Mielipide: Microblading kulmat

23.02.2017

Edit 28.4.2017. Olen alkanut tekemään microblading-kulmia itse ja niistä on tullut aika kivan luonnolliset. Käykääpä kurkkaamassa TÄÄLTÄ.

Ne täydellisesti muotoillut kulmat, jotka helpottavat arkea. Vai onko näin? Olen harkinnut näitä jo kuukausikaupalla, melkein varannut ajan, lopulta jänistänyt ja (lähes) lopullisesti päättänyt skipata tämän ilmiön. Miksi?

Muistatteko ennen microbladingia muodissa olleet pigmentoidut kulmat, jotka olivat sellaiset sinertäväksi muuttuvat pötkylät. Olen meikillä korjaillut muutamilta asiakkailta näitä – heidän itsekin inhoamia kestopigmetointeja. Miten käy parin vuoden päästä niille, joilla on nämä uudet microblading kulmat? Pitävätkö he edelleen niistä? Onko niistä jäänyt jälkeä? Muutama kosmetologiystäväni on nähnyt näitä uusia microblading kulmia jo monia, mutta ikävä kyllä vain muutamia hyviä sellaisia. Muutamaa tuttuani jo nyt kaduttaa, mutta toisaalta muutama tuttavani rakastaa niitä.

Miltä näyttävät täydellisesti muotoillut kulmat tällaisella vaaleakarvaisella silloin kun olen ilman meikkiä? Voi olla, että ne näyttäisivät todella kivoilta ripsienpidennysten kanssa. Mutta onko se tasapainoisen näköistä, kun kulmat näyttävät täysin meikatuilta ja muuten olen kuin roskiksesta herännyt vaalearipsinen hapsiainen. Uskoisin, että tulisin kaipaamaan täysin meikittömiä valjuja kasvojani.

Olen tutkinut netissä satoja microblading kulmia ja tuntuu, että ne tehdään lähes poikkeuksessa aina samalla tavalla. Hyvin “tasapaksusti” sisäkulmista ulkonurkkiin. Mielestäni kauniit kulmat ovat hieman kolmiuloitteisemmat. Tuollaiset pötkylät näin vaalealla pelottavat ihan oikeasti.

Meikissä muoti on selkeästi kokoajan muuttumassa luonnollisempaan suuntaan. Catwalkit ovat näyttäneet meille mallia siitä jo pitkään. Kuulin myös ystävältäni, että Berlinin katumuodissa ei näe enää ripsiväriä. Muoti muuttuu välillä niin nopeasti, että mitäs jos oikeasti se meikitön meikki tulee muotiin?

Varmasti usea meistä seuraa muotia ainakin jonkin verran, koska todella vähän sitä näkee vuosikymmenien taakse jämähtänyttä porukkaa. Persoonallisuudella voi kuitenkin tuoda omaan lookkiin kivoja vivahteita. Siksi meidän kaikkien ei tarvitsekaan näyttää siltä täydelliseltä Kylie Jenneriltä tai muulta meikki-idolilta täydellisine kulmineen, ripsineen ja varjostuksineen? Mielestäni on ihanaa nähdä ihmisillä erilaisia lookkeja. Ja kun näin kulmakarvoista puhutaan, niin ensimmäisenä tulee mieleen upeat Saimi Hoyer ja meikkitaiteilija Pia Hiltunen. He loistavat kulmakarvattomilla lookeillaan. Uskaltaisinko sanoa, että se on suorastaan haaskausta, kun kauniit teinit ja siitä vähän vanhemmat meikkaavat (ja pukeutuvat) nykyään kaikki lähes samalla tavalla. On insta-kulmaa, ripsien pidennyksiä ja auringonvalon kanssa kilpailevia korostuksia.

Jos jostain ihmeestä putkahtaa microblading-mestari, joka osaisi oikeasti tehdä minulle luonnollisen näköiset kulmat, niin voin sanoa vielä harkitsevani. Mutta onhan se vähän sama kuin hankkisi tatuoinnin naamaan, eikö? Vuosikin vääränlaisen “tatuoinnin” kanssa voi olla tuskaisen pitkä aika, koska sehän on microblading-kulmien kesto. Lisäksi kukaan ei ole osannut vielä meikata kulmiani niin, että pitäisin niistä – siinä olisikin mestarille haastetta.

Päädyn vanhaan tuttuun lauseeseen: “Annetaan kaikkien kukkien kukkia!” Jokainen tekee oman mielensä mukaan, mutta minä tyydyn toistaiseksi näihin muutamiin luonnollisiin vaaleisiin karvoihin ja olen ylpeä siitä miltä näytän täysin naturellina. Puskasta heränneeltä hapsiaiselta.

Onko teillä tai teidän tutuilla kokemuksia microblading-kulmista? Aiotteko hankkia ne?

Täysin ilman meikkiä näet minut TÄSSÄ ja kulmakarvatutoriaalini TÄSSÄ

  • Ulla

    Juuri samaa olen pohtinut itse;

    Kulmat varmasti näyttäisivät hyvältä laittautuneena, mutta meikittömänä tuskin kovin hemaiseva näky.
    Eräs tuttava tekee näitä kulmia, ja työn jälki vaikuttaa todella laadukkaalta.
    Kuvien mallit useimmiten ovat tummatukkaisia ja ripsien pidennykset omaavia nuoria kaunokaisia.

    Kasvoihin en halua mitään viikkoa tai paria pysyvämpää (kulmien kestovärjäys), koska joskus on hyvä olla aivan au naturel – näyttää se kuinka pahalta tahansa!

    • Miia Ezen

      Juuri näin! Hirmusen usein noissa kuvissa on sellaisia ihmisiä, joilla on ripsienpidennykset. Nyt kun sanoit asiasta niin en tiiä oonko nähnyt yhtään sellaista kuvaa, missä ei olisi muutenkin meikkiä.

  • Merja

    Ah, paras päätökseni aikoihin oli ottaa kulmat! Hiki, vesi, rasva – kulmat kämmenselässä muisto vain. Ehdottomasti kannatan ajatusta. Ja lämpimästi voin suositella Tiksistä aseman vieressä sijaitsevaa SpaLotusta ja Marjun lopputuloksia. Instassa kuvia, erittäin laadukasta jälkeä.

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihana kuulla hyvästä lopputuloksesta! ? Vähän pelkään, että saatte vielä puhuttua mut ympäri. ??

  • Poletti

    Microblading-kulmia olen nähnyt vain Suvi Tiilikaisen instassa ja ne kulmat näyttävät täydellisille. Jopa vaaleilla. Joten mun mielipide perustuu ainoastaan kyseisiin kuviin, mutta niiden lopputulos on juuri sellainen että tällainen vaalea eloveena, kulmakarvoiltaan väritön, haaveilee vakavasti kyseisen tekijän “valmistamista” kulmista. Koska ilman kulmia kasvot ovat mielestäni paljaat. Vailla ryhtiä ja kehystä. ?

    • Miia Ezen

      Hei mä oon kattonu myöskin Suvin tekemiä kulmia ja ne näytti harvinaisen luonnollisilta. Suvia itseasiassa harkitsin. ?

      • Jenni

        Suvin kuvat sai mutkin oikeasti kiinnostumaan ja nyt onkin aika varattu hänelle toukokuulle, en malta odottaa 🙂 Kuvissa työn jälki näyttää käsittämättömän luonnolliselta!

  • myy94

    Muistan kun joskus kestovärjäsin kulmia ite, niin näytti tosi orvolta ilman ripsia 😀 Sen takia lopetin sen, kun en jaksanut päivittäin laittaa ripsaria.

    • Miia Ezen

      Joo ymmärrän. ? Itsekin värjäilen silloin tällöin kotosalla.

  • KK

    Itsekin olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka microblading on kuuma sana tällä hetkellä ja muutaman viikon olen pohtinut, olisiko se minua varten. Olen luonnostaan varsin vaalea ja ilman meikkiä kulmani eivät oikeasti näy metriä kauemmaksi, vaikka kuinka olisi hyvä näkö 😀 Värjään hiuksiani yleensä punaiseksi, ruskeaksi ja punaruskeaksi eli selkeästi tummemmaksi kuin mitä luonnollinen hiusvärini ja myös kulmakarvani ovat. Tästä johtuen arkimeikkiini kuuluu ruskeammat ja näkyvämmät kulmat. Vaikka olen meikannut jo vuosia, olen harmillisen harvoin täysin tyytyväinen siihen, miltä kulmakarvani näyttävät. Jos osaisin loihtia kasvoilleni melko vaivattomasti yhtä nätit kulmat kuin sinäkin omillesi, niin luultavasti en edes harkitsisi microbladingia 🙂 Mutta koska jokapäiväisestä harjoittelusta huolimatta niistä ei ikinä tunnu tulevan juuri sellaisia kuin toivoisin ja koen, että aamuisin kulmien meikkaamiseen menee enemmän aikaa ja vaivaa (+ hermoja) kuin on järkevää, harkitsen tällä hetkellä vakavasti microbladingia 🙂

    PS. Kiitos kivasta blogista & kivaa kevään odotusta! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa KK! ? Sulle noi vois ollakin hyvät, jos värjäilet hiuksia paljon tummemmiksi ja et ole omiin tekosiin tyytyväinen. ? Valitse vaan hyvä paikka, ettet joudu pettymään. No kiitos jos pidät kulmistani, mutta kyllä niihinkin menee aikaa.. ihan liikaa. ?

  • Mimmu

    Onko microblading ja 3D-kulmat sama asia?

    • Miia Ezen

      Hmm.. kyllä mielestäni. 🙂 Tähän voisi joku fiksumpi kommentoida. Niitä on ilmeisesti vain erilaisia.

  • Micu

    Mulla on nyt ollut microbladingillä tehdyt kulmat neljä kuukautta, ja ainakaan toistaiseksi ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ne on viralliselta värinimeltään harmaat, mutta ei ne silmiin näytä siltä. Ne on mielestäni tosi luonnollisen ruskean väriset ja antavat hieman kehystä kasvoille, mutta ei liikaa.
    Tampereella Noora Kosunen on guru 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihanaa! Nään ne siis viimeistään toukokuussa. 🙂 Ehkä saat puhuttua mutkin tähän. 😉

  • Oona

    Hyvä suositus on Annika Kakko kulmien tekijäksi. Käyppä kattomassa Instagramista.

    • Miia Ezen

      Heippa Oona! Joo oonkin kuullut Annikasta. ?

  • Maria

    Olet kyllä Miia kaunis “ilman kulmiakin” eli luonnollisesti. Postauksen viimeinen kuva on erittäin kaunis.
    Itseäni hirvittäisi tehdä jotain pysyvää nimenomaan kasvoihin – sieltä kun kaikki näkyy niin hyvin.

    • Miia Ezen

      Kiitos Maria! <3 No juuri tuo. Kasvot ovat niin näkyvillä.

  • PiHa

    Kyllä. Olen harkinnut ja harkitsen edelleen. Suvi Tiilikainen näyttäisi olevan ainoa joka osaa tehdä kuvailemasi öuonnolliset kulmat. Hänelle olen harkinnut meneväni.

    • Miia Ezen

      Joo Suvi olis kyllä munkin ykkösvalinta. 🙂

  • PiHa

    Luonnolliset siis

  • Shayja

    “Uskaltaisinko sanoa, että se on suorastaan haaskausta, kun kauniit teinit ja siitä vähän vanhemmat meikkaavat (ja pukeutuvat) nykyään kaikki lähes samalla tavalla. On insta-kulmaa, ripsien pidennyksiä ja auringonvalon kanssa kilpailevia korostuksia.”

    Välillä sitä huomaa, että joku osaa pukea omat ajatukset täydellisesti sanoiksi. 😀 Tytöt ovat kyllä hirmuisen kauniita, mutta vähän surettaa että persoonallisuus jää vähän jalkoihin. Kadulla kävellessä naurattaa joskus ajatella, että kohta varmaan tulee vastaan se tulostuskone, mistä nämä kaikki vastaantulevat tytsyt tulevat ulos! hih…

    • Ulla

      Täydellisesti tehdyt contouringit tekoripsineen jne. näyttää arkipäivänä pikkukaupungin katukuvassa vähän… hassulta(?) 16-kesäisellä, vaikka kaunista jälkeä olisikin.

      Arjen ja moisen dramatiikan voisi pitää erillään, ja toivottavasti tytöt ymmärtävät ettei arvo ole kiinni siitä…
      ja vanhemmatkin 🙂

      • Miia Ezen

        Heippa Ulla! Olen samaa mieltä! Tosin itse muistan teininä meikanneeni aika rajun näköisesti itsekin ja silloin se tuntui oikealta ratkaisulta. 🙂

  • Kielo

    Näin hiljattain Suvin tekemät kulmat livenä ja ne oli kyllä todella taitavasti tehty. Niin luonnolliset, etten edes tajunnut kulmien olevan “tehdyt”. Ko. henkilöllä oli kevyt meikki ( ei ripsipidennyksiä) ja ainakin siinä yhteydessä kulmat ei näyttäneet yhtään enempää meikatulta muuhun meikkiin verrattuna, toki tummatukkainen henkilö oli kyseessä. Itse en ole koskaan aiemmin edes harkinnut mitään ylimääräistä kasvoihin (ripsipidennykset, kulmat ym), mutta Suvin tekemänä voisin kuvitella kulmat laittavani.

  • Miime

    APUA, Miia! Ei, ei, ei!
    Oikeasti ei tällaista näkymättömyyttä! Kun ihminen vanhentuu, hänellä haalistuu joka ikinen karva O*o!!!

    Kulmakarvat antavat kehyksen kasvoille. Voit tasoittaa ihosi pinnan ja laittaa kevyesti poskipunaa _ JA _ kulmakarvat, nekin kevyesti, muttei näkymättömäksi. Ei. Tässä kohtaa voi hyvin skipata kaikki luomivärit, rajaukset, ripsivärit, mutta -> 1. ihon pinnan tasoitus (puuteri) 2. poskipuna ja 3. kulmakarvat ovat MUST!
    ^ Tuolla pärjää mainiosti, jos ei viitsi koko arsenaalia laittaa kasvoille.

    Olkoon Saimi Hoyer itse mitä tahansa, karvattomine kulmineen. ( Saimi Hoyer suorastaan karmaisee) Mutta Miia, en Suosittele, älä edes harkitse.

  • Im

    Musta olet yhtä nätti ilman meikkiä kuin meikillä. Lookki on vain erilainen. Olisi kiva nähdä susta vielä sellainenkin meikitön kuva, jossa hiukset on laitettu. Olisi kiva nähdä, millainen lookki siitä syntyisi.

  • Saaga

    Olen itse miettinyt, että olenko ainoa jonka mielestä nämä paljon nähdyt ihan tasapaksut tummat microblanding-kulmat ovat jotakin joka sopii ehkä harvoille, mutta ei itselle 😀 Yllätyin ihan, kuinka luonnollista jälkeä Suvi Tiilikainen tekee. Harmi, että asun ihan toisella puolella Suomea, muuten yrittäisin saada hänelle ajan 🙂 On nimittäin tosi luonnollisen näköiset!

    • Miia Ezen

      Heippa Saaga! Et ole ainoa. 🙂 Tummapiirteisille varmasti sopii hyvin, mutta ei mielestäni vaaleille.

  • Mä meen viikon päästä ottamaan itse, jaiks! Suvia suosittelen 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Jännää! ? Toivottavasti tulee hyvät. ?

  • Sonja

    Mulla on aika varattuna huhtikuulle. Ajattelin, että se helpottaa paljon elämää. Mulla on tummat paksut kulmat, jotka on kärsiny teini-iän “muodista”, kun kulmat nypittiin ihan ohuiksi. Nyt kulmissa on aukkoja, joihin karvat ei enää kasva. En siis usko, että mulla ainakaan tulee näyttämään kovinkaan epäluonnollisilta. *Hope so*

    • Miia Ezen

      Heippa Sonja! No joo kuulostaa siltä, että sulla ne varmasti näyttää todella hyvältä. 🙂 Ja ianahan ne varmasti näyttää hyvältä, kun on hyvin tehty. 🙂

  • Maria

    Heippa!
    Suosittelen Kauniaisissa sijaitsevaa BrowsOfLion liikettä, käyppä katsomassa instassa kuvia, upeita 🙂

  • Tiina

    Mitä ihanaa huulipunaa tässä on?

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! Nyt en ihan varmaksi osaa sanoa, kun tästä postauksesta on jo vähän aikaa. Olisiko jokin Milanin nestemäinen huulipuna. 🤔

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram