Unelmien häät ja hääkampaus

07.02.2017

Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa aiheesta häät. Omalla kohdallani ne eivät ole vielä ajankohtaiset, mutta tulen elämään ja hengittämään paljon häätunnelmaa ensi kesänä, koska kalenteri alkaa täyttyä häämeikeistä. Harjoittelen myös kovaa vauhtia kampauksia ja tällä hetkellä uskaltaudun jo tekemään kaason hiukset. Olen perfektionisti ja vaadin itseltäni paljon – siksi en päästä vielä ketään naimisiin minun kampauksessani. Ehkä kesällä tilanne on jo eri.

Pääsin meikkaamaan upean Nude-blogin Erika Naakan viime viikolla ja tein hänelle myös kampauksen, josta olen melko ylpeä. Se ei ole ihan täydellisesti viimeistelty, mutta alan pikku hiljaa päästä oikeaan suuntaan. Uskoisin tämän kampauksen olevan vähän sinne päin, josta usea morsian haaveilee.

Haluan tässä samalla kertoa teille omista unelmahäistä, joita en vielä kahdesti naimisissa olleena ole saanut. Olen kerran ollut todella pienissä häissä ja haluaisin sellaiset. Näissä kyseisissä häissä oli muistaakseni vain 12 vierasta. Ihanimmat muistot tästä illasta olivat lämmin tunnelma, pöytiin tarjoiltu ruoka, kauniisti katettu pöytä ja tunteelliset puheet. Mitä muuta sitä tarvitsee?

En juo itse paljon alkoholia (sanoo entinen bilehile) ja en ole kova juhlimaan. En halua, että ruokailu menee nopeasti ohitse, baari aukeaa ja porukka alkaa ryyppäämään. Tällaisetkin häät ovat kyllä hauskoja, mutta haluan jotain aivan erilaista.

Haluan erilaisen hääkampauksen kuin muut. Haluan erilaisen mekon ja järisyttävän upeasti koristellun juhlapöydän. Olen aina ollut oman tien kulkija. Nämä ovat tietenkin vain omia toiveitani, koska veikkaan tulevan aviomieheni haluavan isommat häät. Ette ehkä usko tätä, mutta en halua olla huomion keskipisteenä. Vaikka olen blogin kautta paljon esillä ja pidän ihmisten edessä esiintymisestä esimerkiksi lentoemäntien kouluttajan roolissa, ei se ole minua vapaa-ajalla. Se on työminäni. Vapaalla haluan olla vain yksi muista.

Pidättekö te enemmän perinteisistä häistä vai saako olla jotain erilaista?

*Kollaasikuvat Pinterestistä.

  • Ihana lettikampaus! <3 Rakastan kaikkia hääjuttuja – pukuja, kampauksia, koristeluja – ja voisin lukea/katsoa/kuunnella häähömpötystä vaikka miten paljon! En ole ihan heti kyllästymässä. 😀

    Omat hääni saisivat ehdottomasti olla tavallisuudesta poikkeavat. En haluaisi tavallista valkoista muodikasta häämekkoa ja kaikkia hääkliseitä. Minulle passaisivat värikkäät, muinaissuomalaisesta perinnekulttuurista ammentavat, rennot pienen porukan juhlat luonnon helmassa. Haaveilen myös oman häämekon suunnittelemisesta ja ompelemisesta itse. <3

    • Miia Ezen

      Hei toi muuten kuulostaa kivalta ettei häämekon tarvitsisikaan olla valkoinen. Ja vielä jos sen suunnittelisi itse. ? Mulla ei oo kyllä sellaiseen taitoa. ?

  • Vauvahattara

    Kerrassaan ihana tuo sun hääsuunnitelma! <3 Tuollaiset voisin itsekin haluta, jos joskus vielä erikseen naimisiinmenoamme juhlimme. Menimme siis naimisiin maistraatissa ihan kahdestaan, jonka jälkeen menimme aivan ihanaan ravintolaan syömään oikein hyvin. Tämän jälkeen laitettiin kuvaviesti kaikille läheisillemme ja kerrottiin, että oltiin just menty naimisiin. Tämä siksi, että olin viimeisilläni raskaana ja halusimme, että vauvan synnyttyä koko perheellä on sama sukunimi. 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Kuulostaa ihanalta. Siinä on ollu lähipiirillä jymy-ylläri! ❤ Samanlaiset sopisivat mulle, mutta haluaisin mukaan kaikista läheisimmät ihmiset. ?

  • julia

    Hyvältä näyttää tuokin kampaus? täällä myös yksi,joka ei halua olla huomion keskipisteenä.. Isot häät ei houkuta, mutta jotain erikoista ja toisaalta jotain perinteistä häihin toivoisin. Koristelu ja juhlapaikka on tärkeä osa fiilistä, joten mielestäni siihen tulee panostaa. Nyt tosin mietin paikaksi vain pehmeää hiekkarantaa ja koristeeksi Aurinkoa.. 🙂

    • Miia Ezen

      Hiekkaranta ja aurinko koristeena kuulostaa kyllä niin ihanalta! ❤ Ainakin jos olisi raha lennättää kaikki läheiset sinne. ? Jos rahaa olisi oikein kunnolla, niin haluaisin big bandin soittamaan. ?

  • Anniina

    Miten upea kampaus! ? Ihailin tätä jo instassa. Olet niin lahjakas niin meikkaamisessa kuin kampausten teossa, että kysyntää juhlia varten alkaa varmasti olla runsaasti ? mielellään näkis tällaisia enemmänkin!

    • Miia Ezen

      No wau kiitos! ? Pitää tehdä lisää. Nää on oikeesti ihan helppoja loppujrn lopuksi. Pitää kehitellä tutoriaalia. ?

  • Jenni

    Voi Miia, nyt sun teksti osui ja upposi.
    Me mentiin naimisiin viime elokuussa.
    Paikkana vanhempien oma ranta, luonnonhelmassa.

    Vihkiminen tapahtui niemennokassa, rantakoivujen alla. Paikalla vain omat lapset ja tärkeimmät, noin 10henkilöä. Samalla pappi siunasi lapset alkavalle koulutaipaleelle. Häälauluna, ilman perinteistä valssia: Juha Tapio – Minä Sinua Rakastan.

    Hääkuvat otettiin järven rannassa, kera koivunoksien ja vanhan laiturin. Osassa kuvista jotain perinteisempää, osassa laiturilla istuskellen ja varpaita vedessä uitellen.

    Häät pidettiin ns. salassa, vain lähimmät tiesi.
    Päivä oli mitä parhain. Saatiin juuri sellaiset häät, kun itse haluttiin. (Ei sellasia, jota muut odotti).

    Ruuat häihin valmistimme itse, vanhan ajan seisovapöytä karjalanpaisteineen yms. Juuri sellaista ruokaa, mikä tiedettiin meille ja lähimmäisille maistuvan.

    Sormusta etsittiin pitkään, kunnes vintage-liikkeestä löytyi unelmien sormus. Sormus on kymmeniä vuosia vanha ja pitää varmasti sisällään monenlaisia tarinoita.(kumpa vain tietäisi).

    Pienistä häistä saatiin paljon kiitosta, mutta tokihan sitä negatiivisten palautetta saatiin myös.. yllättäviltäkin tahoilta. (Mekkokaan kun ei ollut “oikea häämekko” ja sormuskin oli vanha) Silti en vaihtaisi mitään hääpäivästä, ihanaa ja omanlaisensa. SUOSITTELEN ❤

  • Westend Mum

    Kauniita kuvia. Ja kaunis oli kampauskin!
    http://westendmum.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram