Poskipunan oikea paikka

08.01.2017

20170102-117194106

Oletteko jo kurkanneet postaukset varjostuksista ja korostuksista? Nyt on vuorossa poskipunan paikka. Kun teen asiakkaille meikkiä, niin poskipuna on yleensä se kohta, kun koko juttu tulee kasaan ja jostain syystä alan hymyillä. Katsotaanpas:

1. Mihin kohtaan?

Poskipunankin laitossa on monta eri tapaa, mutta tässä itse käyttämäni, jonka opin yhdeltä Suomen huippumeikkitaitelijalta Riitta Vaaralta. Yksinkertaisesti hymyile peilikuvallesi, jotta posken korkein kohta paljastuu. Aloita posken korkeimmasta kohdasta levittämällä poskipuna kohti korvan ylänurkkaa (katso alla oleva kuva). Muista kuitenkin jättää nenän ja posken väliin kahden sormen levyinen poskipunaton tila – emme halua näyttää kännisen punaisilta.

Jos vahingossa laitat liikaa poskipunaa tai liian suurelle alueelle, niin homma on pelastettavissa. Kevennä punaa puuterisiveltimellä ja tarvittaessa lisää siihen kevyesti puuteria.

20170102-1131991394

2. Millä?

Voit aivan mainosti käyttää poskipunan levitykseen samaa sivellintä kuin varjostuksissa. Pyöräytä kuitenkin sivellintä ensin vähän talousperin päällä, jos käytät samaa sivellintä. Niin kuin olette jo varmasti huomanneet, että Sigman siveltimet ovat yksiä lemppareitani. Niistä Sigman F40 varjostussivellin* toimii loistavasti myös poskipunasiveltimenä.

20170102-273722790

3. Mikä väri?

Kaikista luonnollisimman ja kauneimman sävyn saat, kun valitset poskipunan oman huulten värisi mukaan. Myös sen vuoksi on hyvä valita poskipuna huulipunasi sävyn mukaan. Värin ei tarvitse olla juuri sama, mutta kylmien punaisten kanssa on hyvä valita kylmä poskipuna ja lämpimien kanssa lämmin.

Edullisia ja hyviä löytyy mm. Wet n Wildilta ja heidän Color Icon väreistä Mellow Wine* on yksi suosikeistani silloin, kun haluan luonnollisen omien huulten värin. Tämä väri toimii myös ihanasti nude-punien kanssa.

Hieman kalliimmasta päästä on the Balmin poskipunat* ja nämä ovatkin ne joita käytän asiakkailleni. Kuvassa näkyvä pinkki väri on kauniin heleä ja yksi suosikeistani (väri Lace).

img_0794

*Sisältää mainoslinkin.

  • Anonymous

    Mitä huulipunaa oot käyttäny tässä? Noi kulmat on myös ihan täydelliset!

    • Miia Ezen

      Heippa! Tässä taitaa olla päällekkäin kahta eri Kat Von D:n nestemäistä huulipunaa Melancholia ja Noble. En pidä niistä erikseen. Muuten hyvä vinkki on sekoittaa omista huulipunista uusia sävyjä, jos vaikka johonkin väriin ei ole tyytyväinen. 🙂

  • Markit

    Heips taas; Ei ole pelkästään kurkittu, vaan luettu moneen kertaan ja tutkittu kuvat. ?
    Ja taas kysyn…Tarkoitatko kylmillä huulipunilla “siniseen” meneviä, esim aniliinipunainen/vadelma ja lämpimillä oranssiin/joulun punaiseen vai mitä se on? Kun amatöörillä on vain se yksi poskipuna ja näköjään huulipunat ilmeisesti kylmiä, niitä riittääkö se yksi poskipuna vai pitäisikö olla sekä vaalealle että tummalle huulipunalle oma? Tuo the Balmin puna on valtavan kauniin värinen.
    Ja käykö samat punat iästä riippumatta vai pitäisikö vanhemman tytön välttää jotain sävyä?
    Olet tehnyt nyt kolme mahdottoman hyödyllistä ja selvää postausta ja otan kaiken näistä irti kuten huomaat. Kysyvä ei tieltä eksy, mitä nyt on sutassut vähän vääriin paikkoihin meikkiä.
    Mukavaa uutta viikkoa ?

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Juurikin näin. Oikein ymmärsin eri punien sävyt. Kyllä ihan arkikäyttöön riittää se yksi oma lemppari. vanhemman tytön kannattaa välttää ainoastaan sellaisia punia, joissa on helmiäistä. Helmiäinen korostaa juonteita. Ihanaa, kun olet saanut näistä postauksista paljon irti! <3 🙂

  • Eve

    Tämä juttusarja oli todella hyvä ja selkeä! Kiitos näistä ohjeista ja muutenkin laadukkaasta blogista. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Eve ja kiitos! <3 Vielä on yksi juttu tulossa tätä sarjaa. 😉

  • Eve

    Itsekin tykkään monista The Balmin meikeistä. Mukavaa kun käytät niitä postauksissasi niin näkee kuvista uusia ideoita. Täytyy hankkia muutama sinunkin suosittelema uusi tuote heiltä mm. Joku kiva poskipuna, luomiväripaletteja ja nestemäisiä huulipunia haluan ehdottomasti myös kokeilla. Voin suositella mm. Down Boy poskipunaa heiltä. Myös kiva pinkki/vaaleanpunainen sävy. Ennen kaikkea riittoisa. Cindy-Loi manizer korostuspuuterilla saa myös vaihteluna kaunista lämmintä hehkua esim. Poskiluulle. Lopuksi vielä kehut kauniin sävyisistä silmämeikeistä. Kiva nähdä kuinka eri sävyt sulautuvat kauniisti yhteen. Tykkään!

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! Ehdottomasti joko Meet Matte Nude tai Trimony luomiväripaletiksi. Niin upeita sävyjä! Ja nestemäisistä huulipunista Adoring toimii niin monelle. Ja kiitos sulle hyvistä vinkeistä! Pistän ehdottomasti korvan taakse, koska tämä merkki on niin ihana! Onneksi näitä saa nyt myös Suomesta. 🙂

  • Katriij

    Heippa,

    Joskus kirjoittelit että jos iho rasvoittuu päivän mittaan, kannattaa kokeilla talkitonta puuteria. Huomasin heti eron kun kokeilin Nyxin irtopuuteria, ainoa huonopuoli siinä on purkin pieni koko 🙁 onko tuossa RCMAn puuterissa talkkia? Alkaako kasvoni rasvoittua enemmän jos tuollaisen tilaisin :s

    • Miia Ezen

      Hyvin muistat Katriij! 🙂 Moni on joo huomannut eron. varsinkin kesällä tykkään talkittomista. Toisaalta talkki taas imee kosteutta, joten en tiedä mikä siinä lopulta on se juju. Riippuu myös paljon mitä tuotteita käyttää yhdessä – luulisin. 🙂 RCMA:n puuterissa on talkkia ja silicaa. Ei mitään muuta. Selviää varmasti kokeilemalla. 🙂 Itselläni rasvoittuu RCMA:stä kasvot päivän aikana ihan hitusen, mutta vain sen verran, että se näyttää ihan kivalta luonnolliselta hehkulta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram