Tutoriaali: Helppo Nude-meikki

28.02.2017

Edellisessä postauksessa näittekin jo tämän uuden “go-to” -meikkisuosikkini ja tuotteet, joita se sisältää. Olen viihtynyt tässä meikissä jo useita päiviä – ellei viikkoja – niin ja siis yöksi pesen tietenkin pois. Heh. Tässä vielä tutoriaali tähän helppoon meikkiin, johon voit käyttää ihan mitä tahansa luomivärejä. On hyvä olla yksi vaaleampi, yksi hieman tummempi ja yksi todella tumma.

1. Lähtötilanne

Tein tällä kertaa ensin meikkipohjan ja kulmat. Jos kuitenkin omistamasi luomivärit ovat kovinkin taipuvaisia varisemaan, niin aloita mielummin ensin silmämeikistä. Niin ja luomeni ovat siis pohjustettu Urban Decayn eyeshadow primer potionilla (värissä eden), josta vakkarilukijani eivät varmasti ylläty. 😉

2. Vaalea luomiväri

Valitsen usein pohjalle vaalean luomivärin, jota laitan koko liikkuvalle luomelle aina kulmakarvoihin asti sekä silmäkulmaan tuomaan valoa. Vaalea väri luo hyvän pohjan seuraaville luomiväreille. Käytin tässä Sigman sivellintä nro E25*.

3. Luomivaon varjostus

Lisäsin tähän kahta väriä sekaisin (yksikin riittää) samalla Sigman E25 siveltimellä. Katso numerot kolme alla olevasta kuvasta ja näet mitkä värit. Aloitin luomivaon ulkonurkasta jä häivytin väriä luomivakoa pitkin kohti sisänurkkaa. Voit jättää luomivärin lisäämisen tähän ja olet tehnyt kauniin varjostuksen päivämeikkiä varten.

4. Ulkonurkkien tummennus

Lisäsin ulkonurkkiin kaikista tumminta sävyä tuomaan syvyyttä katseeseen. Käytin Sigman sivellintä nro E55*. Tämä on hyvä yleissivellin, jolla on helppo aloittaa vaikka suoraan tummimmasta sävystä samalla häivyttäen.

5. Älä unohda alaluomea!

Kannaattaa rohkeasti kokeilla alaluomen varjostusta ensin kohdan kolme väreillä. Käytin tässä Zoevan sivellintä, mutta Sigmalta löytyy edullisempi ja täysin identtinen, jonka saa suomalaisesta nettikaupasta. Siveltimen numero on E30*.

6. Tuo tasapainoa

Jotta alaluomi saadaan tasapainoiseksi yläluomen kanssa, on sinne hyvä lisätä myös hieman tumminta sävyä. Itse pyöreiden/mantelisilmieni kanssa usein jätän tämän kohdan kuitenkin pois. Ootko muuten jo tsekannut meikkausohjeet erimallisille silmille ja löytänyt sieltä omasi?

Lopuksi lisää rajaus ja ripsari/irtoripset ja Nude meikki on valmis!

*Sisältää mainoslinkin.

  • Eve

    Ihanaa, kun näytät aina hyvin käyttämäsi siveltimet, luomivärisävyt ja oikeat sävyjen kohdat. Tilasin eleveniltä -20% alesta sigman silmämeikkisiveltimiä jotka käyn huomenna hakemassa. Täytyy vielä sijoittaa The Balmin luomiväreihin niin sit olen tosi happy!

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Joo, tää kyseinen balmin paletti on todella hyvä. Mun siskokin on tykästynyt siihen. Värit on pigmenttisiä, mutteivät liikaa. Eivät siis tiputtele väriä poskille. Tuu sitten kertomaan mitä tykkäsit siveltimistä. 🙂

  • Maria

    Heippa! Minusta tässä on aika paljon nude meikiks! Mutta kaunis se on, siitä ei pääse yli eikä ympäri! 😉

    • Miia Ezen

      Heippa Maria! ? Hih.. voipi olla. Mutta siis nude-meikkihän tarkoittaa nuden väristä. Tarkoitko kenties sellaista todella luonnollista nk. No make-up -meikkiä?

  • Niina

    Kiitti Miia! Juuri tällaista luomiväripostausta toivoin!

    • Miia Ezen

      Heippa Niina! ? Oliko se juuri sinä kuka tällasta ihan tässä lähiaikoina kysy?

      • Niina

        Jep! o/

  • Carita

    Heippa Miia,
    Kerrotko vielä mitkä irtoripset sulla on, merkki ja malli? Kiitos ?

    • Miia Ezen

      Heippa Carita! ? Klikkaa tuohon edelliseen postaukseen. Siellä on lueteltu kaikki tuotteet.

  • Miime

    Heippa Miia
    Olet todella tasapainoisen hehkuvan kaunis nudemeikissä, että ihan “pahaa-tekee” ;-). Miten osaatkin hehkua noin? Joka tapauksessa, sinusta välittyy aitous ja sydämen hyvyys, se on sitä jotakin, jota ei osaa selittää.
    Kun en voi katsella kylmiä ja liikaa yrittäviä nuoria tyttösiä, jotka tekevät niin luonnottomat meikit, että hui O*o!
    Sinusta välittyy hyvyys ja kauneus, sinussa on se jokin.

    Muuten, laitan ylös tuon Urban Decay Eyeshadow primerin kirjanmerkkeihin, että muistan tilata sitä.

    BTW: Jätän kyllä suosiolla tuon alaluomen puhtaaksi, ajattele, se korostaa juonteita ja tummia silmänalusia
    – ei mielellään. Nimimerkki Myös Mantelisilmät omaava 51- wee

    • Miia Ezen

      Oi kiitos Miime! <3 Olipa ihanasti sanottu. 🙂

      Itseasiassa tuo tumma luomiväri ei välttämättä korosta juonteita. Kunhan luomiväri on täysin mattaa niin näin ei pitäisi käydä. Tummat värit ns. vievät pois ja vaaleat korostavat. Omatkin rypynalut häviävät tuon tumman luomivärin mukana. Tietenkin me kaikki ollaan yksilöitä. 🙂

      Kurkkaa vaikka Pinterest.com:ista hakusanalla 'mature makeup'. Tummaa lisätää alaluomelle lähes poikkeuksetta ja se näyttää hyvältä. 😉

      Tummia silmänalusia se kyllä korostaa, jos niitä ei ole peittänyt. Siinä olet ihan oikeassa. 🙂

  • Laura

    Tämä meikki on kaunis!
    Laitatko postaustoivelistalle: silmämeikki aikuiselle, joka käyttää plussa silmälaseja. Kiitos ja kivaa kevään jatkoa!

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Nämä silmälasipostaukset on listalla, mutta pitää hankkia vaan silmälaseja niitä varten. Hyvä kun muistuttelit. 🙂 Ihanaa kevään jatkoa sullekin!

  • Tuispe

    Kiitos, selkeä ja hyvä kuvaus. Odottelen, että innostut tekemään “elävää kuvaa/tutoriaali”, täältä löytyy seuraaja heti. Edelleen toivon sinulta mature-make up tutoriaalia, make over sopivalla “uhrilla”. Siinä punnitaan meikkkajan taitoja taas ihan uudesta näkövinkkelistä..

  • Sari

    Hei Miia!

    Minulla on todella herkkä ja ohut iho, joka saa kasvoni punoittamaan helposti kauttaaltaan. Kaipaisin vinkkejä siihen, miten saisin tehtyä kasvoilleni pysyvän meikkipohjan, joka piilottaisi kiusallisen punoituksen, mutta ei olisi kuitenkaan liian paksu. Käytän itse Vichyn Dermablend nestemäistä meikkivoidetta joka on kyllä peittävä, mutta pohja ei pysy siistinä koko päivää, sillä työni vaatii välillä ulkoilua ja hikoilua. Vinkkejäsi siis kaivataan peittävän, pysyvän arkimeikin tekemiseen 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! Tämä on kyllä todella hyvä postausidea! Ja vaikka oon jotain tämän tyyppisiä postauksia tehnyt, niin en tiedä oonko tehnyt ihan kunnollista postausta kestävästä meikkipohjasta. Dermablend saattaa tosiaan olla liian paksu, jos tiedossa on hikoiluakin. Ja sitä pitää vaan laittaa niin ohuen ohut kerros. Itse laitan sen littanalla siveltimellä niin ohuesti kuin pystyn ja käyn vielä läpi kostealla beauty blenderillä.

  • Anonymous

    Hei! Sulla on todella kauniit silmät ja vielä ihanan värisetkin. 🙂
    Käytätkö piilolaseja? Itselläni olisi hakusessa jotkin värilliset, sillä omani ovat luonnostaan harmahtavat eikä meikki pääse niissä oikein oikeuksiinsa.

    • Miia Ezen

      Oi kiitos ihana! ? Ihan omsn väriset ovat. Voit korostaa sinertäviä silmiä käyttämällä oranssiin taittavia ruskeita luomivärisävyjä. ?

      • Anonymous

        Ihan totta!? Kiitos taas tuhannesti vinkistä! näinköhän uskaltaisi kokeilla.. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram