Tänä vuonna yksi asia on varmaa

04.01.2017

p1090234

Kaikki asiat elämässä tarvitsevat vastapainoa. Olet sitten juuri hurahtanut uuteen harrastukseen, saanut ensimmäisen lapsen tai aloittanut unelmiesi työpaikassa. On hyvä saada ajatukset johonkin muuhun, vaikka kuinka tekisi mielekästä hommaa. Liian pitkään tietyn asian merkeissä huojuttaa tasapainoista elämää ja ihanakin asia voi uuvuttaa.

Itse olen tästä tietoinen varsinkin viime syksyn jälkeen, koska mielekkäät opiskelut ovat vieneet liikaakin mennessään. Olen hädin tuskin ollut yhteydessä kavereihini ja itsestäni huolta pitäminen on unohtunut tai en ole vaan antanut sille aikaa. Toisaalta olen myös oppinut itsestäni sen, että olen todellinen oman tieni kulkija ja jollain tapaa taiteilijasielu sekä ehdottomasti erakko. Uppoudun mielummin kotona omiin projekteihin kuin lähden käymään viinilasillisella kaupungilla.

Koen myös välillä, että TV:n tai elokuvien katselu on ajanhukkaa. Kaikesta pitäisi saada jokin hyöty irti. Katson silloinkin mielummin elokuvaa, jossa on vaikka hienot maskeeraukset, jotta oppisin jotakin. En tiedä tunnistaako kukaan itseään tästä tekstistä ruudun toisella puolella.

p1090139

On kuitenkin paljon muitakin asioita, joista nautin tai haluaisin päästä kokeilemaan. Voitteko kuvitella, että olen jo kuukausia miettinyt, että olisi kiva päästä twerkkaus-tunnille. Tanssi on sellainen laji, jossa saa ajatukset täysin nollaantumaan. En vain pysty uuden opiskeluni/työni (maskeeraus) vuoksi sitoutumaan tiettyyn aikaan viikosta. Huonosti kävi myös bachata harrastuksen. Yhteisenä harrastuksena olemme kuitenkin poikakaverini kanssa miettineet squashia, koska tämän lajin kentät ammottavat tyhjyyttään ja pelaamaan pääsee päivänkin varoitusajalla. Lajiahan en ole koskaan edes kokeillut.

Viimeyönä näin unta ranskaksi ja jopa unessa otti niin päähän, kuinka huonoksi kielitaitoni on mennyt. Siinä on tavoitetta tälle vuodelle ja tekosyitä ei ole, koska Youtube on pullollaan ranskan kielen oppitunteja ja ranskan kielisiä kauneustubettajia.

Along North Lakeshore Drive, across from Lincoln Park, the sandy shores and lapping waters of Lake Michigan prescribe the perfect fix for a hot sunny day in beautiful Chicago, Illinois.

Ranskan kielen kautta pääsemmekin itselleni hyvin tärkeään harrastukseen, eli matkailuun. Rahaa ei ole näin opiskelijana ollut niin paljon, että voisin reissata samaan vanhaan malliin kuin ennen. Se on tuntunut oudolta. Olenkin silmätarkkana seurannut lentodiilit.fi -sivustoa ja odottanut, että sopiva diili osuu kohdalleni.

Kaksi päivää sitten bongasin lentoalennuksen istuessani metrossa matkalla lounaalle stuerttiystäväni kanssa. Lennot kohteisiin New York, Boston tai Chicago alle 400 euroa. Kerroin ystävälleni tästä ja sanoin, että nyt olisi halvat lennot Nykiin. Sainkin sellaisen mainospuheen Chicagosta, että suupyöreänä kävelin kotiin. Kysyin poikakaveriltani, että kiinnostaako. Seuraavana hetkenä huomasin näpytteleväni koneella lentolippujen varausta.

Rakastan jenkeissä matkustamista, koska siellä on aina niin paljon tekemistä ja saa syödä mahan täyteen todella hyvää ruokaa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja tietenkin – siellä on ne kaikki himotuimmat meikkimerkit. Ostin siis itselleni etukäteen valmistujaislahjan – nyt pitäisi enää valmistua.

Vaikka koko loppuvuosi on aivan auki työrintamalla ja jostain syystä en sitä edes pahemmin stressaa, niin yksi asia on varmaa. Kesäkuussa minä ja maailman komein ja ihanin poikakaverini suunnataan Chicagoon.

Kaksi ensimmäistä kuvaa joulukuun 2015 matkalta New Yorkista ja viimeinen kuva Gregory Holmgren kuvagalleriasta.

  • Hanski

    Hei! Luin sun postausta Italian Amalfista, et hirveesti kertonut siinä mitään erikoista, mutta et ilmeisesti pitänyt ihan hirveästi? Oliko siellä liikaa turisteja tms? Ollaan vaan kaverin kanssa suunnittelemassa matkaa sinne päin, ja vielä mietietään paikkaa:) Kivoja matkapostauksia sulla!!

  • Blondi

    Ihana lukea tuota sinun blogia. Ihana että olet itsekäs tee sitä mistä nautit. Elämästä ei koskaan tiedä. Minun piti lähteä Pariisiin kummitytön kanssa keväällä kun valmistuu ylioppilaaksi, mutta siirsimme syksyyn. Tuota matkaa odotellessa.

    • Miia Ezen

      Heippa Blondi! 🙂 Joo, vielä voi olla itsekäs, kun ei ole lapsia. Onpa ihanaa, kun teillä on tuollainen matka suunnitelmissa. Ihanaa, kun on mitä odottaa. 🙂

  • Eeva

    Moi Miia!
    Tosi ihana kirjoitus kulje ja koe kun olet vielä nuori ja vielä kun sun mukana kulkee ihminen jonka kanssa voit jakaa kaiken.
    Mä ainakin oon onnellinen siitä että rohkeasti elänyt elämää ja kompastelujen kautta oppinut myös tuntemaan itseäni paremmin.Uskon että uusien asioiden näkeminen ja kokeminen avartaa elämänkatsomusta.
    Tunnistan myös olevani sosiaalinen/erakko nyt kun elämä ei ole enää kellon aikoihin sidottu.Seuraan kyllä tiiviisti mitä maailmalla tapahtuu miten valta ja uskonnot saa paljon pahaa aikaan.

    • Miia Ezen

      Kiitos Eeva! 🙂 Onpa muuten hyvin sanottu tuo sosiaalinen erakko. Onkohan meitä enemmänkin varsinkin täällä Suomessa? 🙂 Ja on totta, että pitää rohkeasti elää ja tehdä asioita, jotka vähääänkään vetävät puoleensa. 🙂

  • Kikaltsu

    Hei, sinultahan voisin kysäistä hieman vinkkejä 😉 Olen lähdössä Miamiin maaliskuussa, ja ajattelin tehdä itselleni ostoslistaa mm. kosmetiikasta mitä jenkeistä kannattaa ostaa/tuoda. Olisiko vinkkejä? Eli mikä on siellä erityisen edullista verrattuna tänne tai mitä erinomaisia tuotteita ei edes täältä saa…
    Meilläkin mies Chicagosta haaveili, mutta itse voisin mennä sinne ennemmin syksymmällä kuin keväällä (haluan edes vähän lämpimämpään :))

    • Miia Ezen

      Heippa Kikaltsu! 🙂 Sinänsä ei nyt heti tule mieleen mikä olsii edullisempaa, mutta Jenkeistä saa paljon tuotteita, joita ei Suomesta saa – eikä saa Suomeen tilattua ilman tulleja. Merkkeinä esim. Too Faced, Tarte, Becca, Sephora, Kat Von D. Niitä on niin paljon! Miami on huikea ja varsinkin Key West! Ihastuin todella sen paikan kauniisiin taloihin.

  • Saga

    Moi, Miia. Olipa kiva lukea matkasuunnitelmistasi. Itsekin olen matkustellut mutta en Usassa, vielä. Ainakin omalta kohdaltani voin sanoa, että vaihtelu virkistää, vaikkapa pienen tai isommankin matkan muodosssa. Toisaalta on kiva olla kotona ja tehdä asioita joko yksin tai yhdessä.

    Pitää tehdä juuri niitä asioita, jotka tuntuvat omilta sekä mukavilta ja ennenkaikkea se, että sinulla on matkakumppanina se tärkeä ihminen, jonka kanssa voit kokea monia monia asioita. Toivon teille antoisaa matkaa sitten kun sen aika on.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram