Tutoriaali: Helppo kaksivärinen smokey eye

07.03.2017

Pidän aivan älyttömästi sellaisesta smokey eyesta, jossa on käytetty selkeästi kahta eri väriä. Esimerkiksi musta smokey eye, jonka reunat on häivytetty oranssisen ruskealla. Sellaisen aloittaisin suoraan mustalla ja häivyttäisin reilusti oranssilla. Kuulostaa hurjalta, mutta toimii tummille kaunottarille.

Tässäpä yksi versio monivärisestä smokey eyesta, joka ei ole mikään hirmuisen vaikea, kun sinulla on sopivat työvälineet. Työvälineistä kerroinkin jo TÄSSÄ postauksessa.

1. Lisää mitä tahansa tumman ruskeaa littanan pyöreällä siveltimellä luomivakoon ja häivytä sitä samalla. Tässä vaiheessa häivytysten ei tarvitse olla vielä täydellisiä, kun vasta muotoillaan luomivärin paikkaa. // 2. Smokey eyeta tehdessä katso, että väri tulee tarpeeksi ylös. Kun katsot suoraan peiliin tulisi värin näkyä hieman luomivaon yli. // 3. Lisää samaa luomiväriä myös alaluomelle pienellä siveltimellä. // 4. Häivytä luomiväri puhtaalla häivytyssiveltimellä ylä- sekä alaluomelta.

5. Lisää helmiäistä luomiväriä koko luomelle joko littanalla synteettisellä siveltimellä tai sormella. Suihkuta ensin siveltimeen esimerkiksi MACin Fix+ kiinnityssuihketta ja saat luomivärin loistamaan ihan uudella tasolla. // 6. Häivytä tämä helmiäisen luomivärin raja luomivaosta puhtaalla häivytyssiveltimellä. // 7. Lisää vielä kirkkaampaa helmiäistä aivan keskelle liikkuvaa luomea. Valitse väri samasta värimaailmasta kuin edellinen helmiäinen. // 8. Rajausten ja irtoripsien lisäämisen jälkeen päätin lisätä vielä mustaa luomiväriä luomivaon ulkonurkkaan, jonka häivytin luomivakoa pitkin kohti silmän sisänurkkaa.

Simäni ovat sen verran pyöreät, että jätän usein alaluomen vähemmälle huomiolle luomivärin suhteen. Kannattaa kuitenkin kokeilla mustaa luomiväriä alaluomen ulko-osassa, jonka voi sitten häivyttää ruskealla luomivärillä. Käytän siis harvoin mitään rajausta alaluomella, koska luomivärillä saa paljon kaunimman ja häivytetymmän lopputuloksen – on värinä sitten musta tai jokin vaalempi sävy. Toki pohjalla voi käyttää kajaalia, jonka voi sitten häivyttää luomivärillä.

Luomiväripalettina toimi Morphe Brushes 35K -paletti, joka ei rehellisyyden nimissä ole yksi suosikeistani. Siinä on paljon luomivärejä, mutta ne ovat liian samankaltaisia. Huulissa käytin & Other Stories Imperial Carmine huulipunaa värissä 34C (saatu). Ripset ovat Velour Lashes -merkkiset. Olen niin ihastunut kaikkiin silkkiripsiin, koska ne ovat niin paljon tuuheammat kuin synteettiset ripset.

Mitäs – uskallatteko lähteä kokeilemaan meikkiä omilla luomiväreillä? 😀 Väreinä voi käyttää mitä tahansa kunhan vaan muistaa, että helmiäinen kuuluu vain liikkuvalle luomelle.

  • Ulla

    Työvälineisiin liittyen… en edes halua ajatella paljonko olen niihin parissa kuukaudessa tuhlannut ( Ja sitten itse meikit siihen lisäksi…) mutta, olen tajunnut että kaunis luomiväri (kuten esim. Makeup Geekin duo-chromet) vaativat kunnon siveltimen jotta värin saa todella vangittua luomelle. Vuosikaudet (kymmenet..) tuli ährättyä palettien omilla siveltimillä! Jäljestä ei voi puhua samana päivänäkään…
    Mutta monien helmiäistä sisältävien luomivärien kanssa olen todennut että sormi on vaan paras työkalu levitykseen. Kiilto ja hohde siirtyy sellaisenaan luomelle 🙂

    Ihana meikki ja ohjeet taas kerran Miia! Testiin! :-*

    • Miia Ezen

      Heippa Ulla! Itseasiassa oon nykyään ruvennut käyttämään helmiäisten kanssa myös sormea. Olet kyllä niin oikeassa, että väri tosiaan siirtyy luomelle. Itsekin muistan kuinka käytin palettien omia siveltimiä ja siinäkin olet oikeassa, ettei tulos ole hyvä. Tai kyllä niilläkin saa ihan kivaa jälkeä, mutta vaatii huomattavasti enemmän aikaa, kärsivällisyyttä ja taitoa. 🙂

  • Anonymous

    Tosi upea silmämeikki, tykkään ♡

    • Miia Ezen

      Kiitos Nimetön! <3

    • Miime

      Olen täysin samaa mieltä ♥♥. Miia osaa.
      Meikkiguru Raili Hulkkonen osoitti kuvillaan, että mitä vaaleampi iriksen sävy, sen tummemaksi luomiväri pitää viedä luomelle, jotta silmä saa ryhtiä. Näytti kuvassa myös sellaisen suomalaisen suosiman haaleansävyn, joka oli ihan valju kerta kaikkiaan!!!
      (hänen teoksensa ostaneena ja lukeneena).

      Miialle sopii hyvin ruskeaan ja nudeen taittavat sävyt kyllä.

      Miia, miten korjausvärejä tulee käyttää? Ostin Sleekin korjausväripaletin. Laitoin korjaussävyjä primerin päälle ja häivytin. Kiinnitin kevyesti puuterilla. Sitten meikkivoide. Tulos oli kalpea!!!!! En laittanut, mielestäni, kuin hitusen korjattavaa sävyä ja _HÄIVYTÄN_.
      Onko niin, että laitoin sittenkin liikaa? Mutta jos mielin käyttää korjausvärejä, pitänee varmaan ottaa käyttöön astetta tummempi meikkivoide???? No korjasin asian matalla aurinkopuuterilla. Tosin talvisin en käytä aurinkopuuteria, nyt oli pakko kaivaa se talviteoilta esiin.

      Oletko tehnyt korjausväri -tutoriaalia?

      • Miia Ezen

        Moikka Miime! Jos millään tavalla näen oman nimeni samassa tekstissä Raili Hulkkosen kanssa, niin mut valtaa nöyryys ja kunnioitus. Aivan huikea nainen! ❤

        Todella hyvä idea muuten tuo postausidea korjaavista väreistä. Itse käytän TODELLA harvoin asiakkaalle korjaavia värejä. Mitä enemmän tuotteita kerrostaa iholle niin sitä tunkkaisempi siitä tulee. Jos ihossa on vaikka huomattavasti punertavia kohtia tai hyvin tummat silmänaluset niin silloin käytän. Käytän usein vähän ytympää meikkivoidetta todella ohuelti, jos iho vatii paljon värin korjausta. Usein myös silmänalusiho saattaa olla todella kuiva ja mitä enemmän tuotteita siihen laittaa niin sitä kuivemman näköseksi se menee vaikka pohjalle laittaisi jotain todella kosteuttavaa voidetta. Väriä korjaavat tuotteet (ja vahamaiset sellaiset) ovat nyt kovassa huudossa, mutta saattavat tehdä kalpeaksi ja kuivaksi ihon.

        Innostuin nyt tästä aiheesta niin paljon, että haluan kyllä ehdottomasti tehdä tästä aiheesta postausta! Kiitos ihana Miime! ?

        • Miime

          Kiitos Miia, se oli huippuhyvä juttu, sitä odotellessa – mukavaa torstaipäivää Sinulle

          • Miia Ezen

            Oikeasti innostuin tästä niin paljon, että asia etenee. 😉 Kiitos! <3

  • Eve

    Kaunis silmämeikki, joka pääsi oikeuksiinsa toiseksi viimeisessä kuvassa. Kysymys hiuksista? Kasvatatko omaa luonnollista hiussävyäsi? Itse jo vuosia asiaa pähkäilleenä ja aina lopulta sortuneena olen nyt pysynyt määrätietoisena ja viimeksi värjännyt hiuksiani elokuussa. Tietty on päiviä että tulee mieli tarttua puhelimeen ja näppäillä kiireesti kampaajan numero. Toisaalta taas ekaa kertaa tää homma on edennyt mukavan kivuttomasti. Hiuksissa oli hyvä pohjasävy lähteä tähän hommaan. Näin kevään korvilla kuitenkin tulee hetkiä että kaipaa uudistusta… Menen piakkoin siistiin latvoja ja aijon lyhentää pituutta n. 5 cm. Samalla kulmat kuosiin niin saa jo hieman uutta ilmettä. Katsotaan sit miltä tuntuu…Laittaisko hieman ohutta raitaa vivahteeksi vai? Sun tukka näyttää kuvissa mun silmiin kivalta, tummempi juuri on luonnollisen näköinen.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve ja kiitos! <3 Aikeissa oli jossain vaiheessa kyllä kasvattaa oma hiusväri, mutta nyt haluan kuitennkin jatkossa laittaa siihen raitoja. Pidän itsekin tummasta juuresta. Paljon kivempi itselleni kuin koko pään blondi. Tuo vähän kontrastia.

      Sä oot kyllä pitäny tosi hyvin pinnan, ettet oo menny kampaajalle. Mä taidan piakkoin mennä taas vähän raikastamaan ilmettä. Luonnolliset raidan on kivoja ja ainakin omani vetää väkisinin keltaiseen, niin aion nyt yläpitää hiuksia niin, että sävy on kylmä pitkään kampaajalla käynnin jälkeenkin. 🙂

      Mutta siis tykkään ihan hirmuisesti, kun nään ihmisillä omia luonnollisen värisiä hiuksia. Näyttää terveeltä ja jotenkin vaan kauniilta.

  • Annu

    Kaunis meikki! Ja toiseksi alimmainen kuva on hieno, hyvä kuvakulma ja meikin näkee siitä hienosti samoin nuo silkkiripset. Olet taitava meikkaaja, ja koko ajan vaan paranee. Olisipa mukavaa päästä joskus sinulle meikattavaksi ❤️

    • Miia Ezen

      Heippa Annu! 🙂 Voi kiitos! Kyllähän se on mahdollista, jos vaikka jotkut juhlat on edessä. Mut voitilata meikkaamaan vaikka koko juhlaporukan. 😉 Silloin tulee vähän halvemmaksikin.

  • Sara┃Sara's Fab Life

    Heip! Ihana Smoky Eyes! Rakastan käyttää mustaa luomiväriä. Ostin jouluna itelleni Sigman 3 perus silmämeikki sivellintä. Eron kyllä huomaa heti, mutta en osaa vielä tehä meikistä nättiä.
    Olisi muuten ehkä helpompaa jos teksti ohje on heti kyseisen kuvan alla. Nyt joutuu lukea teksti ja sitten rullata ylös kuvaan.

    • Miia Ezen

      Heippa Sara! 🙂 Kiitos vinkistä. Pitää ehkä tehdä niin. Koitin tässä tehdä postauksesta hiukka lyhyempää laittamalla kuvat kollaasina. 🙂

      Ja treenailulla varmasti alkaa tulla hyvää tulosta. Itsellänikin meni hetki ennen kuin osasin ja tuntuu, että edelleen opettelen. 🙂

  • elina

    hei! kysymys morphen luomiväreistä. ostin ensimmäisen palettini 35B ja kokeilin pinkkiä/fuksiaa ja se kirjaimellisesti värjäsi luomet pinkeiksi mikä ei lähde millää silmämeikin puhdistusaineella :/ onko muissa sävyissä samaa ongelmaa?

    terveisin kolmatta päivää pinkeillä luomilla

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Huih! Mulla ei ole ollut tuollaista ongelmaa näiden kanssa, mutta muistaakseni mulla ei ole juuri tuota 35B:tä. Punainen on tietenkin värinä sellainen, että saattaa tarttua. Lähtee varmasti parhaiten misellivedellä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram