Vanhaa glamouria meikkiin ja hiuksiin

26.10.2016

img_2950

Olen suuri 50-luvun fani niin vaatteissa ja musiikissakin. En niinkään Pin up -juttujen fanittaja vaan sen glamourin ja huolitellut lookin, jota näkee esimerkiksi The Notebook -elokuvassa. Jos et ole kyseistä elokuvaa nähnyt ja olet romantiikan nälkäinen, niin kipin kapin vuokraamaan.

2

Omat hiukseni käänsin lyhyeksi polkkatukaksi ja totesin sen vanhentavan hyvinkin paljon. Lopuksi avasin hiukset ja sotkunen kihara muistutti enemmänkin 80-lukua. Vaikka kyllähän 50-luvulla tuollaisiakin tiukempia kihariakin oli.

img_3105

50-luvulla käytettiin luomiväreissä enemmänkin vain yhtä sävyä. Kulmakarvat olivat ehkä kulmikkaamaat kuin nämä omani. Huulipunista suosituin oli klassisen punainen vaikka väreinä nähtiin myös pinkkiä ja persikkaa.

img_2983

Tämä look on helppo saavuttaa kolmella avaintuotteella.

1. Smokey eye

Smokey eye on entistä helpompi tehdä ja lookista saa intensiivisemmän, jos koko liikkuvalle luomelle levittää jotain luomiväriä vahvempaa tuotetta. Se voi olla kajaali tai geelimäinen rajaus, jotka tosin häivyttyvät hiukkasen huonommin. Itse tykkään the Balmin Batter up* väreistä – mustasta tai ruskeasta. Molemmissa on mukana hieman hyvin hienojakoista glitteriä, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Muista kiinnittää tämä luomivärillä.

img_2921

2. Musta rajaus

Olen innostunut viimeaikoina tussimaisista rajauksista. Kat Von D:llä on tähän loistava tussi, mutta lähin kauppa sijaitsee Ruotsissa. Yllätyin kuitenkin Lumenen vastaavasta tuotteesta*. Se ei ole ainakaan vielä kuivunut tai loppunut nopeasti niin kuin kävi Maybellinen vastaavalle tuotteelle.

img_2976

3. Hehkuva puna

Tämä Milanin matte metallic lip crème* (väri mattely in love) todellakin hohtaa metallin väreissä ja pysyy myös koko päivän. Vihdoin sain the Balmin punien rinnalle toisen punan, jonka koostumuksesta pidän.

img_3103

*sisältää mainoslinkin // saatu blogin kautta

  • Sara|Sara's Fab Life

    Mä tykkään myös 50-luvusta, mut oikeestaan just ehkä pin-upista, kellohameista, farkuista ja päähuivista ja ruutupaidoista (Ellen ole ihan kujalla vuosiluvuista?) 🙂

    • Miia Ezen

      Heips Sara! Taidat kyllä olla ihan oikealla vuosikymmenellä. 🙂 Nuokin on kyllä hauskoja, mutta tuon elokuvan mukana oon ehkä tykästynyt enemmän tuohon klassisen konservatiiviseen lookkiin. 🙂

  • Minttu

    Rakastan tulipunaisia ja värikkäitä huulipunia. Minulla ongelma kuitenkin on, sillä jos huulipuna (matta) on huulissani pitkään, alkaa huulten molemmille reunoille tulemaan “valkoisia paakkuja” eli ns paakkuuntumaan, vaikka huulen keskiosassa väri on pysyny hyvänä. Onko tuttu ongelma ja miten tätä voisi välttää? Mattapuniahan ei vanhoille suositella, mutta olen 25v, ja tummemmissa punissa tätä ei tule joten ihmettelen suuresti missä mahtaisi olla vika? Ajattelin ensin että se olisi siitä että laitan alle monesti hiukan huulirasvaa, mutta nyt kun kokeilin en löytänyt syytä tästäkään kun jätin sen pois. Tähän jos keksit apua niin olisi ihan parasta! 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Minttu! Onko kyse siis huulen sisäreunasta? Vai ulkorajoista? Itselleni jotkut huulipunat (juurikin vaaleammat) tekevät tuollaisen jännän valkoisen “viivakalvon” reunoille huulten sisäosaan. Ihan kuin olisi jotain kuolaa. 😉 Olen todennut, että nämä nk. liquid lipstickit eivät sitä tee oli väri sitten mikä tahansa.

  • Satu

    Ihana meikki! 🙂 Sopii sulle tosi hyvin. Luonnollinen vaikka huulet ovatkin räväkät.. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram