Ihonhoitorutiinini

16.02.2016

Huh mikä otsikkosanahirviö! Tätä olette kyselleet paljon, jopa yksi ihana tässä lähiaikoina oikein sähköpostitse. Viimeaikojen kiireiltäni en ole ehtinyt saamaan tätä videon pätkää koneelle asti, mutta tässä se on vihdoin.

Unohdin täysin lisätä muutaman tärkeän jutun videoon, joten kerron ne erikseen. Ihonhoito lähtee kuitenkin ensisijaisesti seuraavista asioista, jotka ovat meille kaikille varmasti hyvinkin tuttuja. Ehkäpä hankalempia toteuttaa?

  • Ruokavalio. En perehdy tähän sen enempää kuin, että iho tarvitsee vitamiineja, hivenaineita, kuitua ja proteiinia. Ensimmäistä kolmea saa ainakin kasviksista ja hedelmistä ja viimeisintä esim. kanasta ja pavuista. Punaista lihaa en enää syö. Lisäksi omassa ruokavaliossani on viimeisen 10 vuoden ajan ollut jo hyvin tärkeässä osassa Herbalifen aterian korvaava pirtelö, jolla olen pysynyt hoikkana, vaikka urheilu on välillä jäänytkin. Sillä sain myös finnisen ihoni kuntoon, mutta se ei ollut yhden yön projekti.
  • Vesi. Olen tässä tuhottoman huono, joten tämä onkin toinen hyvin tärkeistä uuden vuoden pyrkimyksistäni. Ei lupaus vaan pyrkimys. 😉
  • Tarpeeksi unta. Tässä toinen uuden vuoden pyrkimykseni. Olen yökukkuja. Nytkin kello on jo ylin puolen yön. Tavoitteeni on päästä viimeistään klo 11 nukkumaan, jotta herään aikaisin ja virkeänä seuraavaan aamuun.

 

  • Taru

    Sun videot on niiin kivoja kattoa kun oot aina niin ihanan piristävää katottavaa ja luonteva videolla! 🙂 Keep up the good work!

    • Miia

      Kiitos Taru! 🙂 <3

  • Kiasa

    Toi hammastahnajuttu sai kyl miettimään taas maailman menoa. Ei ollu tullu ees mieleenkään että hammastahnoissa vois olla jotain pahoja aineita. Kiitos siis valaistuksesta! 🙂 Jos sulla on jotain muita samantyyppisiä vinkkejä/suosituksia, niinku toi hammastahna, ni olis kiva kuulla!

    • Miia

      Heippa! Joo, ehdottomasti laitan vinkkiä tulemaan. Ihana kuulla, että jaksoit siis katsoa videon ihan loppuun asti. 😀

  • Katja

    Heippa miia! Löysin blogisi hiljattain ja pakko sanoo et oot kyllä niin pirteen oloinen nainen! Itekki tulee hyvälle tuulelle kun lukee sun blogia. Jatka samaan malliin!

    • Miia

      Kiitos Katja! 🙂 Ihanaa kuulla, että tuut hyvälle tuulelle. Se onkin juuri mitä blogiltani toivon. 🙂

  • Minävain

    Hei Miia! Tykkään paljon blogistasi ja persoonastasi.

    Tästä videosta tosin jäi huono maku suuhun sen osalta, että suosittelet ostamaan kosmetiikkaa ebaysta. Ebayssa myydään niin paljon väärennettyä tavaraa, että en ikinä ostaisi sieltä kosmetiikkaa tai elintarvikkeita. Niistä ei koskaan voi 100% tietää mitä oikeasti sisältävät vaikka aineososaluettelo tuotteessa olisikin.

    Lehdistä on saanut lukea useamman kerran miten ihmiset ovat saaneet pahoja jopa hengenvaarallisia reaktioita ebaysta ostetusta kosmetiikasta.

    Mutta todella hienoa, että olet löytänyt Laveran fluorittoman hammastahnan! Fluorihan on siis pahis noissa hammastahnoissa, se on myrkkyä. Täältä löytyy mielenkiintoinen kirjoitus fluorista: http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/

    Itse käytän vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Sain ihoni huomattavasti parempaan kuntoon kun siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Tuota Laveran hammastahnaa saa muuten ainakin täältä minun paikkakunnan Prismasta 2,95€ hintaan.

    Mutta kuten sanoin alussa niin blogisi on kiva ja mielellään sitä seurailen vaikka olemmekin aivan erilaisia kosmetiikan käyttäjiä 😉

    • Miia

      Hyvä kun postasit myös tänne puolelle. 🙂 Muille tiedoksi, että tästä syntyi hieman enemmän keskustelua edellisen postauksen puolella.

      • Markit

        Eikös se Miia ole niin, että ehdottomista mielipiteistä syntyy aina keskustelua? Elämä kun ei ole niin mustavalkoista ja toisen fakta on toisen humpuuki ?. Mutta mielipiteitä mahtuu tähän maailmaan. Ja tutkimuksia. Mutta se on fakta, että huomenna, ups, tänään menen apteekkiin ostamaan atooppiselle iholleni Avenea, joku tuollainen nimi oli, mitä suosittelit. Pitää kokeilla ennenkin nassu ihan ruttanana ?

        • Miia

          KYLLÄ! Juuri näin. 🙂 Siksi jättäydyinkin keskustelusta. 😉 Hei ostappa sitä Skin Recovery Creamiä ja se kevyempi versio (EI rich). Haluan sitten kuulla miten se toimi. Ja tietty se silmänympärysvoide on ihan huippu! Vähän kalliimpia tuotteita, mutta ainakin omalla kohdallani joka pisaran arvoisia.

          • Minävain

            En yritä sen kummemmin syöttää kenellekään mitään oppeja tms. Mielestäni on kuitenkin hyvä tietää mitä aineita itteensä tunkee ja jos asiaa on vielä tutkittu niin mitä pahaa on kertoa asiasta eteenpäin? Kuten tuonne jonnekin jo laitoin niin tämä oli vain yksi esimerkki mm. fluorista.

            Jos käytätte synteettistä kosmetiikkaa niin katsokaa nyt edes ettei siellä ole polyaminopropyl biguanide -merkkistä myrkkyä. Juuri saatujen tutkimustulosten perusteella aine aiheuttaa syöpää. Ko. ainetta on ihan perusmerkeissä kuten Garnier. Tutkimuksesta löytyy tietoa ihan uutisista ja nosti jonkin verran kohua mm. blogeissa,

            Itse suosin vain luonnonkosmetiikkaa ja suosittelen sitä muillekin 🙂

          • Markit

            No niin, nyt sait vanhemman tytön vallan villiintymään Stokkal. Ostin M.a.c numerot 217 ja 239. Nro 239, koska en sotkeennu mihkään glittereihin tai nestemäisiin juttuihin (no jos nyt kuohariin kuitennii…). Ja nythän ihmettelen, että mitäs mä niillä teen, kun luomivärin kanssa en viime aikoina ole puuhastellut, nuorempana kylläkin. Kaikkeen sinä saat meikäläisenkin sotkeentumaan innokkuudellas! Ja sitten ostin apteekista ne nassuvoiteet ja silmänympärille kans. Maksoivat saman verran kuin yksi Lumene, ei minusta paha etenkin, jos auttavat. Katsotaan, miten toimivat. On nimittäin eräitäkin voiteita tullut jo kokeiltua. Jännä, että tuoksuton voide ei ollutkaan pahan hajuinen kuten yleensä. Itse asiassa tuoksua ei huomannut yhtään, kun sitä laittoi. Kerron joskus, miten toimi.

          • Miia

            Heips! Ostitpa hyvät siveltimet! Kurkkaa mun tutoriaali kuinka tehdä smokey eye kahdella siveltimellä. Ja haluan ehdottomasti kuulla, etä mitä sun iho tykkäsi Avenen voiteista. Ihanaa, kun innostus on tarttunut. 🙂 Toivottavasti ei käy yhtä kalliiksi kun mulla. Tai no, eihän se haittaa, jos tekee sitä mistä nauttii.

  • Mami

    Toivottavasti tämä ei ole nyt liian henkilökohtaista, muuta haluaisin muistuttaa sinua eräästä asiasta. Olen huomannut, että ihollasi on varsin paljon luomia. Pidäthän huolta, että tarkistutat ne säännöllisesti, itsehän ei välttämättä kaikkia edes pysty tutkimaan. Siis ihotautilääkärin tsekkaukseen esim. kerran kolmessa vuodessa. Olen vanhempi täti-ihminen, minulle lääkäri suositteli joka toinen vuosi, ettei tule mitään ikäviä ylläreitä. Kaunis olet!

    • Miia

      Heippa Mami ja kiitos! 😀 Ei ole liian henkilökohtaista. 🙂 Olen käynyt kyllä tarkistuttamassa ja taas alkaisi olla sen aika, kun tosiaan olen tällainen luomipesäke. Nykyään välttelen mielelläni aurinkoa muutenkin ja otan rusketuksen purkista.

  • Hensu

    Piti ehti lähtee tutkimaan noita TonyMoly tuotteita netistä ja tuli tilailtua parit tuotteet, kun tietää että joku tykkää ja havainnut hyväksi.

    Joten kiitti vinkeista!

    • Miia

      Hih! EIpä kestä. Mitä tilasit? Nuo kertisnaamiot on ainakin ihan huippuja. 🙂

  • Annn

    Kiva postaus. Voisi testata noita kasvonaamioita joskus! 🙂 Onkos sulla vielä seuraavaa matkaa suunnitteilla? Mulla muuten blogissa nyt kuvia Varsovasta, vihdoin sain laitettua. Olisikohan sulle tuttuja maisemia;)

    • Miia

      Kiitos Annn! Ei ole vielä suunnitteilla. Keväällä olisi kyllä kiva lähteä jonnekkin. 🙂 Käynpäs kurkkaamassa kuvia.

  • Ilona

    Moikka Miia! Pidän blogistasi ja videoistasi todella paljon, odotan aina innolla postauksiasi 🙂 olet aina niin pirtsakka ja sinulta saa hyviä vinkkejä!
    Kysyisin, että mitä Macin tuotteita suosittelisit? Pääsen harvoin käymään Macin pisteillä, mutta ensi viikolla olisin menossa. Omistan Macilta vain yhden häivytyssiveltimen 😀

    • Miia

      Heippa Ilona! Kiitos tuhannesti. Nyt on salsa vienyt niin mukanaan, etten meinaa keretä postailemaan. Pyrin kuitenkin kerran viikossa laittamaan blogiin jotain. Macin tuotteista suosittelen ehdottomasti heidän 217 häivytyssivellintä. En ole muilta merkeiltä löytänyt vielä vastaavaa. Pidän myös heidän luomiväreistään, mutta yhtä laadukkaita on Makeup Geekillä (tai osat jopa laadukkaampia), jota saa Beautybaystä. Hintakin on yli puolet edullisempi. MACin huulipunatkin ovat hyviä. Eivät rohduta omia hyvinkin kuivia huuliani. MACin paint pot luomivärinpohjustusta on kehuttu, mutten ole itse päässyt kokeilemaan. Niin ja myös heidän poskipunia on kehuttu. Silti tuo sivellin on kyllä aivan ehdoton. Sillä ainoastaan pystyy tekemään jo vaikka minkälaisia lookkeja. Vai onko sulla juuri tuo häivytyssivellin?

      • Ilona

        Kiitos vinkeistäsi!! Joo mulla on juuri toi 217 sivellin ja se on ollut kyllä tosi hyvä! ? Pitäisi ehkä vaan löytää hieman pigmenttisempiä ja laadukkaampia luomivärejä…

  • Sanni

    Moi,

    ootko löytänyt alumiinitonta/alholitonta, toimivaa dödöä? 🙂

    Avenen tuotteet on kyllä olleet hyviä.
    Itse siirryin nyt käyttämään kokonaan kookosöljyä ja huisin hyvä ollut herkälle, pintakuivalle ja silti rasvaiselle nassulle. Kainaloihin en ole sitä vielä osannut käyttää mutta kaikessa muussa se meneekin.

  • Rilla

    Olipa hauska kuunnella ikään kuin niitä asiakaspuolen ajatuksia Avenen tuotteista. Itselle osa apteekkikosmetiikkasarjoista on hyvinkin tuttua. Vaikka olenkin nykyään ihan toisenlainen kosmetiikan käyttäjä kuin sinä, on ajatuksiasi silti kiva lukea ja kuunnella. Allergisoituminen yllätti viitisen vuotta sitten ja kosmetiikkavalikoima oli laitettava minimiin. Ihoni voi nykyään todella hyvin, ja ikääntymisen merkkejäkin on omasta mielestäni aika vähän.
    Olen samaa mieltä, että riittävä yöuni on todella tärkeää ihon hoidossa. Vuosia sitten eräässä kosmetiikkakoulutuksessa meitä muistutettiin, että kaikkien yli 25-vuotiaiden pitäisi pääsääntöisesti yhden aikaan yöllä olla nukkumassa yövoide kasvoilla, jos haluaa ettei valvominen ala näkyä iholla pysyvinä muutoksina. Minulta, nelikymppiseltä nukkuminen jo onnistuu, mutta valitettavasti ne yövoiteet päätyvät nykyään yksi toisensa jälkeen kantapäihin. Migreenitaipumuskin on osaltaan pitänyt huolen siitä, että riittäville yöunille on tullut annettua arvoa.
    Salutem hammastahna on tutustumisen arvoinen suomalainen tahna. Ei sisällä maku-, eikä väriaineita, eikä myöskään natriumlauryylisulfaattia. Tosin voi tuntua aluksi erikoiselta tahnalta niille, jotka ovat tottuneet pesemään hampaansa vaahtoavalla tahnalla. Mutta puhdasta tulee. Maksaa noin 7 euroa ja sitä myydään apteekeissa.

    • Miia

      Voi ei! Taidan vanhentua nopeasti, koska työni vuoksi en kyllä pääse säännöllisesti ja viimeistään klo 01 nukkumaan. :/ Tuo mainitsemasi hammastahna ei ainakaan ole mitään liian kallista, joten voisin vaikka kokeilla. 🙂

  • Maare

    Hei!
    Kerrotko vielä tarkemmin mikä tuo Herbalifen pirtelö on mitä olet käyttänyt? 🙂

    • Miia

      Heippa Maare! Se on aterian korvaava pirtelö, jossa on proteiinia, vitamiineja ja hivenaineita. Kaikkea hyvää siis ja luonnonmukaista. Juon sitä aina aamuisin ja se on superhyvää. 🙂 Olisitko kaipaillut vielä tarkempia tietoja?

      • Maare

        Hei! Kiitos vastauksesta. Yritin katsoa sellaista Herbalifen nettisivuilta, jotta osaisin pyytää tätä jälleenmyyjältä. Onko se tuo Formula 1?

        • Miia

          Heippa! Joo se on juuri tuo. Jos sulla ei ole vielä jälleenmyyjää, niin myös mun kautta saa. 🙂

          • Maare

            Kiitos 🙂

  • Leijona

    M.a.c, eläinten kidutuslaitos nro 1 🙂 Jatka Miia vain valitsemallasi tiellä, jokainen meistä tekee omansa, toivotan sulle onnea tulevaisuuteen. Ja parempia valintoja <3

    • Miia

      Taisinkin joskus sun kommenttiin vastailla ja sanoin, etten ole vielä oikein löytänyt luotettavaa sivustoa, joka kertoo mitkä tuotteet on testattu eläimillä. Pyytelin sillon sultakin vinkkejä. Olisiko niitä, kun tunnut näistä tietävän. 🙂 (Oliko tässä videolla jokin mäkin tuote? vai mihin viittaat?)

  • Johanna Sipola

    Saisiko tarkemman nimen tuosta Avenen kasvovedesta? Yritin netistä etsiä, mutta tuon näköistä putelia en löytänyt =( Muut mainitsemasi Avenen tuotteet on jo tilattuna.Kiitos jälleen hyvästä Blogi postauksestasi!

    • Miia

      Heippa Johanna! Avenella näyttää olevan eri maissa vähän erilaiset tuotevalikoimat. En muista olenko ostanut tämän ulkomailta. Tuotteen nimi on Avène Cleanance cleansing water. Toivottavasti löydät. Apteekissa on kyllä tietääkseni ainakin jotain tämän merkin kasvovettä. Uskon, että ne ovat kaikki hyviä. 🙂

  • emmariia

    Moikka! Oon vasta löytänyt sun blogin ja täytyy sanoa, että oon ihan koukussa jo! Oot niin ihana persoona! 🙂

    Tän videon nähtyäni mun piti heti mennä hakemaan tota Avènen silmänympärysvoidetta! Toivottavasti tää alkaa toimia mullakin ja pääsen eroon näistä kuivista silmänympäryksistä. Ne alkaa oleen jo pieni ongelma.. 😀 Kaikki Avènen tuotteet on muuten tän kuukauden ajan -15% Yliopiston Apteekeissa (jos omistat sen Uniikki-kortin) – pienenä vinkkinä tähän väliin. 🙂

    Uusia postauksia ja videoita odotellessa! 🙂

    • Miia

      Heippa Emmariia! No wau, kiitos! <3 Vitsit, että toivon tuon voiteen toimivan sunkin kohdalla. Useat atoopikot kyllä käyttää sitä ja on saanu siitä apua. Kiitos vinkistä! Tuo voide veteleekin mulla ihan viimeisiään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram