Tutoriaali: täydelliset kulmakarvat

10.02.2017

Kulmakarvat tuovat kehykset kasvoille ja ovatkin itselläni tärkeysjärjestyksessä heti toisena hyvän meikkipohjan jälkeen. Sinänsä meikkiin voi tuoda persoonallisuutta jättämällä kulmat meikkaamatta varsinkin silloin, jos omistaa tällaiset olemattomat kulmat kuin itselläni. Rehellisyyden nimissä en kyllä koskaan jätä kulmiani kuitenkaan meikkaamatta.

Unohdin täysin lisätä askeliin ehkä tarkeimmän asian, eli muista nyppiä ja muotoilla kulmakarvasi ensin. 

1. Hahmottele kulmakarvan alaosa

Hahmottele kulmakarvat kulmakynällä ja aloita vetämällä viiva kevyesti ja lyhyin vedoin kulmakarvan alaosaan. L’orealin kulmakynä (värissä dark brown) on aivan loistava vaihtoehto tälle omalle Ben Nye suosikilleni, jonka saa ainakin Helsingistä Studio Diivasta.

2. Täytä kulmakarva

Vedä pieniä ja kevyitä viivoja juuri tekemästäsi alaviivasta ylöspäin täyttäen kulmakarvaa värillä.

3. Luo kulmakarvan kaari

Tämä nostaa katsetta. Itselläni ei tuossa kohtaa paljon karvoja ole, joten silloin ne vain piirretään. Kevyin lyhyin vedoin luo kulmakarvan kaari ja täytä se värillä.

4. Harjaa läpi

Tämä on aivan ehdoton askel, koska emme halua, että viivojen vedot näkyvät. Kevyesti siis harjaa läpi kaikki kohdat, johon lisäsit väriä. Useassa kulmakynässä on jopa tämä harja samassa, joten et tarvitse välttämättä tätä erikseen. Ben Nyen kulmakynässä sitä ei ole, joten käytän tässä Duroylta ostamaani harjaa. Niitä voi ostaa Sokoksista.

HUOM! Voit jättää myös kulmakarvojen teon tähän, mutta hifistelijöiden kanssa jatketaan seuraaviin kohtiin.

5. Tarkenna ja syvennä sävyä

Vedä viiva taas hennoin vedoin kulmakarvojen alaosaan puuterimaisella kulmavärillä ja häivytä sitä siveltimellä ylöspäin. Käytän tässä hyvin tarkkaa silmänrajaussivellintä, joka on Sigman E06 sivellin*. Silmänrajauksiin tykkään taas käyttää leveämpää sivellintä, joka on itseasiassa tarkoitettu kulmakarvoille (Sigma E68*). Väreinä käytän Make Up Storen Tribrow kulmavärejä*. Käytän keskimmäistä sävyä eniten. Vaaleimmalla sävyllä väritän kulmakarvan sisäosaa ja kaareen laitan hieman tumminta sävyä. Iltameikkiin käytän sitten hieman enemmän tumminta sävyä. Kyseinen paletti on loistava ja sopii lähes poikkeuksetta kaikille.

HUOM! Voit käyttää myös mitä tahansa kylmän ruskean sävyistä luomiväriä.

6. Lisää vaaleaa peiteväriä

Tämä askel on täysin hifistelyä, mutta sopii niille, jotka haluavat todella tarkasti tehdyt kulmat. Käytä tässä samaa sivellintä, kuin kohdassa 5 (tietenkin puhdistettuna). Vedä ohut viivan peiteväriä (aste tai pari omaa ihon sävyä vaaleampi) ja häivytä sen alaspäin. Näin saat myös lisää nostetta katseeseen tuomalla valoa kulmaluulle.

  • Julia

    mitä mieltä olet kulmien 3d pikmentoinneista?

    • Miia Ezen

      Heippa Julia! ? En ole vielä yksiäkään nähnyt “livenä”, mutta kuvista ja videoista näyttää todella hyvältä. Kun hyvä tekijä löytyy, niin mikäs siinä. On vain vaikea tietää, mitkä on kauneusihanteet parin vuoden päästä ja silloin 3D kulmat voi näyttää jo ihan hassuilta. Itse haluaisin ne, mutta kahden vuoden kesto jännittää.

  • Hanna

    Toivepostaus: Olisi kiva nähdä miten teet kulmia erilaisilla tuotteilla? Kulmakynä, puuterimainen väri, voidemainen väri jne. Kiitos!

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! 🙂 Nyt uusimmassa postauksessani olen tehnyt voidemaisella värillä kulmat. Tulos on ainakin omalla kädenjäljellä aina lähes samankaltainen. Tässä kulmakarvapostuksessahan käytän niin kynää kuin puuterimaista väriä. Mielestäni puuterimainen väri tarttuu paremmin, kun alle laittaa kulmakynää. 🙂

  • Eve

    Itselläni on paksut hyvät kulmat joita tarvii vain muotoilla ja hieman sävyä laittaa. Täytyy joskus kokeilla tuota Make up storen trio kulmavärisettiä, kun sitä niin monet ovat kehuneet. Itse tykkään harmahtavista kulmista, tumman tuhkanvärisistä. Kiva kun mainitsit noi käyttämäsi siveltimet.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! 🙂 Voi sua onnekasta! <3 Jos tykkäät tuhkanvärisistä kulmista niin uskon tuon kulmavärisetin olevan sulle juuri nappi. Toisaalta ovatko nuo kaksi vaaleampaa väriä sitten liian vaaleita? En tiedä kuinka tummat kulmat sulla on. 🙂

  • Markit

    Moikka; No enpä tajunnyt, että noin vahvasti piirtelet viivoja. Ilmankos saat niin hyvänmuotoiset kulmakarvat. Ensin raamit ja sitten väritetään ?. Tätä pitää kyllä harjoitella, kun on niin värittömät haituvat haituvat itselläkin kulmissa. Tosi selkeät ohjeet. Kiitos!?

  • Ohikulkija

    Hei. Luin aiemmin blogiasi ja nyt kun palasin katselemaan on pääpaino lähinnä kosmetiikassa ja meikkaamisessa. Harmi, kun muun aihealueen jutut on vähentyneet mutta varmasti lukijoita riittää sillä saralla. Huima kehitys sinulla meikkitaidon suhteen. Tsemppiä!

    • Miia Ezen

      Heippa Ohikulkija! 🙂 Näin on kyllä blogini laita. Pyrin kirjoittelemaan syvällisempiä ajatuksia aina muutaman viikon välein ja reissujuttuja aina silloin kun reissuja tulee. Kiva kuitenkin kun käväiset aina välillä ohikulkijana. 🙂

  • Anna

    Kuvissa näkyvästä paidastasi tuli mieleen kysymys, kun olin ajatellut laittavani juhliin keltaisen topin mutten osaa ajatella siihen sopivaa meikkiä eli laittaako pelkät tummat rajaukset entä luomiväri ja missä sävyssä? Huulipuna? Olisiko sinulla antaa vinkkejä? Minulla itsellä on vihreät silmät 🙂 jotenkin keltainen vaatteena on itselle erikoisempi ja silmämeikki mietityttää miten yhdistää sen asuun 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! Niin vihreitä silmiä parhaiten tuo esiin punertavat sävyt eli vaikka punaiseen aittavat ruskeat. En ole nyt nähnyt sinua tai toppia, mutta laittaisin keltaiseen taittavilla ruskeilla silmämeikin, ja ehkä liikkuvalle luomelle kullanhohtoista luomiväriä. Huulipunaksi sitten joku neutraalimpi punainen. Tai vaihtoehtoisesti hyvinkin simppeli silmämeikki mustalla rajauksella ja vain vähän varjostusta luomivakoon ja huuliin joku raikas punainen väri. Vaikea tosiaan sanoa näin näkemättä. 🙂

  • Vilja

    Jos omistaa tummat ja tuuheat kulmakarvat, jotka nyppii ja muotoilee säännöllisesti niin pitääkö ne silti jotenkin meikata? Ja miten ne sitten meikataan, kun ei ne väriä kaipaa, kun on jo luonnostaan?

    • Miia Ezen

      Heippa Vilja! ? Se riippuu oikeastaan ihan omista mieltymyksistä, että kuinka tarkat ja muotoillut kulmat haluaa. Itse, jos meikkaan tummakulmaista asiakasta, niin kyllä silti muotoilen ne. Usein vain puuterimaisella värillä, mutta kaikki tuotteet sopivat. Huomenna on blogiin tulossa muodonmuutos, jossa mallilla on tummat kulmat. Siinä on siis sulle hyvä esimerkki. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram