7 ensimmäistä työpaikkaani

17.09.2016

Mielestäni on ollut hauskaa lukea tämän uuden “netti-ilmiön” kautta, mitä erilaiset ihmiset ovat työnään tehneet. Miten ihmiset ajautuvatkin mitä erilaisimpiin työpaikkoihin ja miten se muokkaa tulevaisuuden uraa ja omaa henkilökohtaista kehitystä nuoresta aikuiseksi.

Ajattelin myös laittaa teille oman listani, koska satuin löytämään muutaman kuvan näistä työpaikoista. En laske ensimmäisiksi työpaikoiksi isosena olemista tai paikallislehden jakoa, koska ne eivät ole koskaan päässeet ansioluettelooni asti. Hienoja töitä ne ovat silti!

1. Kahvilatyöntekijä

Olin juuri saapunut takaisin Suomeen Jenkeistä ja takana oli huikea vaihtarivuosi. Kuin ihmeen kaupalla sain siskoni kautta töitä Lahden sataman makasiinikahvilasta. Muistan aina sen hurjan ampiaismäärän, kiireen ja kuumuuden. Työpaikka oli kuitenkin ihan huikean hyvä ensimmäiseksi työpaikaksi.

Tässä komeilee ensimmäinen työpaikkani: (kuva: panoramio.com)

37871901

2. Turistien viihdyttäjä (Italia)

Hih, kuulit oikein! Työnimikkeeni oli itseasiassa animaattori. Järjestin kaikkea mahdollista illan showsta, uimakouluun ja karaokeillasta melontaretkiin. Kaikkein inhottavinta oli istua rannalla ja vuokrata polkuveneitä. Kuulostaa kivalta, mutta turistit olivat äkäisiä ja istuskelu oli tylsää. Työ oli rankkaa aamu yhdeksästä ilta yhteentoista kuusi päivää viikossa, mutta kokemuksena ihan huikea!

Ylemmässä kuvassa näkee karun parakin, jossa nukuttiin. Vaikka järjestämämme showt olivat huikeita, niin tällaista se meno oli myöhään iltaisin. Alemmassa kuvassa yhteiskuvaa, kun pomomme vei meidät ulos illan shown jälkeen.

img_2182 img_2183

3. Mäkkärin myyjä

Palattuani taas Suomeen töitä oli löydyttävä ja nopeasti, koska lukion jälkeisen kesän olin lähtenyt heti Italiaan. Pääsin todella nopeasti McDonald’sin kassalle töihin ja voin sanoa, että arvostan todella paljon pikaruokaravintoloiden työntekijöitä. Työ oli todella kiireistä ja rankkaa.

4. Leirintäalueen työntekijä

Tämänkin paikan sain siskoni tuttujen kautta. Olin töissä Messilän leirintäalueella ja täällä minulla oli kyllä niin ihanat pomot, joten hamppareiden paistoa, yleisten tilojen siivoamista ja kaljan kaatoa kyllä jaksoi.

5. Turistiveneen opas (Turkki)

Silloisella miehelläni oli turistivene, joka teki päivittäisiä risteilyjä välimerellä. Kaatelin turisteille juomia sekä kerroin matkan varrelle osuneista erilaisista luolista ja niiden tarinoista. Ne olivat tietenkin paikallisten keksimiä juttuja, mutta upposivat turisteihin. Myin veneellä myös erilaisia retkiä ja niistä hittituotteeni oli turkkilainen ilta. Vuorilla järjestettävä ilta oli huikea ja ruoka oikeasti hyvää paikallista ruokaa. Päivän vietin siis veneellä ja illan vuorilla.

Tässä kuvassa on koko laivan henkilökunta. Edelleen ihmettelen, että mihin ihmeeseen meitä tarvittiin näin paljon.

img_2166

6. Asiakaspalvelija teleoperaattorilla

Ensimmäistä ja viimeistä kertaa elämässäni tässä työpaikassa asiakas sai minut itkemään. Hoidin laskutuspuolen asioita ja tämä tyyppi tuli melkein kirjaimellisesti linjoja pitkin. Tämä työpaikka kyllä kasvatti paksumpaa nahkaa.

7. Yrittäjä

Ooh! Tuo sana, joka on oikeasti tämän hetkinen unelma, jota kohti olen kovaa vauhtia menossa. Olen ollut siis aikaisemminkin yrittäjänä ja vielä verkostomarkkinointiyrityksessä. Ihan huikea ansaintamalli, mutta mukaan mahtuu ikävä kyllä niitä huonojakin ja siksi varmasti monella nousee karvat pystyyn, kun kuulee sanan verkostomarkkinointi. Itse olin todella hyvässä yrityksessä nimeltään Herbalife (on paljon muitakin “hyvis” firmoja), mutta lopetin lähdettyäni ilmailualalle. Kyseisen firman tuotteita syön kyllä edelleen.

Kuvassa olemme siskoni kanssa työreissulla Budapestissa. Kahden vuoden aikana tässä työssä reissuja kertyi useampia. Upein ehkä Atlantaan ja Las Vegasiin.

img_2164

  • Ansku7

    Ihania stooreja! Missä mäkkärissä oot ollut töissä =) terkuin 9 vuotta mäkissä ja still lovin’ it!

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! Olin Lahdessa Launeen Mäkissä. Uskon, että se on varmasti mukavaa, jos työporukka on hauska ja pomot mukavia. Tai no noilla spekseillähän ihan mikä tahansa työ on mukavaa. 🙂

  • Eeva

    Hei Miia! Mielenkiintoista lukea sun kokemuksia.Olet säkin tehnyt monenlaista työtä ne on kyllä rikastuttavia kokemuksia myöhemmin muisteltavaksi.
    Mä kävin Lahdessa apuhoitajakoulun -70luvun alussa.Siellä torin vieressä oli ravintola nimeä en kyllä muista missä tyttöjen kans käytiin tanssimassa ja poikia katsastamassa.

  • Anni

    Ei nyt liity tähän juttuun, mutta kirjoitapa lähiaikoina siitä sun opiskelusta. Mitä olette tehneet/mitä uutta olet oppinut/vastaako opinnot odotuksia yms.!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram