Meikki luonnonkosmetiikalla

12.02.2017

Pitkäaikainen haaveeni toteutui, kun sain postissa suuren läjän luonnonkosmetiikkaa. Nyt pääsin siis vihdoin toteuttamaan postauksen, jota olette jo useita kertoja pyytäneet – meikki toteutettuna täysin luonnonkosmetiikalla. Jouduin vain huijaamaan ihan muutaman pienen jutun verran. Ripsiliima ja huultenrajauskynä eivät ole luonnonkosmetiikkaa.

Käyn tässä läpi kaikki tuotteet, joita käytin. Päivävoiteena toimi suomalaisen Flow cosmeticsin tyrni-puolukka päivävoide ja silmänympärysvoiteena saman merkin mustikka silmänympärysvoide & huulibalsami. Kummatkin ovat kevyitä ja raikkaita – ehdottomasti yksi luonnonkosmetiikka suosikkimerkkini.

Merkkaan niiden tuotteiden perään <3, johon todella ihastuin!

MEIKINPOHJUSTUS – Zuii flora foundation primer* toimii yhtähyvin kuin mitkä tahansa muut meikinpohjustusvoiteet. Tuoksu on kevyt ja koostumukseltaan hieman tahmea, joka luo hyvän pohjan meikkivoiteelle.

MEIKKIVOIDE – Kjaer Weis meikkivoide* tekee ihosta todella kuulaan. Vahamaiset meikkivoiteet saattavat tuntua ensikertalaiselle hieman konstikkailta, mutta niillä jos jollain saa tehtyä kauniin meikkipohjan. Suosittelen levittämään tämän sormin. Taputtele siis tuote iholle ja sen jälkeen kastele sormesi ja taputtele uudelleen. KYLLÄ – märin sormin! Tämän jälkeen käy vielä iho kerran läpi taputtelemalla. Tulos on kuulas ja kaunis. Meikkivoide on arvokas, mutta upeisiin kuoriin saa täyttöpakkauksia*, jotka ovat huomattavasti edullisempia. Loistava väri on ‘like porcelain’ ja sopii sille tavalliselle vaalealle suomalaiselle iholle. <3

PEITEVOIDE – Hynt cometics perfecting concealer (väri fair) on iiiihana! Se näyttää ensin käteen testattaessa liian oranssiselta, mutta oranssi taittaa tummia silmänalusia ja lopputulos on raikas. Se peittää lähes kokonaan jopa inhottavan verisuoneni, joka on toisen silmäni alla. Lisäksi se on hyvin kosteuttavan oloinen ja ihan älyttömän riittoisa. Käytin sitä myös luomivärin pohjustajana ja ainakin itselleni se riitti pitämään luomivärit hyvänä koko päivän. Muista kuitenkin kiinnittää se puuterilla ennen luomivärin lisäystä. Sopii siis myös aikuisille naisille ja tällaiselle aikuisen naisen alulle, jolla niitä ryppyjä alkaa jo muodostua silmien alle. <3

IRTOPUUTERI – Zuii organicin irtopuuteri* värissä alabaster on hieman kinkkinen. En meinannut saada sitä millään purkista ulos. Sain jopa kunnolla hakata purkkia. Lisäksi se levittyi iholle läjissä. Eli ei levittynyt. Kiireiselle naiselle tämä ei siis sovi, koska tuskailin näiden läjien kanssa pienen tovin. Lopputulos oli kuitenkin kiva, mutta taistelu vei vähän fiilistä tästä tuotteesta.

AURINKOPUUTERI – Hynt beautyn aurinkopuuteri näytti aluksi hieman liian keltaiselta, koska halusin käyttää sitä enemmänkin varjostukseen, mutta iholla se todellakin toimi! Lopputulos oli todella kaunis ja sen huomaa myös kuvista. Todellakin aurinkopuuterina ihan nappi, koska se ei sisällä mitään glitterin hippuja tai helmiäisen jämiä.

POSKIPUNA – Everyday mineralsin poskipunat* ovat todella kevyitä ja niillä ei vahingossakaan saa tehtyä liian vahvaa jälkeä. Olisin ehkä toivonut hieman enemmän pigmenttisyyttä ja tämänkin kanssa tuli eteen purkinhakkausongelma. En meinannut saada siis tuotetta ulos.

HOHDEPUUTERI – Zuii organicin hohdepuuteria* olen kehunut aikaisemminkin. Niillä saa poskipäät loistamaan ja on jokaisen hohdepuuterifanin MUST. Kuvissa nämä hohdot ikävä kyllä eivät välity niin hyvin, mutta livenä hohde on niin kaunis. Tässä meikissä käytin sävyä ‘peach’. <3

LUOMIVÄRIT – Hynt beautyn luomivärit mietityttivät aluksi. Hmm.. erikoinen punainen. Lopulta ihastuin tuohon ihanaan punaiseen ja uskon sen toimivan ihan kaikille. Vaalein sävy oli melko jauhomainen ja varisi paljon, mutta kaksi muuta olivat koostumukseltaan jämäkämpiä. Kaikki sävyt olivat mattasävyjä, josta todella pidin. Vaaleaa käytin koko luomelle, vaalean ruskeaa luomivakoon ja punaista liikkuvan luomen ulko-osaan ja hieman luomivakoon. <3

KAJAALI – Hynt beautyn kajaalista en osaa sanoa oikeastaan mitään erikoista. Se oli aivan yhtä mainio kuin mikä tahansa muukin kajaali. Ei liian pehmeä eikä liian kova. Juuri sopiva.

RIPSIVÄRI – Hynt beautyn ripsari oli ehdottomasti parempi kuin aikaisemmat luonnonkosmetiikkamaskarat. Eli toisin sanoen toimi yhtä hyvin kuin mikä tahansa “tavallinen” ripsari.

IRTORIPSET – Battington lashes harlow 3D silkkiripsistä tuli kertalaakista uudet suosikkini. Leikkasin ne vain liikaa ulkoreunoista. Voi mur ja kyynel! Mutta nyt ne sopivat kyllä paremmin ihan arkikäyttöönkin. Ne ovat tehty silkistä ja niitä voi käyttää kymmeniä kertoja. Nämä ripset ovat vain niin tuuheat, kevyet ja aidon näköiset. Lisäksi ne ovat cruelty free! <3 <3 <3

HUULIPUNA – Absolution huulipuna värissä deep red (01)* on myöskin aivan ihana! Kuvat sen kertovat. Huulet tuntuvat kosteutetuilta ja väri levittyy kauniisti. Ainoa huono puoli näissä “tavallisissa huulipunissa” on se , etteivät ne pysy niin hyvin kuin huuleen liimautuvat liquid lipstickit, joista kirjoitin TÄSSÄ. Tämän sävyn vuoksi myös hampaani näyttivät supervalkoisilta! Värin puolesta annankin tälle merkinnän <3.

KULMAVÄRI – Hynt beautyn voidemainen kulmaväri (värissä taupe) ei millään antanut tarpeeksi pigmenttiä ja taistelin sen kanssa tovin. Toisaalta tämä sopii aivan loistavasti aloittelijoille, koska väriä ei vanhingossakaan laita kulmiin liikaa. Itselleni tämä tosin aiheutti pienoisia taistelun hetkiä ja muutenkin kulmakarvojen kanssa joka aamu tappelevana en oikein pitänyt tästä lisäottelusta.

En olisi uskonut ihastuvani osaan näistä tuotteista näin paljon ja haluan nyt ehdottomasti tutustua luonnonkosmetiikkaan enemmänkin. Ne joiden kohdalle merkkasin <3 ovat tällä hetkellä ahkerassa käytössä.

Ainoa huono puoli luonnonkosmetiikassa on sen hinta. Tuotteet ovat onneksi usein riittoisia, joten lopulta ne saattavat tulla saman hintaisiksi kuin tavalliset markettimeikit. Ja ovathan ne sentään iholle paljon terveellisempiä, eikö?

*Sisältää mainoslinkin.

  • Anna

    Oi vitsit miten freshin näköinen meikki! Ja tuo puna sopii erittäin hyvin mielestäni!!!! 🙂 Muutenkin mielenkiintoinen postaus! 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Anna! ? Oon jotenkin itsekin ihan superinnoissani tästä postauksesta. ?

  • Sanna | Siveltimellä

    Luonnonkosmetiikka <3 Kauniin meikin olet jälleen tehnyt ja itse vuosia l-kosmetiikkaa päivittäin käyttävänä en huomaa juurikaan eroa ns."normaaleihin" synteettisen meikkeihin. Kaiketi monesti myös tottumis (ja asenne) kysymys 🙂

    • Miia Ezen

      Totta! Mitään eroa ei huomaa ja jotkut tuotteet näistä jopa parempia kuin synteettiset. <3 Meenkin nyt tästä heti meikkailemaan luonnonkosmetiikalla, koska haluan nyt totutella niihin oikein kunnolla.

  • Miime

    Kaunista hehkua Miia♥♥
    Varsinkin tuo huulipuna – wau O*O`!

    Ostin kerran luonnonkosmetiikkaa, enkä enää milloinkaan. Merkki tuttu Lily Lolo. Ja se kuvottava haju, mikä tuotteista lähti….. Punaa ei saanut levittyä kunnolla, melkoista työstöä oli, mutta eipähän tullut sitten vahingossakaan liikaa. Luomiväri, sama juttu. Iho haisi nenääni härskiltä pilaantuneelta sekavalta, oksennukseen viittaavaan. Ja minä kun uskoin, että hinta takaa laadun.

    Näin ollen en kyllä enää osta, se on varmaa, en haaskaa €rkkejä moiseen moskaan.
    Ja toiset taas ovat saaneet ikävät kokemukset luonnonkosmetiikasta, joten ei kiitos – ei minulle – ei mielellään.

    Sulla olikin muita luonnonkosmetiikka -merkkejä ja hyvin onnistunut ehostus kasvoilla =)

    • Miia Ezen

      Heippa Miime ja kiitos! Mä niin ymmärrän sua, koska mun viimeisestä luonnonkosmetiikkakokeilusta on noin 5 vuotta ja sanoin silloin etten enää koskaan osta. Rahat menivät hukkaan. Silloin luomivärissä ei ollut pigmenttiä ja muistan myös jonkun tuotteen haisseen pahalle. Sen vuoksi olenkin täällä ihan äimistyneenä kuinka hyviä ainakin nämä tuotteet olivat. Mulla on Lily Lololta myös yksi puuteri ja kovasti koitan opetella sen käyttöä. Se jää helposti paakkuiseksi ja siinä on sellainen jännä hohde vaikkei hohdepuuteri olekaan. Jollain tavalla silti pidän siitä, koska se tuo kasvoille hehkua. Koostumus vain on vähän hankala.

  • Ulla

    Hei Miia! Tämä kysymykseni ei nyt itse asiassa liity luonnonkosmetiikkaan, toivottavasti ei haittaa.. Eli olisin kysellyt suositusta hyvästä/hyvistä pohjustusvoiteesta? Muistelen hämärästi, että joskus olisit suositellut jotain Nivean tuotetta? En ole tähän mennessä käyttänyt pohjustusvoiteita, laitetaanko se saman tien kosteusvoiteen päälle vai onko hyvä antaa kosteusvoiteen ensin imeytyä hetken? Kiitos sinulle blogistasi, olen saanut täältä monia hyviä vinkkejä :-).

    • Miia Ezen

      Heippa Ulla! Joo sellainen erikoisempi “primer” on Nivean aftershave balm. Ja on hyvä, että kosteusvoide imeytyy ensin. ? Itse en ole vielä löytänyt yhtä ylitse muiden, joten kerron heti kun loistava primer löytyy. Yksi mistä olen pitänyt kovasti ovat Make Up For Everin eri primerit, mutta ne ovat lähes 40 euroa per tuubi. ?

  • Nella Törnroos

    HEI MITEN IHANA KAMPAUS! <3 EN KESTÄ! 😮 JA UPEA MEIKKI!

    • Miia Ezen

      Oih kiitos ihana Nella! ? Aika erikoinen tuo kampaus, mutta persoonallisuus kunniaan. ?

  • Petra

    Ihanaa, täytyykin lisätä pari tuotetta ostoalistalle! Raskauden myötä olen alkanut vähän enemmän miettiä, mitä iholleni levitän. Onko sulla kokemusta RMS:n meikkivoiteesta? Sitä olen harkinnut ostavani nyt kun synteettinen meikkivoide loppuu. Luonnonkosmetiikkajutut kiinnostaa kyllä paljon, näitä lisää.

    Kehitin muuten omaan blogiini Ystäväkirja-haasteen. Ihania kysymyksiä, joihin olisi tosi hauska lukea sun vastaukset! Käy ihmeessä tsekkaamassa ja lähde haasteeseen! ?

    Ihanaa viikkoa!

    http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.fi

    • Miia Ezen

      Heippa Petra! ? En ole kokeillut tuota meikkivoidetta, mutta uskon näitä luonnonkosmetiikkapostauksia tulevan kyllä lisää. Sen verran näistä kiinnostuin. Käynpä kurkkaamassa sun blogia. ?

  • Mari

    Hei! Ihanaa kun kirjoitat luonnonkosmetiikasta, olenkin salaa toivonut sitä. 🙂 Oletko kokeillut everyday mineralsin jauhemaisia meikkipohjia? Jos olet, mitä mieltä olet niistä ja saatko peittävää jälkeä? Itse olen sitä käyttänyt ja en itse oikein ole saanut riittävästi peittoa. Minulla on haasteena suuret ihohuokoset ja mustapäitä ja niitä en ole saanut peittoon niin hyvin kuin normikosmetiikalla.
    Kiinnostuin kyllä esittelemistäsi meikkivoiteesta ja peitevoiteesta. Uskotko että voisivat olla avuksi minulle?
    Itse haluaisin kovasti käyttää luonnonkosmetiikan meikkejä, mutta ihoni on tosiaan hiukan haastava. Olen puhdistuksessa ja kosteutuksessa siirtynyt täysin luonnonkosmetiikkaan ja meikkaan myös yleensä luonnonkosmetiikalla. Ihon kunto on paljon paremmassa kunnossa kuin ennen. 🙂
    Toivottavasti sinulta tulee lisää luonnonkosmetiikka -postauksia!

    • Mari

      Ai niin, unohdin mainita, että minulla on haasteena myös todella tummat silmänaluset. Siihen kaipaan sopivaa peiteainetta. Tällä hetkellä käytössä everiday mineralsin keltainen peiteaine. Se on hyvä, mutta ei täydellinen.

      • Miia Ezen

        Tuo Hynt oli ainakin parin käyttökerran jälkeen niin hyvä, että harkitsen hankkivani niitä eri väreissä jopa meikkipakkiini. Testailen tosin vielä “eri olosuhteissa”. ?

    • Miia Ezen

      Heippa! On vaikea sanoa näkemättä ihoasi toimisiko nämä sulle, mutta uskoisin kyllä että peittävyyttä riittää. Ja mitä enemmän näitä käytän niin sitä enemmän näihin tykästyn. Iho on paljon heleämpi ja kosteutetumpi. Oon kyllä jossain vaiheessa saamassa testiin lisää luonnonkosmetiikkaa niin osaan sitten vähän paremmin vertailla. Niin ja en ole kokeillut noita Everyday Mineralsin pohjia. ?

  • Maria

    Hei! Olisiko sinulla vinkkiä, hyvän peitevoiteen suhteen? Esittelemäsi Hynt? En tarvitse enkä halua käyttää meikkivoidetta, koska ihoni on hyvä, mutta luonnostaan tummat silmänalukset pitäisi saada peitettyä. Näyttää vähän hölmöltä, jos peitevoide pistää silmään muuten meikkaamattomalta iholta, etsinnässä siis semmoinen joka sulautuu hyvin ihoon! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! ? Hynt ainakin sulautuu loistavasti ihoon, koska se tuntuu myös hyvin kosteuttavalta. Mutta miten olisi sellainen kikka, että hankit pigmenttisen meikkivoiteen, jolla peität silmänaluset ja häivytät sitä sitten ulospäin?

      • Maria

        Enpäs tullut ajatelleeksi tätä, kaunis kiitos!:)

  • Eeva

    Hei

    Tuota peitevoidetta sai tilattua vain ulkomailta?
    Mitä sävyä käytät kuvissa? 🙂

    Osaisitko suositella hyvää peittävää öljytöntä meikkivoidetta akne iholle, isot ihohuokoset, pintakuiva koska atooppinen iho varsinkin talvisin. Eli varsin hankala 😀 mutta en millään löydä kunnon tuotetta, joka pysyisi pitkän työvuoron naamalla ilman että tarvii kokoajan korjailla.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! ? Paina tuon Hyntin linkkiä niin pääset suomalaiseen nettikauppaan. Sävy taitaa lukea tuolla ylhäällä postauksessa. Onko sulla minkälainen prumer meikkivoiteen alla? Mikä meikkivoide on ollut käytössä? Millä puuterilla kiinnität? ? Saat nyt kasan lisäkysymyksiä. ?

  • Eeva

    Mulla tuli ulkomainen sivu kun linkkasin? Mutta kokeilen uudestaan 😀 Tällä hetkellä ei ole primeä, koska en huomannut sen käytössä kovin paljon eroa meikin pysymiseen. Mutta joskus oli Lumenen prime. Meikkivoide on Lumenen Matt Control sävy 0, sävy voisi olla itselle ehkä vielä vaaleampi. Ja irtopuuteri Kicksin oma väritön irtopuuteri, jota myyjä suositteli kun etsin väritöntä joka ei tummenna meikkiä. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! oih, katsos! Siellä on vanha linkki. Vaihdoin kaikki suomalaisiin kauppoihin, mutta tuo oli jäänyt kummittelemaan. Nyt pitäisi päästä suomalaiseen kauppaan linkistä. 🙂 Meikkivoiteena voisit kokeilla Vichy Dermablediä ohuena kerroksena. Se on hyvin pigmenttinen ja peittää myös aknen. Ystäväni, jolla on melko paha akne on rakastunut tähän tuotteeseen. Lisäksi se sopii pintakuivalle iholle. Jos iho on TODELLA hurjassa kunnossa, niin silloin ei kyllä aina oikeen mikään auta. :/ Itsellänikin tällä hetkellä ongelmia, koska iho on vaan niin kuiva. Mikään meikkivoide ei oikein tunnu asettuvan.

      • Eeva

        Hei kiitos vinkistä! 🙂 Täytyy tutustua tuotteeseen. Niin toivottavasti joku pysyvä apu löytyy kuhan ihotautilääkärille pääsee.. Muuten tosi kaunis meikki! ?

  • MM

    Hei Miia!

    Olen keväällä aloittamassa pitkäaikaisessa haaveammatissani eli lentoemännän työssä, ja olisi kivaa, jos ehtisit tehdä postauksen siitä, millaista meikkiä itse suosit lentotyössä ja miten kannattaa meikata ottaen huomioon koneen kuivattava ilma. Ja kaikki muutkin työhön liittyvät vinkit ovat tervetulleita ja toivottuja 🙂

    Meikkityylini on hyvin perus, käytän yleensä vain mineraalipuuteria, poskipunaa, kulmakynää, ripsiväriä, sävyttävää huulirasvaa ja huulikiiltoa sekä korostan vähän valokynällä. Tuntuu että pitkän työpäivän päätteeksi meikki on jotenkin kulunut kasvoilta värittömäksi ja mitäänsanomattomaksi. Myös kulmakarvani ovat hyvin olemattomat ja kulmakynän väri ei pysy niissä kunnolla koko päivää. Haluaisin opetella vähän kestävämmän ja näyttävämmän meikin, jota ei tarvitsisi hirveästi korjailla, ja jonka tekemiseen ei menisi ihan mahdottoman kauan aikaa 🙂

    Oletko muuten käyttänyt lennoilla aurinkosuojaa? Jostain olen kuullut, että sitä suositellaan käytettäväksi lentokoneessa, koska ikkunat eivät kai kaikkea ultraviolettisäteilyä suodata.

    • Miia Ezen

      Heippa MM! Onneksi olkoon uudesta urasta! <3 Kiinnitäisin vain enemmän lentotyössä huomiota hyviin ihonhoitotuotteisiin, koska kuiva ilma alkaa vaikuttaa ihoon heti. Hyvät pohjustustuotteet ovat avainsano siihen, ettei meikki lähde vaeltelemaan. Meikin ja silmienpohjustusvoide kannattaa olla hyvä. Kulmakynä on vahamaista, joten senkin vuoksi se saattaa lähteä pois. Kiinnitä se vaikka kulmien värisellä luomivärillä, jos auttaisi? Lentokoneessa työskennellessä kyllä lasketaan kuinka paljon saa kosmista säteilyä vuoden aikana, koska se ei ole terveellistä. Aurinko ei kyllä koneessa polta – taitaa olla urbaani legenda. 🙂

  • Kati

    Tuo huulipunan sävy on upea! Luonnonkosmetiikkaa jo pari vuotta käyttäneenä täytyy ehdottomasti suositella Rms Beautyn Unpowder-irtopuuteria. Iho on sitä käyttäessä kuin silkkiä! Ja heille, jotka ovat joskus koettaneet jotain luonnonkosmetiikan tuotetta ja pettyneet, täytyy todeta, että luonnonkosmetiikassa, kuten synteettisessäkin, on laatueroja laidasta laitaan. Luonnonkosmetiikka-ala on kehittynyt viime vuosina aivan mielettömin harppauksin ja laadukkaita tuotteita on nykyään todella paljon tarjolla, jopa kevyemmällekin kukkarolle. Rohkeasti siis vain kokeilemaan. Itse en ainakaan ihonhoitotuotteiden ja meikkipohjatuotteiden osalta enää ikinä vaihda takaisin synteettiseen kosmetiikkaan, ihoni on nimittäin aivan superpaljon paremmassa kunnossa verrattuna entiseen!

    • Miia Ezen

      Heippa Kati! Voi ei.. tuota silkkistä puuteria haluan kyllä testata! <3 Ja oot niin oikeassa tuosta, että luonnonkosmetiikka on kehittynyt. Olin aivan äimänä kun näitä kokeilin. Viime kerralla nimittäin lensi purkit syvälle laatikon pohjalle.

  • Emmi

    Suosittelen luonnonkosmetiikan kulmaväreistä uogauogan vahamaista väriä purkissa. Täydellinen harmaanruskea sävy, levittyy hyvin, sopivasti pigmenttiä ja pysyy hyvin! Tuokin joskus ns. kovettuu pinnasta, jolloin kannattaa sormella tai siveltimellä pyöritellä pinta “rikki”. Voisko tuo olla ongelmana sun värin kanssa?
    Tuohon Hyntin peiteväriin oon ihan rakastunut, mutta toi ei kyllä ikinä tuu loppumaan ennenkuin menee jo huonoksi.
    Sama primerikin käytössä ja tykkään!

    • Miia Ezen

      Heippa Emmi! Kuulostaa hyvältä tuo sun kulmaväri. En usko, että tuossa Hyntin värissä on sama asia, koska juuri avasin sen uutena ja aloin heti testailemaan. 🙁 Joo on kyllä mieletön tuo Hyntin peitevoide, mutta olen nyt huomannut, että se menee hieman silmän alla oleviin juonteisiin. Testailen taas huomenna, että olinko vain kiinnittänyt sen huonosti puuterilla. 🙂

  • Katja

    Osaatko sanoa miten tuo käyttämäsi meikkivoide voisi käyttäytyä melko pintakuovalla iholla? Tekisi mieli kokeilla, mutta miltä mahtaa lopputulos näyttää..?

    • Miia Ezen

      Vahamaiset ovat aina vähän hankalampia ja ne jakavat mielipiteet. Itse saan pinnasta todella hyvän, jos käytän vettä tuon kanssa mainitsemallani tavalla. Myöskin on erilaisia meikkivoiteen “laimentajia”, kuten Kryolanin Makeup Blend (jos muistan nimen oikein), mutta nuohan eivät ole sitten luonnonkosmetiikkaa enää. :/

      • Katja

        Kiitos vastauksesta! Ehkä mä kokeilen tuota ja ehkä tuollasta blendaajaakin (en oo es tienny sellasten olemassaolosta), mulla kun ei oo mitään pakottavaa tarvetta nimenomaan luonnonkosmetiikkaan, lähinnä vaan hyvä meikkivoide hakusessa! Mutta ehkä niiden jatkuva metsästäminen johtuu tosiaan lähinnä mun pintakuivasta ihosta, sen kun sais kuntoon ois meikkaaminenkin helpompaa 🙂

        • Miia Ezen

          Tuon lisäksi voisit hankkia oikein kunnon tukusan kosteusvoiteen meikkivoiteen alle. Silläkin on suuri merkitys. 🙂 Oma suosikki on Avenen skin recovery cream tai luonnonkosme puolelta Dr. Hausckan (vai miten se kirjoitetaan) päivävoide.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram