Ilman meikkiä

25.01.2017

“Saako minusta todella tämän näköisen?!” tai “Saako minulle todella tällaiset kulmakarvat?” Tässä on muutamia lausahduksia, joita olen meikkiasiakkailtani kuullut, kun meikki ja hiukset ovat valmiit. Tuntuu jopa, että minulla on missio saada jokainen nainen tuntemaan olonsa superkaunottareksi edes kerran elämässään.

Ja minä – kaikista tavallisimman näköinen tyttönen kirjoitan jopa kauneusblogia ja julkaisen itsestäni viikottain kuvia. Kuvat vaativat paljon työtä tämän postauksen kuvista aina hienoihin juhlameikkeihin asti. Huolelliseen juhlameikkiin ja kampaukseen menee lähes kaksi tuntia. Jokaisesta siis saa upean kaunottaren, jos ei koe sitä olevansa jo ihan naturellina.

Itse en ainakaan koe olevani minkään näköinen ilman meikkiä. En sanoisi itseäni ihan rumaksikaan, mutta aivan tavalliseksi, laimean näköiseksi suomalaiseksi. Jos minulla olisi luonnostaan tummat kulmakarvat sekä tumman tuuheat ripset, niin sanoisin tilanteen olevan jo huomattavasti parempi. Lohduttaudun sillä, etteivät nuo Hollywoodin kaunottaretkaan kummoisilta näytä ilman meikkiä. Poikkeuksena tietenkin nuo upeat luonnonoikut – mallit.

Kaikista tärkeimpänä meikissä pidänkin hyvin tehtyjä kulmakarvoja, kaunista ihoa ja tuuheita ripsiä. Siihen kun lisää kauniin poskipunan ja upeat huulet, niin look on valmis. Jos noita kolmea ensimmäistä ei ole omasta takaa, niin aina voi kääntyä meikin puoleen niin halutessaan. Upea opettajani Nina Honkanen on muutamaan kertaan maininnut, että kiittää joka aamu meikistä. Sillä tosiaan saa ihmeitä aikaan. Todisteena nämä kuvat itsestäni.

En lähde kodista ulos ilman meikkiä kuin lähikauppaan ja lenkille. Meikki on osa minua. Jos meikki tuo hyvää oloa, niin olkoon se niin. Ruusumies sanoo pitävänsä minua kauniina myös ilman meikkiä, muttei kyllä koskaan valita siitä kuinka kauan aikaa välillä valmistautumiseeni menee. Pitää muistaa taas tämä lemppari lauseeni: “Annetaan kaikkien kukkien kukkia.”  Herään eloon meikillä on aamu sitten kuinka aikainen tahansa. Se on minulle myös päivän taiteellinen hetki ja tapa rentoutua. Minä olen tällainen kukka.

P.S. Kuva on otettu heti aamulla herättyäni. Huulissani jämät eilisen meikistä ja hiukset likaisena. Aitoa ja sitä tavallista elämää.

 

  • MHR

    Kiitos tästä <3. Tykkään aivan älyttömästi blogistasi, kirjoitat niin aidosti ja tuot niitä samoja ajatuksia julki kuin mitä omassa päässäni on. Jatka samalla linjalla, rohkeasti omana itsenäsi 🙂

    • Miia Ezen

      Oi kiitos MHR! ? Tällä linjalla jatketaan. Kiva kun tulit jättämään kommentin. ?

  • Eeva

    Moi Miia!
    Kyllä kolahti tää postaus.Oot sä naturellinakin nätti kasvonpiirteet silmät kiinnittää heti huomion,sitte kuin ihana sun ruusumies on kun ei natkuta meikkaamisesta.
    Mulla on kans kulmat ohuet ja ripset värittömät mutta aika pitkät.Meikkaan kyllä joka aamu se piristää mieltä ja ilmettä se on kuin kaurapuuro nostaa enerkiatasoa kummasti.

    • Miia Ezen

      Hih! Ihana! Kiitos! Kaurapuuro, joka nostaa energiatasoa. Juuri näin! ?

  • Sanna

    Miusta oot luonnonkaunis ilman meikkiäkin. 🙂 Kauniit huulet ja silmät. Suosin omalla kohdallani hyvin luonnollista linjaa arkimeikissäni ja lähinnä ehostan ihoa ja kulmia. Tykkään olla tämmöinen luonnonlapsi. 🙂 Silmiä ja muuta ehostan silloin jos juhlat tulossa…tai jos haluaa hullutella. Mutta totta on että oikeanlaisella meikillä voi tehdä ihmeitä ja korostaa niitä parhaimpia puoliaan.

    • Miia Ezen

      Kiitos Sanna! ? Ja sähän korostat juuri sitä mitä kannattaakin – ihoa ja kulmia. Se riittää! ?

  • Miime

    Noh MiiaDarling ??, sittenhän meitä on kaksi samanlaista! Meikki pudottaa vuosia kasvoilta, kun sen osaa. Minä Rakastan Meikkaamista ????!

    Jatka samaan tapaan – tsemppiä !

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihanaa! ❤ Meikkaaminen todella on kiva jokapäivän harrastus. ?

  • Saga

    Olet kaunis ilman meikkiäkin. Sinulla on kauniit silmät ja kasvonpiirteet ovat myös nätit:). Positiivinen elämänasenne ja hymy näkyy jopa tänne ruudun toiselle puolelle. Meikki korostaa lisää hyviä piirteitäsi.

    Itse meikkaan meilkein joka päivä. Se on osa minua ja en luovu siitä, ja eipä tuo mieskään ole “motkottanut” koskaan. Meikkaaminen on aikaa itselle.

    • Miia Ezen

      Kiitos ihana Saga! ? Onpa ihana kuulla kuinka monta samanhenkistä ihmistä täällä blogissani onkaan! ❤

  • Markit

    Heippa! Jaa jaa, ei varmasti ole jakaus keskellä päätä, kun heräät ?. Oletkos vähän…sanoisinko ylikorostanut? No joka tapauksessa et tosiaan ole “ruma” ilman meikkiä. Et edes ihan tavallinen perustyttökään, et noilla kasvonpiirteillä, silmien tuikkeella tai huulilla. Sen sijaan olet samaa sarjaa kuin moni vaaleatukkainen, ettei ole silmiä eikä kulmakarvoja ilman meikkiä. Ja ne pitää sitten tehdä. Eläköön meikit siis!
    Tuo muutos on kyllä sellainen, että poikaystävän kannattaa odottaa, kun olet meikannut. Ja sitten hän saa tepastella ylpeänä vierelläsi ?.
    Itse asiassa tuo viimeinen kuva on aika kaunis. Katsopas Miia sitä uudelleen sillä silmällä.
    Sanoisin että meikillä ruusunnuppu puhkeaa täyteen kukkaan. Pakko se on myöntää. Mutta ilman meikkiäkin olet pikkuruusu?

    • Miia Ezen

      Hih! Itseasiassa mulla jotenkin lummasti tuo jakaus pysyy koko yön. ? En edes pessyt kasvojani kuvaan, mutta hampaat kyllä pesin. ? ja kiitos taas jälleen ihanista sanoista. ? Kyllä tosiaan uskon, että Ruusumieskin arvostaa, kun jaksan naamaani laittaa. ?

  • Ulla

    Olen yrittänyt meikata…kosteusvoide,peitevoide(fit me)…mutta kun.pääsen töihin meikit ovat lipsuneet mihin milloinkin.vaikka kiinnitän puuterilla enkä laita liikaa meikkivoidetta.mikä olisi tarpeeksi kosteuttava meikki 50v pintakuvalle iholle?

    • Miia Ezen

      Tuo Fit me on meöko peittävä meikkivoide ja ei sopinut itsellenikään. Suosittelen jotain kevyempää. Esimerkiksi Make Up For Everin water blend on sellainen jota itse käytän nk. aikuisille naisille. Voisikohan myös Lumenelta löytyä jokin kevyt vesipohjainen meikkivoide? Myös BB ja CC voiteet ovat loistavia. ?

  • Eve

    Oot tosi kaunis! Meikillä tai ilman 🙂 Sulla on upeat poskipäät sekä huulet. Ihana, rehellinen postaus. Kiitos, tätä nykymaailma tarvitsee!

    • Miia Ezen

      Kiitos Eve! ? On kyllä totta, että täydellisyyteen pyrkivässä länsimaalaisessa kulttuurissa on hyvä välillä hyvä muistaa, että me kaikki ollaan ihan tavallisia ja samojen asioiden kanssa kamppailevia. ?

  • Eve

    On meikeillä vaan mahdollista saada huikeita muutoksia. Erityisesti kiinnitin huomion sinun ihoosi meikattuna. Kuinka tasainen ja kuulas sävy siinä on. Punoitus, luomet yms… kaikki peitossa. Mahtavaa, kuinka hyvillä tuotteilla ja taidoilla sitä pystyy mihin vaan. Kyllä meikkaaminen on mukavaa, siinä saa olla luova ja saa hetken omaa aikaa. Jos itsellä on hyvä olla ilman meikkiä tai meikin kanssa niin se olkoon jokaisen oma valinta.

    • Miia Ezen

      Tasainen meikki onkin hyvin vaikea saada. Ja joskus tilanne on se, että silläkään ei voi ihan kaikkea peittää tai pelastaa. Välillä ihoni on niin kuiva, että meikkivoide näyttää aivan kamalalta. ? Paljon sillä tosin kyllä voi saada aikaiseksi. ?

  • Mehis

    Huh huh,sinusta on kyllä “kuoriutunut” erityisen taitava meikkaaja.. kun katsoi ensimmäistä kuvaa meikillä ja ilman.. mutta tuo viimeinen kuva ilman meikkiä oli myös kaunis kuva sinusta? joten upea olet meikillä ja ilman? hyvää jatkoa!! Ps.kyllä joku video meikki tutoriaali olis aika kova sana???

    • Miia Ezen

      Kiitos Mehis! <3 Videota tulee, kunhan saan uuden tietokoneen. 😉 Tämän hetkinen ei kestä ainakaan kovin pitkää videota. :/

  • Suvi

    Aloin ihan äskettäin lukemaan blogiasi ja varmasti jatkan 🙂
    tämä ei juurikaan tähän liity, mutta olen itse 25vee ja välillä huolesta sykkyrällä kun en tiedä yhtään mikä minusta isona tulee. “Vieläkään”.
    Eräs sinun kirjoituksesi sai mut miettimään ettei ihmisen ehkä tarvikaan tietää kaikkea just nyt, vaan on ihan ok vain olla tietämätön hetken jos toisenkin. kiitos <3

    • Miia Ezen

      Heippa Suvi! 🙂 Onpa kiva, että löysit tiesi tänne. Ja niin ymmärrän fiiliksesi tuosta ettet tiedä mitä isona teet. Tapasin muuten erään siskoni ystäväni tässä muutama viikko sitten ja hän sanoin samaa, vaikka on yli 40. Eli se voi tulla joskus kaukana tulevaisuudessa. Tee vain sillä aikaa kaikkea mistä nautit ja kyllä se sieltä tulee. Oma isänikin löysi intohimonsa vasta yli 60-vuotiaana. 😀

  • ida

    Moikka,
    Arvostan sitä, että laitoit itsestäsi niin sanotut “oikeat” meikittömät kuvat, etkä sellaisia “meikittömiä kuvia” mitä monella näkee, että täydellisen föönauksen jälkeen, eilen kosmetologilla hoidetulla iholla kestoväreineen. Jälkimmäiset turhauttavat! 😀 Tosi kiva, että koet olosi itsevarmaksi myös meikittä, varmasti varsinkin nuoremmille (mihin itse en koe kuuluvani :D) blogin lukijoille kova juttu.

    • Miia Ezen

      Heippa Ida! Joo, taidan tietää mitä kuvia tarkotat. 😉 Noh, en tiedä koenko oloani niin itsevarmaksi.. kaupungille en tuon näköisenä menisi. 😀

  • Fiia

    Voi mikä ihana postaus! Ihailen rohkeuttasi julkaista näitä aitoja ja rehellisiä kuvia. Itseäni helpottaa kun olen löytänyt sinusta “kohtalotoverin”, eli jonkun jolla on myös suuri määrä luomia ympäriinsä, myös kasvoissa, ja välillä kriiseillessäni niistä kasvojen luomista muistelen aina kuviasi kuinka hyvin ne saa halutessaan piilotettua 🙂 Haaveissani on päästä sinun meikattavaksesi jos/kun taas joskus tarvitsen kunnon juhlameikkiä, tykkään erityisesti tyylistäsi luoda näyttäviä, mutta samalla hyvin kuulaita ja raikkaita meikkejä!

    • Miia Ezen

      Kiitso Fiia! 🙂 Voi eiii.. ja älä kriiseile. <3 Luomet on vaan persoonallisia. Kunhan ne vain ei oo terveydelle haitallisia. 🙂 Tilaa vaan sitten multa meikkiä, jos tulee tarvis. Hassua, etten itse edes ole huomannut luomiani aikaisemmin. Vasta blogin aloitettuani ja viime vuonna muutamien inhottavien kommenttien jälkeen olen ne huomannut. 😀

  • SatuJii

    Miiiiia, ihana sinä! Kiitos, kun uskallat jakaa kuvia kauniista itsestäsi ilman meikkiä. Ja kyllä, olisi niin ihanaa päästä meikkisiveltimiesi käsittelyyn <3 en varmaan pesisi sitä meikkiä moneen päivään pois 😉

    • Miia Ezen

      Hihii! Ihana oot! <3 Voisi se meikki näyttää jo aika hurjalta monen päivän jälkeen. 😀

  • Noora

    Rohkea nainen! Niin kaunis ulkoa, että sisältä, meikillä ja ilman! <3 positiivisuutesi ja aitoutesi muutenkin <3

  • Laura

    Maaliskuussa on viikon loma ja matkakohde hakusessa. Oletko käynyt Lissabonissa? Suositteletko, onko upea paikka irtiotolle? Kiitos, jos jaksat kirjata muutaman suosituksen €uroopan huippu matkakohteista. Kaipaan kauniita näköaloja, valoa ja rauhoittumista.

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 En ole käynyt Lissabonissa. :/ Itse reissaan aina vaan sinne mihin saa jonkin lentoalen. 😉 Esimerkiksi lentodiilit.fi -sivustolle kerätään aina loistavia tarjouksia. Viimeisimpänä ostin lennot Chicagoon viikoksi 380 euroa. Eli viikossahan kerkiät myös jonnekin kauemmaksi.. vaikka Miamin lämpöön. 😉 Etelä-Eurooppa saattaa tosin yllättää Maaliskuussa. Miten olisi joku ihana tuntemattomampi kaupunki Italiassa. Oma lempparini on ehdottomasti Palermo. Niin ränsistyneen kaunis! Lähellä kaunis Mondellon ranta.

  • Ulla

    Moikka,mulla on lumenen cc meikkivoide ja fit.me peitevoide,jota olen kostealla sienellä levittänyt.jollei laita puuteria ei meikiki pysy ja jos puuteria on likaa niin sitten taas meikki leviää.Enkä täytyy kosteuttaa yöksi enemmän….vaikeeta…

  • Minna

    Osaat tehdä upeat kulmakarvat! Minun kulmakarvani ovat ihan olemattomat enkä hallitse niiden meikkaamista, niin voisiko saada videota miten piirrät kulmakarvasi.
    Ja mitä tuotteita käytät.

  • Minna

    Voisiko saada videon miten meikkaat kulmakarvasi ja mitä tuotteita käytät?

  • Viviannaah98

    Kiitos jälleen Miia ihanasta postauksesta! ❤
    Itse olen arkiaamuisin todella laiska meikkaamaan kouluun (olen abiturientti ja toivottavasti kevään 2017 ylioppilas). Aikaisimpina kouluaamuina en meikkaa ollenkaan mutta nykyään mun perus arkimeikki on ripsiväriä, kulmien ehostamista ruskealla kulmakynällä (ohuesti, koska mulla on melko tummat kulmat mutta väri on jotenkin epätasainen ym.), peitevoidetta tiettyihin kohtiin (nykyään laitan meikkivoidetta hienompiin tilaisuuksiin, koska olen huomannut meikkivoiteen kuivattavan ihoa todella paljon; etenkin näin talvisaikaan kun olen atooppisesta ihosta kärsivä ja kasvot on ainoat jotka kärsii talvesta). Sitten laitan poskipunaa tuomaan elävyyttä ja “hehkeyttä” ilmeeseen ja huulipunaa tai huulikiiltoa eli todella luonnollinen.

    Juhliin lisään tähän edellisen systeemin lisäksi meikkivoidetta ja luomiväriä korostamaan silmiä 🙂

  • Ulla

    Kiitos kun vastailet ahkerasti näihin Basic -ongelmiin!Tänä aamuna yritin lisätä meikkipojaan,siis meikkivoiteeseen kosteusvoidetta mukaan…enkä laittanut puuteria kuin kiinnittääkseni meikin.Katsotaan töissä peilistä miten kävi.Pyöräilen aamuisin parin km matkan ,joten se pistää haastetta kyllä meikin pitoon…ihanaa viikonloppua!!

  • Anonymous

    Miksi suomalainen vaaleus nähdään niin usein “ei minään”, vaikka sehän on jotakin. Suomalainen vaaleus on juuri kaunista! Myös vaaleat kulmat ja ripset! Meille on toitotettu vuosikymmeniä joka tuutista, että tummat tuuheat ripset ovat kauniit, mutta miksemme ikinä pysähdy huomaamaan, että niin ovat vaaleatkin ripset ja kulmat kauniit! Onneksi jotkut vaalearipsiset mallit näyttävät meille, että he ovat yhtä kauniita kuin tummaripsisetkin! Kuten esim. Nastya Zhidkova tai Dessyslava.

    • Miia Ezen

      Heippa Nimetön! Joo hei todellakin ja nuo mainitsemasi mallit ovat ihan superkauniita. Meillä suomalaisilla kun usein pukkaa olemaan vähän epätasaisempi ja punottavampi iho eikä ehkä noin persoonallista lookkia. Malli kun on aina malli. 🙂 Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram