8 syytä miksi silmämeikkisi ei näytä hyvältä?

20.02.2017

Uskoisin, että aika monet kamppailevat ainakin yhden listalla löytyvän asian kanssa. Itselläni ainakin kohta kaksi ja kolme tuottavat välillä vaikeuksia.

1. Luomivärin pohjustus

Ehdoton ykkösjuttu! Jos et pohjusta luomia, niin meikki kasaantuu melkein takuuvarmasti päivän aikana luomivakoon. Se on niin helppo estää hyvällä silmämeikin pohjustusvoiteella. Oma suosikkin on Urban Decayn eyeshadow primer potion värissä eden (Sokos & Stockmann myyvät). Myös sellaiset kaunottaret, joilla on todella rasvaiset luomet, ovat sanoneet, että tekemäni meikki pysyi koko illan.

2. Huolla silmänympärysihoasi

Mikään meikki ei tee taikoja. Jos pohja ei ole kunnossa, niin meikki ei näytä hyvältä. Tietenkään ei tarvitse olla mitkään täydelliset luomet, mutta ne on hyvä pitää kosteutettuina aamuin illoin. Oma suosikkini on Avenen silmänympärysvoide*, joka on ollut pelastajatuote omalle kuivalle silmänympärysiholle. Yllä oleva kuva toi mieleen heti ne ajat, kun kärsin atooppisesta ihosta silmien ympärillä. Mikään meikki ei oikein meinannut tarttua, luomet tuntuivat kireiltä ja kaikki rasva kirveli.

3. Tummat silmänaluset ja tumma silmämeikki

Jos koet vaikeaksi peittää tummat silmänaluset, niin opettele se kuitenkin ensin ennen kuin opettelet tekemään hienot mustat smokey eye -silmät. En tiedä osaanko edes tarpeeksi painottaa sitä kuinka tärkeää on peittää tummat silmänaluset meikissä.

Nyt markkinoille on tullut vaikka kuinka paljon erilaisia väriä korjaavia tuotteita. Oranssi väri taittaa hyvin tummia silmänalusia. Taputtele siis ensin oranssia silmien alle ja sen jälkeen päälle vasta peitevoide (muista ohuet kerrokset). Hyväkään peitevoide ei välttämättä peitä tummia silmänalusia yksinään. Väriä korjaavia tuotteita löytyy mm. Essenceltä* ja NYXiltä* (eri väreissä). Itse haluaisin päästä kokeilemaan Paris Berlin Concealer palettia*.

4. Väärät siveltimet

Ennen meikkeihin hurahtamista pidin meikkisiveltimiä aivan turhina. Olin tainnut kokeilla yhtä sellaista, joka vaan heitti kaikki luomivärit poskille eikä todellakaan luomille. Nyt kuitenkin ymmärrän, että ilman hyviä työvälineitä ei saa kaunista ja viimeisteltyä meikkiä.

Aloittelijalle kaksi aivan loistavaa sivellintä ovat tämä Sigman siveltimet. Perussivellin E55* ja häivytyssivellin E25*. Sigman siveltimet ovat muuten nyt 20% alennuksessa 22.2.2017 asti eleven.fi -verkkokaupassa*.

5. Unohdetut kulmakarvat

Kirjoitinkin vähän aikaa sitten tutoriaalin siitä miten luot itsellesi täydelliset kulmakarvat. Kulmakarvat ovat kasvojen kehys ja silmämeikissäkin se tärkein asia. Käy kurkkaamassa tutoriaalini TÄSTÄ.

6. Mihin mattaa ja mihin hohtoa?

Tämä on hyvin yksinkertaista. Sääntöä tulee noudattaa lähes poikkeuksetta tai meikki ei näytä hyvältä. Helmiäinen kuuluu vain liikkuvalle luomelle. Tietenkin Editorial-meikki on sitten juttu erikseen. Myös hyvin nuorille saattaa helmiäinen sopia jopa alaluomelle.

7. Häivytä, häivytä, häivytä!

Kuva on nyt vähän liioiteltu ja saattaa hyvinkin olla toivottu lopputulos. Kuitenkin ymmärrätte varmasti pointtini, että hyvin häivytetty luomiväri näyttää paremmalta ja siihen pääsee helposti, kun on kohta neljä kunnossa.

8. Oikea luomivärisävy

Tämä onkin vähän kinkkisempi juttu. Yleensä lähdetään liikkeelle siitä, että oman silmävärin vastaväri olisi oikea luomiväri, koska vastaväri korostaa silmiä. Esimerkiksi sinisen vastaväri on oranssi ja vihreän punainen (eli meikissä esim punaiseen taittavat ruskeat).

On kuitenkin muitakin asioita, joita tulee ottaa huomioon. Usein keltaiseen taittavalle iholle sopii hyvin lämpimät luomivärisävyt ja punaiseen taittavaan ihoon taas kylmät. Eli tämän mukaan taas ainakin itselleni, punanahkaiselle sinisilmälle pitaisi valita kuitenkin kylmiä sävyjä eikä esimerkiksi oranssiin taittavaa ruskeaa. Ei mikään ihme, että usein luumuun taittavat ruskeat sävyt näyttävät todella hyvältä meillä suomalaisilla naisilla ja on myös yksi suosikkiluomiväreissäni.

Kuvat Pinterest. *Sisältää mainoslinkin.

  • Kirmi

    Apua, siis kuuluuko sitä silmänympärysvoidetta laittaa myös silmäluomeen? Hupsista vain. Olen kyllä kauniisti taputellut silmien sivuille ja alapuolelle, mutten tullut edes ajatelleeksi, että silmäluomikin siitä hyötyisi.

    • Miia Ezen

      Ihan oikein olet tehnyt! 🙂 Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi. Silmäluomethan jatkuvat aina kulmakarvoihin asti. On liikkuva luomi, sen yläpuolella oleva ns. liikkumaton luomi ja sitten alaluomi. Eli kyllä silmänympärysvoidetta laitetaan juuri noin kuin olet tehnyt. Lisää vielä tuohon liikkumattoman luomen osaan. Itse ainakin, jos en siihen laittaisin, olisivat luomeni kuivat korput.

  • Mmmmm

    Mitä tehdä, kun Urban Decayn luomivärinpohjustusaine on käytössä, mutta (toimisto)työpäivän jälkeen luomiväri kuitenkin on alkanut kerääntyä “viiruiksi” ja osa rajauksesta on siirtynyt luomivakoon :/

    • Miia Ezen

      Todella mielenkiintoista! Hmmm.. muistatko kiinnittää pohjustuksen puuterilla? ?

      • Mmmmm

        Aina oppii lisää, en siis tiennyt että pohjustus tulisi kiinnittää puuterilla 😀 Kokeilen siis sitä, jospa se auttaisi, kiitos! 🙂

        • Miia Ezen

          Hyvä hyvä! Kerrohan jos vieläkään ei auta niin mietitään uudelleen. ? Sellaisiakin harvinaisia tapauksia oon kuullu.

  • Iida Charlotta

    Mulla on tosi rasvottuvaiset luomet ja oon nyt aatellu hankkia tuota sinunkin kehumaa UD:n primer potionia mutta olen kuullut että jotkut laittavat vielä puuteria luomiväriprimerin päälle. Toimitko kyseisen primerin kanssa samalla tavalla vai riittääkö että laittaa vaan pohjustuksen jälkeen suoraan luomiväriä?

    • Miia Ezen

      Heippa Iida! Kyllä se pitää kiinnittää puuterilla. Muuten luomivärikin on vaikea lisätä, kun pohjalla tahmea meikinpohjustusvoide. ?

  • Marjut

    Hei, olen jo eläkkeellä oleva iäkkäämpi henkilö. Miten saan dilmämeikin näyttämään hyvältä sillä varsinkin tummat silmän aluset on vaikea peittää niin, että ne ei ovat siistit. Näyttävät helposti kamalalta ja on pestävä pois. Olen kyllä aina jpnkin verran kärsinyt tummista silmänalusista. Minulla on aina ollut ohut ja hrlposti kuivuva iho jota olrn kyllä hoitanut huolella. Iän myötä ohenee kun on vielä kilpirauhasen vajaatoiminta. Ois kiva saada postaus tälläisen vanhemman ihmisen meikkiin. Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi.:)

    • Miia Ezen

      Heippa Marjut! ? Tuollaisen postauksen haluankin ehdottomasti tehdä. Kieltämättä on haasteellista peittää tummat silmänaluset niin etteivät sitten taas juonteet korostu. Itse käyttäisin sinulle varmasti Urban Decayn väriä korjaavia puikkoja ensin pohjalle. Ne ovat nestemäisiä ja vähän ohuempia kuin mainitsemani vahamaiset. Siihen päälle sitten kevyttä meikkivoidetta tai ihan varovaisesti peitevoidetta. Tärkeää on pitää kerrokset hyvin hyvin ohuina. ?

  • Marjut

    Sori…..kun tuli noita kirjoitusvirheitä noin paljon.

    • Miia Ezen

      Oih! En edes huomannut. ? Olin niin keskittynyt tuohon asiaasi.

  • Anne

    Hei,
    Pitääpä testata Essencen peiteväripalettia, kiitos vinkistä, tähän asti käytössä ollut Joe Blascon Orange Highlight. Postaustoiveena olisi oma ongelmani eli siistien rajausten teko ja miten rajauksella voi korjata silmien muotoa. Ja oikeastaan sama huulilla: itsellä aika ohuet huulet, enkä oikein uskalla piirtää niitä isommiksi, tuntuu että näytän hassulta… ehkä teen sen väärin…

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 🙂 Tuo Essencen paletti on ainakin todella edullinen, joten jos ei ole hyvä sulle, niin menee vain muutama euro hukkaan. Tai noh, onhan se aina rahaa. Tuota rajauspostausta multa on kyselty jo niin paljon, että ihan hävettää. Eli hyvä kun muistutit.. mun pitää ryhdistäytyä ja tehdä se. 😉 Huulista oonkin tehnyt jo jonkinlaisen postauksen. Löydät sen tästä: https://www.elle.fi/miiaezen/2017/01/20/kaunis-ja-kestava-huulipuna-yon-pikkutunneille/

  • Laura

    Nämä “tyypilliset virheet” -postaukset ovat yhtä opettavaisia kuin “näin teet täydellisen meikin” -postaukset! Kiitos Miia, mä niin tykkään näistä!!! Jokaisesta ko. postauksista tulee ahaa-elämys, että noinkos se meneekin. LISÄÄ näitä!

    • Miia Ezen

      Oih! Oikeesti!? Hyvä tietää. Kiitos. 🙂 Kun täällä omassa kuplassani teen näitä juttuja, niin ei aina tiedä, mitkä olisi hyödyllisiä teille. Ja hei! Oon tekemässä tällaisen samanlaisen “virhe postauksen” meikkipohjasta lähiaikoina. 😉

      • Miime

        Kyllä Miia, näin se menee. Esimerkiksi sinulta yksi nappamani vinkki, kun meikki on saatu iholle: WC-paperin ohuimalla kerroksella imeytän rasvaisemmat kohdat ennen puuterointia. Ja puuteroinnin suoritan Sigman siveltimellä, pyöritellen =)
        Vaikka sinä puhuitkin päivän mittaan tulevasta rasvasta iholle, niin minulla se on jo ehostettaessa kasvoja.

        • Miia Ezen

          Heips Miime! Oho.. no sulla rasvoittuu helposti! Kiva kun oot saanu vinkkejä. Jos sulla on kotona meikin kiinnityssuihketta, niin voit kokeilla sitäkin niin, että laitat sen pohjalle ennen meikkivoidetta. Saattaisi auttaa. 🙂

          • Miime

            Kiitos Miia, en itse asiassa oikein ymmärrän suihkeen jujua. Päälle ole laittanut, mutta ei pidä mattana kauaa.

            Usko pois, että noukin kaiken hyödyllisen ja mietin, miten niksit minulla toimisi?
            Rakastan kasvojen sminkkausta, se on mun juttu.

            Pitäisi päästä meikkaajan paikeille käymään, ehkä se luonnistuisi sitten paremmin??

  • Niina

    Superhyvä postaus. En saanut kuitenkaan silmänaluslinkkejä auki. Mulla on “hollow eyes” geneettisesti ja tosi vaikea peittää silmänaluset tyylikkäästi.

    En ole piirtämisen ihmelapsi ja en osaa edes tässä 34 vuoden iässä tehä kunnon luomia ja rajauksetkin menee mallia luomea venyttämällä. Onnistuisko saada sulta joku tosi simppeli luomiväriohje?

    • Miia Ezen

      Kiitos Niina! <3 Mitenköhän et saanut linkkejä auki.. hmm. Mulla ne aukeaa normaalisti ja tsekkasin vielä Ruusumiehen puhelimella ja aukesi. Hei hyvä idea tuo simppeli luomiväriohje. Laitan sen ehdottomasti postauslistalle. Tulossa on vähän monimutakisempaa tutoriaalia, jonka piti olla yksinkertainen. Innostuin siinä meikatessa taas vähän kikkailemaan. 😀

    • Miime

      Kuin myös Niina – superhyvä postaus

      Vinkiksi minulta, jolla vain yksi käsi käytössä:
      Tarpeeksi suurentava peili. Katso alaviistoon ja pidä hämmästynyt ilme silmissäsi. Eli nosta kylmakarvoja niin korkealle, kuin ikinä saat. Tarkista myös, ettei jää vaaleita aukkoja näkyviin.
      Itselläni menee aikaa nykyisin ehostamiseen, kun on tullut ikälisiä ja kaikki näyttää hävinneen.
      Yksi ohje luomivärin levittämiseen paikoilleen: Katso suoraan peiliin ja katso, mistä kohtaa luomi “laskeutuu”. Laita siihen kohtaan pieni luomiväri sipaus ja sitten alat vähitellen tekemään silmämeikkiä. Varovaisuus on malttia, jos käyttää voimakkaita luomivärisävyjä. Itse käytän puhdasta kasvopaperia, eli sitä kautta vasta luomelle.
      Siveltimeksi suosittelen Real Tehniquesin Taklon-kuituisia silmämeikkisiveltimiä. On todella hyvän- laatuisia ja edullisia.

      Miia Darling, suo anteeksi, mutta mun oli ihan pakko sekaantua tähän…… Ethän pahastu?♥♥♥♥

      • Miia Ezen

        Heippa Miime! 🙂 En todellakaan! 😀 Ihanaa, kun muutkin antaa vinkkejä! Ja itse kun tekee aina samaan tyyliin, niin on ihana kuulla vinkkejä muiltakin. Ja voi olla, että mun tekniikka ei taas jollekin sovi. Eli lisää näitä! <3

  • Anni

    Moi Miia! Kiitos mukavasta blogista. Olisiko sinulla vinkata hyvää peiteainetta tummille (sinertäville) silmänalusille? Tai siis tarkoitan juurikin mainitsemiasi värivoiteita (oranssi kai paras sinertäville simänalusille?). Oletko sinulla kokemusta Make Up Foreverin Camouflage Cream Potista (orange)? Olen 31-vuotias ja minulle on perinnölliset tummat silmänaluset, ovat siis tummat AINA, elintavoista riippumatta. Ongelmaa pahentaa vielä hollow eyes, jonka joku muukin jo mainitsi. Olen kokeillut lukemattomia peiteaineita, joista tähän asti paras on ollut Benefitin Erase Paste. Kiinnostaisikin kokeilla sen alle oranssia väriä ja katsoa auttaako se. Olisi hauska nähdä tutoriali tummien hollow eyesien peittämisestä jos jostain löytäisit kaltaiseni pandakarhun malliksi! 🙂 Tummien silänalusten peittäminen jo sinänsä on melko hankalaa, mutta kun siihen lisätään vielä hollow eyes niin on haastetta kerrakseen! 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 🙂 Itse käytän nestemäistä Urban Decayn oranssia peiteainetta ennen kuin lisään “normivärisen” peiteaineen, koska se on hyvin kevyt. Ei ole kokemusta tuosta mainitsemastasi tuotteesta. Onkin joo vähän mielenkiintoisempi combo sulla. Pitäisi ihan nähdä silmäsi. Itse peittäisin kyllä ensin tuon tummuuden jollakin oranssilla tuotteella. Sitten peittäisin koko silmäalusen kevyesti oma ihon väsirellä peitevoiteella. Sen jälkeen laittaisin vain niihin kohtiin, jossa silmäalus on painautunut alaspäin niin muutaamaa sävyä omaa ihon sävyäsi vaaleampaa valoa heijastavaa tuotetta. Esim. Make Up Sor Everin lift concealer. Eli valolla tuodaan ulos päin ja varjoilla viedään sisään – jos ymmärsit mitä tuolla tarkoitan. 😀

  • Heini

    Ihana postaus ja ihania kommentteja tullut; saan näistä niin hyviä vinkkejä! Itsellä on uskoakseni rasvaiset luomet ja kaiken lisäksi “raskaat” joten elämä tuntuu tosi hankalalta meikkauksen osalta tosi usein. Kiitokset taas hyvistä vinkeistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Heini! Oon niin ilonen, että saat näistä mun vinkeistä jotain irti. ❤

  • Minna

    Kävin tilaamassa Sigman siveltimiä. Nyt niitä innoissani odotan. Kiitos vinkistä!
    Ja testaisin mielelläni Make Up For Everin Water Blend meikkivoidetta jos sitä saisi kaupungistamme, mutta kun ei saa =(
    Pidän kovasti blogistasi ja täältä saa hyviä vinkkejä, kiitos.

    • Miia Ezen

      Heppa Minna! Iiks ja ihanaa! 🙂 Seuraavan kerran, kun tutt Helsingissä käymään, niin käyppä tuolla MUFEn liikkeessä. 😉 Saa niitä kyllä kotiinkin tilattua, mutta voi olla hankalaa valita väri ilman testausta. Kiva kun viihdyt täällä kanssani! <3

  • Suvi

    Kiva postaus jälleen kerran ? mulla on aika kiperä ongelma, oikeastaan joka aamuinen. Osaisitkohan antaa vinkkejä?

    Eli, todella siniset/tummat silmänaluset ja “poimuinen” silmän rakenne.
    Tällä hetkellä yritän ensin korjata tilannetta oranssin sävyisellä peiteaineella ja sen jälkeen MACin pro longwear concealer. Tiedän että kerrokset pitäisi saada pysymään ohuena ? tämä kombo ei ole paras eikä edes hyvä.. Luulen että se hyvä sinisyyttä “korjaava” tuote auttaisi ? lisäksi käytössä olevat tuotteet kuivattaa selvästi ja puuterilla kiinnittäminen pahentaa lopputulosta.

    Ja notta ei menis liika helpoksi ihoni on atooppinen ja kalpea. Meikkivoiteena tällä hetkellä MACin studio fix fluid sävyssä nc10 joka kylläkin tummuu hieman ihollani.

    Ainiin, minulla on juuri tuo avenen sy-voide!

    Tuli pitkä mutta antaa mennä ?

    • Miia Ezen

      Heippa Suvi ja kiitos! 🙂 Sinisyyttä korjaava tuotehan on juuri oranssi. Eli olet aivan oikeilla jäljillä. Voi sitten olla että tuo oranssin vävyinen peiteaine ei vain riitä sulle. Eli tarvitset ihan kunnolla oranssia sinne silmien alle. Mulla ei ole kokemusta tuosta MACin tuotteesta, mutta ainakin Make up for everin lift concealer ei kuivata ja on hyvin ohut ja myös heidän HD peitevoiteet on ohuita. Voi ei.. ja sulla on vielä atooppisuuttakin. 🙁 TUo on kyllä hankala kombo ja ihan rehellisyyden nimissä meikilläkään ei ihan kaikkea pysty korjaamaan. Tiedän sen itse, kun olen juurikin pahan atooppisen ihon kanssa kamppaillut. Mitä jos kokeilisit lisätä veden juontia vai paljon juotko jo paljon vettä? 🙂

      • Suvi

        Vastasitpa nopeasti, kiitos :)<3

        Se sinisyys ulottuu vielä hyvin pitkälle silmien sivuille ja sisäsyrjään, tavallaan silmän sisänurkan kuoppaan. Ymmärrätköhän mitä tarkoitan? Olispa mulla vain sellainen hento sininen rantu silmän alla! Luulen et mun ihon vaalea sävy päästää vaan kaiken läpi 😀 Harmillista.

        Kirjoittelit tuolla ylempänä, kuinka tärkeää on, että pohjameikki on kunnossa ennen silmämeikin tekoa. Olen aivan samaa mieltä ja siksi en käytä juuri koskaan mitään luomivärejä vaikka paletteja kyllä löytyy :/

        Veden juominen on mulle jostain syystä vaikeaa. Yritän todella mutta määrät jää vielä aivan liian vähäiseksi :/

        Oletko tehnyt ihon puhdistuksesta ja hoidosta postausta? Etsin jatkuvasti tietoa ja vinkkejä siitäkin 🙂

  • Elina

    Hei! Osaatko sanoa, miksi peitevoide tummiin silmänalusiin paakkuuntuu vain juonteisiin silmän alla vaikka käytän meikin pohjustusvoidetta? Laitan irtopuuterin peitevoiteen päällä. Ja kaikilla merkeillä sama juttu..

  • Pampula

    Hei!
    Ja kiitos blogistasi. Yritin jo aiemmin kommentoida, mutta en saanut kommenttia näkymään.
    Mikä auttaisi ettei silmänalusten peitevoide kerääntyisi juonteisiin? Vaikka laitan meikinalusvoiteen, sitten meikkivoiteen kevyesti, peitevoiteen ja lopuksi puuterin, niin kaikki on kohta pelkissä juonteissa. eikä tummuus edes peity tarpeeksi.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Olikohan se tuo ylempi viesti? Se oli tuolla “moderoinnissa”. Jätin sen sinne etten unohda vastata sulle. 🙂 Tuota sattuu ikävä kyllä hirmuisen monilla tuotteilla. Itselläni paras kombo on Urban Decayn peitevoide ja RCMA no color -puuteri. Tuo combo ei koskaan petä. 🙂

  • Pampula

    Kyllä vain, ajattelin että mokasin jotain viestin lähetyksessä?
    Olen kokeillut myös tuota urban decayta ja valitettavasti sama homma. Tuo puuteri onkin minulle outo. Ikää minulla ei kuitenkaan ihan kauheasti ole mutta tuntuu että tummien silmänalusten peittoamisen yritys vain vanhentaa kun saan joka ikisen juonteen esiin. Vähän on auttanut kun levitän puuterin ( lumene) kostealla beaty blenderillä eli ehkä liittyy jotenkin tuohon puuterointiin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram