Meikkisiveltimien käytön alkeet

01.08.2016

Siveltimien käytön alkeet

Kun itse kiinnostuin meikeistä, olin aivan hukassa meikkisiveltimien viidakossa. Ostin monen monta hutiostosta. Jotkut siveltimet vain levittelivät luomiväriä pitkin poskia, toiset olivat jäätävän kalliita ja kolmannet hajosivat käsiin. Mietin pitkään, että mitä ihmettä noilla siveltimillä tekee, kun paketeissa tulee mukana ihan ok vaahtomuoviaplikaattorit. Kun pääsin kunnon siveltimien makuun niin takaisin ei ollut paluuta.

Oma ehdoton sivellinmerkkisuosikkini on Sigma Beauty*, joiden siveltimet ovat ammattitasoa, mutta eivät hinnalla pilattuja. MACilla, Ecotoolsilla ja Zoevalla on myös muutama huippusivellin.

Miten sitten pääsee alkuun? Tässä kolme askelta ja neljäntenä vielä säästäjän vinkki:

1. Puuterisivellin

Itse käytän nykyään vain väritöntä irtopuuteria, jolla kiinnitän meikkivoiteen. Kun käytössä on nk. väritön eli translucent puuteri, ei sävyä tarvitse vaihtaa vuodenaikojen mukaan. Muutenkin käytän puuteria vain meikin kiinnittäjänä. Jos en laita meikkivoidetta tai bb-voidetta, niin en käytä myöskään puuteria.

Koska kaunis iho ja huolitellut kulmat ovat meikin perusta, on puuterisivellin hyvä olla ensimmäinen ostos. Sillä voi jopa tarpeen tullen levittää poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Oma suosikkini on kuvassa näkyvä pehmoinen Sigman F20 sivellin*. Sen hinta on 31,60€, mutta on huomattavasti halvempi kuin ensimmäinen puuterisivellin, jonka ostin MACilta. Se maksoi yli 50 euroa ja on valovuosien päässä tästä Sigman ihanuudesta.

Meikkisiveltimien käytön alkeet

2. Rajaussivellin

Tähän minulla on kaksi loistavaa vaihtoehtoa.

Sinulle, joka tykkäät pehmeämmästä rajauksesta ja haluat käyttää sivellintä myös kulmien muotoiluun. Teet ehkä rajauksen tummalla luomivärillä ja tykkäät viimeistellä kulmat siveltimellä. Näihin molempiin tarkoituksiin tykkään käyttää Sigman E75 sivellintä*.

Sinulle, joka tykkäät tehdä rajauksen geelimäisellä tuotteella. Haluat tarkkaa jälkeä ja et ole ehkä maailman paras tekemään silmien rajauksia. Sivellinosa on tarpeeksi pieni ja jäykkä, joten siksi tarkka ammattimainen rajaus onnistuu kaikilta. Ihan ehdoton silmienrajaussuosikkini on siis tämä kuvassa näkyvä Sigman E06 sivellin*.

3. Häivytyssivellin

Tällä siveltimellä saat lisättyä luomiväriä luomivakoon kauniin häivytetysti. Kun teet sen vähän tummemmilla sävyillä, saat tehtyä myös iltameikin.

Aloittelijalle suosittelen Sigman E25 sivellintä*, joka on tämän hetken suosikkini. Kuvassa näkyvää Sigman E40 häivytyssivellintä* käytän nykyään loppusilaukseen häivyttämään luomivärien rajat ja silloin en käytä siveltimessä mitään tuotetta. Häivytys on silmämeikin ydin, joka tuo kauniin lopputuloksen.

IMG_1471

4. Säästövinkki (kaikki edelliset samassa)

Tässä pienessä Ecotoolsin mini essentials* paketissa on mukana kohtien 1-3 vastaavat siveltimet, mutta matkakoossa. Ne eivät yltä aivan samalle tasolle, kuin Sigman siveltimet, mutta aloittelijan pakettina tämä on loistava. Hinnallakaan se ei ole pilattu, koska maksaa vain 15,90€.

*sisältää mainoslinkin

Suuren meikkipaketin arvonnan voitti Jenna. Hän jätti kommentin: “Olisi kiva nähdä enemmänkin ‘meikkimuuttumisleikkejä’ kuten tuo jossa loihdit meikin ja kampauksen siskollesi. Myös matkustelupostauksesi ovat aina kiinnostavaa luettavaa.” Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistummisesta ja huikeista vinkeistä sekä kommenteista! Ootte <3

  • Sara|Sara's Fab Life

    Tää oli tervetullut postaus 🙂 oon ostanut vain “jonkun” luomiväri siveltimen. Oon halunnu kokeilla tehä häivytystä mutta siveltimien takia en ole vielä saanu aikaseksi.

  • Maare

    Nyt taitaa lähteä tilaukseen nuo suosittelemasi sigman siveltimet ja bareMineralsin puuteri 🙂

  • Maija

    Moikka! Olisi tosi kiva lukea meikkisiveltimien käytön jatkot -postaus, jos saa esittää toivomuksia. Puuteeri-, rajaus- ja häivytyssivellin löytyy jo, mutta mulla ei ole mitään hajua minkälaisia siveltimiä kannattaisi ostoslistalle laittaa seuraavaksi:D kiitos vielä ihanasta blogista!

  • Julias

    Moikka!
    Mistä olet ostanut sen RCMA no colorpuuterin joka on esiintynyt joissain videoissasi? 🙂
    Ps. Ihana blogi! Ja olisi niin kiva nähdä enemmän meikki videoita, vaikka toki niissä on varmasti paljon hommaa!

  • Heidi

    Hankin tuon suosittelemasi Sigma E25:n, ja olin todellakin ällistynyt lopputuloksesta! Tein sillä koko luomimeikin, ja jälki oli täydellisen tasainen ja siististi häivytetty! Vanhat Ecotoolsin ja We care siveltimet jäivät kyllä nyt eläkkeelle. Suurkiitos siis tästä postauksesta! Meikkaus todella on välineurheilua 🙂

    • Miia Ezen

      Moikka Heidi! Ja onpas ihana kuulla! <3 Tuo kyseinen sivellin onkin mulla tällä hetkellä ihan päivittäisessä käytössä. Se on ihan huippu! Ja muutenkin nuo Sigman siveltimet. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram