Kaunis ja kestävä huulipuna yön pikkutunneille

20.01.2017

En tiedä tuleeko tämä yllätyksenä, mutta ei ole olemassa tavallista huulipunaa, joka kestäisi pussailut ja syömiset koko pitkän päivän. Kestoissa on toki suuria eroja ja jotkut pysyvät yllättävänkin kauan aikaa. Mikään ei kuitenkaan pysy niin hyvin kuin nestemäiset huulipunat, joita on rantautunut meidän suomalaisten kivijalkakauppoihin vain hyvin harvalta merkiltä. Netistä niitä saa kuitenkin tilattua jopa suomalaisista nettikaupoista.

Omilla huulillani ei ole näkynyt enää kuukausiin tavallisia huulipunia. En jaksa olla kokoajan lisäilemässä ja korjailemassa. On myös kiva, ettei puna tartu oman kullan huulille. 😉

Miksi sitten kirjoitan näin yksinkertaisesta aiheesta? Syynä on suttuhuulet, joita näkyy aina silloin tällöin Helsingin kaduilla. Huulilla on kaunis puna, mutta muu iho ja varsinkin huultenympärysiho ei ole peitetty punoituksesta ja muista ihovirheistä. Kaunis puna ei pääse oikeuksiinsa ja näyttää suttuiselta. Tässä siis vinkit upean näköiseen huulipunaan, joka muuten vielä pysyy koko päivän.

1. Meikkivoidetta huulille

Kun taiteilija piirtää canvakselle viivan, on tausta kauniin tasainen. Sama asia toimii myös meikissä. Lisää siis kevyt kerros meikkivoidetta huulten rajoille vaikka samalla kun lisäät meikkivoidetta muullekin iholle. Näin saat huulille tarkat rajat.

2. Huulten rajat

Jos käytössäsi on perinteinen huulipuna on ehdottoman tärkeää, että käytät huultenrajauskynää. Tiedän, että on ärsyttävää maksaa vielä siitäkin tuotteesta huulipunan oston yhteydessä ja yhteishinta voi olla suolainen. Osta silloin vain sellainen puna, jota pääset testaamaan huulillesi ennen ostoa.

Nestemäisissä huulipunissa (usein tunnettu eng. kielisellä nimellä liquid lipstick) et tarvitse huultenrajauskynää ja siksi ne tulevatkin usein edullisemmiksi. Kuitenkin on hyvä olla kunnon huultenrajaussivellin, mutta ne eivät paljoa maksa ja oikeanlaisessa käytössä kestävät vuosia! Duroylla on hyviä ja edullisia. Niitä saa Sokoksista tai TÄSTÄ*.

Maalaa ylä- ja alahuulesi mahdollisimman saman paksuisiksi. Usein se tarkoittaa ylähuulen ylirajaamista, kuten yllä olevassa kuvassa. Alla taas näet sen kohdan, josta on hyvä pyöreästi nostaa huulten rajaa. Enemmänkin siis ylähuulten reunoilta kuin amorinkaaresta.

3. Mikä huulipuna valita?

Käytän tavallisia huulipunia enää todella harvoin ja sopivan värin löydyttyä myös moni asiakkaani marssii illan juhliin nestemäisen huulipunan kera.

Tässä suosikkejani linkkeineen, joista on tulossa vielä tarkempaa postausta kuvineen (jos haluatte?):

  • Ehdoton lempparini on the Balmin liquid lipstickit*. Suosikkivärini Adoring ja Charming.
  • Kuvissa näkyvä Milani Amore Mattallics* väri mattely in love saa aina kehuja.
  • NYX Lingerie liquid lipstick* ja ne ihanat nudet! Lempparivärit vaalempi nude Lace Detail ja tummanruskea Honeymoon.
  • Sephora cream lip stain vain Sephorasta. 🙁 Lemppariväri oranssinen nro. 04.
  • Anastasia Beverly Hills suosikkiväri Carina.
  • Kat Von D vain Sephorasta. Parhaat värit Mother ja Berlin.

P.S. Haluatteko muuten tutoriaalia tähän helppoon Pin up -kampaukseen?

*Sisältää mainoslinkin. 

  • Mari

    Voistko neuvoa huulipunanvärin kapeille huulille ja kuinka paljon voi rajata yli?
    Kapauksia odotan aina!!!

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Hmm.. mitenköhän osaisin tämän selittää? Pitäisi melkein nähdä huulesi, jotta osaisin sanoa. ?

  • Miime

    Moi
    Laita toki kuvat punista.
    Olet niin suloisen kaunis, että mielelläni katselen postauksiasi ♥ღ♥ღ♥ღ♥ღ, my Sweetie ♥ღ

    Myös itse pyöristän rajausta juuri kuvaamallasi tavalla. Sain kerran eräältä henkilöltä palautetta tästä, itse kapeahuulinen: “miksi sä rajaat yli?”
    Olen tehnyt aina niiin se on tyylini ja se siitä. Olen todella tarkka rajasta, katson, ettei mene liian överiksi.

    Itsellä puna pysyy vain Wet’Wild’n pohjustajalla. Kaikki konstit olen käyttänyt. Meikkivoiteesta, -> puuteriin -> huultenrajauskynien värittäminen koko huulille, pysynee ehkä hieman paremmin?
    Ja yksi NYX’n mattahuulipuna on, muttei se pysy sen paremmin kuin tavallinen huulipuna. .Se on nestemäinen

    Ja voisit tietysti laittaa neuvoja tuosta Pin up -tyylistä, kaikki kiinnostaa, mikä liittyy kauneuteen.

    Hyvää vkonlpua sinulle ja ruusumiehellesi ♥ღ

    • Miia Ezen

      Heippa! No onpas hassua, jos joku on näin sanonut huulistasi. ? Pitääkin kokeilla tuota Wet n Wildia. Kyseisellä merkillä on muitakin yllättäviä tuotteita. ? Ja kyllä joo ne tietyt Nyxin mattapunat ei kyllä pysy yhtään paremmin, mutta ainakin nämä lip lingeriet ovat poikkeus. ?

  • Eve

    Postaa ihmeessä kuvia punista!! Noi
    nudet myös kiinnostaa. Monesti netistä tilatessa ovat olleet liiankin ruskehtavan sävyisiä. Tosin ihan just noista Nyxin punista ei vielä omakohtaista kokemusta. Yks Nyxinkin löytyy, mut hieman eri merkkinen.

    • Miia Ezen

      Heippa Eve! Joo nuo Nyxin ovat kyllä moni melko ruskeasävyisiä. ? Laitan niistä kuitenkin kuvaa tulevassa postauksessa. ?

  • Anonymous

    Miten pitää nestemäiset huulipunat hygieenisinä, jos käyttää niitä useammalle henkilölle? Otatko punaa erilliselle alustalle, josta lisäät siveltimeen, vai miten?

    • Miia Ezen

      Heippa! Laitan niitä joko paletille tai kämmenselälle, josta sitten siveltimellä lisään sitä huulille. ?

  • Heeips

    Käytätkö huultenpohjustajaa? Itselläni on nyxin lip primer ja on ainakin mattahuulipunien käytössä ehdoton?

    • Miia Ezen

      Heips! Ei ole ainakaa näiden liquid lipstickien kanssa ollut tarvetta, koska pysyvät niin hyvin. Pitää kyllä joku hyvä primer ostaa tavallisten punien alle. Josko ne pysyisivät edes vähän paremmin. ?

  • Mami

    Ihana kampaus, 40-luvun elokuvatähti. Sopii sulle!

  • Sonja K

    Voi Miia! Oot niin nätti! 🙂 Ehdottomasti tutoriaali kampauksesta & toivoisin myös kuvia huulipunista!

    Hyvä tietää ettei “liquid lipstickit” tahraa toisten huulia! En tykkää usein käyttää edes huulipunia, kun poikakaveri valittaa aina, kun ne tahraa! 😀

    Ens kuun lopussa matka Tukholmaan, jee Sephora!! Varmasti ostan muutaman noista sun suosittelemista punista kokeiltavaksi! En ymmärrä edelleenkään miksei Sephoraa saada Suomeen! 😉

    Ihanaa viikonloppua! <3

    • Miia Ezen

      Kiitos Sonja! Ehdottomasti joo näistä punista on tulossa postausta. Ihanaa Tukholman matkaa! ? Luulisi kyllä, että Sephora tulee Suomeen jo joskus lähitulevaisuudessa, kun se on jo niin monessa Euroopan maassa. Mutta mene ja tiedä..

  • Markit

    Hei; Sinulle sopii kirkkaat huulipunat todella hyvin. Johtuu varmaan kauniista ihonväristä ja tietysti, kun osaat sitä punaa käyttää. En ole sitten noitakaan jekkuja tiennyt, miten huulipunaa pitäisi laittaa. Rajauskynä on kyllä aina ollut. Enkä muuten kunnolla pysyvää huulipunaa ole vielä ikinä ostanut.
    Että kiitos taas neuvoista. ?
    Minäkin Sokoksella NYXejä katselin ja ihmettelin. Miten ihmeessä ne voivat huulilla näyttää kauniilta. Oli niin ruskeita sävyjä. Olisin kyllä kokeeksi ostanut sen sun lempparivärin, mutta… niin olisiko blogisi syytä, että juuri se oli loppu.?. Eiköhän niitä jossain vaiheessa tule. Et varmaan tiedä toista kivijalkakaupasta saatavaa nestemäistä punaa, kuin tuo NYX, siis joka kestää? Taidan olla vähän hankala, kun niiden petään aina kyselen. ?

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! ? Joo en kyllä tiedä toista merkkiä hoka olisi vastaava kivijalkakaupoissa. Ainakaan vielä. Nuo Nyxin värit ovat ainakin osa todella ruskeita. Kirjoittelen tässä pian lisää näistä. ?

  • Saga

    Moikka, Miia. Jälleen onnistuneet ja kuvankauniit kuvat sinusta. Näyttää siltä, että kaikki esittelemäsi huulipunat sopii sinulle:) Oli muuten pakko hankkia tuo Balmin kestohuulipuna ja se kestää huulilla ja ei tarvitse lisätä eikä korjata ja sehän sopii minulle:). Miten kannattaisi rajata täyteläiset huulet? Ja olisiko matta huulipuna parempi kuin helmiäinen? Ja toivon tutoriaalia Pin up -kampaukseen, kyllä kiinnostaa.

  • satu

    Huulipunia kuiville huulille, kiitos

    • Miia Ezen

      Heippa! Tästä on tulossa postausta ja liittyy juurikin näihin nestemäisiin puniin. ?

  • Aino

    Olisi tosi kivaa lukea postausta nestemäisistä huulipunista ja kampaustutoriaali olisi aivan superihana!!!

    • Miia Ezen

      Kiitos Aino! 🙂 Katsotaan, jos johonkin väliin tuon tekisin. 😉

  • Nipsu

    Ehdottomasti kiinnostaa tämä kampaustutoriaali! Minultakin löytyy tuo Milanin puna, mutta käytänkö sitä väärin kun se kuivattaa huuleni niin että tekee mieli ottaa koko puna pois? Kun laitan sitä se näyttää hyvältä.. kunnes se alkaa “halkeilemaan” huulilla kuivumisen johdosta. Miten huulet tulisi käsitellä ennen punan laittamista?

    • Miia Ezen

      Voi ei, jos noin käy! 🙁 Laitatko sitä kenties liian paksun kerroksen? Jos laitat huulipunan omalla aplikaattorilla, niin “pyyhi” ensin suurin osa väristä purkkiin aplikaattorista. Itse laitan värin suoraan kuiville huulille. Rasvaa en laita alle, koska rasva on se jonka avulla puna otetaan pois ja myös siksi se ei pysyisi hyvin, jos alla olisi huulirasvaa. Huulet on tietenkin hyvä olla “kuoritut” ennen punaa, eli ei halkeilevia osia (jos tiedät mitä tarkoitan?). 🙂 Toivottavasti tästä oli apua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram