Back to basics

08.01.2016

P1090139

Olen miettinyt jo vähän aikaa miten saisin tästä Central Parkin pyöräilyretkipostauksesta mielenkiintoisen. Voisin kuvailla lämmintä säätä, puiston ympärillä häämöttäviä pilvenpiirtäjiä tai ihmisiä harrastuksiensa parissa. Mutta Central Park on siis vain puisto. Se on tosin aivan jättiläismäinen puisto keskellä ihmisvilinää. Keskellä Manhattanin saarta, jonne on pakkautunut miljoonittain ihmisiä etsimään – etsimään mitä lie. Puistoon lähdetään nauttimaan luonnosta. Siitä, mihin meidät on luotu. Vaikka kuinka olisimme kaupunki-ihmisiä niin en usko, että luonnon kaipuu ja sen rauhallisuuden arvostaminen lähtee meistä koskaan pois.

P1090171

Tämä puisto ja koko Manhattan on mielestäni hyvin koominen. Ehkä outo sanavalinta, mutta sitä se vain on. Kun saavut JFK:n kentältä tälle saarelle ahdasta tunnelia pitkin, huomaat olevasi pieni kirppu valtavien talojen puristuksissa muiden ihmettelevien kirppujen seassa. Ihmisiä joka maailman kolkasta ryntäilemässä töihin tai turisteina säntäilemässä kameroidensa kanssa, yhteen liitettyjä jättimäisiä talokomplekseja ja valoja, joiden loisteessa ja paljoudessa et edes osaa keskittyä niissä pyöriviin mainoksiin.

Ajatuksissa pyörii ensimmäisenä se, että voisinko asua täällä? Täällä on kaikkea. Vai onko? Ilma ainakin tuntuu puhtaalta, hotellihuone on rauhallinen ja hiljainen, mutta kadun vilinää ei pääse missään karkuun. Kun Helsingin lentokentällä astun ulos koneesta huokaan mielessäni syvän huokauksen. Rauha. Kuinka levollista.

P1090141

Vaikka olenkin Jenkeissä vuoden verran asunut ja oppinut ihanan isäntäperheeni kautta amerikkalaisen elämäntyylin (josta omalla tavallani pidän), on aina yksi asia joka yllättää. Tämä ei liity puistoihin sitten mitenkään. Se on se tavaran paljous. Ensimmäisenä tämä fiilis iski Victoria’s Secretin Herald Squaren jättimäisessä kaupassa. En ostanut mitään. Seuraavan kerran Macy’s tavaratalossa. Valitsin vain tarpeelliset jutut kummipojalleni ja syöksyin joulupanikoitsijoiden ohi kassoille.

Miten tästä tavaran hamtraamisesta pääsisi lopullisesti eroon? En keksi ratkaisua, koska haluan sisustaa kauniin kodin, haluan tuntea oloni omaksi itsekseni kivoissa vaatteissani, haluan meikata itseni nätiksi ja aina uudemmilla ja hienommilla jutuilla. Lista on loputon ja kun se loppuu, haluan taas muuttaa sisustuksen, koska olen vanhaan kyllästynyt.

P1090148

Uskon täysin, että ilman Central Parkia Manhattan olisi ahdistava saari. Se on New Yorkille kuin mökki suomalaiselle. Voiko tätä enää muuhun verrata? Siellä voi New Yorkilainen hengittää ja upottaa paljaat varpaat vihreään nurmikkoon. Back to basics.

Turistille se on edelleenkin vain jättimäinen puisto, jossa voi meidän tavoin nauttia lasin viiniä jazz-bändin soittaessa brunssikansalle tai iloisesti pyöräillä puiston ympäri asfaltoitua puistotietä pitkin, jossa vallitsee tiukat säännöt. Juoksijat omalla kaistallaan, hitaat pyöräilijät (turistit) omallaan ja nopeat kilpapyöräilijät omallaan. Ei kannata poiketa omalta kaistaltaan tai voi saada stressaantuneen NYCiläisen vihat niskoilleen. Vaikka tämä on puisto, on se kuitenkin puisto New Yorkissa – kiireisten ihmisten kaupungissa. Se on kirjaimellisesti heidän henkireikä kaikelta hulluudelta. Se on Central Park for God’s sake!

P1090193 P1090191

  • aon

    Mikä ihanan sävyinen puna sinulla on huulillasi? 🙂

    • Miia

      Tuo on Inglotin matta huulipuna. 🙂 Puolassa sävy kulkee numerolla 408. Suomessa saattaapi olla eri.

  • Tuija

    Minä niin haluaisin kokea tuon central Parkin ja koko Manhattanin. Vain villeimmissä haaveissa kävelen puistossa take away kahvin kanssa höpötellen ystävän kanssa aamuruuhkassa. Lähin kokemukseni taitaa jäädä sinkkuelämää sarjaan 😀 jotenkin koko se maailma kiehtoo paljon!

    • Miia

      Heippa Tuija! Ei muuta kun säästämään rahaa. ? Tosin lentojakin saa nykyään melko halvalla. Taisi olla ihan tässä vähän aikaa sitten Finnairin suorat lennot vain 390€. ? Sinkkuelämää on kyllä ihan mun lempparisarja.

      • jmek

        Olen aina halunnut mennä New Yorkiin, mutta aina ajatellut että sinne olisi tosi kallista mennä mutta taisin olla väärässä!
        Kuinka pitkää visiittiä suosittelisit kyseiseen kaupunkiin?
        Ja mistä tuo ihana karvaliivi on ostettu? 🙂

        • Miia

          Heippa! Kyllä varmaan joku 4-5 päivää olisi hyvä. Ihan sen vuoksikin, että matka sinne ei ole niin lyhyt. Aikaerokin verottaa.

          Karvaliivi on H&M:ltä. Niitä taitaa olla useassa eri värissä. 🙂

  • kiti

    Huomaatko et ketään ei kiinnosta..

    • Miia

      Heippa Kiti! En huomaa. ? Lukijamäärien perusteella ainakaan. Jos kuitenkin olisi niin ettei ketään kiinnosta, niin ei haittaa. Tämä on rakas harrastukseni vaikka tätä itselleni vain tekisinkin, mutta onneksi taustalla on paljon ihania vakkarilukijoita. Vaivauduithan sinäkin kommentoimaan. ?

    • Markit

      Nim “kiti”: Niin paljon sinuakin kiinnostaa, että on pakko käydä lukemassa. Mitä muuten sait itsellesi, kun kerroit negatiivisen kommenttisi? Tuliko edes hyvä mieli ja nyt tunnet olevasi tosi “älykäs”? Ja Mia, nämä on näitä, joilla on kivaa vain silloin, kun saa jotain pikkuilkeää kirjoittaa. On ne ihme tyyppejä! Vähän kuin hyttyset, mihin niitä tarvitaan, ei mihkään! Kirjosiepot voi syödä muita itikoita ?

  • Markit

    Aivan, Sinkkuelämää-sarjahan se oli! Joku sarja pyöri silmissä, luin siis tekstisi kolme kertaa. Ja myönnän, kolmannella kerralla mietin, että kyllä, kirjoitat hyvin. Teksti on mielenkiintoista, elävää ja huoliteltua. Ja ei, en ole mikään opettaja, kunhan nyt näin totesin. Ehkä se on yksi syy, miksi luen juttujasi. Minusta hyvän tekstin tuntee siitä, kun itse “näkee” sen, mitä lukee. Nyt kävi näin. Kiitos. Tulipa taas tehtyä yksi matka. ?

    • Miia

      Kiitos Markit! 🙂 Tuota yritän kovasti opetella kirjoittamisessa, että saisin lukijan juurikin näkemään tekstini kautta ne asiat, joita itse olen nähnyt. Se ei ole helppoa, mutta yritän harjoitella. 🙂

  • Rilla

    Vau! Kirjoitit kivasti ja inspiroivasti!

    • Miia

      Kiitos Rilla! ❤ Oon kovasti yrittänyt opetella kirjoittamista. ?

  • Anne

    Venailen juuri Matkamessuja ja mahd. Nykin lentotarjouksia, reissu koittaa kohdallani vihdoinkin eli nää postaukset on loistavia.
    Postaatko Jenkkien tippikulttuurista, ainoa itteä “jännittävä” asia tulevalla reissulla.

    • Miia

      Heippa Anne! Kannattaa seurailla lentodiilit.fi. Siellä on yleensä vieläkin parempia tarjouksia. 😉

      Jenkkien tippikulttuuri onkin mielenkiintoista ja Nycissä vielä mielenkiintoisemppaa. Siellä nimittäin jätetään tippiä kaikille vähintään 15-20 prossaa. Se on mielestäni hirmuinen summa, kun kaupunki on muutenkin niin kallis.

      Kannattaa googlettaa asiaa. Sieltä löytyy parhaat ohjeet. 🙂

  • Olivia

    Ethän vaan koita esiintyä vähän liikaa hakemalla suomenkielisiä sanoja videoissasi. Sanat välillä ihan päin metsää ja “etsiskelet” sanoja. Olet kuitenkin suomalainen, asut Suomessa ja työskentelet Suomessa, tuskin lennoillasi on paljoa ulkomaalaisiakaan kun pääasiassa lennät vaan kotimaata ja lähimaisemia, seurustelet suomalaisten kanssa ja olet siis täysin suomalainen eukko joten älä viitsi esittää ettei suomenkieli suju.

    • Miia

      Heippa! Ymmärrän hyvin, jos tämä ärsyttää. 😉 Ihan suomalainen eukko olen. Heh. Asia on vaan niin, että opiskelen meikkijuttuja englanniksi. En ole vielä täysin oppinyt sanoja suomeksi, koska en osaa vielä ammattisanastoa omalla äidinkielelläni. Tätä tulee videot olemaan myös jatkossa. Jos tämä on kovin ärsyttävää, niin suosittelen, että et katso.

      P.S. En tiennytkään, että seurustelen. 😀
      P.P.S. Lennän suurimmaksi osaksi ulkomaalaisia asiakkaita, koska lennän kahta eri konetyyppiä.

    • Anna

      Surettaa Olivia kaltaisesi ihmiset joilla ei ole sunnuntai iltana muuta sisältöä elämässä kuin käydä kritisoimassa muita. Tässä vinkki sinulle: Mieti oikein kunnolla ja sisäistä “Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole hiljaa”.

      Ja sitten varsinaiseen asiaani… Voi että sinulla Miia on ihana blogi. Pitää ihan päivittäin käydä kurkkimassa onko tullut uusia päivityksiä! 🙂

      • Miia

        Kiitos Anna ihanasta kommentistasi. ? Olenhan vain ihminen, joten nuo negatiiviset kommentit sattuu vaikka kuinka yrittäisin olla niitä ajattelematta.

  • Mari

    Välillä eksyn blogiisi ja tykkään sitä lukea,mutta sitten taas se unohtuu ja taas pitkän ajan päästä jotain kautta sinne palaan.
    Tuli insta kuvia katsellessa mieleeni,että missä koirasi on,kun olet työmatkoilla vai lennätkö tyyliin “illaksi kotiin”,jolloin koira pärjää yksin kotona vai miten?

    • Miia

      Heippa Mari! Koirani on hyvällä ystävällä naapurissa hoidossa tai pidemmät pätkät siskoni luona. Hoitajia olisi vaikka kuinka, mutta vien mielummin vain muutamaan paikkaan ettei koira vaan stressaantuisi. ? Teen suurimmaksi osaksi kuitenkin ihan normimittaisia työpäiviä ja koira pärjää sen aikaa kotona. Terkut Sveitsistä! ?

  • kiti

    Et kai sinäkään sentään monikossa seurustelisi..

    Äläkä kimpaannu palautteesta. Kaikki ei vaan pidä itsensä korokkeelle nostamisesta..

    • Miia

      Heips! Mistä päättelit, että kimpaannuin? Mistä päättelit, että nostan itseäni korokkeelle. Itselleni ei kyllä mene jakeluun tämä blogien negatiivissävytteinen kommentointi ja pidän sitä nettikiusaamisena. Aion jossain vaiheessa myös kirjoittaa asiasta postauksen.

      Ei ihan kaikkea voi toiselle sanoa vain kutsumalla sitä kritiikiksi. Esim. “Älä viitsi enää esittää.” ei ole kovinkaan rakentavaa kritiikkiä, kun olen vain oma itseni ja muuta en voi. Tuollaisen lauseen laukominen laskettaisiin koulussa koulukiusaamiseksi. Tiedän, että asiasta olisi parasta olla hiljaa, koska tämä vain lietsoo negatiivisuutta, mutta haluaisin tietää mikä ihme saa ihmisen olemaan toiselle ilkeä? Voisinko kenties auttaa sinua jotenkin?

      Ja satuin lukemaan tämän “kritiikin” kiireessä, joten en huomannut sanan seurustelun olevan monikossa. Tästäkin pahoittelen.

      Tulee mieleen biisi ‘Sori’. Mitä vaan tekee niin tekee sen väärin.

      Blogiani ei ole pakko lukea, jos se aiheuttaa niin paljon kritisoimisen aihetta. Loistavia blogeja on maailma pullollaan ja siellä varmaan osataan suomen kielikin paremmin.

      En edes tiedä miksi vaivaudun tähän näin pitkästi vastaamaan. Ehkä siksi, että viime vuonna kommentointi satutti todella pahasti ja en voi uskoa, että tämä taas jatkuu. Mitään pahaa en tarkoita.

      Tämäkin postaus – niin kuin kaikki muutkin ovat vain iloisia juttuja. Jos haluaisin päästä jotenkin esille tai sanojesi mukaan korokkeelle, se olisi ollut hyvin helppoa viime vuonna, mutta räpiköin iltalehtien kiinnostuksesta irti ja lopetin tietyistä aiheista kirjoittamisen.

  • Sonja K

    Moikka Miia!

    Ihania nää sun matkapostaukset! 🙂 Teksti on kirjoitettu niin hyvin, että sitä lukee mielellään ja voi mitä kuvia!!! Wau! 🙂

    Tulee tosin todella paha mieli itellekin, kun lukee taas negatiivisia kommentteja täällä blogissa.. Itse ainakin katson mielelläni videoitasi ja lähinnä kikatan, jos sanat ei löydy tai ne tulee englanniksi! 😀 Se on nimittäin myös mun perusarkea.. Suomalainen eukko itsekin, mutta koulut olen käynyt englanniksi ja tiedän kokemuksesta, että suomalaiset termit on välillä hukassa!! 😀 Itse en ole saanut negatiivisia kommentteja asiasta, lähinnä olen saanut muut hyvälle tuulelle, kun naureskelvat mun sekoiluille!

    Toivotaan, että sellaiset henkilöt, jotka ei sinusta tai blogistasi pidä, menisivät selailemaan muiden blogeja ja että he löytäisivät mieluisamman blogin, jota seurata! Tiedän itsekin monta ärsyttävää blogia, joita en jaksa seurata.. Mutten myöskään jätä heille inhottavia kommentteja!

    Kommentoin tähän vielä uusinta videotasi “Smokey eye vain kahdella siveltimellä!” ihana meikki ja opin tosi paljon uutta siveltimistä.. Siispä täytyy lähteä hankkimaan tämä synteettinen sivellin 😉

    Ihanaa kevään odotusta ja toivottavasti nautit myös näistä talvikeleistä! Lumi tuo ihanasta valoa elämään pimeimpänä vuodenaikana! 🙂 Jatka vaan samaan malliin bloggailuja, täällä odotetaan innolla taas uusia postauksia ja videoita! 🙂 <3

  • talojameri

    Ihania uusia postauksia sulla täälä. <3 En ole toisten blogeja joutanut lueskeleaan vähään aikaan, mutta tänne on aina yhtä mukava tulla käymään! :)) Positiivisella energialla mennään tääläkin. Tammikuusta lähtien ollaan koko perhe sairasteltu, ja nyt minä itse olen flunssan kourissa.

    Nuista meikki postauksista haluan mainita vielä erikseen, että aivan ihania <33

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram