Muodonmuutosleikki ja perheeni tarina

17.07.2016

Muodonmuutos

Psst.. Kuvat ovat siskosten päivästämme, jota vietämme yleensä noin kerran kuussa. Tein siskolleni muodonmuutoksen ja otin käyttööni kaikki pienet valokuvaajan oppini. Kuvissa vain valotusarvoja on muokattu. Tässä tulos.

Siskosten päivä

IMG_1251

Onko teidän elämässä käynyt koskaan niin, että joku ihminen on tehnyt teille niin suuren palveluksen, ettette pysty sitä koskaan maksamaan takaisin vaikka kuinka haluaisitte. Minulle on.

En halua tehdä tästä mitään pitkää nyyhkytarinaa vaan ainoastaan iskeä faktat tiskiin ja kiittää taas tuhannennen kerran. Siskoni on kasvattanut minusta naisen, jolla on hyvä pää olkapäillä. Kun olin 12-vuotias, äitini menehtyi aivosyöpään. Jäljelle jäi siis teini-ikään uhmaavasti kasvava minä, 6-vuotias kehitysvammainen veljeni ja 23-vuotias siskoni.

 

IMG_1199-001

Kuinka moni 23-vuotias ottaisi tuollaisen erikoisen katraan hoivaansa. En usko, että kovinkaan moni. Meidän upea sisko kuitenkin otti tehtävän empimättä vastaan. Samana kesänä hän tapasi elämänsä miehen, joka joutui aika erikoisen tilanteen keskelle. Oli yksi ja ainoa vaihtoehto miten hän voisi nähdä siskoani. Hän muutti luoksemme. Muodostimme hyvin erikoisen uudisperheen.

Teini-iästäni ei puuttunut mitään. Oli ilmiselvää, että minäkin autoin veljeni hoidossa. En enää kyllä muista oliko se teini-ikäiselle minälle välillä liikaa. Perheemme tilanne oli meille itsellemme kuitenkin normaali, vaikka ulkopuoliselta se saattoi näyttää raskaalta. Varmasti siskolleni se olikin.

IMG_1237

Nyt kun olen mielestäni päässyt elämässä ihan mukavaan asemaan. Olen matkustellut ja tehnyt juuri niitä asioita mitä rakastan. En ole rikas mutten köyhäkään. Olen huomannut, ettei edelleenkään minulta puutu mitään. Elämäni alkutaival on kasvattanut minusta rohkean ja reippaan naisen, joka ennen kaikkea kunnioittaa ympärillään olevia ihmisiä – tuttuja ja tuntemattomia. Mistä ihmeestä olen nämä oppinut? No tietenkin siskoltani ja sitä ennen äidiltäni ja isältäni.

Olen kerran kirjoittanut tästä aiheesta nyyhkytarinan. Se tarina voitti Finnmatkojen ‘Lähetä vanhempasi lomalle’ -kilpailussa siskolleni ja hänen miehelleen upean Thaimaan matkan. Voi että olin ylpeä, että sain tarjota heille tällaisen lahjan.

IMG_1282

Hyvyyttä on maailma pullollaan. Se pitää vaan laittaa kiertämään. Itselläni on myös suurempia ajatuksia aiheeseen liittyen tänne blogini puolelle ja niin toivon, että suunnitelmani ponkaisevat pian eteenpäin. Sitä odotellessa luultavimmin jo ensi viikolla blogiini tulee meikki-“give away”, johon olen kerännyt mukavan läjän lemppari tuotteitani.

Ennen sitä – Kiitos rakas siskoni! <3 Eikö hän ole huikean kaunis ja vahva nainen?

P.S. Kuvissa on käytetty täysin samaa meikkiä kuin The Power of Makeup -videollani.

  • Hilla

    Et kirjoittanut isästäsi mitään..

    • Miia Ezen

      Heippa Hilla! Totta. 🙂 Isäni ei ollut tuolloin kuvioissa mukana.

  • tainakaroliina

    Kaunis kirjoitus ja olet kokenut paljon elämässäsi. Sinusta kuitenkin loistaa elämän iloisuus ja rohkeus. Itsenäinen nainen joka pärjää ilman kumppaniakin. Siskosi otti nuorena hienon askeleen huolehtia teistä ja se lämmittää sydäntä. Moni ei olisi varmastikaan samaan valmis. Siskosi on hyvin kaunis ja nuoren näköinen vahva nainen. Ihanaa loppu kesää teille molemmille! ❤

    • Miia Ezen

      Kiitos! <3 Ihanaa loppukesää myös sulle Tanakaroliina. 🙂

  • Merja

    Upea kaunis nainen!

    • Miia Ezen

      Kiitos siskoni puolesta! Niin hän on! <3

  • Ida

    Vau, ihan uskomaton tarina.
    Ootte molemmat kyllä tosi kauniita ja upeesti oot korostanut siskosi parhaita puolia tolla meikillä!

  • Ida

    …ja jos toivepostaustausta saa laittaa, niin olisi kiva nähdä miten oot sun otsatukan kirhartanut noin nätisti! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! Mulla tuli itseasiassa melko kiire tuona päivänä ja se oikeastaan vahingossa meni noin. Oon nyt kyllä yrittäny muotoilla sitä noin viimeaikoina. Katsotaan jos saan siitä jonkun fiksun postauksen tulemaan. 😀

  • Tuula

    Voi miten upea ja kaunis sisaresi onkaan. Upea ja kaunis erityisesti sisältä, mutta ehdottomasti myös ulkoisesti. Nyt ymmärrän, mistä sinun lämpö ja sympatia kumpuaa. Melkoinen yhteinen taival teillä ♡

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Tuula! <3 Joo onhan meillä ollu aika erilainen sisarusten taival. 🙂

  • Jekku

    Olet ihan mahtava ihminen! Positiivisuus loistaa sinusta kilometrien päähän! Haastavan tehtävän siskosi on ottanut nuorena aikuisena vastaan! Kun auttaa toisia, se antaa kyllä auttajalle takaisin monenkertaisesti! Mukavaa loppukesää ja ihanaa syksyä! Olet taitava meikkaaja, kunpa itsekin osaisin!

    • Miia Ezen

      Heippa Jekku! Kiitos! <3 Ihanaa loppukesää sullekin. Ei tuo meikkaaminen ole kun tietty tekniikka, jonka kaikki kyllä oppii. 😉 Vaatii tietenkin harjotusta. 🙂

  • Terhi / Muru Mou

    Mikä tarina! Ja kyllä, tämän postauksen perusteella siskosi on upea sekä sisältä että ulkoa!

  • Mm

    Upea on sinun siskosi niin ulkoisesti kuin sisäisesti!! Arvostan suuresti!!!!<3

    • Miia Ezen

      Kiitos! Niin arvostan kyllä minäkin. 🙂

  • Alisa

    Wau <3 Inside and out.

  • Markit

    Heippa! Siskosi on kaunis nainen ja kunnioitan todella paljon häntä ja sitä, mitä hän on tehnyt. Hän on hyvä ihminen! Olet Miia varmaan melkoinen voimakaksikko siskosi kanssa. Pienet tuulet eivät teitä kaada.

    Mietin joskus, miten sinä olet niin empaattinen, ymmärrät muita, et näe pelkkää musta tai valkoista, osaat asettua toisen asemaan, jaksat olla ystävällinen kommentoijille. Nyt tiedän vastauksen. Luulen myös, että pikkuveljesi on tehnyt osansa siihen, miten ajattelet, näet ympäristön ja kohtaat ihmiset.

    Kiitos tästä Miia, ja siskolle lämpimät terveiset!

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Kyllä me juu ollaan voimakaksikko, mutta edelleen opetellaan asioita elämästä niin kuin kaikki. Hyvä pohja ollaan saatu. 🙂

      Ja uskon, että juurikin tämän vuoksi osaan kunnioittaa muita ja pysyä positiivisena. Meillä kaikilla on omat murheemme ja vaikka kuinka suuria tai pieniä ne ovat niin ne on juuri sille ihmiselle tärkeitä.

      Sisko on käynyt lukemassa nämä kaikki ihanat kommentit. <3

      • Markit

        Olen samaa mieltä noista murheista, mutta käyn vielä sympatiakoulua, että aina osaisin ja jaksaisin ymmärtää…Taitaa siihen mennä koko elämä ?. Sitä aina vaan vertaa omiin juttuihinsa, väärinhän se on, tiedän.
        Mutta on yksi asia, mistä en tykkää. Nimittäin kun jokaisesta pienestä ja ohimenevästä jutusta hoetaan, että ” oon niiiiin masentunut”. En ole ikinä sanonut olevani masentunut. Masennus on jotain ihan muuta kuin ohimenevä harmitus, kenkku päivä, väliaikainen kipeä olo tms. Mutta yritän ymmärtää ja etenkin kuunnella ?

  • Laura

    Olen huono ikinä kommentoimaan lukemiini blogeihin, mutta nyt oli pakko kirjoittaa. Kiitos koskettavasta kirjoituksesta. Olen seurannut blogiasi alusta asti ja pitänyt kirjoituksistasi todella paljon. On rohkeaa, että uskallat avata täällä itsestäsi henk.koht tasolla enemmänkin. Kiitos hienosta kirjoituksesta! Siskosi on toiminut ihailtavasti, kun on teitä kasvattanut. Varmasti omalla taustallasi on ollut merkitystä sillä, että kumpuat positiivisuutta ja lämpöä tänä päivänä 🙂 Luen mielelläni tulevaisuudessa lisää tällaisia kirjoituksia! Näistä saa positiivisuutta omaankin arkeen 🙂

  • Pinja

    Wau, upea tarina ja upeita naisia! ♥

  • Rilla

    Heips! Olipa ihana ja positiivinen teksti viime aikojen maailmalta kantautuneiden ikävien vihauutisten keskelle. Rakkaus ja toisista välittämänen saavat todellakin ihmisissä paljon hyvää aikaan ja ovat elämää rakentava voima. Kiitos!
    Kiinnostaisi kuulla, miten laitoit siskosi hiukset? Rullilla vai muotoiluraudalla? Mitä muotoilutuotetta käytit? Omassa, hiukan luonnonkiharassa tukassani käytän rullia, kun tavoittelen vastaavanlaista kampausta.

  • Satu

    Hei! Kiitos tarinastasi. Tuli tippa linssiin sitä lukiessa. Siskosi on suurenmoinen ihminen. Minun äitini kuoli viime vuonna aivosyöpään. Minulla on myös kehitysvammainen veli.
    Olet taitava meikkaaja. Kiva lukea sinun blogiasi.

  • Kata

    ❤️ Koskettava tarina. Uskomaton nainen ?

  • Ninnu

    Niin kaunis nainen kyllä siskosi! Upeita kuvia ja huikee tarina?❤

  • Susanna

    On se onni, että sisko oli ja on olemassa, varmasti suuri taakka, mutta hienosti jaksoi sen kantaa. Ja varmasti lähensi teitä entisestään. Kaunis meikki ja todellinen muuttumisleikki.

    • Miia Ezen

      Se on kyllä onni, että oli sisko ja vielä näin hyväsydäminen sisko. Muuten oltaisiin jouduttu jonnekkin.. ties minne. <3

  • Annn

    Kerrassaan upea ja säteilevä sisko sinulla! 🙂

    • Miia Ezen

      Heips Annn! Hän kyllä on sisältä ja ulkoa! 🙂

  • Anniina

    Kaunis sisko niin sisältä kuin ulkoa?

  • Pauliina

    Ihana tarina ja upea meikki! <3

  • Emmi

    Kiitos ihanasta postauksesta!

  • Eeva

    Ompa teillä koskettava elämäntarina.Elämää ei voi ennakoida joten läheiset ja ystävät usein kantaa surun yli.Vaikka välillä on rikki niin palaset liimaantuu ehjäksi kun antaa vaan aikaa.
    Siskolle terveiset ja onnea Miialle syksyn opiskeluun.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! Juuri näin. Läheiset ihmiset on kuitenkin lopulta se tärkein asia maailmassa. Sisko on lukenut teidän ihania kommentteja sydän sykkyrällä. <3 Kiitos tsempeistä! Niitä tarvitaan, kun siirryn uuteen ja tuntemattomaan. 🙂

  • Anna

    Vautsi mikä muutos! Itse en jaksaisi niin monia tuotteita käyttää kuin videoillasi mutta kyllä niillä (ja taidolla) saa todella kauniin meikin tehtyä. Kiva myös kun kirjoitat muutakin kuin “pinnallista” asiaa..:)

    • Miia Ezen

      Heips Anna! Joo, kyllä se vaatii aika monta tuotetta varsinkin jos haluaa kestävän lopputuloksen. 🙂 Mutta tuohan tehdään tietenkin vaan juhlaan tai kuvauksiin. Muutamalla tuotteella pärjää ihan hyvin muten. 🙂

      Yritän joo säännöllisesti kertoa blogissani muutakin kuin meikkijuttuja. 😉

  • Anonymous

    Hei! En yleensä tapaa kirjoittaa kommentteja seuraamiini blogeihin, mutta nyt kyllä täytyy… Ihana ja kaikin puolin kaunis sisko sinulla!! Ja koskettava tarina. Tykkään lukea erityisesti näitä syvällisempiä tekstejä. En voi sanoa oikeastaan muuta kuin kiitos, kun jaoit tämän meidän kanssa!! ?

  • Ansku

    Minusta on aina mielenkiintoista lukea ihmisten tarinoita ja ertyisesti selviytymistarinoita. Koska omakin elämäni on ollut lievästu sanottuna tapahtumarikas eikä helpoimmasta päästä on se opettanut paljon ihmistuntemusta ja lisännyt avarakatseisuutta ja empatiaa. Ihana perhe sinulla ja upea sisko ja ihana sinä?????

    • Miia Ezen

      Kiitos ihana Ansku! Se on totta, että koettelemukset vahvistaa ja tekee meistä parempia. 🙂

  • Koala

    Itken liikutuksesta. Ihana ihminen Sinulla siskona. Saat olla kyllä kiitollinen. Niin valtavan kaunis ja valoisa ja herttainen. Olette kyllä niin samanlaisia hyviksiä molemmat. Kaikkea hyvää teille.

    • Miia Ezen

      Heippa Koala! Hän on kyllä ihana ihminen! <3 Hih.. hyviksiä.. kiitos! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram