Toiveissa paksummat hiukset ja parempi iho

14.03.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Helein

Tällä hetkellä ei tulevaisuus paljoakaan häikäise hiusteni osalta, koska ne ovat ohentuneet huimasti viimeisen viiden vuoden aikana. Tämän totesi myös kampaajani. Olen huomattavasti vähentänyt hiusteni värjäämistä, joten syyllinen ei voi löytyä väriaineistakaan tai hiusten muusta käsittelystä.

Katsokaapas vaikka yllä olevaa vasemman puoleista kuvaa, joka on otettu viisi vuotta sitten. Kuvassa olen kihartanut vain muutaman suortuvan ja silti hiukset ovat tuuheat ja otsahiuksetkin paksut. Enää en edes saa hiuksia noin pitkiksi niin, että ne näyttäisivät terveiltä. Oikealla näette nykytilanteen. Kuvassa kaikki hiukset on vielä laitettu eteen, mutta silti ne näyttävät ohuilta.

Olin jo muutaman päivän kauhistellut tätä muutosta ja juuri samoihin aikoihin sain yhteistyöehdotuksen kauneusravintolisä Heleiniltä. Lähdin innolla mukaan. Tässä tapauksessa uskon, että vain sisäinen ravitsemus voi enää auttaa. Huono tai yhtälailla hyväkin ravitsemus näkyy ihossa, kynsissä ja hiuksissa. Stressi tietenkin lisää vitamiinien ja hivenaineiden kulutusta, joten kaikki apu otetaan vastaan.

Mietin hetken, että millä tuotteella aloittaisin. Ihonikin on nimittäin huonontunut paljon viimeaikoina ja tietenkin haluan kaiken heti ja nyt. Päätin siis aloittaa Heleinin Skin, Hair & Nails -tuotteella, koska nimensä mukaisesti siitä saa apua molempiin ongelmiini. Tämän jälkeen haluan jatkaa muilla tuotteilla. Biotin+ on niille, jotka toivovat näyttäviä hiuksia ja vahvoja kynsiä. Anti-aging Premium auttaa taas tekemään ihoa heleämmäksi. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan tätä. Vaikka se onkin anti-aging -tuote, niin se sopii kaiken ikäisille kuivasta ihosta kärsiville.

Näiden napsiminen on se helpoin juttu, koska tabletteja tarvitsee ottaa vain yksi päivässä. Purkkikin kestää kaksi kuukautta. Kurkkasin apteekista, että ne maksavat siellä noin 17,90-36,10€ riippuen purkista, joten rahapussi ei näistä kärsi.

Uskon todella, että vain ja ainostaan vitamiineilla ja tietenkin runsaalla veden juonnilla voi saada todellista muutosta aikaan. Kosteusvoiteet tietenkin tukevat ihon toimintoja, mutta ne eivät kuitenkaan yksinään voi tehdä muutosta.

Nyt jään jännityksellä odottamaan, että mitä muutoksia alkaa tapahtumaan. Palaan niistä vielä uuden postauksen merkeissä, joten pistäkäähän tämä korvan taakse.

Aikooko kukaan muu kanssasisko kokeilla näitä uusia apteekin ravintolisiä? Ovatko muut huomanneet ihon huonontumista tai hiusten ohentumista?

  • Pirta

    Ainakin itsellä oon huomannut, että yksi blondaus kuluttaa yhtä paljon kuin 10. muuta värjäystä yhteensä. Oot ollut tosi pitkään todella vaalea niin tuli mieleen..

    • Miia Ezen

      Ahaa.. niin voihan se olla sekin, jos näin on. ? Harvoin on tosin laitettu väriä ihan juuresta asti. Enemmän raitoja vaan.

  • Lullah

    Bette Boxisaa tuli Heleinin biotiinia ja purkki on vähän yli puolenvälin tällä hetkellä. Vielä eivtietenkäön mitään merkittävää näy, nutta marssin varmaan purkin loputtua ostamaan uuden, varsinkin, jos hinta on tosiaan nuin alhainen (en ollut katsonut aiemmin).

    • Miia Ezen

      Mä oon kuullut, että menee jopa puoli vuotta ennen kuin alkaa mitkään ravitsemukselliset muutokset näkyä. Tosin se on täysin yksilöllistä. Toivotaan, että nämä toimis. ?

  • Ei nyt liity tähän aiheeseen, mutta ajattelin pyytää sun asiantuntevaa apua meikkivoiteen etsimiseen! Oisko sulla mielessä jotain meikkivoidetta joka sopis rasvaiselle, mutta kuivalle iholle niin, ettei t-alue alkais kiillellä päivän mittaan? Käytän Lumenen CC-primeria ja nyt käytössä on ollut myös Lumenen CC-meikkivoide, mutta parin tunnin kuluttua t-alue kiiltää kuin peili. Puuterina mulla on RCMA:n No-color powder ja joskus Rimmelin kivipuuteri. Mulla on tosiaan rasvainen iho, mutta kuivia kohtiakin löytyy ja meikkivoiteella on päivän mittaan tapana kerääntyä suun molemmilla puolella oleviin ”smile lineihin” ja muihin juonteisiin.. Hintaa meikkivoiteella sais olla alle 20e ja peittävyys tasoa medium/high. Kiitos superisti, jos osaat auttaa!

    • Miia Ezen

      Heippa Venla! 🙂 Eli sun iho kuulostaisi sekaiholta. Ainakin oman kokemuksen perusteella nuo CC-voiteet rasvoittavat ihoa todella paljon päivän mittaan. Alle 20 euron saattaa ollaa haasteellista saada jotain todella hyvää meikkivoidetta vaativalle iholle. JOs haluat todela peittävän, niin silloin ehdottaisin apteekin Vichyn Dermablendiä ja se levitettynä ohuena kerroksena littanalla siveltimellä. Tuo meikkivoide tosin maksaa 29 euroa. 🙁 Olen mahdollisesti saamassa testiin alle 20 euron meikkivoiteita, joten sen jälkeen olen sitten fiksumpi. Itse käytän sekaihollani viimeaikoina Make Up For Everin Water blendiä, jonka saa kerostettua haluamaansa peittävyyteen mutta tämä maksaa sitten enemmän.

  • Sonja K

    Kokeilussa on! 🙂 Sain töiden kautta vaaleanpunaisen ja sinisen testattaviksi! Vielä en oo huomannut eroa, sinisestä oon syönyt vasta 1/3 😉

    • Miia Ezen

      Heippa Sonja K! Hienoa! Katsotaan sitten myöhemmin keväästä, että mitä on tapahtunut. Näissä ravitsemusjutuissa kun kestää kuitenkin aika kauan ennen kuin mitään huomaa. 🙂

  • Charlotta

    Toivottavasti toimii! Mä oon syönyt kuureina biotiinia (ihan perus joku kympin purkki) ja saanut sillä kyllä hiuksia, kynsiä ja ripsiä kasvamaan. 🙂 Pidempään käyttäessä se tosin alkaa kasvattamaan muitakin karvoja, eli en suosittele enempää kuin yhden purkin syömistä kerrallaan :’D

    x Charlotta
    http://charlottaeve.com/fi

    • Miia Ezen

      Heippa Charlotta! Oih, hienoa! Nyt innostuin, koska näissä on juurikin tuota biotiinia. Hih.. niin, en kyllä halua sääriin enemmän karvaa. 😀

  • Anonymous

    Itse kärsin samasta, ohenevista hiuksista useamman vuoden. Mutta nyt on hiukset paksuuntuneet ja kasvaneet ennalleen, tosin ilman pillereitä. Juon viikoittain vihermehuja, syön pähkinöitä ja käytän laadukasta kalaöljyä. Kaikki shampoot ja hoitoaineet on luonnonkosmetiikan tuotteita. Esim, Madara ja tosi edullinen Inecto naturals hiustenhoitosarja. Uskon, että mun kohdalla juuri shampoot ja hoitoaineet ovat olleet ratkaiseva tekijä. Kampaamoshampoot ovat olleet liian voimakkaita ohuille hiuksilleni. Kannattaa kokeilla!

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo varmatsi nuo shampoot ja myöskin nuo hyvät öljyt ehdottomasti auttaa. Tai näin olen ainakin kuullut. 🙂 Kiitos vinkeistä!

  • Eve

    Tosiasia on että hiusten värikäsittelyt ajansaatossa ohentavat hiuksia, myös raidoitus. Vaalennukset ovat hiuksille raskaimpia käsittelyitä. Kannattaa suosia olaplex hoitokäsittelyä värikäsittelyjen yhteydessä ja vaikka harventaa hiusten värikäsittelyitä. Lisäksi suoristusrautojen ja kihartimien käyttö rasittaa hiuksia vaikka kuinka suihkisi lämpösuojasuihkeita. Tottakai niistä apua on, mutta kuumien rautojen liiallista päivittäistä käyttöä kannattaa vähentää. Myös hyvät pesu-ja hoito tuotteet kannattaa olla olemassa, hiusnaamioita unohtamatta. Viileällä vedellä hiusten huutelu suihkun päätteeksi ja hellävarainen kuivaus. Hiusharjaan kannattaa myös panostaa muutama euro ettei turhaan harjatessa hiuksia irtoaisi. Lisäksi kannattaa rohkeasti leikata latvoista huonokuntoiset hiukset pois. Lisäravinteet ovat oiva apu, mutta vaativat pitkäjänteistä sitoutumista että tuloksiakin näkyy. Monipuolinen, terveellinen ruokavalio jossa syödään hyviä rasvoja on erittäin tärkeää, unohtamatta riittävää veden juontia!!! Usein hiuksia myös pestään turhankin usein tottumuksen vuoksi. Itse olen määrätietoisesti jo vuoden panostanut hiusteni hyvinvointiin ja loppupeleissä hyvistä tavoista tullut rutiinia. Itse syön parhaillaan tuota vaaleanpunaista lisäravinnetta + Omegaa ja c-vitamiini- sinkkiyhdistelmää. Msm-jauhetta kehutaan paljon, mutta sen juontia täytyy vielä harjoitella maun vuoksi. Uskon kyllä että hormonaaliset
    tekijätkin vaikuttavat hiuksiin ja niiden hyvinvointiin. Mutta kaikki apu tosiaan kannattaa ottaa vastaan ja ainakin poimia ne itselle sopivimmat vinkit.

    • Markit

      Hei; Kirjoitit Eve nyt hiusten hoidosta sen, mitä itsekin piti, turha sitä on toistaa. ? Samoin mitä kampaajani on kertonut eri kihartimista sun muista. Hiusten raidoituksesta sen verran, että itselle on laitettu vähintään 30 vuoden ajan ja hiukset ovat paksut ja hyväkuntoiset. Olisiko syynä raitojen laittotapa? Minä en ole raitojen laitossa missään kuumapömpelissä, vaan raidat tulevat ihan ajan kanssa. Se kuumuuden käyttö rasittaa kampaajani mukaan hiuksia. Myöskään foliota ei käytetä, vaan kampaajani tekee ne kammalla. Ja lopputulos on luonnollinen, raidat sekoittuvat hienosti hiuksiin.
      Eikö hiukset myös vanhemmiten harvene, joskin eipä tuo Miia vielä sen ikäinen ole. ?
      Ja ravinnosta ja veden juonnista olen ollut aina (pakotetusti) tarkka. Ja pähkinöissä on hyvää rasvaa. Raudanpuutostakaan ei saisi olla. Mitään lisäjuttuja en ole syönyt.
      Mutta ilman muuta kannattaa kokeilla mitä vaan, mistä ei haittaa ole. Tarkkana vaan ettei tule ylisuuria annoksia, jos useammasta purkista yhtäaikaa ottaa. ?

      • Miia Ezen

        Heippa Markit! En ole muuten kuullutkaan tuollaisesta raitojen laitosta. Pitää kysyä omalta kampaajaltani tästä. 🙂 Mutta tuosta vanhenemisesta oot kyllä sen verran oikeassa, että kyllähän tuo 40 alkaa jo uhkaavasti lähentyä. 😀 Tuota en muuten tiennyt, että raudan puutoksellkin on väliä. Itselläni on aina ollut hemoglobiini siellä “mittarin” alapäässä.

        • Markit

          Pitää mainita, että en ole kaupungistani löytänyt toista kampaajaa, joka samaa kampatekniikkaa käyttää. Tekee tietysti raitoja myös foliolla, mutta minun hiuksissani lopputulos on hienompi näin, foliotkin kokeiltiin. Raitoja ei näy, mutta hiukset ” epätasaisen” väriset. Plus että juurikasvun saa täydellisesti peittoon. ?

    • Miime

      Allrkirjoitan tuon pitkäjänteisyyden. Alle 10 vanhana hiukseni olivat pitkätköt, sitten katkaistiin ja oli vuosikymmenet “kynityn näköiset”. Sittemmin annoin kasvaa. Mutta yksi paha virhe tuli tehtyä:

      Kiharsin hiuksia tarrarullia, jotka lopulta söivät hentoset hiukset rihmoiksi. Käytin vielä tummaa värikäsittelyä O*o!

      Mutta en lannistunut kuitenkaan. Tällä erää hiukset ovat jotakuinkin luonnontilassa. Käsitelty viimeksi viime vuoden lokakuussa. Sain kampaajalta hiusnaamion, kun hiukseni olivat palaneet erään toisen kampaajan käsissä. Sillä pelkällä naamiolla pesin hiukset. Kerran viikossa. Ja pesen edelleen vain kerran viikossa, päänahan sampoolla latvat hiusnaamiolla. Käytän kampaamiseen vain ja ainostaan Tangle Teezeriä, koska ei takuta eikä revi.

      Otin käyttöön piimaan, jotka olen jo kolmisen vuotta napsinut. En ole siis huomannut mitään paksuutta, (lukumääräisesti hiukisia on todella paljon) mutta sitkoa ja kestävyyttä on tullut huimasti.
      Esimerkiksi ihoon, hammaskiilteeseen on tullut tarttumaton “teflon pinta”. Kynnet ovat ohuet, mutta eivät lohkeile, sitkon huomaa niissä.

      Kampaajani sanoi, ettei minun hiukset ole muuttuneet ainakaan huononpaan suuntaan.

      Että Miia, jos mielit saada takaisin saman vahvuuden, käytä noita ravintolisiä vuosia ja tarkistuta kilpirauhasarvot ja yleinen terveydentila. Ettei taustalla ole jokin vaiva.

      Ja vielä: Anna oman hiusvärisi tulla esiin, päätä sen jälkeen mitä haluat tehdä omalle hiusvärillesi.

      • Miia Ezen

        Moikka Miime! 🙂 Joo, nyt olisi tarkoitus tehdä pysyvää muutosta. Kaikki arvot on hyvät, joten vika on varmasti ravitsemuksessa tai omassa hiusten käsittelyssä. 😉

        Nyt mulla onkin oma hiusväri jo esillä todella pitkällä. Harkitsen vielä, että kasvattaisin sen kokonaan ulos. 🙂 varmasti tekisi hyvää.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Joo tuota Olaplexiä olenkin miettinyt, mutta opiskelijabudjetti vielä sen estää. 😉 Ja myönnetään, että suoristusrautaa tulee käytettyä vähän liian usein. Tuo viileä vesi on ainakin ilmainen vaihtoehto, joten kokeilen sitä ehdottomasti! 🙂 Kiitos ihan superpaljon näin monista vinkeistä!

  • Rina

    Itse käytän Schwartzkopfin Fibre Force shampoota, Schwartzkopfin bonacure moisture kick hiusnaamiota ja loreal elvital anti-breakage hoitoainetta (2 ekaa kampaamosta aleesta ja vika on markettituote), lisäksi juon pari litraa vettä joka päivä (lisänä ruuan kanssa pari lasia cola zeroa), pillereinä biotiini strong, omega 3 (cittarista saa halvalla ja pintakuiva iho on tykännyt), monivitamiinia ja d-vitamiinia (20-25mg, talvella 50mg). Olen nyt flunssa aikana syönyt aamiaisen mukana appelsiinin. Pari kertaa viikossa pesen hiukset (viileällä vedellä lopetan pesun), suihkun jälkeen 100% argan öljyä kasvoille ja hiusten latvoihin hieman. Annan hiusten kuivua itsestään, en käytä muuten mitään tuotteita hiuksiini enkä ole pariin vuoteen värjännyt hiuksia kun värjäyksen jälkeen lähti kamalasti hiuksia. Jooga ja vaikkapa lukeminen, musan kuuntelu voi auttaa stressin kanssa.

    • Miia Ezen

      Heippa Riina! 🙂 Ihanaa! Sä todella pidät huolta itsestäsi! <3 Ja muuten tuo on totta, että stressin lievittäminen lukemalla, joogaamalla tai vaikka luonnossa kävelemällä varmasti vaikuttaa myös siihen ettei hiuksia irtoile. Ollaanhan me sellaisia monimutkaisia "tietokoneita". Kaikki vaikuttaa kaikkeen. 🙂

  • Minna

    Itse olen käyttänyt jo muutaman vuoden Biotiini strongia. Hiukset ovat hyväkuntoiset ja kasvavat hyvin. Olen nyt kasvattamassa ihan lyhyestä tukasta pidempää. Kasvuvauhdin oikein huomaa. Tätä tuotetta en tule jättämään niin hyväksi todettu ?.

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Ooh! Kuulostaa hyvältä. Tuo biotiini taitaa siis olla melko hyvä aine. 🙂

  • Laura

    Olen sinistä purnukkaa kuluttanut puolisentoista kuukautta ja ensimmäistä kertaa koskaan mulla on pitkät ja vahvat kynnet 🙂

    Siihen, että jotain vaikutusta näkisi hiuksissa, menee hurjasti aikaa. Hiukset kasvavat kuitenkin vain 1-2,5 cm kuukaudessa söi lisäravinteita tai ei, ja vaikutus näkyy vain uudessa hiuksessa. Pituuksissa (jo valmiiksi roikkuvissa) vaikutus ei näy, sillä hiushan on kuollutta solukkoa. Pidemmällä aikavälillä voi kyllä olla positiivia vaikutuksia, mutta pidempi tarkoittaa oikeasti pidempää kuin pari kuukautta 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Ooh, onpa kiva kuullaa joltain, että nää tuotteet on lähtenyt jo toimimaan. Hiuksissa se sitten varmaan vaikuttaa vasta vähän ajan kuluttua. 🙂

  • Maija

    Kiitos inspiroivasta blogista! Tähän aiheeseen kommentoisin vain sen verran, että suosittelisin tsekkaamaan maksakokeet säännöllisesti jos syö luontaistuotteita. Itselläni nousi arvot juurikin tämäntyyppisestä valmisteesta ja työni puolesta olen tavannut useamman luontaistuotteilla maksansa huonoon kuntoon saaneen henkilön. Ihanaa kevättä sinulle Miia ja kaikille lukijoille myös!

    • Miia Ezen

      Heippa Maija! 🙂 Olen itse syönyt ravitsemuslisiä jo noin 15 vuotta. Terveys on vain kohentunut. Suomen markkinoilla kaikki tuotteet on tutkittuja ja näin ei pitäisi käydä. On kyllä todella ikävä kuulla, jos näin on sulle tai muille kaikesta huolimatta käynyt. 🙁 Ihanaa kevättä sullekin! 🙂 Ja nämä tuotteiden eri nimikkeet menee itselläni kyllä vähän sekaisin, mutta ainakin ravitsemuslisä ja luontaistuote on mielestäni eri asia. Voin olla kyllä väärässäkin. 🙂

  • Pampula

    Joku jo taisi sanoakin, mutta kannattaa ehdottomasti tarkastaa kilpirauhasarvot!
    Ja hormonaalisilla seikoilla on myös vaikutusta, itsellä eräs ehkäisypillerimerkki aiheutti hiustenlähtöä!?

    • Miia Ezen

      Heippa Pampula! Vitsit ootte ihania, kun huolehditte! <3 Olen terve kuin pukki! 😀 Itse olen jo vuosian sitten jättänyt nuo hormonalliset ehkäisyt.

  • Eeva

    Mä oon aika skeptinen lisäravinteiden hyödyllisyydestä niitä mainostetaan ihan liikaa terveysvaikutuksilla,eiköhän suurin syy siihen ole että kauppa käy.
    Uskon että terveellisellä ruualla liikunnalla ja tressin välttämisellä on paremmat vaikutukse ihmisen elimistöön.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 🙂 Joo, terveellinen ruoka, liikunta ja uni ovat tietenkin ne tärkeimmät. Itse olen saanut paljon apua laadukkaista lisäravinteista, joten siksi halusin tämänkin ottaa kokeiluun. 🙂

  • MillaMarjaana

    Pakko sen verran sanoa, että vaihdettuani synteettiset shampoot ja hoitoaineet luonnonmukaisiin, on hiukset tuntuneet paljon kevyemmiltä ja tuuheammilta! Ehkä niillä yksinään ei hiusten kunto sinänsä parane, mutta kannattaa kokeilla. Itse olen käyttänyt Less Is Moren tuotteita.

    • Miia Ezen

      Kiitos vinkistä! ? Mulla on ollut niin huonoja kokemuksia luonnonmukaisista hiustenhoitotuotteista niin siksi en ole uskaltautunut enää kokeilemaan. Ne jätti hiukset niin likaisen näköiseksi. Ehkä nuo on kuitenkin ajan myötä parantuneet. ?

      • MillaMarjaana

        Less is Morea on mielestäni kehuttu juuri siitä, että ei jätä hiuksia rasvaisiksi. Mullakin hiukset oli ihan alusta asti ihanan puhtaat ja pehmeät. Sen takia uskallan suositella.

        En tiedä, onko sitten shampoissa eroja vai meneekö hiuslaadun tai rasvoittuvuuden tai tähtien asennon mukaan, mutta joillekin tulee alkuun “siirtymäkausi” kun vaihtaa luonnonmukaisiin tuotteisiin, jolloin hiukset tuntuu jäävän rasvaisiksi tai saattaa esiintyä hilsettä. Sen kuitenkin pitäisi mennä ohi 1-2 kuukaudessa. Liittynee siihen, että pää on tottunut synteettisiin aineisiin.

        • Miia Ezen

          Joo tota oon kuullut, mutten työni vuoksi kyllä mitenkään pysty noin pitkään likaisuuden kauteen. 😀 Pitää odottaa pitkää lomaa. 😉

  • MillaMarjaana

    Ja lisäyksenä, liputan muuten oman värin puolesta. Opiskelijabudjettikin kiittää. 😉

    • Miia Ezen

      Oma väri on tosi jees ja monella ihan älyttömän kaunis! ❤

  • Mulle tuli just Heleinin biotiinia betteboxissa, ja oon kynsissä huomannut eron mutten hiuksissa vielä.
    Esim Wellan hiusöljy mahtava hiuksille, hiukan tuuhentaa js vahvistaa. Paras tapa saada runsautta on mielestä suolasuihke ja föönäus pääalaspäin.

    • Miia Ezen

      Heippa Henna! Ooh, jos kynsissä huomaa eron niin varmasti kohta hiuksissakin. 🙂 Tuo on kyllä totta, että suolasuihke ja föönaus alaspäin. Tulee todella paljon tuuheutta!

  • Pop

    Itselläni lähti hiuksia tosi paljon vuosikausia. Lopulta syylliseksi paljastui raudanpuuteanemia. Hemoglobiini oli aina ihan ok, mutta varastoraudasta oli absoluuttinen puutos. Nyt olen käyttänyt pari vuotta rautalisää ja saanut arvot kohilleen. Ja enää ei lähde hiuksia kuin muutama hassu harjatessa. Se tuntuu uskomattomalta, koska niitä lähti ennen todella paljon ja siihen ehti tottua.

    • Miia Ezen

      Heippa Pop! Joku muukin tästä juuri mainitsikin, mutten tiennyt tuollaisesta varastoraudasta. Hyvin mielenkiintoista! Ihanaa, kun sun terveys on saatu kuntoon. <3

      • Marjo

        Minulla on ollut sama juttu, eli hiuksia on lähtenyt jo pitkän aikaa, varmaan 10 vuoden ajan tosi paljon. Uusia hiuksia tulee kyllä tilalle, eli päälaella törröttää jatkuvasti lyhyitä hiuksia, mitä ei meinaa saada millään kuriin. Avauduin tästä eräässä face-ryhmässä ja minua neuvottiin mittauttamaan juuri noita varastorauta-arvoja eli ferritiini + joku seerumin rauta, sekä b12-vitamiini. B12 puutos heikentää myös raudan imeytymistä. Molemmat olivat lähellä viitteiden alarajoja, joten aloitin n. kk sitten syömään purkista molempia ja toivon, että hiusten lähtö vähenee ?

        Noihin labroihin ei kovin helpolla ilmeisesti saa terveysasemalla lähetettä ja omalla t.as. ollaan oltu muutenkin nihkeitä, niin itse menin suosiolla omalla kustannuksella Cityterveyteen (halvempi kuin moni muu labra). Liika rautakin on pahitteeksi, joten ennen rautakuurin aloittamista on hyvä olla selvillä omista rauta-arvoista. Hemoglobiini ei kerro varastoraudan tilanteesta mitään, niin sen takia pitäisi noita muitakin arvoja mitata.

        Tuli jo tosi pitkä viesti, mutta haluaisin vielä sanoa, että olen lukenut tätä blogia jo vuosia, mutten ole koskaan vielä kommentoinut. Silloin kun Miia ilmoitit keskittyväsi jatkossa meikkiasioihin, olin aluksi vähän plääh mielellä, mutta tästä blogista on tullutkin entistä parempi! Kiitos Miia, jatka samaan malliin!

        • Miia Ezen

          Heippa Marjo! 🙂 Onko siis niin, että tuo “varastorauta” mitataan jotenkin erilailla kuin hemoglobiini. Otetaanko siihen sitten jotain eri valmistetta kuin matalaa hemoglobiinia varten tarkoitettua rautavalmistetta?

          Onpa ihana kuulla, että oot silti viihtynyt täällä vaikka jutut on mennyt enemmän meikkijutuiksi. Ja niin ihanaa, kun tulit kommentoimaan. 🙂

          • Marjo

            Hei Miia! Verikokeilla saadaan mitattua ja tässä on rautaan liittyvät labrakokeet. F-alkuiset ovat paastokokeita, eli 12 tuntia pitää olla syömättä ennen labraa. Huom. en ole terveydenhoitoalalla, enkä siis ole asiantuntija näissä asioissa. Olen vaan lukenut ja kuullut näistä melko paljon. 🙂

            S-Ferrit (10-150) = varastorauta, tosi laaja viitearvo (?) tavoite vähintään 30, jos on kilipirauhasen ongelmia, niin tavoite vähintään 70. Elimistön tulehdustila saattaa nostaa ferritiini-arvoa, joten tulos saattaa vääristyä helposti, eikä ole ihan luotettava.
            fS -TfFeSa (15-50)= transferriinin rautakylläisyys
            fS-Fe (9.0-34.0) = rauta
            fS-Transf (2-3.6) = transferriini, tavoite lähellä alarajaa eli 2. mikäli lähempänä ylärajaa, niin Ferrit on tällöin todennäköisesti myös matala.

            lisäksi B12 vitamiini, jota tarvitaan hemoglobiinin muodostumiseen: S-B12-Vit (180-700) tai S-B12-TC2 (yli 35)

            Samoja rautavalmisteita varastoraudankin puutokseen syödään kuin matalaan hemoglobiiniin. Itse olen aikaisemmin kokeillut syödä apteekin paria eri rautavalmistetta, kun hemoglobiini ollut matala (alimmillaan 118 ja yleensä on ollut 125, mikä sekään ei kovin hyvä ole). Muistaakseni vatsa ei vaan ole raudasta tykännyt, niin on aina jäänyt aika lyhyeen kuurit. Nyt käytössä on luontaistuotekaupasta ostettu Neorauta-niminen valmiste, mikä sisältää myös c-vitamiinia. Siinä on vähemmän rautaa kuin apteekin valmisteissa, mutta raudan pitäisi olla paremmin imeytyvässä muodossa ja vatsaystävällisempi. Oma vatsa on ainakin sietänyt paljon paremmin kuin aikaisempia.

          • Miia Ezen

            Ooh! Kiitos mahtavasta infopaketista! ❤?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram