Miten päivämeikistä juhlameikkiin?

16.09.2016

päivämeikistä iltameikkiin

Suoraan töistä juhliin ja sama meikki aamusta iltaan. Miten näytät silti hyvältä? Tässä muutama vinkki.

1. Aamutoimet

Tällaisena päivänä on hyvin tärkeää, että pohjustat meikkivoiteesi primerilla. Hyviä vaihtoehtoja löytyy Isadoralta* tai kasvoilla toimii jopa Nivean miesten After Shave Balm, josta kirjoitin TÄSSÄ. Kalliimmilta merkeiltä, kuten juuri Suomeen saapuneelta Smashboxilta löytyy hyviä sekä tietenkin vanhalta tutulta Make Up For Everiltä.

Toinen tärkeä juttu on, että pohjustat silmämeikkisi. Itse olen aivan koukussa Urben Decayn Eyeshadow Primer Potioniin värissä Eden, koska luomivärit pysyvät kuosissa vaikka seuraavaan aamuun asti. Muista kuitenkin kiinnittää tämä primer puuterilla ennen luomivärin lisäämistä.

2. Paikkailu

Kaupoista löytyy kaiken maailman “rasvan-imijä-lappusia” ja myöskin oma suosikkini Blotterazzi, josta kirjoitin TÄSSÄ. Puuterin lisääminen rasvaiselle iholle on suuri NOU NOU, koska lopulta iholla on suuri läjä pakkelia ja naama näyttää enemmänkin kakulta.

Jos yökerhon vessassa huomaat Blotterazzisi jääneen kotiin. Ei hätää! Ota pala vessapaperia. Revi siitä irti yksi ohut kerros ja painele kasvojen rasvaisille kohdille. Tämän jälkeen voit lisätä ohuen kerroksen puuteria, jos edes tarvitsee.

päivämeikistä iltameikkiin

3. Luomiväriä tummemmaksi

Töistä lähtiessäsi voit lisätä tummanruskeaa luomiväriä silmien ulkonurkkiin ja vaikka alaripsirajaan. Tämän voi tehdä vaikka suoraan häivytyssiveltimellä (ainakin yläluomelle) ja oma suosikkini on tietenkin Sigman E25*. Hifistelijät voivat ensin lisätä luomivärin kuvassa näkyvällä Sigman E55* siveltimellä ja häivyttää sen vasta sen jälkeen E25:lla. Mun “Ride or Die” -siveltimet! <3

Loistava markettivaihtoehto mattaluomiväreille on tämä Isadoran paletti*. Pigmenttistä ja hyvin levittyvää!

Anastasia Beverly Hills nestemäinen huulipuna

4. Tummempi huulipuna

Iltameikissä suosin usein nestemäistä huulipunaa, koska se ei kaveeraa sampanjalasin reunan kanssa ja pysyy siis huulilla koko illan. Tässä kuvassa käytän Anastasia Beverly Hillsin nestemäistä huulipunaa, jota saa ikävä kyllä vain Jenkeistä. Kuitenkaan se ei ole koostumukseltaan tämän uuden nestemäisen trendin parhaimmistoa ainakaan omasta mielestäni. Se on koostumukseltaa ehkä liian paksua. Omat lempparini ovat ehdottomasti blogissanikin paljon vilahdelleet theBalmin punat*, joita saa suomalaisista verkkokaupoista.

5. Extra hohtoa

Tämä on täysin hifistelyä, mutta varmasti monta kiinnostava. Viimeaikoina kuuluisa strobing-tekniikka on löytänyt tiensä monen poskipäille ja kulmaluille. Eli yksinkertaisesti tuodaan oikein kunnolla hohdetta kasvoille. Mielestäni tämä tuo viimeisen glamour-silauksen kasvoille ja tätä askelta en skippaa iltameikissä koskaan! Monella markettimerkilläkin on jo omat hohdetuotteensa, kuten Isadoralla*. Itse Jaclyn Hilliä fanittavana tyttösenä käytän hänen luomaansa palettia, joka ei ikävä kyllä ole Suomessa saatavilla.

img_2153

P.S. Joko kurkkasit videoni nopeasta arkimeikistä markettituotteilla? Voit nähdä sen TÄSTÄ. Nämä yllä olevat kikat sopivat loistavasti videossa näkyvän arkimeikin lisäksi.

*sisältää mainoslinkin

  • Sara I Sara's Fab Life

    Hyviä kikkoja mitä en oo tiennyt, esim tuo silmämeikin pohjustuksen kiinnittäminen. Eli eka pohjustus ja päälle sitten puutteri? Mulla luomet ovat ongelma, koska en muuta oikeastaan meikkaa puuteria ja CC voidetta lukuunottamatta laitan vain silmät. Mulla on Lumenen pohjustajaa, Inglotin luomivärin ja Clarinsin Make Up Fix:iä (sulta bongattu) eikä mennyt kauaa kun meikki oli luomivaossa. Pitäisikö jatkossa esim tuo puuteri riittämään sen pitämistä, vai pitäisikö aineiden antaa kuivua silmät kiinni pitäen vai mitenköhän niitä käyttää?
    Ja onko jotain hyviä vinkkejä kasvojenpuhdistusta varten? Foreo Lunan kanssa (en tiedä oletko jo kokeillut)

    • Miia Ezen

      Heippa Sara! Joo juuri näin – eli ensin pohjustus ja se kiinnitetään puuterilla. Onko tuo Lumenen pohjustus siis silmämeikin pohjustus vai kasvoille? Jos silmämeikkiin, niin laita se ja kiinnitä heti puuterilla ennen kuin menee luomivakoon. Jos luomet ovat esimerkiksi hyvin rasvaiset ja tuotteet ei pysy siinä, niin kaikki silmämeikin primerit eivät välttämättä toimi. Silloin suosittelen tuota Urban Decayta. Silmämeikin primer pitää kyllä joo ehdottomasti kiinnittää joko puuterilla tai vaalealla luomivärillä. 🙂

      Itse käytän kasvojen puhdistukseen Avenea, koska ne sisältävät mineraalivettä. Sopivat herkälle iholle ja atoopikoille – miksei muillekin. En ole kokeillut mainitsemaasi merkkiä. 🙂

  • Amanda

    Olit kritisoinut jossain kommentissa tätä postausta ja alkoi kiinnostaa, mikä sinusta on pielessä? 🙂 kiitos ihanasta ja antoisasta blogista <3

    • Miia Ezen

      Hmm.. nyt en kyllä muista, mutta oon kyllä ylikriittinen kaikkiin mun postauksiin. 😂 Ja varsinkin nää mun vanhemmat postaukset. 🙈 Mutta ainakin huomaa, että kehitystä on tapahtunut niin meikissä, valokuvaustaidoissa kuin tekstissäkin. 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram