Olihan mulla J. Lo ja elämäni rakkaus

01.07.2016

Zadarin lähialueen rannat

Teille reissuintoisille ja näin lomakauden kunniaksi hihastani löytyy vielä muutama reissupostaus, vaikka tästä postauksesta kehkeytyikin lopulta kunnon avautumiskirjoitus. Sloveniastakaan en ole teille kertonut vielä mitään. Tämän viimeisen kerran kuitenkin palataan vielä Kroatian Zadariin ja sen ympäriltä löytyviin rantoihin. Tai mitä minä nyt höpisen. Palaamme aikaan, jolloin rannalla makoilu oli täyttä helvettiä, vaikka kuvat ovat kyllä tämän kesän reissultani Kroatiasta.

Psst.. Zadarin suuntaan matkaaville ja vinkkiä kaipaaville löydät reissuvinkit postauksen lopusta. 

Murterin suosituin ranta

Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa (yli 15 vuoteen) rannalla löhöily tuntui hyvältä idealta, koska olimme kaverini Tian kanssa molemmat loman sekä löhöilyn tarpeessa ja olivathan Kroatian rannat jotain niin erilaista. Varmaan tuosta edellisestä lauseesta kävi jollain tapaa ilmi, ettei ranta ole minun juttu. Mistä tällainen outo “vamma” sitten johtuu?

Monet varmasti tietävät, että asuin ennen Turkissa mieheni kanssa. Sieltä tuo sukunimenikin tulee. Sukunimi, jonka vuoksi tämä suomalainen tyttö on joutunut rasististen kommenttien uhriksi. Olen saanut jopa yhden todella inhottavan ja siksi unohtumattoman puhelun koskien sukunimeäni. Niin, onhan se pelottavaa, että tällä tytöllä on noin outo nimi ja olenhan muutenkin niin pelottava. 😀 Ihan karvat nousee pystyyn, kun kirjoitan aiheesta.

Ninin ranta Pohjois-Kroatiassa

“Rantainhoni” juuret ulottuvat siis Turkkiin. Olin yhtenä kesänä töissä rannalla myyden retkiä turisteille. Varjossa oli silloin 52 astetta ja mummoja kaatui kumoon – sillä pahimmalla mahdollisella ja lopullisella tavalla. Hiekka oli niin kuumaa, että aurinkovarjojen jättämät varjot olivat ainoa keino hiekalla kävelyssä etenemiseen. Työ oli myös henkisesti rankkaa – oli hyvin vaikea silloin ujona suomalaisena tyttönä mennä tuosta noin vaan juttelemaan vieraille ihmisille.

Tuli talvi, rannat hiljenivät ja työt menivät tauolle. Asuminen erilaisessa kulttuurissa asetti hyvin erikoisia haasteita. Ei ollut kovinkaan suotavaa kävellä iltaisin yksin ilman miestäni tai hänen sukulaisiaan. Kyse ei ollut siitä, että minut olisi kahlittu. Se vain kuului asiaan yhtälailla kuin meillä vihta saunaan. Vieraita miehiä ei saanut katsoa silmiin kadulla ja sekö oli outoa, koska me suomalaisethan katsomme hyvin usein vastaantulijoita silmiin ilman minkäänlaisia taka-ajatuksia.

Rannalle sain toki päivisin lähteä yksin. Ilmatkin olivat välillä mitä loistavimmat, mutta mitä minä siellä yksinäni lojuin päivät pitkät. Se oli isoilla kirjaimilla tylsää. Väsynyt Jennifer Lopezin kasetti oli jo muutaman kerran mennyt solmuun kasettisoittimessani, kun kelasin aina biisiin “Waiting for tonight”. Odotin aina iltaa kuin kuuta nousevaa, koska se toi pian seuraavan päivän tullessaan. Ja seuraava päivä toi taas seuraavan päivän ja seuraava seuraavan.

Nin's lagoon

Edessäni oli kuukausikaupalla pelkkää merta, hiekkaa ja mieheni “miesten kahvila”, johon minut otettiin naisena poikkeuksellisen iloisesti vastaan, koska kaikki ymmärsivät kuinka tylsistynyt olin. Naiset eivät näissä käyneet. Eivät siksi etteivät olisi saaneet, vaan sitä ei vaan tehty – tämä oli vain toinen sellainen “vihta kuuluu saunaan” -juttu. Mieheni veljien vaimot olivat ihania, mutten oikein innostunut puhumaan päiväkausiksi kokkailusta ja lapsien hoidosta – ööh turkiksi. Pelasin iltaisin ihan mielelläni korttia karvaisten ja leppoisien turkkilaisten miesten kanssa ja join sokerista teetä.

Ei ollut nettiä kuin nettikahviloissa ja sielläkin se toimi milloin halusi. Ei ollut sosiaalista mediaa saati Facetime-puheluita. Ystäviä minulla ei ollut, koska mistä niitä olisi saanut. Olin 20-vuotias, jolla elämäntehtävänä oli sillä hetkellä maata rannalla odottaen kesää ja turisteja.

Pohjois-Kroatian upein ranta

Se aika opetti paljon. En vaihtaisi niitä onnettomia rantahetkiä mihinkään, vaikka ajatukset pyörivät välillä päässäni niin, että halusin repiä ne kappaleiksi ja hyppiä niiden päällä raivoten. Minulla on nyt Turkissa perhe, joka hyppäisi puolustamaan minua henkensä edestä oli tilanne mikä tahansa. Apu olisi varma. Turkkilaisesta hyvyydestä ja avuliaisuudesta on meillä paljon opittavaa. Tai itseasiassa en usko, että opimme koskaan. Se on veressä ja se ei sukunimeäkään vaihtamalla onnistu.

Minulla on hieno sukunimi ja kannan sitä ylpeydellä, vaikka aikani Turkissa sai minut inhoamaan toimettomana loikoilua. Olihan minulla kuitenkin Jennifer Lopez ja silloinen elämäni rakkaus.

***

Rantavinkit Zadarin lähialueille:

– Nin on pieni kylä noin 20 kilometrin päässä Zadarista ja siellä sijaitsee yksi Kroatian upeimmista rannoista, joka kulkee nimellä Nin’s lagoon/ Queen’s beach. Postauksen 3 viimeisintä kuvaa on sieltä. Hiekkakaistale halkoo kristallin kirkkaan veden läpi toiselle rannalle ja vettä on siis molemmilla puolilla. Kesäkuussa rannalla oli meidän lisäksi muutama hassu perhe. Elokuussa se kuulemma kuhisee auringonpalvojia. Sanomattakin selvää – suosittelen “low season” aikaa. Voit myös peittää itsesi mustaan mutaan, jota löytyy muutamasta kohtaa rannan uumenista.

– Murter on pieni saari noin 60 kilometriä Zadarista pohjoiseen, johon pääsee siltaa pitkin autolla. Tämä on rauhaa rakastavien paikka. Postauksen kaksi ylintä kuvaa on sieltä. Rehellisesti sanottuna ei mitenkään erikoisempi paikka, mutta saaren suosituin ranta oli kuin turkoosi paratiisi. Paikka voisi sopia karavaanareille, koska rannan tuntumassa näytti olevan leirintäalue.

– Aivan Zadarin kaupungin ympärilläkin on rantoja, mutta erikoisempaa miljöötä etsiville, suosittelen kahta ylimmäistä ja varsinkin Ninin rantaa.

  • Nora

    Mielenkiintoni heräsi tämän postauksen myötä.. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää ajastasi turkissa, kauanko olit siellä, missä tapasit silloisen miehesi, mikä johti eroon.. Ikään kuin hyppäisit ajassa taaksepäin ja avaisit meille menneisyyttäsi.. ? Ihanaa kesää sinulle!! Olet kaunis ja mielenkiintoinen ihminen. T. Insta, snäppi ja blogisi seuraaja

    • Miia Ezen

      Heippa Nora ja kiitos! <3 Katsotaan, jos siitä jossain vaiheessa kirjoitan. Tämä oli taas vähän sellainen "kepillä jäätä kopauttelu" -postaus. En haluaisi, että Iltalehdet kirjoittelee jutuistani, koska silloin tänne eksyy kaikki ne inhottavat kommentoijat. Tämäkin saattoi olla vähän siinä ja siinä. Ihanaa kesää sullekin! Jee.. mun snäppiperhettäkin on täällä!

  • Mia

    Hyvä postaus, kiitos! Kuinka kauan oot asunut Turkissa? Itse muutin tuon ikäsenä vaan 100km päähän ja vuottakaan en viihtynyt kun ei ollut tukijoita eikä tekemistä.
    Enpä ole ikinä edes miettinyt sukunimeäsi, että liittyisikään tuohon edelliseen liittoosi, heh.

    • Miia Ezen

      Heippa Mia! Asuin on ja off vuosien ajan. En muista paljon siitä tulee yhteensä. Oli se aika hurjaa aikaa, mutta niin opettavaista. Tuo sukunimi on itselleni niin oman oloinen nimi, että miellän sen jo ihan tavalliseksi suomalaiseksi nimeksi. Mikä nyt enää edes on suomalaista? Me ollaan kuitenkin pikku hiljaa kansainvälistymässä – toivottavasti. 🙂

      • Karvis

        Suomi on kansainvälinen maa mitä Turkki tai suurin osa siitä ei ole.

  • Sara I Sara's Fab Life

    Ai eikö Ezen olekkaan tyttönimesi? Olikin uutta, vaikka se ei mitään muutakkaan.

    • Miia Ezen

      Heips Sara! Ihanaa, että säkin ajattelit näin. Ei ole tyttönimeni. 🙂

  • Tuukka Jalasvaara

    Törkeä pettää oma rotu. Nuorena sitä typeryyksiä tekee, hyvä että pääsit pois “karvaranne” kulttuurista.

    • Miia Ezen

      Olikin arvattavissa tää kommentti, kun Iltasanomat tästä kirjoitti. Ei kommentteja.

    • Heini

      “Pettää oma rotu” ????? En voi muuta kuin nauraa 😀 Nykymaailmassa pitäisikin vaan naida suomalaisia ja pysyä yhtä jurppina kuin sinäkin!

      Parempi “pettää oma rotu” ettei maailmaan synny enää samanlaisia kuin sinä 😀

  • Vilja

    Ihana kirjoitus! Tosi mahtavaa saada matkailuvinkkejä, tuonne on pakko joskus päästä!

    • Miia Ezen

      Kiitos Vilja! Oli kyllä ihana paikka. ❤

  • Aakku

    Ihka ensimmäistä kertaa kommentoin blogiisi.. Tämä postaus todellakin herätti mielenkiinnon ja olisi mukava kuulla lisää 🙂 minulle tuli yllätyksenä että Ezen ei ole tyttönimesi. Olen pitänyt sitä täysin suomalaisena 😀 seuraan sinua myös instassa ja snäpissä. Sinua on kiva seurata ! 🙂

    • Miia Ezen

      Ihanaa Aakku, että tulit kommentoimaan ja kiva kuulla, että lisää snappiperhettä on täällä. ? Katsotaan uskallanko aiheesta kirjoittaa, koska Iltasanomat taas reagoi tähän. ?

  • Sandra

    Mäkin luulin, että se on tyyliin suomenruotsalainen nimi tuo Ezen 😛 🙂 Mielenkiintonen postaus! Ja snäpit myöskin !

    • Miia Ezen

      Jee lisää snappiperhettä täällä! Kiitos ihana! ❤ Se voiskin ihan hyvin olla suomenruotsalainen nimi. ?

    • Carita

      Minä olen suomenruotsalainen ja luulin että Ezen on suomenruotsaslainen nimi…muistuttaa Arzen tai Esse´n.

      • Miia Ezen

        Joo totta. 🙂 Niin muuten muistuttaa.

  • son_of_zagreb

    Mielenkiintoinen kirjoitus. Mielenkiintoinen ihminen.

    Itse pakkailen kamoja kotona Zagrebissa. Maanantaina rannikolle ja veneilemään Kroatian saaristoon 2 kuukaudeksi syyskuun alkuun asti.

    Hyvää kesää Turkish pepper

    • Miia Ezen

      Haha.. turkish pepper. ? Wautsi mikä reissu edessä! Nauti! ?

    • Justeeri

      Tekeekö se jostakusta mielenkiintoisen jos nuorena ja tyhmänä lähtee turkkilaisen matkaan?

  • Markit

    Hei Miia! Pakko sanoa, tuli ensin kyyneleet silmiin, kun luin tekstiäsi Turkissa asumisesta. Olet käynyt kovan koulun, se kosketti. Olen nykyisin aika herkkis ja kaikki “ei-hauska” koskettaa tosi paljon, johtuuko iästä, en tiedä. Mutta oli hienoa lukea, miten ajattelet siitä ajasta, Turkin-perheestäsi ja miten heistä kirjoitat. Kauniisti kirjoitat ja taas tulee tippa silmään… On hienoa, että sait olla oma itsesi kulttuurista huolimatta, näin ymmärrän. Siksi varmaan kannat ylpeänä sukunimeäsi ( jota en koskaan ole ihmetellyt) ja pystyt olemaan oma itsesi.

    En pysty edes kuvittelemaan 52 lämpöastetta! Nykyisin 24 aiheuttaa jo tuskaa ?. Luin kyllä jostain, että vanhemmiten lämmönsietokyky laskee. Pitää todella paikkaansa!

    Tämä oli sinulta aika huikea avautuminen omasta elämästäsi. Toivon sydämestäni, ettei kukaan kirjoittaisi tästä ikäviä juttuja. ? Ja jos kirjoittaa, niin se on sydämen köyhyyttä, älä heistä välitä! Kiitos tästä. ❤

    • Miia Ezen

      Kiitos taas ihanasta kommentista Markit! Kyllä mun turkkilainen perhe oli niin mielettömän upea ja on edelleen. ❤ Itse oon ihan samanlainen herkistelijä, kun sinä. Ehkä se on vaan empatiaa ja ymmärrystä.

      • Markit

        … ja taitoa sinulta Miia kirjoittaa niin, että teksti koskettaa. Ja kyllä, vanhemmiten vaan tulee sitä ymmärrystä, suvaitsevaisuutta ja empatiaa enemmän. Näin se elämä vaan menee. Ja se on hyvä! Että edes jotain oppii. ☀

  • son_of_zagreb

    Ja älä kommentoi lisää. Jotkut asiat on hyvä pitää vain itsellä.

  • Neden

    Hei! Itse kans ajattelin aluksi että Ezen on tyttönimesi. Varmasti ollut rankkaa noin nuorena aikuisena (:D Itse saman ikäinen) olla eri maassa, eri kulttuurissa asumassa. Vaikkakin itse olin myöskin Turkissa pidemmän aikaa, vuoden vaihto-oppilaana. Turkkilaisten kulttuuri on niin erilainen, mutta ah, niin ihana. Kyllä jäi sydän sinne! Sinne muuttoa jossain vaiheessa harkitsenkin, jospa vielä kielen opettelisi sitä ennen. Ihana kirjoitus, pakko jäädä somessa nyt sua taas seurailemaan. Oot inspiroiva ihminen! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Neden ja kiitos! 🙂 Onpa hieno paikka vaihto-oppilas vuodelle. <3 Sinänsä turkin kieli ei ole meille suomalaisille niin vaikeaa ja lausuminenkin on helppoa. Kyllä jo varmaan paljon osaatkin sitä puhua. 🙂

  • Mia

    Koita ottaa positiivisesti noi paskakommentit. Itsekin oon varmasti eksynyt sun blogiin jonkun lööpin perusteella ja jäänyt koukkuun! 😉

    • Miia Ezen

      Joo, oon jo tottunut näihin. 🙂 Onneks 99,9% teistä on aivan mieletöntä porukkaa. <3 Kiva kun oot eksynyt tänne. 🙂

  • leena

    Hei. Mä olen eronnut turkki miehestä yli 11 vuotta sitten mut aina vaan kannan hänen sukunimeä. Ja mä olen suomesta lähtenyt yksin lastenii kanssa turkkiin asumaan, enkä päivääkään vaihtaisi.

    • Miia Ezen

      Se on hieno kulttuuri, kun sen ymmärtää. <3 Varmasti moni meidän tekemä asia tai tapa käyttäytyä tuntuu oudolta ulkomaalaisille. Hienoa, kun olet pitänyt nimen. Mitä sitä vaihtamaankaan, kun nimeen on jo tottunut. 🙂

  • Eeva

    Voi ihana Miia oot niin rehellinen ja hyväsydämminen ihminen että oikein pahaa tekee joittenkin ihmisten kommentit.Tuttua toi arvosteleminen jota sain myös kokea omien valintojen takia.Nosta nenä pystyyn ja kulje omalla tavallasi omaa tietäsi sillä sehän on sinun elämäsi.

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Eeva! <3 Ihanasti sanoit. Kyllä.. täällä kuljetaan nenä pystyssä nöyrällä asenteella. 🙂

  • myy94

    Hieno postaus ja myös minä toivon lisää tarinoita ajastasi turkissa 🙂 Toivottavasti siitä kirjoitat huolimatta siitä että varmasti saat paskaa niskaan. Miksi julkaiset niitä ikäviä kommentteja? Muistan ajan kun itse pelkäsin aina nähdessäni uuden kommentin ilmoituksen, taasko lisää paskaa niskaan.

    • Miia Ezen

      Kiitos! <3 Katsotaan, jos saan inspiksen kirjoittaa aiheesta. Tämäkin juttu tuli mieleen vain Kroatian rannoista. 😀 Kaikkia inhottavia kommentteja en ole julkaissut. Julkaisen osat sen vuoksi, että ihmiset näkisivät minkälaisia inhottavia ihmisiä Suomi päällään kantaa. Ja meillä on pitkä matka vielä suvaitsevaiseksi maaksi. Ymmärrän kyllä tuon fiiliksen, kun näkee, että kommentti on tullut. Varsinkin sellaisina aikoina, kun inhottavuutta tulee. :/

      • karvis

        Turkkilainen mies tuskin katsoisi hyvällä sitä jos siskonsa tai tyttärensä, jopa äitinsä ottaisi ulkomaalaisen miehen vaikka tämä mies olisi kunnollinen suomalainen vaalea mies. Turkilla on pitkä matka suvaitsevaiseksi maaksi.

        • Miia Ezen

          Tämä riippuu hyvin paljon perheestä. ? Aivan samalla tavalla kuin Suomessa.

  • Kati

    Kiitos rehellisestä kirjoituksestasi. Mitenkä sitä silloin turkin auringon alla kuvittelikaan elämäsi olevan ikuista lomalla oloa.
    Se viikko siellä polttavan auringon ja tarkanin rytmien seassa jäi ikuisesti mieleen. Nyt kirjoitustasi lukiessa jotenkin tulee surullinen fiilis.
    Uskokaamme että seuraavalla kerralla se kohtalon prinssi tupsahtaa kohdalle 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Kati! Sellaisen kuvan siitä kyllä helposti saa. :/ Itse kyllä haluaisin palata sinne lomille. Olisi niin ihana nähdä vanhoja tuttuja. 🙂

      • Kati

        Samat suunnitelmmat että vierailu siellä nyt olisi tosi ihanaa. Nähdä vieläkö ne samat tyypit on yhä edelleen samoine tarinoineen jne 🙂

  • Anu

    Aivan ,kuin olisin omaa tarinaa lukenut.Samanlaista työtä olen Turkissa tehnyt,turkkilaisen miehen nainut,kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsöössä.Ei sitä voi ymmärtää,jos ei ole itse sitä kokenut.Niin paljon se otti ,mutta vielä enemmän antoi.Kiitos hieno kirjoitus!Karvarannekommentit kannattaa aina jättää omaan arvoonsa.

    • Miia Ezen

      Kiitos Anu! <3 Juuri näin sanoi kaverinikin – pitää itse kokea. 🙂 Toivottavasti olette vielä hyvissä väleissä. Ei se mene aina suomalaisenkaan kanssa niin kuin Strömssössä. 😉

  • Ilona

    Moikka!
    Tosi hyvin kirjoitettu teksti ja ihania kuvia! Kun itse kuulin ensimmäisen kerran sukunimesi, muistan miettineeni että onpas ihana ja persoonallinen nimi 😀

  • Psyka

    Just joo.

    Turkki on varsinainen junttikohde, sinne menevät juopot tatuoidut pariskunnat tai sitten umpimaalaiset. Kukaan fiksu ei sinne mene.

    Miten Miia kehtaa vielä pitää tätä häpeätahraa mukanaan? Kukaan suomalainen mies eikä moni muukaan fiksu länsimainen sinua huoli jos haluat kantaa mukanasi tämän tyhmän Turkki-seikkailusi muistoa.

    Kuinka joku voi luulla tuollaista nimeä suomenruotsalaiseksi? Kuinka tietämätön pitää olla?

    Mutta jatka Miia samaan malliin. Aina kun juttujasi lukee, niin muistaa, ettei sitä itse ole kovinkaan tyhmä.

    Tarvitset ammattiapua, sen verran vakavaa tuo huonoitsetuntoisuutesi on.

    • Virpi

      Taitaa olla ihan joku muu joka sitä ammattiapua kaipaa. Ihanaa kesää sulle Miia, oot ihana <3 kuulun myös snäppiperheeseen 😉

    • Kupletti

      Psyka. Lyhenne psykopaatista? Vai elämän koulun kouluttamasta psykologista? Jos olet niin pätevä kuin mitä ilmeisimmin kuvittelet, niin viihdytäppä kansaa kertomalla millaista on elämäsi kevyesti alkoholisoituneena elämän runtelemana peräkammarin asuttajana? Kuulemme kaikki varmasti mielellämme elämästäsi ja voimme sitten joukolla alkaa suunnittella sinulle presidenttikampanjaa, kun olet niin miellyttävän oloinen – juu ei.

    • Marianna

      Psyka-hyvä, jatka toki kommentointia niin muut voivat tuntea itsensä hyvätapaisiksi ja järkeviksi 😉

      Miia oli kiva kun väläytit hieman menneisyyttäsi, vaikka osa palautteesta olikin vähän kyseenalaista. Enpä muuten minäkään ajatellut sukunimestäsi muuta kuin että onpas “pehmeä sointi” jos sen sanoo ässän ja zetan välimuodolla (:

      • Miia Ezen

        Hih! Ei sitä monet edes miellä ulkomaalaiseksi. 🙂

  • Taru

    Hei Miia mäkin oon aina luullut että Ezen on sun tyttönimesi, kunnes joskus snäpissä siitä mainitsit. Sun snäpit on tosi mukavia ja mielenkiintoisia ja bertta on tosi söpö.

  • Miiira

    Hei Miia! Pidän kovasti blogistasi. 🙂 Vanhempani asuvat Turkin Alanyassa ihan pysyvästi ja mäkin olen reissannut siellä monet kerrat. Valitettavan usein kun kerron, että olen matkustamassa Turkkiin niin ihmisten kommentit ovat ala-arvoisia. Harva edes tietää koko maasta/kulttuurista mitään tai koskaan edes käynyt. Liian monella on ennakkoluuloja ja yleistyksiä. 🙁 Jätä ilkeät kommentit vaan taka-alalle. Itse olen sut nopeasti kassalla tavannut ja olet ihanan postiivinen ja symppis ihminen! Ihanaa kesää! 🙂

  • Annn

    Hieno on tuo sukunimesi ja kiva oli kuulla taustoja 🙂 Mitä siinä kulttuurissa jaateltiin eroamisesta? Voisi kuvitella ettei ole kovin hyväksyttävää kenties.. Mutta hienoa että olette pysyneet väleissä 🙂

  • Saru

    Hei Miia,

    Kiitos tekstistäsi. Varmasti osassa Turkkia asia on noin, kuten olet kirjoittanut.

    Turkista puhuttaessa olisi kuitenkin hyvä muistaa, että miehiä ja käytäntöjä on monenlaisia. Ei ole vain yhä Turkkia. Rantalomakohteiden ja Kaakkois-Turkin elämä on hyvin erilaista esimerkiksi Istanbulin maallistuneisiin alueisiin verrattuna.

    Olen itse asunut Turkissa ja turkkilaisen miehen kanssa seurustellut vuoden. Hän on maallistunut korkeastikoulutettu, Istanbulissa asuva mies. Hän ei todellakaan toimi noin ja pitää tuollaista käytöstä hölmönä. Suhteemme on hyvä ja mies kunnioittaa minua, ja saan mennä ja tulla miten haluan, jaamme kotityöt jne.

    Turkissa kannattaa olla tarkka, kenen kanssa seurustelee. Monet kulttuuria tuntemattomat tekevät virheitä. Monet ottavat juuri rantalomakohteesta miehen, joka vaikuttaa kohteessa ihanalta, mutta on todellisuudessa vanhoillinen henkilö arvoiltaan ja muilta. Turkissa koulujen taso on paikoitellen huono ja jos ei ole peruskoulua enempää koulutusta, ei voi olettaa, että taso olisi samaa kuin suomalaisnaisen saama koulutus.

  • Emmi

    Kiva, erilainen postaus! En tiedä kauanko olen blogiasi jo lukenut, mutta aina odotan uutta postausta. Itse en ole ahkera meikkaaja tai muutenkaan niin kauneusihminen, mutta silti vain kiinnostaa kaikki mitä sinulla on asiasta kerrottavana. Mutta matkailu on kyllä lähellä sydäntä!

    Itselläni on moldovalainen poikaystävä, joka myös aiheuttaa ennakkoluuloja. Mutta se on vain sitä tiedonpuutetta. Ei siis välitetä tietämättömistä! Ja pssst, minäkin kuulun snäppiperheeseen :p

  • Snäpidisnäpsnäp

    Snäppifamilystä täällä jäsen hei!
    Selviä provoja nämä kummalliset ja negatiiviset kommentit. Pyh pah, älä jää niitä ainakaan murehtimaan!

    Yks pyyntö, vähä volaa äänees lisää snäpis nii tällainen huonokuuloinenkin kuulee kunnolla 🙂 äänet on jo itellä täysillä.

    Ihana olet, jatka samaan malliin! <3

  • Susanna

    Olipa avartava postaus, kiitos. Mä muistelen että alttari-ohjelman alussa mainitsit jotain ulkomailla asumisesta jne. mutta en mä tajunnut, että sukunimesi on sieltä peräisin. Ihan menisi tyttönimestä. Mulla yksi ystävä on parhaillaan Turkissa, kävi välillä kotimaassa ja taas lähti, vuokrasi sieltä asunnon kun siellä on kuulemma niin ihanaa. No mua on nyt houkutellut sinne, mutta mua pelottaa lähteä kun siellä on vähän väliä niitä pommijuttuja 🙁 En tiedä oonko vaan ennakkoluuloinen vai pelkuri, mutta kyllähän noi pommi-iskut on pelottavia. Varmasti siellä on paljon hyviäkin ihmisiä, en sitä epäile yhtään, mutta on sitten näitä terroristejakin. Onhan meillä tietysti sanavapaus, mutta on nuo jotkut kommentit tosi köyhiä. Kertoo kyllä ihmisestä paljon. Vaikka kurjalta ehkä tuntuu, niin uskon että oot tuollaisen sonnan yläpuolella, ei kannata provosoitua enkä usko että noin fiksu nainen niin tekisikään 🙂

  • Jessica

    Oli kyllä koskettava kirjoitus. Ihanaa, että olet kuitenkin saanu Turkista perheen, joka on pysynyt. 🙂 Ja sulla on ihana sukunimi!

    Itselleni on tuttua tuo rasismi. Äitini on saksalainen ja isäni suomalainen, joten minä olen suomensaksalainen(voiko noin sanoa :D) koulussa kaikki tiesi tämän ja kun ala-asteella opittiin natseista ja Saksan muista tekemisistä niin sain kuulla kuinka minä olen natsi ja, että äitini ja sukulaiseni Saksassa ovat natseja. Se ei ollut helppoa, ja kun muutenkin kiusattiin pituuden ja ulkonäön takia. Silloin jopa välillä rupesin vihaamaan saksalaisuuttani. Sukuani en kyllä koskaan ole vihannut. He ovat minulle erittäin rakkaita ja kaipaan heitä joka päivä. Onneksi vanhemmiten on oppinut siihen ettei kuuntele muita, mutta kyllä se haavat on jättänyt siihen pieneen tyttöön, joka ei voinut sukujuurilleen, pituudelleen tai ulkinäölleen mitään.

    Täytyy ruveta seuraamaan sun blogia nyt ahkerammin. Snäppiä seuraankin jo ja tietty instaa 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Jessica! <3 Tuo on ihan kamalaa mitä oot joutunu kokemaan koulussa. Lapset osaavat olla niin julmia. Kaikki mahdollinen poikkeavuus huomataan ja se pelottaa ihmisiä. Se on hyvä, ettet välitä enää vanhemmiten muiden mielipiteistä ja tuohan on ihan mieletön lahja, että oot puoliksi saksalainen! Kyllä kaikki tuollainen lapsena koettu vaikuttaa pitkään ja ehkä ikuisesti ihmisen elämässä. Hienoa, että kuulut myös Snäppiperheeseeni! 😀

  • Inka

    Hei. En ihmettele lainkaan sitä että turkkilaisesta perheestä on lämpimät muistot. Jopa lyhyessä lomassa ystävällisyydestä voi saada aavistuksen.

    Mutta minkä vuoksi olet päättänyt pitää sukunimen ensimmäisestä avioliitosta kun ei siitä ole yhteisiä lapsiakaan. Ymmärrän että nimi on paljon mielenkiintoisempi ja helpompi kansainvälisesti kuin moni suomalainen, mutta eikö toisen avioliiton kohdalla viimeistään tehdä nimivalintakin muun kuin sointuvuuden pohjalta..?

    Minulle olisi ainakin ongelma jos puoliso haluaisi ennemmin pitää entisen aviomiehen nimen oli sen alkuperä mikä hyvänsä :/ Vaikken mies olekaan.

    • Miia Ezen

      Ymmärrän. ? En olekaan vielä uusissa naimisissa. Katsotaan sitten kun sen aika tulee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram