Mistä on ikimuistoiset hetket tehty?

18.11.2015

Boracay auringonlasku

Postauksen kuvat Filippiinien Boracaylta.

Matkoille lähdetään vaihtamaan maisemaa, hakemaan lämpöä, shoppailemaan kunnes tipahdetaan, kohtaamaan uusia kulttuureja, harrastamaan tai ennenkaikkea nauttimaan asioista, joita arki ei tuo elämään. Me kaikki haemme jotain erilaista, mutta kokemusten metsästäminen varmasti yhdistää meitä kaikkia erilaisia reissaajia.

Tänään työvuorolla juttelimme upeimmista kokemuksista, joita olemme matkoillamme kohdanneet. Perämies kertoi yhdeksi unohtumattomimmista kohtaamisista olevan Californiassa aamusurffauksen aikana, kun merileijona ilmestyi tervehtimään ja vain hetki sen jälkeen delfiinitkin lipuivat ohi. Toinen kollegani kertoi Alppien tekevän häneen suuren vaikutuksen. Itse jäin miettimään asiaa ja en heti keksinyt mitään mieleenpainuvaa kokemusta. Hölisin vain jostain Broadway showsta, jossa oli uskomattomia laulajia ja yhdellä kultaiset pitkät kalsarit. Siis what?!

Aloin toden teolla miettimään, että mitkä ihmeen asiat ovat saaneet henkeni salpaantumaan ja kylmät väreet vierimään pitkin selkää. On pakko myöntää, että en kovin helposti innostu asioista. Paljon nähneenä tätä tyttöä on vaikea hetkauttaa. Tai hetkonen. Syy voikin löytyä taustastani. Olen suomalainen – naama ei usein näytä sitä miltä oikeasti tuntuu. Sosiaalisuutta ja reippautta onkin pitänyt ihan opetella. Vai mitä se nyt on – tiedättehän? En saa sanottua sitä (olen suomalainen). Noh, tunteiden näyttämistä. Lääh ja puuh. Sainpas sanottua!

Boracay White Beach

Tämä menee nyt niin kliseiseksi, mutta niin se vaan on, että parhaat hetket reissuilla liittyvät ainakin omalla kohdallani muihin ihmisiin. Omalla kohdallani onkin tärkeää kenen kanssa reissaan. Olenkin varmaan sanonut tämän blogissani aikaisemmin, mutta kaameinkin reissukohde on aivan huippu, jos seura on hyvää. Tietenkin uusien ihmisten tapaaminen on myös ikimuistoista.

Kohtaamisia matkoilla

Päätinkin siis istahtaa karttatauluni eteen, johon olen merkinnyt kaikki paikat, joissa olen käynyt. Lukuunottamatta upeita reissukavereitani ja uusia tuttavuuksia ovat seuraavat hetket olleet ikimuistoisia. Jotkut hetket voivat kuulostaa vähäpätöisiltä, mutta sitä ne eivät ole. Siinä on ollut vaan sitä jotain – tunnelmaa ja kauneutta. Tässä niistä muutama (klikkaamalla linkkiä näet postauksen aiheesta):

  • James Brown yllätyskeikalla hotellin aulabaarissa Las Vegasissa.
  • Merileijonien temput Sirkus Finlandian showssa.
  • Ensimmäistä kertaa astellessani Boracayn (Filippiinit) White beachillä.
  • Ensimmäinen näkemäni palmupuu Mallorcalla, kun pääsin 12-vuotiaana ensimmäisen kerran etelän lämpöön.
  • Gator Parkin “alligaattori-show“(Florida).
  • Kun pilvet väistyivät Islannin vuorilta ja aurinko valaisi upeaa jäätikkölaguunia. Ei ole totta, ettei tästä ole kunnon kuvaa. Videon löydät TÄSTÄ.
  • Ensimmäinen yöpyvä työkeikka, kun pääsin loikoilemaan uima-altaalle Teneriffalle. “They pay me for this” -tunne! Tässä kuva juuri siitä hetkestä!
  • Turkoosi meri ja kävely kauas merelle loivaa rantaa pitkin. Se hiljaisuus. Seisoin keskellä merta. (Sisiliassa Palermon lähellä sijaitseva Mondellon ranta)
  • Munchenin joulumarkkinat ja ne tuhannet valot, upea tunnelma ja joulun tuoksu.
  • Ranskan alpeilla auringon paiste ja hiljaisuus huipulla.
  • Barcelonan Gracia-festivaalin rummuttajat ja piruksi pukeutuneet ilotulite pojat.
  • Italia voitti maailman mestaruuden (2006) ja NE BILEET KADULLA (kaupunki Bergamo)!
  • Yllätysmuutto Englannista Ranskaan ja kun eksyin (ja ajoin yksisuuntaista tietä väärään suuntaan) yrittäessäni löytää tietä uuteen kotikaupunkiini vuokra-auton ja yhden jättilaukun kera.
  • Suomalainen kesämökki, kesä ja aurinko.

Loppujen lopuksi näitä kokemuksia miettiessäni tajusin, että monet upeat asiat ovat kuitenkin tapahtuneet arjessa. Niitä arjen pieniä ja suurempia iloja. On ne sitten konsertteja tai iltoja ystävien kanssa. Kotona ja omassa kaupungissa voi siis tehdä kaikkea mukavaa. Pitää pysyä vain aktiivisena eikä jäädä sohvan pohjalle lojumaa. Se kun on niin helppoa.

VINKKI: Jos on tekemisen puute, niin pääkaupunkiseutulaisille on olemassa sovellus nimeltään “Minne nyt?”. Sieltä löytyy myös paljon ilmaista tekemistä.

Boracay ranta

  • Elina

    Moikka!

    Ihana postaus ja halusin kysyä mikä mikrojärkkäri sulla onkaan? 🙂 Ootko ollut siihen tyytyväinen? Mulla olis hankinnassa uus järkkäri ja oon katellut että sulla on ollut tosi laadukkaita kuvia täälä blogissa 🙂

    • Miia

      Heips! Kamera on Panasonicin Lumix gx1 ja näissä kuvissa linssinä ohut valovoimainen (1.7) pannarilinssi. Ideaali enemmänkin hämärässä ihmisten kuvaamiseen. 🙂

  • Lapsellinen

    Tulin juuri tuolta Boracaylta. Minulle se taas oli hirveä pettymys, onneksi ei tarvinnut olla siellä yhtä päivää kauempaa. Ranta oli tietty ihan hieno, mutta samanlaisia on vaikka missä muuallakin. Ympäröivä alue täynnä kurjuutta ja köyhyyttä , infrastruktuuria ei nimeksikään. Koko Filippiinit ylipäätäänkin on todellinen korruption ja kurjuuden ja eriarvoisuuden kehto.

    • Miia

      Voi harmi! :/ Itse olen nähnyt paljon lomakohteita Aasiassa, Euroopassa ja Karibialla. Useassa köyhässä turistimaassa on ikävä kyllä nuo samat mainitsemasi ongelmat. Ehkä pitäisit Dubaista tai Jenkeistä rantalomakohteena? 🙂

  • Anna

    Moikka?

    Olen joulukuussa matkustamassa saksaan ensimmäistä kertaan, eikä muutenkaan löydy pahemmin kokemusta matkailusta. Joten haluisin kysyä, että mikä on mielestäsi paras tapa liikkua saksassa? Kulkeeko julkiset hyvin ja minkän hintaista se on?
    Ja kun kerrain kommentoimaan aloin, niin haluan kehua blogiasi! Tämä on ehdoton lempparini, rakastan näitä matkapostauksia ja katselen aina kateellisena kuinka ihanissa paikoissa olet käynyt?

    • Miia

      Heippa! Itse olen liikkunut pidempiä matkoja junalla Saksassa ja ne olivat edullisia. Yhden hengen lippu toimi myös samalla ryhmälippuna. Veikkaan siis, että myös paikallisliikenne on edullista. Tai itseasiassa melkolailla kaikki on Saksassa hieman halvempaa. 🙂 Ihanaa reissua ja kiva kun viihdyt täällä.

  • Leijona

    Eikö merileijonia katsellessa tulisi mieleen, että parempi niiden olisi olla luonnossa? Ei ihmisten pakottamina “huvina”.

    • Miia

      Heippa! Tätä todella pelkäsin, kun menin showta katsomaan. Mieleni muuttui, kun näin kuinka paljon nämä upeat eläimet nauttivat (ainakin näytti siltä) esiintymisestä. Ymmärrän siis pointtisi. 🙂

  • Roosa

    Hei!
    Kommenttini kuulostaa hysterian lietsonnalta ja olen ikävä kyllä siihen lähiaikoina sortunut turhankin paljon.

    Varasin äitini kanssa matkan Berliiniin muutama kuukausi sitten. Sinä matkustat työsi puolesta paljon. Itse olen matkustellut paljon elämäni aikana, mutta nyt Pariisin terrori-iskujen jälkeen ensimmäistä kertaa elämässäni pelkään lähteä kauan odotetulle reissulle ja ahdistun ajatuksistani. Tuntuu ettei Berliinissä ole turvallista ja juuri minun kohdalleni siellä sattuu Isiksen isku. Olen yllättynyt omasta reaktiostani sillä aiemmat terrori-iskut eivät ole horjuttaneet uskoani matkustamisen turvallisuuteen.

    Oletko itse kokenut samankaltaisia tunteita töihin lähtiessäsi iskujen jälkeen? Olenkohan aivan typerä. Harmittaa kovasti että pilaan oman fiilikseni tämmöisillä ajatuksilla, tartutin jo panikointini äitiinikin…

    • Miia

      Heippa Roosa! Ymmärrän kyllä huolesi. Hetken jo itsekin tätä pelkäsin, kunnes mietin asiaa tarkemmin. Turvallisuustasoja on nostettu ympäri maailmaa juurikin tämän terrori-iskun vuoksi. Tämä jo tekee matkustamisesta asteen turvallisempaa. Sitten toisena asiana mietin, että kaikkea voi käydä liikenteessä, kotona tai vaikka työpaikalla. Jos alkaa liikaa pelätä, niin kohta ei voi tehdä oikein mitään. Lähtekää vaan reippaasti ja innolla reissuun. Itsekin olen lähdössä muutaman viikon päästä New Yorkiin. Tämäkin hetken mietitytti, mutta en aio antaa pelolle ja terroristeille valtaa. Sitähän ne juuri haluaisivat. Ihanaa reissua teille ja terkut äitillesi. Kaikki menee hyvin. 🙂

  • Uskaltaako matkustaa

    Sinä kun lennät työkseni niin mitä mieltä olet tällä hetkellä matkustamisen turvallisuudesta esim. Turkkiin?
    Meillä matka varattuna maaliskuulle ja alkoi pikkusen hirvittää tämä viime päivien tapahtumat.

    • Miia

      Heippa! Reippaasti vaan reissuun. Täällä kotosallakin voi tapahtua vaikka mitä. Ei anneta pelolle valtaa. 🙂 Toki ymmärrän kyllä mietteesi.

  • emmi

    ois kiva nähdä tutorialeja erilaisista rajauksista esim. cat eye rajauksesta, joka aiheuttaa harmaita hiuksia ainakin meikäläiselle. Myös meikit erilaisille silmätyypeille ois mielenkiintoisia!

    • Miia

      Heippa Emmi! Todella hyvä idea. Näitä tulee kunhan kerkiän pistää kaikki ideat videon muotoon. 🙂

  • Jeno

    Sait tuon meikin teon vaikuttamaan niin helpolta, mutta kyllä se vaatii paljon taitoa ja vakaata kättä! 🙂 Olet näyttävä, kertakaikkiaan upea ja elinvoimainen! Ihana blogi.

    • Miia

      Heippa Jeno! Itseasiassa en tiedä niinkään vakaasta kädestä. Kunnon häivytyssivellin helpottaa huomattavasti hommaa tai oikestaan tekee homman melkein puolestasi. 🙂 Kiitos tuhannesti kohteliaisuudesta. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram