Meikki erimallisille silmille

26.02.2017

Silmämeikissä pyritään periaatteessa aina yhteen ja samaan ihanteeseen, jotta lopputulos on mahdollisimman kaunis. Tämä ihanne on mantelimuotoiset silmät. Lisäksi meikissä pyritään aina “nostamaan” katsetta, koska se nuorentaa. Tässäpä siis ohjeet yleisimpien silmämallien meikkaamiseen.

Raskaat luomet

Jos liikkuvaa luomea ei näy tai sitä näkyy vain todella vähän.

Smokey eye on tähän loistava ratkaisu! Lisää koko liikkuvalle luomelle tummaa luomiväriä. Nosta sitä niin korkealle kunnes näet väriä luomellasi katsoessasi suoraan peiliin. Häivytä tumma luomiväri vaaleammalla luomivärillä ylöspäin tai vain käyttämällä puhdasta sivellintä. Laita myös samoja värejä alaluomelle ja häivytä se alaspäin. Lisää valoa eli hohdetta silmänurkkiin.

Pienet silmät

Pienet silmät huomaa siitä, että suhteessa nenään ja suuhun ne ovat huomattavasti pienemmät.

Jos sinulla on myös raskaat silmäluomet, niin edellisen kohdan smokey eye on myös todella hyvä vaihtoehto. Itse teen smokey eyen hyvin usein pienisilmäisille kaunottarille, kuten TÄSSÄ.  Jos liikkuva luomi kuitenkin näkyy hyvin, niin lisää tummaa luomiväriä silmän ulkonurkkiin ja häivytä sitä pyöreän mallisesti silmän yläluomelle ja lisää sitä myös alaluomelle. Tuo hohdetta liikkuvan luomen sisäosaan ja silmän sisänurkkaan sekä rajaa alaluomen sisäosa ihon värisellä rajauskynällä. On myös tärkeää, että kulmakarvasi ovat hyvin muotoiltu, jotta luot tilaa silmän ja kulmakarvojen väliin.

Syvällä olevat silmät

Syvällä olevat silmät huomaa siitä, että voimakas kulmaluu jättää silmät syvälle. Yllä olevassa kuvassa näet kulmaluun silmän sisänurkassa kulmakarvan ja liikkuvan luomen välissä. 

Lisää vaaleaa luomiväriä tai vaaleaa helmiäistä koko liikkuvalle luomelle ulkonurkasta sisänurkkaan. Älä käytä liian tummaa luomiväriä luomivaossa ja alaluomella, koska todella tumma väri vie silmää vielä syvemmälle.

Alaspäin suuntaavat silmät

Silmäsi laskevat sivuilta alaspäin.  

Nostaaksesi katsetta, lisää tummaa luomiväriä kuvan osoittamalla tavalla häivyttäen ylöspäin. Lisää samaa luomiväriä myös alaluomelle, mutta vain minimaalisesti. Laita kaikista tummin luomiväri yläluomen ulkonurkkaan. Korosta silmän sisänurkka ja erityisesti kulmaluu helmiäisellä tai vaalealla sävyllä. Kulmaluun korostus “nostaa” silmää korkeammalle.

Pyöreät silmät

Silmäsi ovat suurehkot ja näet ehkä valkuaista iiriksen ylä- ja alapuolella. 

Koita tehdä silmistäsi enemmän mantelimaisen muotoiset lisäämällä luomiväriä hieman kissamaisesti ja tietenkin häivyttäen ulospäin. Tee rajauksesta mahdollisimman ohut paksuntaen sitä olkonurkkaa kohti. TAI jos luomesi eivät ole raskaat, niin tee vaikka kissarajaus. Käytä minimaalisesti luomiväriä alaluomella, jotta pyöreys ei korostu. Pyöreys on kyllä myö söpöä, joten riippuu aivan siitä mitä haet.

Lähekkäin olevat silmät

Silmiesi väliin ei mahtuisi kunnolla kolmatta silmää, joka olisi oman silmäsi kokoinen. Olipa hankala selittää. 😀 

Tavoitteena on saada illuusio, että silmät ovat kauempana toisistaan. Tällöin lisätään tummia värejä silmän ulkonurkkaan ja vaaleita sisänurkkaan.

Silmät kaukana toisistaan

Silmiesi väliin mahtuu enemmän kuin yksi silmä. Eli päinvastoin kuin edellisessä kohdassa.

Lisää tummaa luomiväriä pyöreän mallisesti silmän ympärille häivyttäen ulospäin. Voit tehdä myös nk. Halo-eyen, eli lisää tummaa liikkuvan luomen ulko- ja sisäkohtiin ja keskelle taas vaaleampaa väriä. Nenän varjostus katkaisee myös hyvin silmien välin ja luo illuusion, että silmät ovat lähempänä toisiaan.

Mantelin muotoiset silmät

Silmäsi muistuttavat muodoltaan mantelia. Eli ylä- ja alaluomesi peittää hieman silmän iiristä.

Mantelin muotoinen silmä on niinsanottu ideaalimuotoinen silmä. Siksi sen omaa muotoa vain korostetaan. Luomiväriä lisätään pyöresti luomivakoon ulkonurkasta sisänurkkaan sekä alaluomelle. Voit lisätä helmiäistä liikkuvalle luomelle ja silmän sisänurkkaan.

*Kuvat Pinterestistä, joihin olen lisännyt itse pisteet.

  • Puuskitsa

    Olipa hyvä ja hyödyllinen juttu! Ihanaa, että olit käsitellyt useita silmän malleja etkä vain niitä tyypillisimpiä mitä tämän kaltaisissa jutuissa näkee. Sain ensimmäistä kertaa vinkkejä syvällä olevien silmieni meikkaamiseen, mikä on ihanaa! Heti huomenna testaamaan 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihanaa, että sait apua ja myöskin innostuit heti kokeilemaan. Toivottavasti toimii! 🙂

  • Milli Vanilli

    Maininta, että kuvalähteenä on Pinterest ei ole tekijänoikeuslakien mukainen. Pinterest ei omista ko. kuvien tekijänoikeuksia, eikä netti ole ilmainen kuvapankki! (Luvaton kuvien käyttö voi tulla päinvastoin erittäin kalliiksi.)

    • Miia Ezen

      Heippa Milli Vanilli! No hyvä kun sanoit. Pitää olla jatkossa tarkempi. ?

  • Markit

    Heips; Olen nyt tuijotellut kuvia ja silmiäni. Minusta minulla on vaan silmät päässä, ilman tunnistettavia muotoja tai sitten en vaan näe. Päätin nyt, että ehkäpä ne on nämä J. Aniston silmät, sopii ainakin parhaiten. En ole edes aiemmin silmien muotoja ajatellut, en siis ole todellakaan meikkaaja-ammattilainen kuten sinä.
    Mutta sitten oli taas tuo sana “ihanne”, ihan kuin kerroit kasvojen muodosta aikaisemmassa jutussa. Se vaan on minusta niin kummallinen asia, että sellaisia ihannekasvoja tai -silmiä on olemassa. Ymmärrän kyllä asian sinun kannaltasi tai paremminkin “ison maailman” kannan…ehkä. Mutta minun järkeeni ei mahdu kuin se, että ammattimeikkaaja tekee kasvoista mahdollisimman kauniit, on se valittu tyyli sitten tekijän tai meikattavan. Niin, kuinka paljon muuten ihmiset heti kättelyssä esittävät toiveita, mitä haluavat vai saatko vapaat kädet? Ja mitä teet, kun asiakas haluaa jotain, mikä ei sinusta ihan paras mahdollinen tyyli/väri tms ole? Käykö niinkuin kampaajilla, että asiakas tulee jonkun kauniin kuvan kanssa ja pyytää tekemään tällaisen kampauksen, vaikka asia on täysin mahdoton asiakkaan hiuksilla;
    Itse tämä juttu oli kyllä mielenkiintoinen, tuli tuijoteltua ja mittailtua silmiään ihan urakalla. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram