Salakapakka Helsingin sydämessä

08.10.2015

Haluan kertoa teille paikasta, jota en haluaisi mainostaa. Outoa. En myöskään halua kertoa teille missä paikka on, vaikka toisaalta taas haluan. Huh, mikä erikoinen ongelma.

Turisti-Helsingin sydämessä Senaatintorin ja Kauppatorin välisella pienellä kadulla sijaitsee salakapakka. Tämä erikoinen cocktail-baari on täysin laillinen, mutta se on hankala löytää. Itseasiassa se on etsivätoimistoksi naamioitu baari. Hauskuutena siinä on juurikin se, että sen etsiminen tekee siitä erikoisen.

Me saimme vinkiksi vain sen, että ovi on musta. Näytimme varmasti epäilyttäviltä, kun kokeilimme katujen lukossa olevia ovia. Ulkopuolella ei ollut mitään merkkejä. Ei ovimiestä. Ei yhtään mitään. Yhtäkkiä yksi ovi ei ollutkaan lukossa. Pääsimme sisään pieneen välihuoneeseen. Siinä näytti olevan yksi ovi, patsas ja puhelin. Yritimme sisään, mutta huonolla menestyksellä. Seinän takaa kuului iloista jutustelua ja totesimme, että tämän on pakko olla se paikka. Ei muuta kuin pienet aivonystyrät hommiin ja miettimään miten väliovi aukeaa.

Enempää en kerro, koska haluan teidänkin pääsevän kokemaan löytämisen riemun.

Baari oli viihtyisä ja drinksut ammattitaidolla tehtyjä. Aion palata tähän salaperäiseen kapakkaan vielä uudestaan.

VINKKI:

  • Loistava polttaripäivän aloitusohjelma. Anna polttarisankarin etsiä tämä paikka ja siellä odottaakin yllätyksenä kaikki ystävät.

 

  • Jenni

    Voi apua! Ihaa että tällasia paikkoja on nykyään Suomessakin. Saa palata hetkeks lapsuuteen ja leikkiä salapoliisia 😀 p.s. ihana blogi laittaa aina hyvälle tuulelle!

    • Miia

      No todella! Hetken oon jo ihmetellyt, että missä on suomalaisten innovatiivisuus baarien ja ravintoloiden suhteen. Tallinnassakin on vaikka mitä kivoja paikkoja, mutta meillä täällä vain paljon ketjuravintoloita..

  • Anne | Metallia Matkassa

    Kiinnostuin heti! Nyt etsimään tätä paikkaa 🙂

    • Miia

      Ou jes! Tsemiä etsintöihin. 🙂

  • Kirsika

    Mikä se hintataso siellä on? Kuulosta muuten hauskalta! 🙂

    • Miia

      13 euroa cocktail. Arvokasta, mutta sen arvoista. 🙂

  • Ulla

    Jee sää löysit sinne! Määki haluan kokea tuon joskus =)

    • Miia

      Kannattaa ehdottomasti. 🙂 Jotain uutta ja erilaista.

  • Ansku7

    Snäpin puolella taisit kysellä tietääkö joku muista salakapakoista. Oon kuullut huhua, että jossain kasarmitorin huudeilla olisi yksi. Ei hajuakaan missä, mutta sinne vain etsimään siis 😀
    Täytyy tämä kyllä käydä testaamassa!

    • Miia

      Ooh! Pitää yrittää vähän udella tuosta paikasta ja lähteä etsimään. 🙂

  • Diana

    Ny on hätä Miikkulainen! Perjantaista lauantaihin suuntana on mainio pääkaupunkimme Helsinki ja ohjelmassa on perjantaina Johanna Kurkelan musiikkia ja salakapakan vainuamista (kiitos, tämä postaus oli tosi jees!). Launtaina on tarkoitus seikkailla Kiasmassa ja Sea Lifessa, mutta koska aikaa jää vielä muuhunkin, niin olisiko sulla heittää muutamaa tipsiä muikeista käyntikohteista? 🙂 (Pyhäinpäivänä kaupat on aikalailla kattavasti kiinni, joten kulttuuri, ruoka & juoma olisi hakusessa.) Kiitos, tattis, tänks! ..Jos et ennätä vastailla (tai tehdä jopa päivitystä aiheesta), niin ei murhetta. Blogiasi on kiva käydä seurailemassa muutoinkin. 🙂

    • Miia

      Kiva kun tästä postauksesta oli apua. 🙂 Kerrohan sitte löytyikö kapakka. Grotesk on myös loistava drinkkibaari ja sitä ei tarvitse etsiä. 😉 Punavuoressa on edullinen ravintola nimeltään Tori. Tori on tunnettu herkullisista Jallu-lihapullista. Sovellus “Minne nyt” kertoo myös todella kattavasti kaikki tapahtumat. Jos pidätte Mexicolaisesta ruoasta niin oma suosikkini on tunnelmallinen ja myös edullinen Eatos. Niin hyvää ruokaa ja kiva paikka rautatieaseman kulman takana. Mukavaa Helsinki-viikonloppua!

      • Diana

        Jee! Salakapakka löytyi ja maittavat drinksut lasiin päätyi. Toki kun juoma maksaa sen 13 euroa, niin oli pakko pohtia vimmatusti, mitä lasiinsa haluaa, kun ei ollut varsinaisesti varaa ruveta enempiä ottamaan. 😀 Eatos oli myös oikein maittava suositus! Iso KIITOS! 🙂 ..tulipa myös käytyä Kiasmassa Tottelemattomuuskoulussa, Luonnontieteellisessä museossa ja Kansallismuseossa. ^_^

        • Miia

          Oih, loistavaa Diana! Oonpa onnellinen, että piditte Eatoksesta. 🙂 Teillä onkin ollut oikein kunnon Helsinki viikonloppu. Pitäisi varmaan paikallisenakin viettää tuollainen viikonloppu.

  • Annn

    🙂 Oon ja käynyt tuolla mestassa. Ne drinkit, huh. Pakko päästä pian uusiks! Tosin mietin onkohan näitä muita Helsingissä jossain kätköissä… Kiva olisi käydä joskus ulkomaillakin salakapakassa. Onko sulla kokemusta ulkomailta?

    • Miia

      Heippa Annn! 🙂 Ei oo kokemusta ulkomailta. Pitää ottaa selvää seuraavassa kohteessa josko niitä olis siellä. En tiedä onko näitä lisää Helsingissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram