaverini kanssa naimanaamoiksi. Käsi ylös hep, jotka tietää mitä se tarkoittaa! Pitää siis varmaan ostaa samanlaiset tuulipuvut – ei kun mitä minä höpisen – Carlingsille ostamaan samanlaiset skeittilippikset.

No mutta meillä menee kuitenkin hyvin. Olemme tällaisia kotihiiriä ja viikko sitten keittiössämme valmistui Bataattihamppareita, jotka bongasin aikanaan Linda Juholan blogista. Helppoja ja niin hyviä. Ruusumieskin sanoi, että näitä on tehtävä useammin.

Sitten työasioihin. Blogi ja maskikeikkajuttuja riittää. Olen niistä ikionnellinen ja kiitollinen. Viime tiistaina pääsin mukaan meikkaamaan upeita Tempation Island Suomi vol 3 osallistujia heidän pressitilaisuuteensa. Ihania ihmisiä, vaikka pakko sanoa samaan hengenvetoon, etten kyllä itse koskaan osallistuisi tuohon ohjelmaan. Rohkeita naisia ja miehiä!

Sitten viikon jännin juttu! 😀 Ensimmäinen TV-mainokseni pyörähti ulos! Pysyttelen mainoksessa kuitenkin vahvasti kameran toisella puolella ja maskeeraajan roolissa. Tässäpä teillekkin tämä lyhyt mainos:

Ja yhtenä parhaimpana uutisena on tietenkin treffit oman murun kanssa ja myös treffivinkki teille ihanat lukijani.

Olettekin varmaan kuulleet Helsingin Kampin kauppakeskuksen yläkertaan tulleesta Korttelit ravintolamaailmasta? Sieltä on huikeat näkymät ja ruokakin kaupungin parhainta. Itse olen ihastunut täysillä ravintola Hokuun ja sen siika nanbanzukeen. Annos maksaa vain 13 euroa ja täyttää takuuvarmasti. Suosittelen lujaa!

Kävimme lounaan jälkeen Kiasmassa taiteellisella “jälkiruoalla”. Näyttely oli tällä kertaa melko pieni, mutta 12 euron sisäänpääsymaksu oli mielestäni yllättävän edullinen. Muutama teos oli upea, mutta häpykarvoja tuolilla ja pissaa paperilla kyllä ihmetyttivät. Moderni taide on mielenkiintoista, mutta rajansa kaikella. En ymmärtänyt pointtia.

Tällaisia kuulumisia tälläkertaa. Ja katsokaas – tuossahan on vähän niin kuin lupaamani asukuva. Hih! Noin hyvin osaan poseerata! Ja kuten oikean muotibloggaajan kuuluu tehdäkin niin tässä vielä mistä nuo taivaallisen muodikkaat vaatteet saa: Ylilyhyt neule // & Other Stories, Maailman kireimmät stretch farkut // Gina Tricot ja korolliset koko talven läpikäytetyt muoviset tennarit // Bershka.

  • Sanna

    Itellä on pari terveysjuttua ollut ja julkisen puolen lääkäreistä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Sen huomaa kun niillä ei ole rahaa tutkia niin antavat laastariratkaisuna buranaa yms. Mun mielestä terveys on sen arvosta että siitä voi maksaa. Toivottavasti syy löytyy ja paranet pian! Ja mun kokemuksella aina on löytynyt syy terveysongelmiin yksityisellä kun on tarpeeksi kauan etsinyt vastausta ja tutkittu. Kiitos kivasta blogista

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! Onpa helpottavaa kuulla, että sullakin on samanlaisia kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Sitä rupesi jo hetken epäilemään omia oireitaan. Uskon, että yksityisellä puolella ottavat tosissaan ja syy löytyy. 🙂 Kiva kun viihdyt täällä! <3

  • Tiina

    Toivottavasti terveysongelmat selviävät, koska niiden vaikutus ihmiseen on niin kokonaisvaltainen, tsemppiä siis! Ja bataattihampparit, omnom, parasta ikinä =)
    Vähemmän tulee luettua blogeja nyt, kun opiskelut alkaa olla loppusuoralla (enää 10 kk whoop, whoop), mutta instasta bongaan aina välillä sun päivityksiä ja eksyn tänne ihanan blogin pariin. Täällä, kun pyörähtää tulee hyvä fiilis ja ehkä se oma ruusumieskin jostain vielä löytyy. Kaikkea hyvää teille!

    • Miia Ezen

      Kiitos Tiina! <3 Jee! Tsemiä loppurutistukseen. Ihanaa, että sulle tulee täällä hyvä fiilis. Se on juurikin tarkoitus. 🙂

  • Sara

    Sinä olet jotenkin ihana tyyppi, kiitos että piristät päivääni jutuillasi. Pikaista paranemista!

    • Miia Ezen

      No wau kiitos! ? Taidat itse olla ihana tyyppi. ??

  • Tavallinen nainen

    Tsemppiä <3 Itseäni on vaivannut jo nelisen vuotta kipeä kurkku, eikä syytä ole löytynyt. On kyllä tullut nähtyä jos jonkinlaista lääkäriä kahdessa asumassani kaupungissa. Nykyinen työterveys onneksi on ottanut asian vakavasti ja tutkimukset jatkuu. Sitä vaan haaveilee täysin terveenä olosta, ja samalla pelkää mikä itseään vaivaa. Mutta meillä kaikilla on vain yksi terveys, joten sitä ei voi rahalla mitata! Se hyvä että uskaltauduit yksityiselle, itselläkin mennyt rahaa aikalailla tutkimuksiin, mutta kyllä ne huonomminkin voisi käyttää!
    Pidän peukkuja!

  • Hanna

    Tuhannesti onnea naimanaamoituksesta!! 🙂

  • Markit

    Heips; Voi Miia kulta, tuli niin mieleen oma tilanteeni 80- luvun alussa. Sairastuin ja odotin diagnoosia. Sitä miettiessä ajattelin vain, että ostin juuri uuden takin ja nyt se jää käyttämättä, kun… No loppu ei tullut, diagnoosi oli pitkäaikaissairauksiin kuuluva, mutta ymmärrän todellakin ne pelot ja tuntemukset, mitä epätietoisuus tuo tullessaan. Se on ihan kamalaa! Minkä myös olen oppinut on se, että on tosiaan vaadittava hoitoa ja pidettävä puolensa. Ja samoin kuin sinä, niin välillä suren niitä, joitten voimat sairauden keskellä ei tähän riitä. Kaikilla ei ole sitä puolesta puhujaa. Taas voin todeta, että sinulla on välittävä ja muut huomioiva luonne ja lämmin sydän.❤Toivon, että kaikki menee sinulla hyvin.

    Mutta kuvia et kyllä ihan aina osaa ottaa, mitenkä nyt miehestä ei näy kuin osa? ? Muut kuvat oli kyllä hyviä, niin ja miehellä nätti hymy. Ja juu, käsi jäi alas, kun en ole kuullut sellaisista naimanaamioista! ?
    Mukavaa kun olet noita maskihommia jaksanut tehdä. Ja se onkin parempi kuin kotona sureminen, saa ajatukset muualle.
    Joten tsemppiä sinulle ja toivon että parempaa on tulossa. Ja mikä parasta, et ole yksin. ?

  • S

    Joskus on toisinkin päin nuo terveyskeskushommat. Kävin yksityisellä, vieläpä ihoaiheisiin perehtyneellä lääkärillä. Toki tämä oli työterveyden kautta, en siis itse maksanut, mutta luulisi että samalla tarmolla potilaita tutkitaan. Yhtä luomea siis näyttämässä. Ei kuulemma ollut syytä jatkotutkimuksiin. Omaa mieltä kuitenkin vaivasi ja painelin espoon terveyskeskukseen. Sieltä aika nopeastikin sain lähetteen iho- ja allergiasairaalaan ja lopulta melanoomahan se. Loppu hyvin kaikki hyvin, ei ollut vielä pitkällä, saatiin leikatuksi pois. Mutta pointti, älä sinisilmäisesti luota yksityiseenkään, vaan omaan intuitioon. Kyllä sitä tietää jos on vikaa jossain. Ja sitten vaan kuten sanoit, sotimaan sen puolesta että tutkitaan ja hoidetaan.

  • Eeva

    Hei Miia!
    Toivon että syy löytyy sun terveysongelmiin että nyt tutkitaan kunnolla.Se on hyvä että on mies siinä rinnalla tukemassa.
    Mulle kävi 20vuotta sitten niin että väsymystä ja voimattomuutta valitin lääkärille ei apua vaan todettiin hieman alakuloinen potilas.Otti niin päähän ja menin toiselle lääkärille joka laittoi kilpirauhas ultraan kilpirauhanen kuivunut rusinan kokoiseksi(syytä ei tiedetä) arvot päin honkia.Siitä lähtien oon syönyt thyroxinia alkoi pian auttaan olotilassa.Nämä molemmat lääkärit yleisellä puolella.Kaikki riippuu minkälaisen lääkärin kohtaat.Halauksia sinne…

  • Ansku

    Paranemista Miia ? . Toivottavasti syy löytyy ja sitä päästään hoitamaan. Olen huomannut itsekin kuinka turhauttavaa on saada diagnoosiksi “määrittelemätön ” mikä milloinkin…ja lääkäri on pois huoneesta ennen kuin saan takkia päälleni. Mutta toiseen asiaan eli ihana tuo naimanaama? olet löytänyt oman puoliskosi koska teillähän on ihan samikset suutkin.???

  • Anonymous

    Samat lääkärit tekee yleensä töitä yksityisellä kuin julkisellakin, henkilökunnan osaamisesta ei ole aina välttämättä kiinni nämä asiat. Ja kyllä terveyskeskuksessa hoidetaan myös ei-akuutteja vaivoja 🙂 Harmi jos et ole saanut hoitoa, en tietenkään osaa sanoa tilanteestasi sen enempää, että mikä siinä on mätännyt

  • Niina

    Kiva postaus. Paranemista <3. Mistä sun toi naimanaama kollari on?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram