Kuinka olla sinkku

11.02.2016

Koska olen täysin pöhkö – ei vaan – olen reipas ja rohkea, olen lähtenyt TAAS mukaan johonkin hauskaan ja ehkä vähemmän hulluun. Tällä kertaa ei mennä naimisiin ensinäkemältä, vaan nautitaan elämästä, tanssista ja ihanien ihmisten seurasta. Minusta tehdään salsa-tanssija! Say whaaat?!

salsa

Kiertelemättä ja kaartelematta olen siis mukana Helsinki Salsa Academyn salsahaasteessa. Meitä on yhteensä 6 naista ja 6 miestä, jotka yrittävät voittaa tämän kilpailun. Se, jonka salsa-tarina on kaikista inspiroivin, voittaa huikean palkinnon.

Lainaan omaa tekstiäni Helsinki Salsa Academyn blogista, koska se kiteyttää fiilikset tästä ihanasta harrastuksesta. Ja ei, tämä ei ole blogiyhteistyö. Kirjoitan tästä, koska olen niin innoissani. Koko tekstin voit lukea TÄSTÄ.

“Ensimmäinen salsa-tunti oli aivan huikea. Osasin jo muutamat ”muuvsit” ja yllätin itseni. Nauroin katketakseni ja sain olla juuri sellainen kuin olen. Se riitti siihen, että pääsin heti osaksi mahtavaa porukkaa. Yhteisöllisyys, tanssin ilo ja itseni yllättänyt salsan naisellisuus. Siinä on muutamat sanat, joilla kiteytyy ensimmäisen salsa-tunnin fiilikset. Ja tietenkin se liikunta – huh mitä tehojumppaa ja ei todellakaan tylsää. Koreografian miettimisenkin voi jättää miehelle ja antaa vaan mennä. Odotan innolla videointia neljän kuukauden päästä ja kuinka monta uutta ”muuvsia” osaankaan jo tehdä. Tavoitteena on näyttää kavereille tämä uusi video ja sanoa: ”Katsokaa mitä MÄ osaan!”

Myös SINÄ ja ystäväsi voitte voittaa koko kesän ilmaiset salsat menemällä Helsinki Salsa Academyn facebook-sivuille ja kommentoimalla sieltä löytyvää #HSAchallenge kuvaa. Tykätkää ihmeessä myös heidän sivuistaan, koska tulette näkemään tämän tytön seikkailuja siellä viikottain. Lisäksi TE ihanat lukijani äänestätte muiden joukossa inspiroivimman salsatarinan neljän kuukauden päästä. Tsekatkaa myös ihanaa ihanemmat kilpakumppanini HSA:n haasteblogissa

Ja sitten siihen noloon videoon, jossa kovasti yritän pysyä mukana ensimmäisellä salsatunnillani.

P.S. Tämä on sitä. Näin ollaan sinkku. Eletään ja nautitaan. 😉

 

 

  • Mikko Kemppe

    Goo Miia ;)… Hyvin olet jo kehittynyt!

  • Markit

    No siellä se riehakas reaslisti on taas vauhdissa! Tulin kyllä niin hyvälle tuulelle, kun aamulla katsoin videosi, olet riemastuttava tyttö. Vai pitäisikö sanoa nainen…Minusta tuo tyttö on ystävällisempi. Tässähän ei mennä tasa-arvoihinkaan, kun itse olen vanhempi tyttö :). Tytöttelen siis. Joka tapauksessa kiitos kun jaat noita videoita. Vaikken itse salsaamaan pysty, niin ei se iloani vähennä, kun touhujasi katson ja luen. Salsaa Miia niin paljon kun ehdit ja nauti elämästä, kuten varmasti teet! Pääasia että on jotain kivaa joka päivä. Kiitos tästä :).

    • Markit

      No voihan, piti kirjoittamani REALISTI, eikä reaslisti… Pahoittelut.

    • Miia

      Hih! Ihana Markit! 🙂 Tyttö on hyvä. 😉 Ja jatka sinä sun ihanalla asenteella. 🙂

  • Margaret

    Mahtava harrastus, way to go! 😉 Kiitos, että jaat iloa ja hyvää mieltä lukijoillesi, postauksistasi tulee aina niin positiivinen, energinen ja inspiroitunut olo 🙂

    • Miia

      Kiitos Margaret! Olisihan se kiva, jos joku teistäkin vaikka innostuisa salsaaamaan. 😀

  • Minävain

    Hei Miia! Tykkään paljon blogistasi ja persoonastasi.

    Tästä videosta tosin jäi huono maku suuhun sen osalta, että suosittelet ostamaan kosmetiikkaa ebaysta. Ebayssa myydään niin paljon väärennettyä tavaraa, että en ikinä ostaisi sieltä kosmetiikkaa tai elintarvikkeita. Niistä ei koskaan voi 100% tietää mitä oikeasti sisältävät vaikka aineososaluettelo tuotteessa olisikin.

    Lehdistä on saanut lukea useamman kerran miten ihmiset ovat saaneet pahoja jopa hengenvaarallisia reaktioita ebaysta ostetusta kosmetiikasta.

    Mutta todella hienoa, että olet löytänyt Laveran fluorittoman hammastahnan! Fluorihan on siis pahis noissa hammastahnoissa, se on myrkkyä. Täältä löytyy mielenkiintoinen kirjoitus fluorista: http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/

    Itse käytän vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Sain ihoni huomattavasti parempaan kuntoon kun siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Tuota Laveran hammastahnaa saa muuten ainakin täältä minun paikkakunnan Prismasta 2,95€ hintaan.

    Mutta kuten sanoin alussa niin blogisi on kiva ja mielellään sitä seurailen vaikka olemmekin aivan erilaisia kosmetiikan käyttäjiä 😉

    • Miia

      Heippa Minävain! Hyvä, että sanoit tuosta Ebaysta. En tiennytkään tuollaista. :/ Minulla on Tonymolylta suoraan ostettuja ja vertaillesi näiden kahden koostumusta ja miltä ne tuntuvat iholla, niin ehkä mulla on siis käynyt hyvä tuuri. Tällä kertaa taitaa olla aitoa tavaraa. Todella hyvä, että kerroit.

      Ja APUA! En todellakaan tiennyt, että fluori on NOIN haitallista. Aika pelottava tuo artikkeli.

      Yritin siirtää kommenttiasi onnistumatta tuonne ihonhoitopostauksen alle, koska olit ilmeisesti vahingossa laittanut tämän seuraavan postauksen kommentteihin. Olisi ollut niin hyvä, että muutkin lukijat olisivat tämän bonganneet.

      Kiitos kaikesta tästä tiedosta! 🙂

      • Markit

        Miia (ja muut), käypä googlaamassa, kuka on Elina Hytönen, mikä on hänen ammatillinen/koulutuksellinen tietonsa/taitonsa. Kurkkaa joihinkin hänen blogikirjoituksiin ja tee oma arviosi, mihin kannattaa uskoa. Jos edelleen olet samaa mieltä ja uskot fluorijutun, niin… Minä luin siihen asti, missä kerrottiin, että 38 v luusto on täysin pilalla. En selvitä omaa elämääni, mutta 59 v luusto hyvässä kunnossa huolimatta “elämän harmituksista”. Jokainen saa minun puolestani uskoa mihin haluaa, kunhan ei muille aiheuta vahinkoa. Toivon vaan kriittistä suhtautumista tuon tyyppisiin juttuihin ja kuinkahan monta kirjoitusta mahtaakaan löytyä fluorin puolesta.

        • Miia

          En ole juu tuosta fluorista kuullut aikaisemmin ja aloinkin täällä heti selvittämään asiaa. Itse vältän siis natriumlauryylisulfaattia (lyh. SLS tai SDS), joka on käsittääkseni täysin turha aine hammastahnoissa. Tämä on se ainesosa, joka vaahtouttaa tahnan. Ikävä kyllä tätä ainetta on myös esim. shampoissa. En ole tutkija ja en tietenkään voi täysin tietää mikä on oikein ja mikä väärin. Näin kuitenkin itse toimin ja käytän mielummin suussani luonnonmukaisempaa ainetta. 🙂

          • Markit

            Näköjään minäkin käytän hammastahnaa (Yotuel), joka ei sisällä tuota natriumlau… sanahirviötä. Mutta sen tähden, etten tukehdu hirmuiseen vaahtoon ?. Mutta juuri sitä toivon, että kannattaa itse selvittää ja tutkia asioita. Enkä minä fluoristakaan luovu, kun ei niitä reikiäkään hampaisiin tule ?. Enkä minäkään ole mikään tutkija, mutta suhtaudun varauksella ja kriittisesti tuon tyyppisiin intoilijoihin.

        • Minävain

          Tämä oli vain yksi esimerkki fluorista. Koitappa ihan kirjoittaa googleen fluori niin löydät paljon tietoa mihin se on alunperin suunniteltu ja voin kertoa ettei todellakaan hammastahnoihin. Aikuinen ihminen ei tarvitse hampaisiinsa fluoria ja se on fakta.

        • Minävain

          Markit: Itse siirryin fluorittomaan hammastahnaan neljä vuotta sitten ja koko aikana ei ole tullut reiän reikää eli et tarvitse fluoria pitämään hampaita rei’ittöminä. Hyvä suuhygienia riittää pitämään hampaat sekä ikenet kunnossa.

          • Markit

            Jokainen tekee omat ratkaisunsa eikä minua kannata enempää yrittää vakuuttaa. Ei onnistu. Joten siirrytään eteenpäin uusiin kivoihin juttuihin ?

          • Minävain

            Markit: Enpä mitenkään sen kummemmin yritä vakuutella, kerroin vaan faktan 🙂 Jokainen tallatkoon tavallaan.

      • Minävain

        Jes, toki ebayssa on näitä luotettavia myyjiä, mutta paljon huijareita jotka voivat myydä ihan mitä tahansa. En tiedä oletko katsonut sellaista ohjelmaa kuin “kauneuden puoskarit”, mutta siellä oli ainakin yksi joka oli saanut pahan reaktion väärästä tuotteesta ja ohjelmassa on myös paljon muuta mielenkiintoista 🙂 Suosittelen katsomaan!

        Minä voin käydä kommentoimassa tämän myös tuonne mihinkä sen piti alunperinkin mennä 😉

  • Sonja K

    Kivoja postauksia taas tullut viime aikoina! Etenkin tää tanssi! Siitä saa paljon iloa ja energiaa!! 🙂 Salsaa en ole ikinä kokeillut, mutta videoista päätellen ehkä pitäisi! 😀 Balettia, nyky- ja jazztanssia sen sijaan olen harrastanut pienestä pitäen! 🙂 Toivottavasti menestyt kisassa!! Pidetään peukkuja! 🙂

    Voi apua mä sanon tohon hammastahna -keskusteluun! Ihmisen sylkihän jo itsessään sisältää vettä ja epäorgaanisia suoloja (kalsium, fosfaatti, FLUORI, bikarbonaatti). Ja fluorin on tieteellisesti todettu ehkäisevän kariekselta. Liika on liikaa, oli aine mikä tahansa.. Esim. lääkkeen ja myrkyn erohan on PITOISUUS!

    Samalla linjalla Markitin kanssa! Jos jotain haluaa aiheesta lukea niin tietellisiä julkaisuja, eikä minkään höpöhöpö-ihmisen juttuja!

    Hammastahnoissa esiintyvä vaahdotusaine, natriumlauryylisulfaatti, saattaa altistaa toisia ihmisiä aftoille, eli suun kipeille haavaumille. Toiset ihmiset välttävät näitä hammastahnoja, koska haluavat välttää saamaasta aftoja suuhunsa (kuten allekrijoittanut)! Ja se tosiaan auttaa – ei tule enää läheskään niin usein 😀

    terkuin,

    Farmaseutti

    • Miia

      Kiitos Sonja K! Suosittelen kyllä kokeilemaan salsaa, mutta uskon, että mikä vaan tanssi on loistavaa keholle ja mielelle. Olen vaan niin yllättynyt kuinka iloista ja sosiaalista touhua tuo on. Ja vaikka olen aika onneton tanssija, niin kaikki vaan kannustavat ja niin sitä oppii. 🙂

    • Ignore

      Tähän kohtaan on varmaan hyvä muistuttaa, että jokainen on yksilö. Käytän fluoritonta Laveran tai Urtekram luonnonkosmetiikan hammastahnaa (käyttänyt jo vuosia) ja kävin kuukausi sitten hammaslääkärissä ja hammaslääkäri totesi, että viimeisen kuuden vuoden aikana kariesta oli kertynyt hampaisiin niin vähän, että hammaslääkäri poisti ne vain tavan vuoksi… ja varmaan siksi, että sai laskulle jotain muutakin kuin käyntimaksun…..

      Tässä kuuden vuoden välissä (kun kariesta oli viimeksi poistettu) kävin hammaslääkärissä ja hän ei edes puhunut karieksesta mitään eikä sitä poistettu. Lisäksi keskustelin hammaslääkärin kanssa fluorista ja hän sanoi ettei pidä sitä aikuisille tarpeellisena. Myöskään reikiä ei ole tullut vaikka olen fluorin jättänyt jo aikoja sitten.

      Joten vaikka kuinka olet farmaseutti, et ole hammaslääkäri. Itse uskon ennemmin kuitenkin alan ammattilaista.

      • Markit

        Ignore: Jokainen on todellakin yksilö. Myös hammaslääkärisi, jolla on omat hoitokäytäntönsä. Ensimmäistä kertaa kuulen, että hammaslääkäri ei suosittele fluoria. Jokainen siis tekee tavallaan. Olen nyt kuitenkin lähes 60 v käyttänyt fluoria, että ei se niin kauhean pahasta voi olla :). Kuten farmaseutti Sonja K muistutti, oleellista on pitoisuudet, oli sitten kyseessä mikä tuote hyvänsä ja laittaa sen sitten suuhunsa tai ihollensa. Ja minä taas luotan farmaseuttien ammattitaitoon. Olen heiltä saanut monesti hyviä neuvoja mitä tulee esim. lääkkeisiin, eivätkä he ole lääkäreitä. Silti on tietoa ollut, ovat ammatilaisia. On tämä fluorikeskustelu sitten mielenkiintoista! Maalaisjärki kannattaa ottaa käyttöön. Minusta tuntuu, että se nykyisin kovin usein unohdetaan ja harmittavan monessa asiassa 🙂

        • Sonja K

          Ignore: Kommenttini pointtina oli lähinnä se, että olisi hyvä muistaa olla kriittinen ja miettiä mistä tiedonlähteistä hakee tietoa! Itseopiskelleen kiinalaisen lääketieteen puolesta puhujan blogi ei ehkä ole se paras tiedonlähde… Tämän kaltaisissa blogeissa on mm. usein paljon asiavirheitä. Tieteelliset tutkimukset tms. luotettavat tiedonlähteet ovatkin asia erikseen! (Jokainen korkeakoulutettu ymmärtää varmasti mitä luotettavilla tiedonlähteillä tarkoitetaan.)

          Mitä hammaslääkäriisi tulee, hän neuvoo yksilöllisesti juurikin sinua ja suosittelen, että kuuntelet hänen neuvoja!! 🙂 Se mitä hammaslääkärisi neuvoo sinulle, ei tarkoita sitä, että neuvo on kaikille parhaaksi! Toinen hammaslääkäri sen sijaan voi olla eri mieltä fluorin käytöstä ja kolmannella olisi taas uusi näkemys asiasta.. 😉 Ja kuten Markit tokaisi maalaisjärjellä pääsee pitkälle ja sen avulla pitäisi pystyä erottamaan luotettavat tiedonlähteet! 🙂

          Joillakin ihmisillä voi olla niin paha karies (johtuen esim. perintötekijöistä) ja silloin fluorin käyttö on tarkoituksenmukaista – monet hammaslääkärit fluoraavat hammaskiven poiston jälkeen potilaansa hampaat -> koska siitä on tutkittu olevan hyötyä karieksen ehkäisyssä.

          Ja ehdottomasti kannattaa muistaa myös ksylitoli! Se on tutkitusti hyvä karieksen ehkäisyyn!! 🙂

          Ja Markittia taas lainaten: me terveydenhuollon ammattilaiset olemme yksilöitä. Oli kyseessä sitten lääkäri, hammaslääkäri, farmaseutti, sairaanhoitaja, suuhygienisti jne! Jos mediaa olet seurannut, olet varmasti huomannut, että lääkäreitäkin on montaa eri koulukuntaa – toiset liputtavat esimerkiksi homeopatian puolesta ja toiset eivät! Näkemyserot ovat valtavat 😀 Niin myös sinun hammaslääkärilläsi ja minun omalla hammaslääkärilläni (jonka kanssa myös olen aiheesta keskustellut) 🙂

          Kiitos Markitille mukavista kommenteista, ihanaa kuulla, että olet saanut farmaseuteilta apua lääkeasioihisi! 🙂

          Mukavaa kevään odotusta kaikille!!! 🙂

  • Minävain

    Hahah, olihan Markitilla tähänkin asiaan kommenttia. Se on hyvä, että sinä olet kaikkitietäväinen ja aina oikeassa. Hei, hyvä sulle, helppoa elämää ku tietää kaikesta kaiken 🙂

  • Markit

    Sonja K, kiitos, lämmitti mieltä ?. Nim ” Minävain”: Aika halpa ja köyhä heitto. Luin omat kommenttini uudelleen, enkä ihan ymmärrä tarkoitustasi, ilmeisesti kuitenkin tekstini sinua ärsytti. Pahoittelut siitä. . Luotan, että moderaattori ei julkaise, jos olen asiaton, mitä en varmasti tahallani ole. Aivojani en narikassa pidä ja elämän asenteeni nyt sattuu olemaan kriittinen, epäileväinen ja positiivinen. Elämä ei ole helppoa, mutta kivaa! ?.Toivon sinulle hyvää elämää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram