Miten tehdä kiharat suoristusraudalla?

22.03.2017

En tiedä kuinka moni teistä muistaa Snapchatissä suoristusrautaepisodini? Ostin siis GHD:n suoristusraudan ja se oli mielestäni aivan onneton. Kuulin, että valmistusmaan muuttuessa laatu olisi kärsinyt. Lisäksi Verkkokauppa ei suostunut ottamaan sitä palautuksena vastaan, koska se on hygieniatuote. Jos heillä on tällaiset säännöt, niin ymmärrän. Verkkokaupan palautuksessa työskentelevä henkilö oli tosin niin töykeä ja nähtävästi todella kyllästynyt omaan työhönsä, että lähdin raivoa tiristen pois kaupasta. Ostin tilalle Remingtonin suoristusraudan* (Ellokselta – en Verkkokaupasta) ja en voisi olla tyytyväisempi. Lämpötilaa voi siinä muuttaa ja silloin se ei ole ohuempihiuksisillekaan liian kuuma. Paksummillakin hiuksilla se kihartaa kauniisti vaikka ottaisikin hieman suurempia osioita.

1. Lämpösuoja ja muotoilutuote

Suihkuttelen L’orealin Pli* -suihketta jokapuolelle hiuksia, koska saatan välillä unohtaa tehdä sen jokaisen osion kohdalla. Tämä on ihan lempparituotteeni, koska se pitää hyvin kiharat, antaa lämpösuojaa sekä on edullinen.

2. Jaa hiukset osioihin

Jaan ensimmäisen osion korvan ylänurkasta toisen korvan ylänurkkaan. Jaan nämä hiukset molemmille sivuille, koska itselle kiharoiden tekeminen on hankalaa pään takana. Kiharoista tulee ihan yhtä kivat näinkin. Suihkuttelen tähän osioon lämpösuojaa.

3. Kiharrin suunta

Kiharra samankokoisia osoita ja pidä suoristusrauta pystysuunnassa. Ennen kuin kiharrat osion niin käy se harjalla läpi, jotta kiharasta tulee siisti.

4. Suorista latvat

Ellet halua enkelikiharoita, niin suorista latvat kevyesti kiharruksen jälkeen. Näin saat vähän “nykyaikaisemmat” kiharat.

5. Muista!

Käy läpi hiukset osioittain ja muista suihkuttaa kevyttä lakkaa jokaisen osion jälkeen. Tämä on hyvin tärkeä asia, että suihkutat kevyttä eli työskentelylakkaa. Tämän jälkeen voit vielä harjata hiukset läpi. Vahvempi viimeistelylakka laitetaan vasta lopuksi, kun hiuksiin ei enää kosketa. Itse käytän Schwarzkophin elastic sprayta* työskentelylakkana ja saman merkin extreme hold hiuslakkaa viimeistelyyn.

6. Onko vielä valmista?

Tässä on lopputulos, mutta mielestäni kiharat näyttävät kivemmilta ja klassisemmilta, kun ne eivät ole näin selkeästi osioissa.

7. Harjaa läpi

Harjaa hiukset läpi tiheällä aukikampausharjalla. Älä pelkää, että kiharat suoristuvat. Ne kyllä pysyvät.

Valmista! Omasta mielestäni olisi voinut laittaa hiuksiini vielä ennen läpiharjaamista enemmän työskentelylakkaa. Näin lopputulos olisi ollut tasaisempi ja voisinko sanoa sleekimpi.

Kiharratteko te suoristusraudalla vai käytättekö siihen kiharrinta?

*Sisältää mainoslinkin.

  • Heini

    Niin monet raivoitkut on väännetty kotona kun olen koittanut taikoa kiharoita suoristusraudalla, sekä videoiden että kuvien avustuksella, etten ihan heti usko menevän kokeiluun :”D Olen rakastunut mun kiharrinpuikkoon ja sillä saankin mieleiset kiharat helposti aikaan 🙂 Ainut ongelma mikä mulla on jäänyt jäljelle on se että oma tukkani suoristuu tosi helposti päivän aikana toisinkuin lisäkkeeni jotka voivat pysyä kauniina päiviä.

    • Miia Ezen

      Heippa Heini! ? Voi ei! Mutta jos kihartimella saat paremmin niin turha kamppailla suoristusraudan kanssa. ?

  • E

    muotoiluraura/suoristusrauta on paras laineitten ja miksei kiharankin tekoon! Mulla kiharrin ollut käyttämättä jo yli vuoden..tuntuu jotenkin kömpelöltä kun oppi tekniikan muotoiluraudalla.
    Kaunis meikki sinulla näissä kuvissa 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos E! Joo ymmärrän kyllä jos jää kihartimet käyttämättä. On tuo suoristusrauta niin nopea, kun sen käyttämisen oppii. ?

  • Iisa

    Teen kiharat aina suoristusraudalla! Se on niin helppoa 🙂 Ja suoristusraudalla saa myös helposti “korjattua” luonnonkiharoita tekemällä laineita sekaan toisenlaisella tekniikalla 🙂 Laiskojen päivien pelastus!

    • Miia Ezen

      Heippa Iisa! ? Joo ihan yllätyin kuinka helppoa se on, kun on tottunut kihartimiin.

  • Lukijanainen

    Lähes 10 vuotta vanha ghd palvelee yhä loistavasti. Kiharat teen aina suoristusraudalla.
    Tykkään blogistasi, mutta välillä häiritsee mainoslinkit. Tässäkin postauksessa on lämpösuoja linkkinä ilman lämpösuojan kokonaista nimeä. En halua klikkailla mainoslinkkejä.. Ehkäpä google auttaa.

    • Miia Ezen

      Heippa lukijanainen! ? Joo ilmeisesti nuo vanhemmat GHD:t onkin hyviä. Joo ei noita linkkejä tarvitse klikkailla, jos ne häiritsee. Googlen kautta löytää hyvin samat tuotteet, jos haluaa, että koko raha menee mielummin brändille eikä pieni osa minulle. Sekin tosi hyvä. Blogi on työni, joten jostain sitä murua pitää koittaa saada lautasellekin. ?

    • Miia Ezen

      P.S. Lämpösuoja ja muotoilutuote lukee otsikossa. ?

  • Markit

    Heippa; Tuommoista mietin, että kun hiustesi ohenemista harmittelit, niin oletko kauankin käyttänyt suoristusrautaa? Nimittäin minun hiuksiini kampaaja ei sitä suositellut ( hiuksia paljon ja ohuita). Vaikka niitä suoja-aineita käyttää, niin voiko se vaikuttaa? Varmaan riippuu hiuslaadusta myös. Todennäköisesti olet senkin selvittänyt, mutta kirjoitan tämän kuitenkin. Tuntuu, että minulla kaikki rakennusaineet menee hiuksiin ja kynnet on ohuet ja lerpukat ?.

    • Miia Ezen

      Heippa! Niin, oon kuullut etteivät nuo lämpösuojat kuitenkaan niin paljon suojaa, etteivätkö hiukset kuitenkin vahingoitu niitä käsitellessä. Aika paljonhan sitä tulee työn vuoksi käytettyä kuumia rautoja. 🙁 Hiusten lähtemistä se ei kuitenkaan taida selittää.

  • Tonja

    Ennen suoristusrauta oli must. Helppo, nopea, kaunista jälkeä. Puikkojen tultua suoristusrauta jäi, nyt kiharran AINA puikolla, Helpompi, nopeampi, kauniimpi jälki.

    • Miia Ezen

      Heippa Tonja! 🙂 Hih.. mulla on käynyt taas toisin päin. Mutta ymmärrän kyllä sen, että puikoilla on niin paljon kivempi tehdä itselle.

  • Ansku

    Moi. Laitatko tuota Pli:tä kuiviin hiuksiin? ? Se on munkin ihan lemppari, mut itse laitan kosteisiin hiuksiin, föönaan ja sit alan lämpösuojan kanssa käsittelemään hiuksia.

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! Tuossa Plissähän on jo lämpösuoja mukana niin ei tarvitse erillistä lämpösuojaa. Itse käytän tätä aina asiakkaille, kun teen kiharoita, koska se pitää myös hyvin kiharan. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram