Esittelyssä meidän koti

18.12.2016

his

Kahden eri sisustusmaun yhdistäminen molempia miellyttävällä tavalla ei ole kovinkaan helppoa. On pakko myöntää, että me naiset usein jyräämme ja miehet myöntyvät näissä asioissa. Itse haluan kuitenkin, että me molemmat viihdymme ja minulle tärkeällä ihmisellä on kotona myös sellaisia asioita, joita hän rakastaa (kröhöm, muuta kuin minä).

img_0146

Muutimme muutamia viikkoja sitten yhteen poikakaverini asuntoon, joka on 45 neliön yksiö. Blogityöni vuoksi jouduin valtaamaan koko alkovin ja se tarkoitti sängyn siirtämistä sohvan tilalle. Monelle tämä olisi aivan liian pieni asunto, mutta meille tämä on enemmän kuin tarpeeksi.

img_0143

Muutamia pieniä hankintoja aiomme vielä tehdä. Sängyn alla lymyileekin jo muutama Ikean jämäkkä tyyny, mutta niistä puuttuu vielä etsimämme pellavatyynyliinat, joten jos tiedätte mistä sellaisia saa, niin vinkit ovat lämpimästi tervetulleita.

img_0128

Suurempien hankintojen listalla on keittiön keittiön design-tuolien uudelleen verhoilu, mutta se ei ole mitään halpaa puuhaa. Lisäksi isompi kuin 120 cm sänky olisi kivempi vaikka siihenkin alkaa pikkuhiljaa tottua.

Varmaan huomaattekin, että keittiö on enemmän poikakaverini tyylinen paikka. Pöydän hän on tehnyt leijalautaa mallina käyttäen ja katosta roikkuu punainen design-lamppu. Arvatakin saattaa, että hän harrastaa aktiivisesti frisbeegolfia. Ehdotin, että laitettaisiin hänen keräilykiekkonsa keittiön seinälle, koska hän halusi ne jotenkin esille. Kiekot olivatkin piste iin päälle ja pidän niistä hurjasti. Pidän muutenkin kaikesta persoonallisesta.

Ylemmässä kuvassa hän muuten heiluttelee teille telkkarin kautta. Vapaapäivänä tukka pystyssä avovaimon kuvailuja ihmetellen.

img_0102

Berttakin on viihtynyt täällä todella hyvin. Hän onkin aivan totaalisesti ihastunut poikakaveriini ja on tyytyväinen, kun koko lauma on koossa – minä, poikakaverini ja pehmolelu nimeltään Nalle. En ole havainnut pienintäkään muuton aiheuttamaa stressiä Bertassa, joka on aivan uskomatonta, koska yleensä koirat reagoivat muuttoon.

img_0098

Rakastan kynttilöita ja leikkokukkia. Molemmista olen tosin todella nirso ja ihmettelen, että olen kelpuuttanut tuon yhden Ikean hopeisen korkean kynttiläjalan. Kotimainen Iittala on aina kiva sekä purkeissa tulevat tuoksukynttilät, jotka sain TÄÄLTÄ*.

img_0095

Tämä seinä on poikakaverini seinä ja siihen ei ole tullut mitään muutosta, kun olen asuntoon muuttanut. Tykkään seinästä kovasti, koska se on iloisen värinen ja pyöräkin on hauska sisustuselementti. Oikeaa taidetta rakastan ja nämä ovatkin tunnetun kuvataiteilijan Kari Riipisen tekemät taulut, jotka poikakaverini on kehystänyt.

img_0140 img_0132

Uusimpia sisustustulokkaita ovat tämä ihana matto, jonka sain TÄÄLTÄ* ja jättimäinen sänkypeitto, jonka harmaan sävy on täydellinen. Olen huomannut, että harmaa saattaa usein näyttää beigeltä ja siitä väristä en niin välitä. Sain sänkypeiton TÄÄLTÄ*.

img_0122

Puinen 50-luvun senkki on myös uusi hankinta, jota olimme alkaneet etsiä jo kuukausia sitten. Löysimme sen tori.fi:stä vain 60 eurolla. Emme voineet uskoa kuinka edullinen se oli, koska senkki on vielä todella hyvässä kunnossa.

img_0101

Tällainen on meidän pieni ja matala majamme Helsingin Aurinkolahdessa. Rantakin on noin 50 metrin päässä ja ikkunasta näkyy meri. Jo muutamien viikkojen jälkeen on sellainen olo, etten voisi enää asua missään muualla.

img_0093

*Sisältää mainoslinkin.

  • Sara K

    Mukavalta näyttää! Kiva katsella eri tyylejä. Miehelläsi on kyllä tosi persoonallinen maku. Hauskaa vaihtelua sekin, sillä oma mieheni sanoo, että hänen tyylinsä on se mikä on minun ? Pysyykö matto hyvin paikoillaan? Itsekin harkinnut toisenlaista mattoa, mutta ohuet tuntuvat liikkuvan, vaikka olisi liukuestekin alla.

    • Miia Ezen

      Kiitos Sara! ? Itseasiassa tämä matto on suht paksu villamatto. Alla on myös liukueste ja ei liiku sitten millään. ?

  • Terhi / Muru Mou

    Ihanasti sisustettu, ja tykkään etenkin keittiön pöydästä ja tuoleista! Mä asun poikaystäväni kanssa tätä teidän asuntoa vain muutaman neliön suuremmassa yksiössä, ja vaikka aluksi pelkäsin sen olevan liian pieni, ei se todellakaan ole. Lähes kaksi vuotta ollaan siinä asuttu, enkä ole kertaakaan kaivannut lisää tilaa 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Terhi! ? Onpa kiva kuulla, että olette myös viihtyneet pienemmässä kämpässä. Jos tekisin vielä epäsäännöllistä työtä, niin sitten näin pieni asunto olisi vähän hankala. Toistaiseksi kaikki hyvin. ❤

  • Leena

    YO-talolla joulumyyjäiset paraikaa. Sieltä löytyy pellavaisia tyynynpäälisiä.

  • Nanna

    Viihtyisältä ja oikein kodikkaalta näyttää. Olen yrittänyt kärkkyä blogistasi esittelyä ja kokemuksia ripsiväreistä, mutta taidat suosia ainakin jonkin verran tekoripsiä. Ripsiväriaihe olisi kuitenkin kiva, koska niissäkään hinta ei aina takaa laatua ja itse en ainakaan ole hoksannut eri mustan sävyjen eroja ja etuja (sinimusta, hiilenmusta ym.) Pidän hurjasti meikkitutoriaaleistasi – ne ovat selkeitä ja jotenkin helposti omaksuttavia siten, että jostain syystä kynnys kokeilla samaa itselle on matalampi kuin monen muun bloggaajan vastaavissa. Lämmintä joulun odotusta sinulle ja ruusumiehelle!

  • Eea

    Ihanat noi sun astetta järeämmät “meikkausvalot” 😀

  • Elisa

    Aivan ihana asunto! Sisustaminen on itselleni todella tärkeä harrastus ja olen tosi kiinnostunut sisustamisesta. Teidän asuntonne on upean persoonallinen ja värikäs! Tuonne sopisi mielestäni vielä peikonlehti-kasvi johonkin 🙂 Viihtyisää elämistä ihanassa pienessä asunnossanne! <3

  • Ulpu

    Ihana ja tunnelmallinen koti. Tuo 50-luvun lipasto sopii tosi hyvin skandinaaviseen tyyliin. Olisi muuten kiva lukea joku jouluaiheinen postaus.

  • Riina

    Kaunis ja tyylikäs koti. Onnea yhteiseloon ja ihanaa ensimmäistä yhteistä joulua teille! <3

  • Annu

    Onnea kovasti uuteen kotiin! Ja komeat kuvausvarusteet sulla?

  • Heini

    Kannattaa hei käydä kysymässä tuolien päällystämistä näistä “pitkäaikaistyöttömien” pajoilta, kaupunki ylläpitää eri pajoja ja uskoisin että hki omaa vastaavia pajoja. Lahdessa on Ekoakseli-niminen paja jossa työskentelin ja hyvää jälkeä sai sieltä. Varmasti edullista ja saisivat tekemistä 🙂

    • Manu

      Helsingissä Pakilan työkeskus verhoilee Kilta-tuoleja melko edullisesti, noin 100 euroa per tuoli, kangas vietävä itse. Eivät aina pysty ottamaan vastaan tilaustöitä, mutta jos ei ole kiire niin voi jäädä odottelemaan ja kyselemään sopivaa aikaa myöhemmin.

  • Minttu

    Aivan ihana koti teillä! ❤

  • saga

    Kivasti sisustettu, lämpöä ja ihania värejä kodissanne. Mukavaa joulun odotusta sinulle ja ruusumiehelle.

    • Miia Ezen

      Kiitos tuhannesti Saga! <3 Mukavaa joulun odotusta sinnekin. 🙂

  • Kerttu

    Kaunis minikoti ☺.

    Mun on pakko sanoa, että toi “poikakaveri” nimitys tuon ikäisillä, aikuisilla ihmisillä on jokseenkin kamala ?

    • Miia Ezen

      Kiitos! <3 Se on varmaan siksi etten koe itseäni mitenkään kovin vanhaksi. Ystäviäkin on niin paljon parikymppisiä, että omaan suuhun sana miesystävä/avomies ei oikein istu. 😀 Olen saanut kuulla tästä aikaisemminkin. Tämä on vain minun tyylini.

  • Päivi

    Hei! Vierailin esnimmäistä kertaa blogissasi. Jostain syystä mainokset tulevat niin pahasti kuvien ja tekstin “taakse” ettei tekstiä osin pysty lukemaan. Täällä kommentoinnissa sivussa olevat mainokset tulevat osoittain tekstin päälle.

    • Miia Ezen

      Voi ei! Tämä on selvityksessä. Miten luet blogiani? Koneelta, padiltä, mobiilisti? Mitä selainta käytät? Näiden avulla pääsisin hieman jyvälle. 🙂 Nimittäin poikakaverini laitteissa kaikki näyttää ihan normaalilta.

  • E-S

    Kivalta näyttää ja molempien juttuja yhdistävä koti näyttää toimivalta ja harmoniselta. Tuo sun bloggauspiste näyttää kadehdittavan ihanalta. Valon mahdollisuus siellä mahdollistaa hyvät kuvat! 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos! <3 Valot tekevät todellakin IHMEITÄ! Eivätkö maksa omaisuuksia. 🙂

  • Sonja K

    Aivan ihana uusi koti! <3 Fiilistelin oman poikakaverin kanssa tätä postausta – yhteenmuuttoa ollaan suunnittelelmassa, joten itselle tosi ajankohtainen aihe! 😀 Ihanaa joulua teille molemmille ja tietysti myös Bertalle! 🙂

    • Miia Ezen

      Ooh! Onnea tulevaan uuteen kotiin! ? Ja ihanaa joulua teille myös. Se on muuten niin kivaa suunnitella yhteistä kotia. ?

  • panu

    Kamalan näköinen koti teillä!!, oksettaa katsoa kuvia!!

    • Miia Ezen

      Haha! ? Sitten ei varmaan kannata katsoa.

      • Markit

        Hyvä Miia! ? Ovatko nämä “mielensäpahoittajat” aina liikkeellä öisin? Kandeis ehkä tarkistaa arvio päiväaikaan. ??
        Nätti koti!

        • Miia Ezen

          Kiitos Markit! 😀 Joo, lähinnä tämä Panun kommentti vaan nauratti. Luulin aluksi sarkastiseksi kommentiksi. 😀

  • Emmiina

    Ihanan näköstä! Raikasta vaikka onki jonkuverran tummia värejä!:) kannattaa käyttää tuolit tallinnan puolella verhoomossa! Huomattavasti paljon halvempaa siellä! Anoppi käytti kaks sohvatuolia siellä ja työnjälki iha loistavaa!:)

    • Miia Ezen

      Oi kiitos vinkistä! Pistänpäs korvan taakse. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram