Miehen ja naisen sisustuskompromisseja

12.10.2016

Sisustuskompromisseja

Seuraava jännä harppaus on tehty ja olen irtisanonut ihanan vuokra-asuntoni. Muutto poikakaverin reviirille on tiedossa. Miten siis tehdä tämä sulavasti?

Olen muuttanut elämäni aikana noin 20 kertaa, joten sinänsä se on ihan tuttua ja stressitöntä hommaa. Jännittää kyllä, koska en haluaisi enää palata takaisin sinkkuilemaan ja ostaa taas uudestaan ne omat sängyt, sohvat ja yhden hengen keittiön pöydät. Riski on nyt otettu – TAAS!

Aloimmekin yksi päivä miettimään yhteistä sisustustyyliä, koska vierelläni on niin ihana mies, joka tykkää sisustaa ja kiertää sisustuskauppoja. En tiennyt, että tuollaisia on edes olemassa ja vielä hetero-mallisia. Heh.

Lähtötilanne

Yllä olevat kuvat ovat lähtötilanteesta. Valitsimme molemmat omat sisustuskuvamme. Sitten niistä kuvista aloimme miettimään ja yhdistelemään asioita, joista molemmat pitävät tai eivät yhtään pidä. Voitte ehkä arvata kumpi on minun valitsema kuva?

Tämän hetkiseen tilanteeseen kuuluu tietenkin myös poikakaverin sinkkumiesboxin siivous ja järjestely, jonka olen ilmoittanut olevan minulle hyvinkin tärkeä asia.

2016-09-244

Molempien mieltymysten yhdistely

Poikakaverini pitää sisustuksessa puusta, tummasta kivestä/betonista (en oikein päässyt selville), mustista yksityiskohdista ja vihreistä kasveista. Itse taas pidän valosta, uuden ja vanhan yhdistelystä, tunnelmallisesta kodista, leikkokukista sekä “romantic industrial” -tyylistä.

Molemmat olimme sitä mieltä, että koitamme tuunata vanhoista huonekaluista jotain uutta ja haluamme persialaisen maton (todella random). Itse ihannoin skandinaavista sisustusta periaatteella kaikki valkoista, design huonekaluja ja värillisiä/mustia yksityiskohtia. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että haluamme olla erilaisia.

Tuo kyseinen skandi-sisustustyyli on nimittäin hyvin suosittu ja omalla tavallaankin hyvin helppo toteuttaa. Otamme siis riskin ja koitamme jotain erilaista. Katsotaan tuleeko sillisalaatti vai tarkasti harkittu kokonaisuus. Asuntommehan tulee olemaan yksiö, joten senkin puolesta ratkaisut ovat hieman erilaisia, koska alkovin paikalle tuleekin studioni ja sänky toimittaa myös sohvan virkaa.

Ennen ja jälkeen kuvaa tulossa sitten lähempänä joulua ja toivotaan, että ollaan päästy edes hitusen molempia miellyttävään tilanteeseen, jota kuvastaa nuo kaksi kuvaa persialaisten mattojen kera.

2016-09-2310

Suhteen seuraava kompromissin aihe

Pinterestin maailmaan todella uppoaa tuntikausiksi, kun innostuin etsimään tunnelmallisia hääkuvia. Tällaiset ajatukset eivät nyt vielä ole mielessä tai no hei.. mitä sitä valehtelemaan. En kai muuten olisi tällaisia kuvia etsinyt. Kosintaa siis odotellessa. Saahan nainen unelmoida!

Tuo William Shakespearen teksti vaan niin opposi, koska tiesin jo heti ensimmäisestä katseesta, että tässä on elämäni mies. Taisin jossain vaiheessa mainitakin, että kirjoitin ystävälleni viestin ensitreffeiltämme ravintolan vessasta, joka meni näin: “Olen elämäni miehen kanssa treffeillä.” Syvä huokaus, sillä mieskin taitaa ajatella jotain tuonne päin.

2016-09-2311

Hyvässä suhteessahan puhutaan kaikista asioista ja häistäkin on jo puhuttu, mutta vain sillä ajatuksella, että minkälaiset häät sitten joku päivä haluaisi. Siinä onkin sitten sitä seuraavaa kompromissia.

Itse haluaisin hyvin yksinkertaiset ja pienet häät. Kauniisti katettu pöytä, paljon kukkia, kynttilöitä ja tunnelmallisia valoja. Hyvät ruoat pyötiin tarjoiltuna ja hyvää viiniä. Kauniita puheita ja maksimissaan 20 vierasta. Ei mitään ryyppybileitä bilebändeineen vaikkei niissä mitään vikaakaan ole. Ei vain ole minun juttu. Eli niin häissä kuin sisustuksessakin – kotoisaa oloa, kauniita kukkia, rauhallisuutta ja romantiikkaa. Ennenkaikkea erilaisuutta ja persoonaa.

*postauksen kuvat Pinterestistä.

  • Pinja

    Anteeksi pakko kysyä että milloin olet alkannu seurustelemaan? Olen snäpin puolella seurannut sinua mutta nyt vauvan syntymän jälkee en juurikaan ole kerennyt. Viimeksi olit sinkku kun seurasin sinua 🙂 ihan huippua kuitenkin nähdä että olet löytänyt rinnalle miesystävän. Tuli tosi hyvä ja onnellinen olo puolestasi 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Pinja! Kesällähän me tavattiin. ? Ja onnea vauvan johdosta!

  • Sanna

    Hei Miia! Tajusin just että olet aikamoinen nainen, itselle jopa idoli! Rohkea, kerrot nyt uudesta parisuhteesta ja häähaaveista vaikka olet julkisesti jo sellaisen kokenut ja ns. epäonnistunut ( itse näen asian kokemuksena), luottanut uuteen intohimoon meikkien kanssa josta tulevaisuuden uraa pääset toivon mukaan luomaan. Olen suht saman ikäinen kanssasi ja omalla tavalla kanssa kadehdin sitä miten joku voi vaan tietää jo pari kymppisenä mitä haluaa elämältään. Näin tiivistettynä, onnea kaikkea ihanaan tulevaan! Pidä tuo asenne ja usko omiin tunteisiin sekä haaveisiin ja kiva että kerrot näin meille muille, vaikka varmasti ikävää palautetta tulee myös.

    • Miia Ezen

      Moikka Sanna! Kiitos! ? Samanlailla näen menneet asiat mahtvina kokemuksena, joita ilman en olisi tässä. Ymmärrän niin täysin fiiliksen, että jollain tapaa sitä kadehtii ihmisiä, jotka jo parikymppisenä tietää mitä haluaa. Ehkä kuitenkin me tällaiset tietämättömät ollaan myös monta kokemusta rikkaampia. ?

  • Laila

    Tosi paljon onnea uuteen elämänvaiheeseen! Olen iloinen puolestasi.

  • Noora

    Oi, onnea yhteiseen kotiin! ? Ihania kuvia ja sisustussuunnitelmat kuulostaa siltä myös, kiva kun joku vähän poikkeaa siitä tavallisesta. Tulee varmaan ihan mielenkiintoinen projekti kun lyödään kahden ihmisen suunnitelmat yhdeksi ?

    • Miia Ezen

      Heippa Noora ja kiitos! Kyllä on joo mielenkiintoista mitä saadaan aikaan. Eipä ole kukaan exäni ollut näin aktiivinen sisustuksen suhteen. ?

  • ansku

    Kiva seurata mitä saatte aikaiseksi. Itselle tulee mieleen, että varmaan haluaisin tuossa tilanteessa jos olisi vaan mahdollista, muuttaa kokonaan uudelle maaperälle. Ja mieluummin kaksioon kun studiokin kuitenkin tilaa tulee viemään. Etenkin jos on tarkoitus siellä käsitellä ulkopuolisia ihmisiä. Voi olla miespuoliselle haasteellista ajan mittaan ja ehkä kokee olevansa tiellä omassa kodissaan? Ehkä 🙂 Onnea kuitenkin yhteenmuutosta ja tsemppiä tulevaan!

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! Tuo itseasiassa olisikin paras vaihtoehto, mutta se ei ole mahdollista määräaikaisen vuokrasopimuksen vuoksi. Eli tsemppiä todellakin tarvitaan. 😉 Noh, ei vaan.. uskon, että kaikki menee hyvin.

  • Hhanna

    Olipa jotenkin hurjan ihana postaus lukea – niin optimistinen ja rakkautta täynnä! Toivon teille valtavasti onnea ja rakkautta tulevaisuuteen ♡ tällaiset postaukset tuovat todella hymyn huulille.

    • Miia Ezen

      Kiitos Hanna! 🙂 Ihanaa, että postaus toi hyvän mielen. <3

  • Eeva

    Jee voi miten ihana kuulla yhteenmuutosta,olet kyllä onnesi ansainnut.

  • Markit

    Heips; Laitan sinulle Miia tämän kauniin runon, koska siinä on kaikki, mitä halusin sanoa:

    Niin kuin meri on ihmisen elämä,
    tyynet ja tyrskyt siinä vaihtelevat,
    ja vaahtopäiden vaimentuessa
    kimaltelee aurinko kirkkaampana
    kuin koskaan.
    Uljaasti ja täysin purjein
    on elämän merelle uskallettava mennä,
    sillä kootuin purjein
    satamassa lepäävä laiva
    on vain surullinen sivustakatsoja
    elämän suuressa seikkailussa.

    (Raili Malmberg)

    Onnea ❤

    • Miia Ezen

      Ooh! Olipa kyllä niin kaunis runo ja niin totta. <3 Kiitos!

  • Anniina

    Ihanaa ? oikein paljon onnea yhteiseen kotiin! ? Se on hauskaa, kun mieskin on kiinnostunut sisustuksesta! Varmasti tulee hienoja ratkaisuja!

    • Miia Ezen

      Heippa Anniina ja kiitos! Joo katsotaan miten “hienoja” ratkaisuja tulee. 😉 Hih.

  • Heini

    Aivan ihanaa, oon niin onnellinen teidän puolesta <3 Onnea sisustus ja hääsuunnitelmien kanssa 😉 <3

    • Miia Ezen

      Kiitos Heini! <3 Noh, hääsuunnitelmat taitaa olla enemmänkin mun päässä. 😉

  • Susanna

    Elämä itsessään on jo iso riski ja aina voi hypätä uuteen ja riskejä kannattaa ottaa. Eihän muuten ainakaan saa mitä haluaa. Ja sä tunnut selkeästi tietävän mitä haluat, niin miksei. Ei se aina kerro sitä, että kuinka kauan on toisen tuntenut. Ja “pienempi” riskihän tää on kuitenkin kuin se alttarille meno tuntemattoman kanssa, hih. Toi on ihana vaihe kun pääsee suunnittelemaan yhdessä ja rakentamaan yhteistä kotikoloa. Onnea uudelle alulle elämässä ja innolla jo odotan niitä ennen/jälkeen -kuvia 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Susanna! Tuo on kyllä niin totta! Ainahan se on riski, kun lähtee toisen ihmisen kanssa rakentamaan jotain uutta. Ehkä sitä vaan pelottaa nyt enemmän.. ei vaan enää jaksaisi pettymyksiä. Toisaalta ainahan niistä selviää. 🙂

      Ennen/jälkeen kuvia on ehdottomasti tulossa. 😀

      • Susanna

        Pelko pois ja eteenpäin. Mun mielestä Tommy Tabermann on sanonut niin osuvasti “sirpaleista meidät vahvimmat on tehty”. Että jos tulee pettymys, niin kyllä siitäkin selviää, mutta toivotaan nyt kuitenkin parasta 🙂

  • Anni

    Meillä oli juurikin sama tilanne aikoinaan, eli minä muutin kamoineni miehen poikamiesboksiin. Lopputuloksena oli se, että kahden vuoden asumisen jälkeen kotimme päätyi sisustuslehteen ja mekin ollaan onnellisesti naimisissa. Eli ihan hyvin tässä voi käydä 😉 Ja meillä oli juurikin pienet ja intiimit, mutta rennot kesähäät puutarhassa!

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! No oho.. onpa hienoa! Kumpi päätti siis sisustuksesta? Vai oliko yhteistä käden jälkeä? 🙂 Kuulostaa kyllä unelmalta nuo teidän häät! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram