Vintage ostoksia Helsingissä ja New Yorkissa

17.01.2016

201601171089597480Meikki molemmille by me!

Vintage-innostukseni alkoi Nycissä ja pääsi huippuunsa, kun kuulin matkani vievän kohti Venla-gaalaa. Lähdin ihanan Pian kanssa katsomaan hänelle gaala-mekkoa ja se olikin minä, joka käveli kaupasta ulos 60-luvun silkkisametti mekon kera. Pia asteli gaalaan jo aikaisemmin ostamassaan vintage-mekossa ja minä tässä uudessa ihastuksessani, joka maksoi vain 85 euroa!

20160115_220429 20160116892889230

***

Ja näin sivulauseessa tietenkin mainostan (kuvien kera), että voitto tuli kotiin! Kaikki kunnia menee tietenkin upealle tuotantotiimille, jota mainostinkin jo Instagram-tililläni. Ohjelman takaa löytyy ammattitaitoista ja ennenkaikkea hyväsydämistä porukkaa. Ja nyt kun saan mahdollisuuden, niin haluan kiittää täydestä sydämestäni koko porukkaa, mutta erityisesti tuottaja Nenna Summanen ja kuvaaja/toimittaja Emilia Valentin ovat olleet tukipilarini tässä huikeassa matkassa. Ilman teitä olisin varmaan Maaret Kallion vastaanotolla. 😉

***

New Yorkissa tajusin sen, kuinka upeita ja persoonallisia vaatteita voikaan näistä kaupoista löytää. Luulin, että kyseessä on ihan perus kirppis. En edelleenkään ole täysin kirppisfani vaan menen mielummin kauppoihin, joista löytyy valikoituja tuotteita eri vuosikymmeniltä kuin myös uusimmasta muodista. Toki mekon hinnaksi ei silloin jää kahta euroa vaan siitä joutuu maksamaan muutaman kympin.

P1090299 P1090283

Ennen vaatteita tehtiin mittatilaustyönä ja kankaat saatettiin hakea kaukaakin maailmalta. Näitä vaatteita käytettiin pitkään ja nyt niitä myydään eteenpäin, koska ne ovat niin kestäviä. Nykypäivän kertakäyttömuodissa käytetään materiaalina usein ikävistä ikävintä akryyliä ja ensimmäisen pesun jälkeen vaate voi olla jo oikeasti historiaa. Sitä hädin tuskin kehtaa myydä eteenpäin. Ja jokainenhan tietää ketkä usein toimivat nykymaailman kerttismuodin ompelijoina. Tässäkin on yksi lisäsyy ostaa vintage-tuotteita.

P1090282 P1090281

En ostanut Nycistä kuin yhden uuden vaatteen ja kaikki muut löytyivät nk. thrift-kaupoista. Ne, jotka ovat Youtube-tiliäni seuranneet, ovatkin jo nähneet Nycin shoppailusaalisvideollani esittelemäni vaatteet, joita ostin. Mukaan tarttui Micheal Korsin sinapinkeltainen neulemekko, upea käsin neulottu persikkainen neule (päällä videolla), vihreän veikeä kesämekko ja niin mummomainen mekko, että kutsun sitä yli-mummo mekoksi ja siksi se onkin niin “cool” (kuva alla).  Näet videon TÄSTÄ ja vintagelöydöt esittelen videon lopussa.

P1090658

P1090294 P1090275

VINTAGE VINKIT NYCIIN:

  • Thrift stores nimellä kulkevia kauppoja löytyy ympäri Manhattania ja Brooklynia. Googlettamalla “The Best thrift stores in NYC” löydät vaikka kuinka paljon hyviä linkkejä. TÄSSÄ yksi hyvä linkki.
  • Omat suosikkini löytyvät New Yorkin East Villagesta. Cure thrift shop ja Buffalo exchange olivat mielestäni parhaat.
  • Voit viettää päivän pyörimällä hipsterimäisessä East Villagessa ja sen lukuisissa second hand kaupoissa. Ota silti kuvakaappaus mukaan TÄSTÄ kartasta, koska paikka on suuri ja pitää tietää mistä kaupat löytyvät.

VINTAGE VINKIT HELSINKIIN:

  • TÄSTÄ Visit Helsingin linkistä löydät kaikki vintage kaupat Helsingissä.
  • Oman mekkoni löysin Hootchie Mama Janesta, jonka omistaja tietää niin paljon vanhoista vaatteista, että ihan senkin vuoksi matka tähän kauppaan oli mielenkiintoinen. P.S. Ostin sieltä niin makean 80-luvun nahkalaukun vain 25 eurolla!
  • Marju

    Ei mennyt pieleen, kun sanoin gaalaa katsoessa ääneen, että aivan varmasti tyrkky on pokkaamassa pokaalia, kun ohjelma palkittiin. Ja esillä ei halua olla..

    • Miia

      Heippa Marju! Harmi, että näin loukkavasti puhut ihmiselle, jota et tunne. Ja varsinkaan et tiedä, että koko tuotantotiimi on minulle hyvin tärkeitä ihmisiä. He pyysivät minut lavalle. Tämä koko ohjelma on ollut iso muutos elämässäni ja on paljon asioita joista et tiedä yhtään mitään. Siksi ihmettelenkin, miten kehtaat tulla tänne laukomaan törkeyksiä. Olen saanut näistä kommenteista tarpeekseni. Ole hyvä ja lopeta blogini seuraaminen. Kaikesta huolimatta toivon sinulle kaikkea hyvää ja toivon, että löydät elämässäsi paremman tien ja lakkaat muiden haukkumisen.

    • Miia

      Lisääkseni tähän: Vasta nyt huomasin, että samasta IP-osoitteesta (vaikkakin eri sähköpostiosoitteista) on tullut suurinosa blogini ilkeistä kommentaista, mikä sinänsä on minulle helpotus. Olet esiintyny mm. nimimerkeillä: Kiti, Jaana, Uskaltaako matkustaa, Raisa, voi voi, huh huh, Kurjaa, sekaisin..ko.., sääli…., lukija, Katri sahli, ym. Ole hyvä ja lopeta. Olet tehnyt minut surulliseksi jo niin lukuisia kertoja, että nyt riittää.

  • Markit

    Hei; Halusin vaan sanoa, että sinulle oli tosi kaunis meikki kuten laittamistasi kuvista näkyy. Todella kauniis, kuulas iho, Marilyn Monroe- silmät ja loistavan värinen huulipuna. Paras sinulla näkemäni meikk, tykkäsin tosi paljon. Mukavaa viikkoa ja pahoittelut, kun kerran kirjoitin nimesi yhdellä i-kirjaimella ?

    • Miia

      Kiitos Markit! 🙂 Kyllä siinä meikin teossa menikin aikaa ja jännitin omaa meikkiäni loppujen lopuksi vielä enemmän kuin sitä, jonka tein Pialle. Ihanaa viikkoa sulleki ja mun nimi kirjoitetaan niin usein väärin, ettei mitään hätää. Miakin on kaunis nimi. 🙂

  • päivi

    Hei Miia! Olet tosi tyylikäs kivassa 60-luvun mekossasi. Vastasit hyvin edelliselle kirjoittajalle. Kohteliaasti mutta niin, että hän varmaan ymmärsi kirjoituksensa naurettavuuden. Näitä ihmisiä on aina, ja uskon että perimmäisenä syynä arvosteluun on silkka kateus. Ihailen tyyliäsi, vaikka olen sinua huomattavasti vanhempi. Pidän paljon vaatteista ja olen myös kyllästynyt näihin huonolaatuisiin kertakäyttövaatteisiin, joissa ei ole kunnon leikkauksia ja laatu erittäin huonoa. Minun mielestä näitä vaatteita kun ostaa, rahat menevät täysin hukkaan. Sinulla Miia on loistava maku, etkä ole tyrkky vaan todella tyylikäs nainen. Kaikkea hyvää sinulle! ?

    • Miia

      Kiitos Päivi! 🙂 Olen niin samaa mieltä kanssasi. Kerttismuodissa rahat menevät todellakin hukkaan. Kaikkea hyvää myös sinulle ja kiitos ihanasta kommentista. Se tuli juuri oikeaan aikaan! <3

  • Mariale

    Onnea teille! Olitte tosi rohkeita, kun lähditte ensimmäiselle tuotantokaudella tähän sarjaan ja olette pää pystyssä pysyneet mukana menossa eri käänteissä. Rohkeat naiset! 🙂

    • Miia

      Kiitos Mariale! 🙂

  • Meidän matkassa

    Näytätpä oikein kauniilta kuvissa. Onnea vaan voitosta sinullekin! Seurasin ensimmäistä Ensitreffit Alttarilla-kautta ja te olitte mun lempparipari.

    Oot muuten oikeassa tosta kertakäyttömuodista, joka on nykyään melkein sääntö kuin poikkeus. Itse olen yrittänyt olla kuuliaisempi kuluttaja ja ostaa vain tarpeeseen ja hyviä matskuja. En olekaan ajatellut ollenkaan vintageliikkeitä. Tarviikin käydä tutustumassa niihin, kun jossakin törmää. Oma ongelma vaan on, että nykyään en jaksa kauheasti kuluttaa aikaa kaupoissa vaan haluan että tuotteet on helposti nähtävillä.. ehkä se on suurin syy miksi en ole innostunut kirppareista tai vintageliikkeistä. Ehkäpä pitää antaa niille kuitenkin mahdollisuus, sillä olisihan se ekologisempaakin. //Anne

    • Miia

      Heippa Anne! Ymmärrän täysin tuon ettei jaksa kiertää kaupoissa tuotteita etsimässä. Siksi pidänkin enemmän näistä vintage-liikkeistä, kun sinne on valmiiksi valikoitu kivoja juttuja. Toisaalta on nämä Suomen vintage-liikkeet vielä valovuoden päässä jenkkilästä ja valikoima ei ole niin hyvä.

  • Meeni

    Hei!
    Kiitos ihanista vintage liike vinkeistä. Turistina en ole osannut aiemmin noihin liikkeisiin kulkuani suunnata Helsingissä. Mutta ehkäpä seuraavalla reissulla kierrän liikkeet. Nykiin ei taida olla varaa matkustaa..! Olisi kiva joskus kuulla, miten säästät rahaa reissuihin ja mistä pihistät?Myös normi arjestasi olisi kiva lukea juttuja.
    Oikein onnellista alkanutta vuotta sinulle!:)

    • Miia

      Heippa Meeni! 🙂 En tiedä pihistänkö niin erityisesti mistään. Tietenkään minulla ei ole lapsia ja siihen ei mene rahaa. Jos vertaan itseäni johonkin toiseen sinkkueläjään, niin ainakin oma alkoholin kulutus on melkein nollassa, eli baareihin ei mene rahaa. Mulla ei ole kalliita harrastuksia ja tietenkin meillä on hyvät työpaikka edut, jotka helpottavat matkustusta. Olen vähän arkaillut normiarki postauksia edelleen, kun en halua päätyä Iltalehtien nettiin. Ehkä joskus tulevaisuudessa. 🙂

  • anni

    Kiitos Miia ihanasta blogista! <3

    Hih, hyvä kun IP-osoite näkyy. 😉

    • Miia

      Kiitos Anni! 🙂 Niinpä! 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram