4 tapaa piilottaa otsahiukset

13.07.2016

Tiesin, että tulen katumaan päätöstäni – otsahiusten leikkaamista nimittäin. Miten se tuntuukin välillä niin loistavalta idealta, kunnes totean, että otsahiukset elävät omaa elämäänsä, eivät tottele, rasvoittuvat helpommin ja menevät tuulessa sekaisin.

Siinä vaiheessa, kun otsis ulottui vasta hädin tuskin kulmakarvoihin asti olin pulassa. Niitä ei saanut mitenkään muuten kuin usealla pinnillä rumasti päätä pitkin kiinni. Nyt muutaman kuukauden jälkeen olen löytänyt jo muutaman lempparikampauksen, vaikka edelleen kriiseilen hiuksistani joka päivä. Te varmaan tiedätte tunteen. 😉

20160712729788725

1. Juppikupla

Tämä onnistuu vain likaisiin hiuksiin tai sitten tungen sinne tonnin rakennesuihketta ja kuivashampoota tuomaa tekstuuria. Hiukset on muuten kiharrettu, otsis tupeerattu ja jakaus vedetty todella sivuun, jotta voin vetää sieltä muutamia pidempiä hiussuortuvia kasvojen kehykseksi. Ei ehkä näytä, että otsahiukset ulottuvat vain silmiin asti. Tämä kampaus pelastaa juhlan kuin juhlan otsiskriisiltä.

Juppikupla

Helppo kikka otsiksen piilottamiseen

2. Laiskan päivän pinnitwisti

Tämä riippuu ihan kasvojesi piirteistä, mistä kohtaa vedät hiukset ylös. Itse vedän hiukset ylös otsani “kulmakohdista”, kiepsautan ne ja laitan pinnillä kiinni. Helppoa? Kyllä! Vaihtoehtoja lyhyiden otsisten piilottamiseen ei vain ole kovinkaan monta.

Otsaletti

3. Otsaletti

Harjoittelin tätä vuosia sitten sormet solmussa ja ensimmäiset harjoituskappaleet olivat suoraan sanottuna naurettavia rääpäleitä. Aloitinkin ensiksi tekemällä ranskanletin toiselle, sitten itselleni ja lopulta vielä omalle otsalle. Harjoitus tekee mestarin. Mitään erityistä kikkaa tähän ei ole muuta kuin lopuksi vedä reilusti letin lenkeistä kauttaaltaan ja “revi” se löysäksi. Muuten saatat näyttää kasvojenkohennusleikkauksesta tulleelta, kuten minä tässä vanhalla videollani.

IMG_1155

4. Puoliletti

Tässä kohtaa minun on ehkä helpointa ohjata kiinnostuneet suoraan vanhaan Youtube videooni, jossa näytän miten tämä tehdään. Blogini pitkäaikaisimmat lukijat jo tietävätkin tämän letin ja osat ovat ottaneetkin jo tämän omakseen ja yhdeksi lempparikampauksistaan. Niin helppo, mutta niin kivan näköinen – vaikka itse sanonkin.

Vinkkejä otsahiusten piilottamiseen

  • Snäpidisnäpsnäp

    Täytyypä käydä tutustumassa tähän viineiseen, näyttää hyvältä!

    Itse ajattelen, että niin kauan kuin hiukset ovat ehtymätön luonnonvara niin turha stressata, jos hiusten leikkuu menee vähän pieleen tai tulee tehtyä huonoja ratkaisuja 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos! Voi kun oon niin kade sun upealle asenteelle. ❤ ? Ehkä oma kriiseily johtuu siitä, että joudun olemaan blogin vuoksi kokoajan esillä on sitten hyvä tai huono tukka. ?

  • Eea

    On kyllä hienoja! Samoin oli se nutturakampaus siinä edellisellä videolla, olis kiva tietää miten teet sen 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos! ? Itseasiassa se nutturakampaus on ihan perus korkea ponnari ja sen ympärille pyöritellyt hiukset. Ns. Kotikampaus. ?

  • Annika

    Aivan ihana tuo viimeinen kampaus! Täytyypä alkaa opettelemaan, vaikka olenkin surkea kaikenlaisten helpoimpienkin kampausten kanssa.

    Olisiko postauksessa näkyvästä meikistä mahdollista saada tutorialia? Ihanan raikas!

    • Miia Ezen

      Heips Annika! Tuosta viimeisestä kampauksesta on hyvä alottaa. ? Helpompi kun normiletti. Meikistä on itseasiassa tulossa loppuviikosta tutoriaalia, jos vaan saan tietokone ongelmat ratkaistua. Kuvattu se on jo. ?

  • Ansku

    Hyvin “piilotettu” lyhyt otsis. Minäkin joskus nuorempana ajattelin, että otsatukka olisi hyvä juttu, mutta eihän se koskaan ole… Ellei hiukset ole todella paksut ja muutenkin upeat.. Mulla ei siis ole:)

  • Henni

    Kuvasi tarvitsisivat paljon enemmän valoa ja kirkkautta. Viimeistään muokkausvaiheessa 🙂

    • Miia Ezen

      Heips Henni! Aah.. ok. 🙂 Vielä opettelen kuvausta, joten en tiennyt. Kuvissa on kuitenkin käytetty kahta tasovaloa, rengasvaloa sekä oon vaalentanu niitä kuvaa muokatessa. Olen pelännyt kuvien “puhkipalamista”. Kiitos tuhannesti vinkistä. Koitetaan parantaa laatua. 🙂

  • Susanna

    Mulla on lähes joka päivä tuo laiskan päivän pinnihommeli… Mullahan on tasapitkät hiukset eli ei otsista, mutta…mun hiuksilla on taipumus änkeytyä kasvoille ja eteenpäin eikä ne pysy millään lakalla (ja oon kokeillut kymmeniä eri vaihtoehtoja, kalliiksi on tullut) niin tää on ollut nyt uudehko juttu mulle, minkä kampaajani teki viimeksi. Siitä on tullut mulle mieluisa just sen helppouden takia 😀

    • Miia Ezen

      Heips Susanna! Ihana kuulla. 🙂 Eli toimii siis myös vaikka otsista oliskaan. Tuo on muutenkin kiva, kun näin otsan yläpuolella hiukset ei ole niin lättänästi. Näyttää kivalta monella. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram