Elämääni koirani silmin

16.05.2016

20160516-262674750

Tarinaani on kyselty jo niin monta kertaa, että päätin tulla vierailevaksi kirjoittajaksi äiskäni blogiin. Nimeni on Bertta. Olen koira, rodultani tiibetinterrieri ja mulla on maailman paras äiskä.

Ehkä parasta elämässäni on se, että me ollaan äitin kanssa tiimi. Me tehdään paljon kivoja juttuja yhdessä. Lenkkeily ja herkkupalojen saaminen on ihan mun lempparijuttuja. Mä odotan aina herkkupalaa, kun tullaan pidemmältä lenkiltä. Joskus äiti istahtaa lenkin jälkeen sellaisen ihme koneen ääreen ja naputtelee sitä. Silloin se unohtaa mun herkkupalan. Mä sitten tökin sitä kuonolla vaikka tunnin putkeen, niin kyllä se kohta sen muistaa.

P1110347-001

Äiskä on opettanut mulle myös tosi siistejä temppuja. Osaan kieriä lattialla ja istua nätisti. Sitten välillä äiti sanoo “pum” ja mä kellahan ketarat ojossa maahan, mutta teen myös kierähdyksen, koska en ymmärrä miksi en tekisi kaikki mahdolliset temput peräkkäin. Jos silleen vaikka saisi herkkupalan nopeammin.

Sitten on yksi ihan outo juttu. Äiti jättää mut välillä yksin kotiin. Aina kun se on lähössä, niin mä haen mun nallen, kun se pitää sitten mulle seuraa. Mä vaan nukun ja odotan äitiä. Äiskä on mulle tärkein asia elämässä ja en tiedä mitä tekisin ilman sitä. Äiti juttelee mulle ja pusuttelee tosi paljon. Välillä se on ällöö. Äiti on opettanut mut myös antamaan pusuja. Se on vaan vähän hassua, kun mä vaan tökkäsen sitä kuonolla suulle. Sen mielestäni se on pusu.

Iltaisin kun mennään nukkumaan, niin äiti kantaa mut sen viereen parvelle nukkumaan. Se oli aluksi tosi pelottava paikka, mutta nyt se on kivaa. Ihmettelen vaan, että miksi ihmeessä se siellä nukkuu? On kyllä toisaalta tosi kiva, kun pääsen aina joka ilta äitin kainaloon ja nukahan siihen aina, vaikka välillä onkin tosi kuuma.

Kaikista hassuinta on se, että mä oon tullu ihan äitiini. Mä oon tosi kiltti ja positiivinen koira. Mä tykkään halia ja nautin kotona olemisesta. Äiti tietää sen, kun mä tuhisen aina onnellisena. Niin ja sekin on hassua, että mua luullaan edelleenkin pennuksi vaikka oon viisi vuotias. Mun äidin lailla mä oon iloinen ja nautin elämästä. Ehkä siksi näytän ikäistäni nuoremmalta.

Tiibetinterrieri Bertta

  • Iida

    Missä Bertta on silloin kun et ole kotona? Tarkoitan työsi puolesta yli 8 tunnin aikoja, kun matkustelet paljon.

    • Miia Ezen

      Heippa Iida! Bertta on hoidossa jollain kaverillani tai välillä lomailee siskon luona Lahdessa. 🙂

  • Veera

    Ihana kirjoitus! Aloin heti miettimään mitä mun koirani kertoisi elämästään 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Veera! Itseasiassa tuota on ihan hauska miettiä, että mitäköhän se mahtaa ajatella. Uskon kuitenkin, että koirat tosiaan ajatteleekin. 😀

  • Anne

    Ihana Bertta, olen niin odottanut jotain kuvia ja juttua koirastasi! Mulla itsellä kaksivuotias Jack Russell -tyttö, joka myös nukkuu mun kyljessä :). On niin kiva aina tulla töistä kotiin, kun siellä odottaa superiloinen kaveri suussaan joku pehmolelu, jota pitää heti alkaa retuuttaa. Aurinkoista kesää sinulle ja Bertalle!

  • Markit

    Himalajan vuoristoseudun hyvän onnen lähettiläs, aito ja uskollinen ystävä. Hienoa luettavaa, kun netistä lueskelin yhdistyksesi sivuilta. Tiedätkö, että olisit hyvä lammaskoira? Nyt sinun pitää paimentaa vain Miiaa, mut on siinäkin varmaan hommaa ?. Historiateksti rodusta oli kyllä mielenkiintoinen siellä sivustolla. Et muuten mikään turha koira olekaan ja varmasti Miian uskollisin ystävä, joka ei koskaan petä, ei väitä vastaan ja ymmärtää ihan kaiken. ?

  • Rilla

    Ootpas Bertta tosi söpö villahäntä. Ei ihme, että teistä on tullut tiimi. Puhallatteko yhteen hiileen myös silloin, kun on tuon kauniin turkin pesun ja hoidon aika?
    Nämä ihan omasta tarinan kerronnasta syntyvät jutut ovat aina niitä blogien parhaita postauksia!

  • Pera

    On kiva kun huolehdit eläimestä noin hienosti, mutta kun se oikea löytyy, tulee taistelu makuupaikasta olemaan järkyttävä. Koiran nukuttaminen vieressä voi muutenkin johtaa johtajuusongelmiin, koiran mielestä pomot nukkuvat sängyssä. Koirallehan tuo pomon rooli ei oikein sovi, vaan tiedossa on ongelmia. Sori, ei varmasti tunnu kivalta kuulla kun et pahaa tahallasi tee – mieti silti kahdesti onko järkevää.. Olet kaunis!

    • Miia Ezen

      Heippa! Ymmärrän mielipiteesi ja varmasti joidenkin rotujen kohdalla asia onkin näin. Bertta on niin kiltti ettei ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen ole ollut mitään ongelmia. Myös ollessani suhteessa yli vuoden verran Bertta nukkui kiltisti lattialla ja tottui siihen. ?

  • Minä vain

    Todella vanhanaikainen ajattelutapa tuo johtajuushomma koirankasvatuksessa. Monetkaan koirakoulut eivät enää kauppaa kyseistä ajattelumallia koirankoulutukseen vaan keskittyvät positiiviseen vahvistamiseen. Minulla itselläni on kolme pientä koiraa ja mies ja kaikki nukumme sovussa samassa sängyssä. Koskaan ei ole ollut vieraiden ym. kanssakaan ongelmaa. Joten nauti vain läheisyydestä koirasi kanssa Miia!

  • Antti

    Hyvä Miia!
    On Bertalla hyvä ja hyvännäköinen Äiskä ja hyvä elämä, jatkakaa samaan tapaan.

  • Minullakin kaksi tibbeä

    Hei, mukavannäköinen veijari Bertta-tibbe on. Kiinnostaisi tietää, keneltä kasvattajalta olet hänet hankkinut. Millaista ruokaa Bertta syö; jos kuivamuonaa, mikä on merkki, entä raakaruokaa lihaa, kasviksia yms. Onko ollut kutinoita ja rapsutuksia vai onko ollut täysin vapaa niistä. Hyvää syksyä teille ja mukavia lenkkeilytuokioita Bertan kanssa.

    • Miia Ezen

      Heips! Bertta ja myös meidän perheen muutkin Tibet on Lahdesta Kati Nortajalta. Bertta syö kuivamuonaa ja merkki on Barking heads. Eli viljatonta ja säilöntäaineetonta ruokaa. Ei ole ollut mitään ongelmia ruoan kanssa. 🙂 Ihanaa syksyä sulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram