Musta smokey eye UMK:n voittajan inspiroimana

30.01.2017

Kuva: Svenska Yle

Suomen uusi Euroviisu-edustaja Norma Johnin laulaja Leena Tirronen esiintyi huikeassa mustassa smokey eyessa UMK:n finaalissa. Itse en ole koskaan ollut mustien smokey silmien fani muuten kuin juurikin esiintymismeikissä. Se on tehtävä huolellisesti, jotta se pysyy, eikä suttaannu illan mittaan.

Itselläni on niin näkyvä liikkuva luomi ja pyöreät silmät, ettei smokey eye yksinkertaisesti näytä hyvältä (omasta mielestäni). Raskaille silmäluomille, pienille silmille tai Leenan täydellisille mantelinmuotoisille silmille taas tällainen musta smokey eye on loistava. Tein siis itselleni lähes samanlaisen smokey eyen, mutta toin valoa keskelle liikkuvaa luomea.

Luomivärit

Pohjustus on kaiken A ja O. Pohjustuksena käytin Urban Decayn eyeshadow primer potionia värissä Eden (saa Sokoksilta tai Stokkalta).

Silmämeikkiin käytin vain kolmea luomiväriä, joista mustalla tein suurimman osan. Aivan huippu musta luomiväri löytyy Make Up Geekiltä (väri Corrupt), koska se on pigmenttisin musta, johon olen koskaan törmännyt. Mustan häivytin silmien reunoilta käyttäen myöskin Makeup Geekin marjaisen vaalenpunaista luomiväriä nimeltään petal pusher. Tähän voit käyttää myös jotain oranssista sävyä, kuten Leenan meikissä on käytetty.

Luomen keskiosaan halo-efektin luomiseen käytin metallisen harmaata sekä vaaleanpunaista luomiväriä Morphen värikkäästä paletista ja NYXin vaaleanpunaista glitterrajausta päälle (nämä näyttävät olevan lähes jokapuolelta tällä hetkellä loppu).

P.S. Nämä kaikki värit saa myös suoraan yhdestä paletista. TÄSTÄ* the Balmin Nude ‘tude -paletista, jonka saa tilattua suomalaisesta verkkokaupasta. Vinkkinä kuitenkin, että mustan smokey eyen teko vaatii harjoitusta ja todella hyvin peitetyt silmänaluset sekä muun ihon.

Silveltimet

Mustaa smokey eyeta varten aivan ehdottoman tärkeää on hyvät siveltimet. Itse käytän silmämeikissä enää vain muutamaa sivellintä.

  • Sigma eye shading brush (E55)*: Tällä teen lähes koko silmämeikin häivytyksiä lukuunottamatta, joten tässä täydellinen ensimmäinen sivellinhankinta.
  • Sigma blending brush (E25)*: Edellisen siveltimen jäljet eli reunat häivytän tällä siveltimellä. Aloittelijalle aivan ehdoton edellisen siveltimen seuralaiseksi.
  • Sigma pencil brush (E30)*: Tällä pienellä siveltimellä lisään luomivärin alaluomelle ja tummennan silmien ulkonurkkia.

Huulet

Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta Leena Tirrosen meikin lailla pidän juurikin nudehuulista mustan smokey eyen kaveriksi. Kokeilin itselleni myös punaista, mutta APUA kuinka koko meikki näytti silloin suttuselta. Useinhan pidän vahvan silmämeikin ja vahvan punan yhdistelmästä, mutten tässä tapauksessa. Käytin tässä MAC cosmeticsilta saatua huulipunaa heidän Nutcracker -kokoelmasta värissä Kingdom of sweets.

P.S. En ole koskaan pitänyt mustasta sisärajauksesta alaluomella, mutta tässä mustassa smokey eyessa se toimi itselleni ehkä ensimmäistä kertaa. Kun kerran mennään överiksi, niin mennään sitten överiksi kunnolla, eikö niin?

  • Ida

    Kaunis meikki! Olen kanssasi samaa mieltä, että alaluomen musta rajaus harvoin toimii. Silti sitä käytetään ihan hirveän paljon, varsinkin tv-meikeissä. Esimerkiksi Elina Kottoselle ja Susanna Laineelle meikataan usein hyvin vahva alarajaus, mikä pienentää silmiä tosi paljon.

    • Miia Ezen

      Heippa Ida! Tuo on kyllä totta, että tietynlailla se pienentää silmiä. En olekaan tuohon kiinnittänyt huomiota, että näillä henkilöillä usein on meikki tehty näin. Voisiko se olla sama meikkaaja? 🙂 Tietyt meikkaajat suosivat tällaista ja se on heidän kädenjälkeään. Ainakin nyt muutamat kuvat mitä kävin katsomassa näyttävät hyviltä. 🙂

      • Ida

        Kyllä, kauniita ovat! Jos itselleni kokeilen vastaavaa alarajausta, näkyy peilistä mielestäni gootti ? ehkä täytyy siis vielä harjoitella, kiitos sinulle vinkeistä tähän smokey eye-meikkiin!

  • Eve

    Olipa kiva herätä yövuoron jälkeen lukemaan meikkipostausta. Kiitos sivellin vinkeistä!! Meikkauksessa vaikeinta on tehdä kaunis silmämeikki. Kaikki vinkit ja tekniikoiden opetukset sen suhteen on aina enemmän kuin tervetulleita!!!

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihanaa, että oon tuonu iloa sun päivään? Ja jes.. noita vinkkejä tulee kyllä lisää. Ja muuten hyvä kun sanoit tekniikasta.. sellaisen sarjan voisinkin tehdä. Yhdellä ja samalla tekniikalla kun saa paljon erilaisia lookkeja värejä vaihtamalla. Laitanpas muuten postauslistalle. 🙂 Kiitos!

  • Saga

    Överiksi saa mennä välillä, ei haittaa 🙂 Vaikka tuota rajausta ja luomivärejä näyttää olevan aika runsaasti, niin juurikin tuo vaaleamman värin laittaminen yläluomelle antaa valoisuutta katseeseen. Huulipuna sopii tuohon hyvin. Hyvä sinä. Nuo siveltimet on kyllä hankittava.

    • Miia Ezen

      Hih! 😀 Kiva kun tykkäsit övereistä. Joo tuossa on kyllä loistavat kolme sivellintä tai alkuun vaikka kaksi ensimmäistä. 🙂

  • Markit

    Hei; Pitää nyt kysyä, että eikö tuo valon tuominen keskelle luomea lisää tai korosta silmän pyöreyttä ( jota en silmissäsi ole havainnut ?)? Kokeilitko niin, että luomesi olisikin ollut tumma? Ammattilaiset näkevät nuo silmien muodotkin niin tarkasti, itse en osaa edes kiinnittää huomiota sellaiseen ?.
    Kaunis silmämeikkihän tuo on eikä mikään överi ainakaan kuvista katsottuna. Kunhan taas pähkäilin, että mitä jos…?.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Olet kyllä oikeassa, että se korostaa silmän pyöreyttä. Minulla kun se osa on vain sen verran suuri, että ei näytä hyvältä, jos sen vetää kokonaan samalla sävyllä. Olen kokeillut sen niin monta kertaa ja aina pettynyt. Pähkäilitkö siis, että mitäs jos kokeilisit itsellekkin? 😉

      • Markit

        Voi kuule ei näillä taidoilla saada noin kauniita tuloksia! ? Kamppailen edelleen ja vielä siistin rajauksen kanssa. Elikkä silmät on lähinnä mustat yritysten jäljeen ?.
        Mutta blogisi innoittama hankin uuden poskipunan ja meikkivoiteen.
        Mukavaa kun jaat uudet löytämäsi kikat lukijoittesi kanssa. ?

  • Nipsu

    Kaunis meikki! Olisi kiva saada kunnon selostus miten tämä syntyy (mieluiten aina tubeen). Tämä on kuitenkin sen verran vaativa, ettei ihan lopullista kuvaa katsomalla tekniikka aukea.

    • Miia Ezen

      Kiitos Nipsu! Tuo on kyllä totta. Tällä hetkellä koneeni on kuitenkin sen verran huonossa kunnossa (eli vanha), että pidemmät tube-videot eivät ikävä kyllä onnistu. 🙁 Tulen aiankin sillä välin tekemään meikeistä askel askeleelta tutoriaaleja tänne blogin puolelle. 🙂

  • Annele

    Ihana! Millä teit kulmat, jotka ovat myös täydelliset.

    • Miia Ezen

      Heippa Annele! Itseasiassa olen ajatellut tehdä tästä uutta tutoriaalia koska teen kulman nykyään hieman erilailla ja olen löytänyt siihen yhden hyvä kikan. 😉

      • Helena Mäntylä

        Minä myös odotan kulmapostausta! 🙂 Kaikki muu tuntuu jo meikissä melko hyvin sujuvan, mutta kulmien kanssa tuskailen edelleen.

        • Miia Ezen

          Laitan sen tulemaan jo ihan lähiviikkoina. ??

  • Anonymous

    Olet kyllä mielettömän taitava meikkaaja. Mietin vain, että blogisi jutut ovat viime aikoina pyörineet vain meikkien ympärillä. Asupostausta odotellessa! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Nimetön! 😀 Kiitos! Joo, asupostaukset ovat olleet mielessä, mutta ensin pitää alkaa löytää sitä omaa tyyliä. Olen aivan onneton pukeutuja ja tuossa onkin projektia tälle vuodelle. Hyvä kun muistuttelit. 😉 Ja kyllä nämä meikkijutut tulevat silti olemaan pääosassa, kun kauneusbloggailu on se mun pääjuttu.

      • Anonymous

        Ok, ymmärsin aiemmista kommenteistasi, että haluat pitää blogisi monipuolisena ja kirjoitella myös muista jutuista. No ehkä tilanne on muuttunut. Osaat kirjoittaa kauniisti, ja nähdä elämän valoisia puolia. Juuri näitä samastumiskokemuksia moni lukija kaipaa. Mukavaa päivää!

        • Miia Ezen

          Kyllä täällä tulee olemaan myitakin juttuja. ? Punainen lanka kuitenkin säilyy kauneuden parissa. Olenkohan joskus tuon mainunnyt vähän huonosti. ?

  • julia

    Ihana meikki, ei ole niin synkkä kuin ne smokey eyet mitä yleensä näkee! Ja just hyvät sivellin vinkit! Pitääpäs kokeilla.. Toki en ole julkisesti smokey eyetä pitäny kun on niin hankalaa peittää tummia silmänalusia. Ja ihan oikeesti tummiin, pikkulapsetkin kysyy miksi sulla on niin tummaa silmän alla 😀 Nyt ajatuksissa koittaa Macin pro longwear concealer tuotetta.

    • Miia Ezen

      Heippa! Tuo on kyllä todella hankalaa peittää silmänaluset, jos ne on todella tummat. Suosittelne silloin peitevoiteen alle väriä korjaavia tuotteita. Eli tummien silmänalusten alle oranssia ja sen jälkeen vasta peitevoide. Molempia hyvin kevyesti ettei tule kakkumaista vaikutelmaa. ?

  • helinä

    Moikka! Upea meikki! Jäin miettimään tuota alarajaus asiaa..En ole koskaan kiinnittänyt siihen sillätavalla huomiota,etteikö se sisärajaus toimisi. Ennemminkin olen ajatellut,että jos ei “sisärajausta”tee niin tulee silmään sellainen pandaefekti jossa rajauksen ja silmän välistä paistaa vaaleaa..Tästä syystä en osaakkaan laittaa alaluomelle kuin ripsarin,ettei koko silmämeikki mene ihan pilalle 😀 Jos teen alaluomelle jotakin niin silmät näyttää liian pieniltä tai suttuisilta… Jos taas alaluomelle ei tee mitään,näyttääkö silmämeikki keskeneräiseltä? Vai riippuuko tämä kaikki silmän mallista..?Voisi olla kiva tästä aiheesta nähdä jotain postausta ja esimerkkikuvia? Kiitos,sun blogista saa niin paljon vinkkejä 🙂 Olen tutustunut sen kautta mm.sigman siveltimiin 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! Hyviä pohdintoja sulla. Toki moni meikkiasia riippuu oman silmän mallista. Kaikki ei vain sovi kaikille. Itse kuitenkin teen meikin usein niin että laitan alaluomen sisäosaan vaaleaa ihon väristä kajaalia. Se kirkastaa katsetta ja tekee silmistä suuremmat. Ei tarvitse pelätä pandaefektiä vaikka alaluomelle lisäisikin luomiväriä. Suurinosa blogini kuvista on tämän kaltaisia. Pitää miettiä miten saisin asiasta muotoiltua postauksen. ?

  • Ninni

    Heippa,
    Olen jo jonkin aikaa lukenut ihanaa blogiasi ja nyt uskaltauduin kommentoimaan. Mielestäni olet luonut henkeäsalpaavan kauniin meikin! Tekemäsi meikit ovat aina kauniita, mutta tässä oli “sitä jotain”. Oma arki- (ja myös juhla)meikkini on hillitty, koitan siis ottaa tästä oppia mm. juhlameikkiä varten.

    Siis kertakaikkiaan upea meikki sekä tietenkin itse malli!

    • Miia Ezen

      Heippa Ninni ja ihanaa, kun uskaltauduit kommentoimaan! ?Olipa kiva kuulla, että pidit näin kovasti tästä meikistä. Itselle se tuntui aluksi niin hurjalta meikiltä. ?

  • Tuispe

    Vaikka en blogiasi ihan säännöllisesti ehdi/ muista seurata, niin kiva lukea useampi tarina kerralla. Mahtavaa, että on osunut kohdalle natsaava kumppani, olen varma että osaatte toisianne ja suhdettanne arvostaa. Asiaan, ikää kun on pari kymmentä vuotta enemmän kuin sinulla, olisi upeaa nähdä Sinulta tuota you tube suosikkia: mature meikkiä. Ja lisäksi näkisin mielelläni sellaista astetta vahvempaa “nude” meikkiä, sellaista jossa meikki näkyyy toki, mutta ei lyö päin näköä ja jolla voi kuvitella marssivansa business-möötteen saamatta kummastelevia katseita…

    • Miia Ezen

      Heippa Tuispe! ? Kiva kun tulet tänne aina välillä. Tuo on itsesiassa listalla, mutta haluan tuohon mature-meikkiin ehdottomasti mallin. Youtube-videoissa on vielä pieni ongelma.. en pysty editoimaan niitä vanhalla koneellani. Jossain vaiheessa vielä.. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram