7 päivää ja 7 punaa – sinkkunaiset pienet ilot

02.10.2015

Hipstermäiseen lookkiin ja iltaan salakapakassa puna nro 33.

Olen ensimmäistä kertaa elämässäni sinkkuna todella rauhallisin mielin. Tinder jäi viikon kokeilujakson taakse ja huomasin, että näin on paljon kivempi olla. Tuntui, että Tinderissä ollessa alkoi nousta paniikki, että on pakko löytää joku. Lisäksi huomasin, etten pitänyt väkinäisistä chat-keskusteluista tuntemattomien kanssa. Usealla ei ollut tarkoitustakaan tavata – vaan pönkittää tällä palvelulla itsetuntoaan tai mitä lie. Pelata.

Hillityn räväkkä puna shoppailureissulle puna nro 31.

Olen nykyään niin onnellinen pienistä asioista. Puhtaat lakanat, siisti koti ja vaikkapa uusi huulipuna saavat iloiselle tuulelle. Olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja paikkoihin ihan täällä kotikonnuillakin – aina ei tarvitse lähetä kalliille ulkomaanreissulle. Tietenkin tärkeintä on rakkaat ystäväni ja aina ihmettelen mistä olenkaan löytänyt nämä ihanat tyypit ympärilleni. Välillä olo on ihan hörhö. Voiko näistä asioista tulla niin onnelliseksi?

20150925_170147Energinen ja oranssinen työpuna nro 11.

Suunnittelen innolla tulevaisuutta ja keksin kivoja juttuja blogini ja sosiaalisen median ympärille. Olen huomannut olevani melkoinen kotihiiri ja viihdyn yksin, mutta en ole yksinäinen. Pieni yrittäjähiiri on kuitenkin kaivautunut taas jälleen kerran esiin – olenhan aikaisemminkin kokeillut sitä maailmaa. Se sopi minulle. Nyt on taas hurjat suunnitelmat, mutta katsotaan mitä niistä pitkän ajan suunnitelmista toteutuu. Kuten huomata saattaa, ajatukset ovat kaikessa muussa kuin miehissä.

Klassisen raikas punainen ravintolailtaan puna nro 408.

Kuitenkin välillä mieleeni hiipii toiveet siitä oikeasta ihmisestä. Niinä päivinä, kun nämä ajatukset pyörivät päässäni näen usein unta selkää kääntävistä miehistä. Kai sitä ihmettelee, että miksi en kelpaa. Nirso en kuitenkaan mielestäni ole. Olen tullut siihen tulokseen, että se on tämän ajan henki.

20150919_223336Tyttöjen illan hempeän raikas puna nro 430 (ja naamablurrit kamerassa täysillä) hih.

Ikää tullessa ajatukset hiipivät myös hiljalleen lapsiin. Olen 34 vuotias. On siis täysin mahdollista, että olen uutta sinkku-sukupolvea, joka ei löydä miestä ”hedelmällisenä aikana”. Ajatukseen on ollut pakko pikkuhiljaa sopeutua. Kovaa vauvakuumetta en ole koskaan potenut, mutta aina sitä miettii jäänkö jostain paitsi.

20150930_153844Ysärihenkeä hehkuva marjapuuromainen puna nro 411.

Kaikenkaikkiaan elämäni on mielestäni jännää. Ei sen vuoksi, että suunnittelen matkoja maailman eri kolkkiin vaan siksi, että järjestän joka päivälle jotain, josta itse nautin. Snapchatin puolella olen keskustellut teidän kanssa viimeaikoina mm. pinnallisuudesta ja niin se vain on, että välillä ne on ne pienet pinnalliset asiat, jotka saavat onnelliseksi. Tänään se oli tunnin kestävä meikkikokeilu kotona. Eilen se oli lämmin ja laadukas neule, jonka löysin COSin liikkestä. Pari viikkoa sitten se oli nämä seitsemän huulipunaa Varsovan reissulta. Niin – ilman lapsia jää rahaa enemmän kaikkeen tähän. Pakko ajatella tätäkin positiivisuuden kautta.

Viileän syysillan teehetki ystävän kanssa puna nro 26.

Postauksen punat on ostettu Inglotista Varsovan reissulla. Kuten monet seuraajani tietävät, olen suuri nudepunien kuluttaja ja on harvinaista nähdä minut värikkäässä punassa. Nämä punat on kuitenkin saaneet mieleni muuttumaan. Oma lemppari päivittäiseen käyttöön on nykyään ysäripunaa muistuttava väri numero 411. Onko sulla omaa lempparia? Huom! Kaikki postauksen huulipunat ovat väriltään mattaa.

  • Margaret

    Luin jälleen postauksesi mielenkiinnolla ja mieleeni tuli muutama asia. Ensimmäiseksi, taidat olla hitusen liian tasokas ja näyttävä nainen näille suomalaisille parisuhdemarkkinoille. Useimmille miehille sinunkaltaisesi naiset aiheuttavat mieletöntä epävarmuutta ja omaa riittämättömyyden tunnetta, tämä on muuten ihan tosielämässä tullut todistettua lukemattomia kertoja, joten uskallan seisoa sanojeni takana. En ymmärrä tätä piirrettä suomalaisissa miehissä ollenkaan, että kauniita ja itsevarmoja naisia ikäänkuin “pelätään”. Siinä mielessä kannattaisi ehkä katsastaa ulkomaan tarjonta 🙂
    Olen ihan varma, että löydät joskus unelmiesi kumppanin, voin vaikka lyödä vetoa 🙂 Siihen asti nauti elämästäsi!
    PS: Huulipunat olivat upeita, punainen sävy sopii sinulle yllättävän hyvin!

    • Miia

      Huh! KIITOS! Aloin ensin lukea kommenttiasi: “Taidat olla hitusen liian..” ja sydän jo pompsahti kurkkuun, että taasko tulee inhottavaa kommenttia, mutta nyt sanon nöyränä kiitos. Pakko silti sanoa, että koen kyllä itseni ihan tavalliseksi tytön tylleröksi. Meikillä ja hiuksilla (sekä hitusella kännykän naamablurria) saa ihmeitä aikaan. Varsinkin, kun pidän meikkaamista päivän luovana hetkenä ja innostun kokeilemaan ja etsimään juuri sitä mikä itselleni sopii. Ymmärrän kuitenkin tuon pointtisi. Ystäväni mies sanoi hänestä juurikin tuota, ettei olisi ystävääni uskaltanut lähestyä baarissa, kun hän on niin kaunis. Ja hän todella on!

  • Eveliina / Six Feet Tall

    Aivan ihanat punat! Varsinkin toi ensimmäinen näyttää törkeen hyvältä sulla!

    Ihanaa syksyä Miia <3

    • Miia

      Kiitos Eveliina! 🙂 Ihanaa syksyä myös sulle!

  • Suvi

    Hei Miia! Kaikki punat sopivat sinulle todella hyvin! Olet kaunis nainen, ja blogiasi seuranneena huomaan, että sinulla on myös sitä sisäistä kauneutta. Olen aivan varma, että löydät vielä rinnallesi elämänkumppanin, kun aika on oikea.

    Lämpöä ja iloa pimeneviin syysiltoihin! 🙂

    • Miia

      Kiitos Suvi! 🙂 Noh, katsotaan.. 😀

  • Sanna

    Aivan ihania punia ja lookeja! Sä et kyllä ole sellainen nainen, että jäisit yksin, ellei se ole sinun oma valintasi. 🙂 Mukavaa syksyä!

    • Miia

      Kiitos Sanna! No se jää nähtäväksi. En tiedä tulevatko ne miehet kotoa hakemaan. 😀

  • Ansku7

    Aivan ihania kaikki punat! Sulle sopii kyllä erinomaisesti tummemmat ja räväkämmätkin värit! Käytätkö huultenrajauskynää?
    Miten oot tehnyt tuon söpön nutturan hipsterityylisessä kuvassa? 🙂
    Sun blogia on ihana lukea, kun susta huokuu tollanen onnellisuus ja aitous.

    • Miia

      Kiitos Ansku! En käytä rajauskynää. Noilla punilla saa hyvin tarkkaa jälkeä. Nuttura on vaan ihan perus ponnari keskellä päätä ja jätän vain opnnarin silmukalle ja ja pöyhin sitä.

  • Tuija

    Ihania ajatuksia, vaikka ei kaikki niin positiivisia mutta on hienoa että mietit elämää monelta kannalta 🙂

    • Miia

      Niin kaikki ei aina välttämättä mene omalla kohdalla niin kuin toivoisin, mutta pitää löytää sitten jotain muuta mukavaa sen paikkaamiseen. 🙂

  • E-S

    Ensimmäinen puna on ehdottomasti suosikkini niin sinulla kuin myös sen ottaisin mieluiten itselleni. 🙂 Sulle sopii mielestäni todella hyvin kaikki pinkit sävyt ,myös kylmään vivahtavat, mitkä itselleni eivät passaa niinkään.

    • Miia

      Heippa E-S! Varmaan riippuu paljon hiusten sävystäkin mikä sopii. Huomasin sen nyt kun värjäsin vaaleammaksi. Tuo tumma puna sopii nyt paljon paremmin. 🙂

  • Amanda

    Aivan upeita meikkileikittelyjä! Mun silmään ehdottomaksi top 3:ksi nousivat tummanpuhuva hipsterilook (pystyt kantamaan uskottavasti jopa noin tummaa punaa), klassisen punainen ravintolaillan huulimeikki ja marjapuuroysärit. Mun mielestä sun väreihin sopii hyvin juurikin kylmään taittavat sävyt, hopeaakin taidat koruissa suosia? Oot kyllä niin kaunis ja näyttävä ilmestys (olematta tyrkky), ei ihme jos miehillä menee pupu pöksyyn… 🙂

    • Miia

      Kiitos Amanda! No itseasiassa olen enemmänkin keltakulta tyttöjä, mutta pitää siis ottaa noita hopean värisiä enemmän käyttöön. En oo koskaan ajatellu, että ne sopis mulle. Hipsterlook on jees, mutta puna ei ole kovinkaan käytännöllinen. Muuten sitä olisi ihana käyttää enemmänkin. 🙂

  • nra

    Näytät tuossa ekassa kuvassa ihan Chisulta ! 🙂

  • Anne

    Juuri näin! Upeet punat! Oot ihana!

  • sarlotta

    Ihana teksti! Toivon todella, että löytäisit itsellesi kumppanin, sillä olet ihana ihminen <3 Olet valtavan kaunis ja huulipunat sopivat sinulle todella hyvin! Varsinkin tuo nro 33!

    Tiedätkö löytyykö näitä punia myös Suomesta tai satutko tietämään mitään muita hyviä ja kohtuu hintaisia mattahuulipunia? Olen etsinyt epätoivoisesti, mutta en ole vain löytänyt!

    • Miia

      Kiitos Sarlotta! Inglot Suomen sivuilta löytyy suppeampi valikoima, mutta heillä on liikkeitä pääkaupunkiseudulla (Jumbossa ja Kluuvissa) ja siellä on mielestäni melko hyvä valikoima. 🙂

  • Mia

    Hei Miia!

    Olet tosi kaunis nainen, siksi en ymmärrä miksi käsittelet blogi- ja Instagram kuvasi jollain kuvienparannusappsilla. Sen meinaan huomaa kuvista tosi selkeästi. Käsittelit aihetta aiemmassa postauksessa, mutta kysyn siltikin että etkö itse pidä käsiteltyjä kuvia tökerönnäköisenä? Taitava kuvankäsittely on asia erikseen, mutta käyttämäsi appsi tekee sinusta muovisennäköisen ja käsittelyn näkee kilometrin päähän. Käyttäisit reippaasti ihan aitoja kuvia, et tarvitse parantelua!

    • Rilla

      Olen samaa mieltä, että kauniin naisen kuvia ei tarvitse käsitellä, ainakaan näin selvästi havaittavalla tavalla. Luota Miia vain itseesi!

    • Miia

      Heippa Mia ja kiitos! 🙂 En pidä käsiteltyjä kuvia mitenkään tökeröinä. Niin ne ovat kaikissa naisten lehdissäkin. Niin kuin aiemmassa postauksessa käsittelin ja väänsin kommenteissa jo osittain rautalankaa, että pidän kauniista kuvista. 😉 Pakko myöntää oma epävarmuuteni ja siksikin mielummin julkaisen itsestäni vähän paranneltuja kuvia toisinaan – en aina.

      • Mia

        Mutta pointtini olikin, että käsittelemäsi kuvat eivät ole erityisen hyvin käsiteltyjä silloin kun sen huomaa noin selvästi. Lehtien käsitellyt/parannellut kuvat ovat ammattimaisesti tehtyjä, käsittelyä ei välttämättä edes huomaa. Siksi käyttämäsi appsi tekee kuvista tökerönnäköisiä, kun sen näkee kilometrin päähän. Koita vaikka jotain toista appsia, jos välttämättä haluat kuviasi siloitella. Uskoisit meitä, kun et sitä tarvitse, luonnolliset kuvat ovat paljon parempia.

        • Inga

          Itseänikin häiritsee se, että olet muokannut näitä kuvia niin paljon, että se näkyy jo kauas, mutta jokainen tyylillään 🙂

          • Miia

            Niin.. näyttää olevan joka kerta sama, kun julkasen naamastani kuvan on se sitten ammattilaisen ottama tai ei. 😉 Näissä kuvissa on mukana puhelimen automaattisesti lisäämä kasvojen parannus. En ole niitä muuten muokannut. Niin kuin aikaisemmin sanoin.. olen hieman epävarma kasvojeni maksaläiskistä, finneistä, iän tuomista rypyistä ja muista epäkohdista. Siksi pidän kuvat tällaisina. 🙂

  • Linda

    Eka puna ja hipsterlook sopii sulle törkeen hyvin 🙂 Oon samaa mieltä, että ajan henki on nyt vaan se, että on ns. sinkkumiesten markkinat. Näin ainakin helsingissä. Itse tähyilen jo ulkomaille, missä ei suomityttöä arvostetaan ihan eri lailla. On aika turhaa toivoa löytää tasavertaista kumppania pk seudulta, missä on jo lähtöjään koulutettuja ja kauniita naisia enemmän ku niitä sinkkumiehiä.

    • Miia

      Heippa Linda ja kiitos! 🙂 Pitää varmaan ryhtyä hipsteriksi. 😉 Ymmärrän täysin pointtisi. Itse en halua lähteä “kilpailemaan”. Haluan, että kelpaan juuri sellaisena kuin olen. 🙂

  • Erika

    Chisun sanoin: ”hei beibi sä oot vaan niin ihana!”. No niin oletkin, loisto teksti jälleen! Samojen ajatusten kans painimista myös täällä.. Tuntuu, että usein paine ihmissuhteen löytämisestä syntyy enemmän muista ihmisistä kun varsinaisesti itsestä. Ihanaa, että joku muukin sanoo sen ääneen, että on ihan ok olla yksin ja ostella huulipunia 😉 Pitikin kysyä, että mitä nudepunia käytät? Oon koittanut kuumeisesti etsiä hyviä – toistaiseksi tuloksetta… Ihanaa syksyä sulle!

    • Miia

      Hih! Kiitos! Monet sanovat joo kyllä, että löydät vielä miehesi. Niin voihan se olla, mutta näinkin on ihan hyvä. Macilla on kivoja nude-punia ja myös Isadoralta löytyy kivoja Nude-huulikiiltoja. Niin ja Lumenen Nature’s codelta myös. 🙂

  • Lapsellinen

    Moi, tämä ei varmaankaan ole ns. poliittisesti korrekti mielipide mutta mielestäni jäät aivan valtavista asioista paitsi, jos et hanki lapsia.
    Mielestäni on täysin hyödytöntä olla nainen ja vapaaehtoisesti lapseton. Joudut kärsimään kaikki haitat: kuukautiset, alempi asema yhteiskunnassa, keskimäärin pienempi palkka jne., mutta et pääse nauttimaan naiseuden ainoasta edusta: kokemaan raskautta ja synnytystä ja äidinrakkautta, joka vahvuudessaan voittaa kaiken.

    Jos sitä isäkandia ei siis seuraavan 5 vuoden sisään löydy, käytä muita keinoja ja hanki ainakin yksi lapsi.

    • Miia

      Ymmärrän osittain pointtisi. Uskon kuitenkin, että täyden ja mahtavan elämän naisena voi elää ilman lapsiakin. Lisäksi lapsien hankkiminen ei aina ole itsestä johtuva asia ja näin se ei ole vapaaehtoista. Aina niitä ei saa vaikka haluaisikin. Olen nähnyt lapsettomuuden tuskan lähipiirissäni ja siksi kommenttisi kohta “täysin hyödytöntä olla nainen” varmasti loukkaa monia. Lisäksi sopivaa miestäkään ei aina saa vaikka haluaisi. Muihin lapsenhankitavaihtoehtoihin en osaa kommentoida.

      Lapsen saaminen ja kasvatus on varmasti todella palkitsevaa ja sanoin kuvaamatonta ja siksi osittain ymmärrän, että sanot joillekin hurjalta kuulostavan kommenttisi ja haluat saada ihmiset ymmärtämään kuinka tärkeää on saada lapsi.

    • ReetaJohanna

      No huh huh, what a load of sh..t. Elämä voi olla todellakin hyvää ja ihanaa ilman lapsia. En voi uskoa, että joku vielä nykyaikana päästää suustaan jotain keski-aikaista. Itselläni on lapsi, mutta onnellisuus lähtee aina itsestä, ei lapsesta, ei miehestä, ei rahasta. Se lähtee omasta sisimmästä. Halusit Miia lapsen tai et, se on oma asia, mutta muista, että se ei määritä sinua ihmisenä. Ja mies ja parisuhde tulee kyllä vastaan, kun sen aika on. Itsellä oli niin selvät sävelet, että millaista miestiä etsin eroni jälkeen. Noh, sitten tuli vastaan melkein 10 vuotta nuorempi mies, jonka kanssa olemme olleet yhdessä pian seitsemän vuotta. Hyvää syksyn jatkoa sinulle <3

      • Miia

        Sinäpä sen sanoit. 🙂 NIIN TOTTA, että kukaan ei tuo itselleen onnea. Ei mies, ei lapset. Onnellisuus lähtee omasta itsestään ja muut tulee sen jälkeen. Miten en tullut edes ajatelleeksi tätä? Ihanaa syksyä myös sulle. 🙂

  • Ninni

    Eksyin sivullesi vahingossa ja muistin sinut Ensitreffeillä alttarille ohjelmasta. Luin tekstisii ja katselin kuviasi ja minulle tuli valtavan voimakas tunne, että tulet saamaan kaksi lasta, tyttöjä. Tämä piti vielä kirjoittaa sinulle, että elä tässä hetkessä ja tee elämästäsi juuri sellaista kuin haluat. Se Oikea tulee kyllä kohdalle jonka kanssa on tarkoitus perustaa perhe.
    Välilllä saan tälläisiä “viestejä” jotka on kerrottava eteenpäin ja usein ne ovatkin käyneet toteen…
    Ihanaa syksyä sinulle!

    • Miia

      Vautsi! Tähän hetkeen “ennustuksesi” kuulostaa mahdottomalta. Tulee jo kohta kiire, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 🙂 Uskon meedioihin ja sitä ilmaisesti olet? Ihanaa syksyä myös sinulle Ninni!

      • Poletti

        Voi mikä kiire sinulla! Nelikymppisiinkiin on aikaa. Vuoden kahden aikana ehtii tapahtua yhtä sun toista ja silti olet vasta (!) maksimissaan 36-vuotias.

        Joten tee, elä ja nauti sekä anna onnelle mahdollisuus. Hienoa syksyä sinulle!

        • Miia

          Kiitos Poletti! Ihanaa syksyä sinullekin! 🙂 Niin kaikkeahan sitä VOI tapahtua. Niin kuin sanoin.. kaikki on ihan hyvin näin. 🙂

  • Marjaana

    Ensimmäinen huulipuna on TÄYDELLINEN sulle, katoin ensiks että kuvassa on Chisu 😀 Oot kyllä niin kaunis ja lämpimän oloinen nainen 🙂

    • Miia

      Kiitos ja nöyrä kumarrus Marjaana! 🙂

  • MäVain

    Ymmärrän tilanteesi. Samoja tunteita käy läpi varmaan moni sinun ikäisesi sinkku nainen ja vanhempikin. Niitä tunteita olen itsekin käynyt läpi. Kuitenkin olen oivaltanut, että jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja mahdollisuuksia täynnä, joita kaikkia ei edes ehdi toteuttaa. Hienoa, etä näet elämässäsi paljon hyviä asioita,jotka tuovat tyydystä ja sisältöä. Osaat varmaan hyvin nauttia esim. luovuudestasi!

    Sinä olet vielä nuori, etkä ole kuitenkaan myhästynyt vielä mistaän. Tsemppiä elämääsi! Rakkautta ei tarvitse hartiavoimin etsiä, se voi tulla vastaan missä vaan!

    • Miia

      Heippa MäVain! 🙂 Kiitos kommentistasi! Hyviä ajatuksia. 🙂

  • Idahhh

    Hipsteri, ravintolaillan sekä ysäripuna olivat kyllä ehdottomasti suosikkejani ja näyttivät älyttömän hyviltä sulla! Ihan selkeesti kylmät värit sopii sulle parhaiten 🙂

    • Miia

      Kiitos! 🙂 Tummempia ja vahvempia punia siis käyttöön! 😀

  • Maarit

    Tuohon nimimerkki “Lapsellinen” kommenttiin. On aika kapea-alaista nähdä nainen vain synnyttäjänä ja äidinrakkauden toteuttamisen kautta. Ihmisillä on monenlaisia kutsumuksia ja tehtäviä tässä elämässä. Kenties tarkoituksella kirjoitit provosoivasti lapsettoman naisen kehnosta asemasta. Minäkin voisin kertoa monta esimerkkiä köyhyysrajalla kitkuttelevista perheistä ja penniä venyttävistä yh-vanhemmista. Ja aivan yhtä monta tarinaa menestyvistä ja henkisesti sekä aineellisesti rikasta elämää elävistä sinkuista. Elämä on värikästä ja monitahoista. Mustavalkoiset kuvat ja yleistykset usein kaukana todellisuudesta.

    • Lapsellinen

      Maarit, et yhtään ymmärtänyt kommenttiani. En kirjoittanut LAPSETTOMIEN naisten kehnosta asemasta vaan NAISEN kehnosta asemasta yhteiskunnassa ja maailmassa yleensä. Jos on syntynyt naiseksi ja ei edes hanki lapsia, niin silloin siitä naissukupuolesta ei ole mitään hyötyä tai iloa. Siinä tapauksessa olisi ollut paljon parempi syntyä mieheksi. Jos taas hankkii lapsia, saa ainakin yhdessä asiassa hyötyä sukupuolestaan, sillä sitä kokemusta ei voi miehenä mitenkään saada.

    • Miia

      Kyllä! Erilaiset ja eri asemissa olevat ihmiset saavat elämästään niin paljon irti ja eritavoin, jos vain haluavat. 🙂 Hyvin sanottu: “Elämä on värikästä ja monitahoista!”

  • Merja

    Maarit ehtikin jo sanoa saman mitä olin tulossa kommentoimaan. Järkyttävä kommentti “Lapselliselta”. Savu nousee korvista..

  • Maarit

    “Lapsellinen”, ei, kyllä ymmärsin mitä laajasti ottaen tarkoitit, mutta käytin samanlaisia esimerkkejä kuin sinä: “Alempi asema yhteiskunnassa, keskimäärin pienempi palkka.” Tarkoitit ilmeisesti, että on hyödytöntä olla nainen jos ei saa lapsia, että on lähtökohtaisesti huonompi asia syntyä naiseksi kuin mieheksi. Jos kuitenkin syntyy naiseksi, voi sentään saada lapsia, mikä kokemuksena on mahdollista vain naiselle ja sikäli ainutlaatuista. En tiedä miten tai miksi olet käsityksesi asiasta muodostanut. Ehkä tämä oli tarkoituksellinen provo.

    • Lapsellinen

      Nyt ymmärsit viestini oikein. Se ei ole mikään “provo”, miksi ihmeessä olisi. Et myöskään mitenkään argumentointi, miksi väitteeni ei pitäisi paikkaansa. Ei ole minun keksimäni asia, että naiset ovat keskimäärin huonommassa asemassa yhteiskunnassa kuin yteiskunnassa kautta maailman, kaikki indikaattorit näyttävät samaa ( poikkeuksena elinajanodote). Jos ei aio hyödyntää sitä ainoaa, todellista eroa miehen ja naisen välillä, miksi sillin kannattaisi ylipäätään olla nainen? Jotta voisi saada huonompaa palkkaa, kärsiä ulkonäköpaineista, saada huonommat ylenemismahdollisuudet uralla, huonommat mahdollisuudet saada pysyvä työpaikka? Siis miksi?

      • Sipru

        Sorry, mutta en kyllä ymmärrä noin ahdistusta takoavaa ajatusmaailmaa, edes äidiltä! Voi vain kiittää Luojaansa ettei ole syntynyt noihin uskollollisiin maihin edes vahingossa..

        -Ja kolmessa maassa asuneena en vieläkään ole huomannut, että minun pitäisi jotenkin kumarrella miehiä työelämässä tai vieraassa yhteiskunnassa. Tai saada sen takia huonompaa palkkaa edes. Onhan Suomessakin pariskuntia joissa vaimo tienaa enemmän, mutta hyvällä itsetunnolla varustettu mies ei tästä valita. Ammatinvalintakysymys. Ja mitä elämältään odottaa aikuisena? Se on hienoa ettei elämä ole yksistään mustavalkoista, rajat on tehty rikottavaksi. Erityisen upeata että maailmalta löytyy myöskin (suomalaisia) miesten rinnalla pärjääviä naisia. Ei miehet maailmaa enää yksin pyöritä, se jos mikä on vanhoillista ajattelua!

        -Se mikä on totta niin me maapallon ihmiset olemme kaikki samanarvoisia. Olimme sitten sukupuoleltamme miehiä tai naisia – tai jotain siltä väliltä! Totuus on sekin, ettei se mies saa aina niitä lapsia aikaiseksi. Lapsettomuus ei siis millään tavalla huononna naisena olemisen olotilaa tai elämää! Ajatus on oman pään sisäpuolella keksittyä kuvitelmaa – ei muuta!

        Miia, mistä olit luopunut, tulin lukiessani siitä varsin iloiseksi. Ja siksi suosittelen lukemaan kirjan: “Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi” – Luise L. Hay. 🙂

  • Lapsellinen

    Voi itku näitä autocorrecteja, siis :
    *et myöskään mitenkään argumentoinut
    *miksi silti

  • Kristina

    No johan taas saatiin tappelu aikaiseksi! Antaa Lapsellisen kylpeä omanarvontunnossaan. Naiseudessa on muitakin puolia kuin vain lisääntyminen.

    • Lapsellinen

      Just. Minä en ainakaan yritä tapella, vaan keskustella. Kukaan ei vain ole esittänyt yhtä ainutta tavoiteltavaa asiaa naisena olemisessa. Yksi on järkyttynyt, toinen sanoo, että niitä hyviä puolia on paljon muitakin kuin lisääntyminen, mutta yhtäkään hyvää puolta ei ole vielä mainittu. Miksi kaikki valtavirrasta ( tässä tapauksessa “oo miten ihana huulipunan väri”) eroavat kommentit käsitetään aina aggressiivisuudeksi!

      • Miia

        Noh noh tytöt! 😀

        Täältä tulee ainakin yksi tavoiteltava asia naisena olemisesta: Minä ainakin pidän omasta elämästäni. Saan matkustaa, harrastaa ja tehdä mitä haluan. Voin opiskella useita ammatteja ja nauttia elämästä. Eikö se onnellisuus ole tärkeintä? Itse en ainakaan halua olla mies vaikka voin tehdä täysin samoja asioita kuin he. 😀

        (kova yritys muuttaa keskustelun suuntaa, kun meinasin vielä laittaa, että miehet haisee hielle ja pieree) 😀

        • Lapsellinen

          Ei kelpaa. Koko pointti oli se, että miehenä tuo ” saan matkustaa, harrastaa ja tehdä mitä haluan” on paljon helpompaa ja paremmin toteutettavissa. Voit matkusta minne vain ilman raiskatuksi tulemisen pelkoa, sinua ei katsota kieroon sukupuolesi perusteella koskaan missään maassa maailmassa, sinulla on enemmän fyysistä voimaa , voit siis todella tehdä mitä haluat. Hienhajua ja muuta en viitsi edes kommentoida. Ei jatkoon. Odottelen edelleen oikeita perusteluita. (Ja kaikki tämä siis koskee vapaaehtoisesti lapsettomia, en tietenkään puhu niistä naisista, jotka eivät kykene saamaan lapsia).

          • Miia

            Kaukaisesti ymmärrän pointtisi. En nyt viitsi väitellä asiasta, koska olen ainakin ihan tyytyväinen elämääni lapsettomana naisena. 🙂

          • Nelli

            Tässä yksi kaipaamasi perustelu lapsettomuuteen – mutta ennen kaikkea avioitumattomuuteen: Olen voinut työskennellä pitkissä hyvin palkatuissa projekteissa ulkomailla. Avioituneena se olisi ollut hankalampaa – ja lasten kanssa mahdotonta. Todennäköisesti avioituneena olisin jäänyt Suomeen ja tuloni olisivat olleet myös todennäköisesti pienemmät normaalissa päivätyössä. Olen matkustellut enimmäkseen yksin ympäri maailmaa ilman pelkoja ja voin harrastaa mitä haluan, mikään ei sido kotiin. En haluaisi todellakaan olla mies.

            Muuten, miksi miehet tekevät niin paljon itsemurhia, jos heidän elämänsä on parempaa??

  • Ihana_nainen

    Kun lapsi-ihminen pääsee vauhtiin, niin ei niiden päähän muuta mahdu, turhaan Mia yrität muuttaa kommenttien suuntaa. Mutta punaa huuliin tytöt, tykkäsin kyllä kaikists. Ja vielä. Hymy on silmissä näkyvä valo, joka kertoo, että sydän on kotona. Olen onnellinen, vahva, itsenäinen nainen, ja hui, ei minulla ole lapsia :).

  • Nipsu

    Moi Miia 🙂 Ihania sävyjä! Ihailen niin paljon, kun toisille sopii punaiset huulet, tuntuu että itelle kaikki on aina liian tummaa. Näistä ehdottomasti mun suosikkeja oli 408 ja 411 🙂 Ehkäpä tuo 408 ei olisi liian tumma minullekaan.. ps. Katoin eka, että ekassa kuvassa on Chisu! Kaunista 🙂

  • tuija

    Moikka Miia! 🙂 Kiva postaus! mun mielestä sulle sopii parhaiten just tuo sun lemppari 411 sekä 408(hehkut tässä punassa) ja 26. Ei nuo muutkaan huonoja ole. Aina kaunis Miia, sama minkä väristä punaa on tai ei ole 🙂

  • jenmer

    Siis sä oot varmaan upein 34 vuotias nainen, ketä tiedän. Vaikka mä oon 21 vuotias, tunnen suurta kateutta sua kohtaan. Sä oot mieletön, sun hampaat on mielettömät ja kasvot upeat. Sulla on mieletön elämänasenne ja oot rauhallisen ja ihanan olonen nainen. Ymmärrän, että 34 vuotiaana mahdollisesti onkin vaikeampaa löytää miestä, kun teinivuosina sitä juostiin baarissa ja bileissä yms mistä helppo tutustua. Mutta uskon ja todella toivon, että löydät rinnalles sopivan miehen. Mutta jos oot näin onnellinen niin sehän on pääasia, ei pakottava tarve tehdä tai saada lapsia. Onneksi osaat nauttia elämästä ja siitä mitä sulla on. 🙂

  • Herrasmies

    Jos chat-keskustelut tuntuvat väkinäisiltä, niin miksi et omalla panostuksella ohjannut niitä molemmille mukavempaan suuntaan? Asia taitaa olla niin, että jos lojuu paikallaan ja luulee saavansa kaiken, ei välttämättä saa. Taidat olla heräämässä tähän todellisuuteen.

    • Miia

      Hyvä “Herrasmies”! Olet oikeassa. 🙂 Jos luit tekstin, niin varmasti myös huomasit, että olen näin ihan tyytyväinen. Mielestäni rakkaus ei etsimällä ja väkisin löydy.

      • Sanna

        Pakko kommentoida. Eksyin blogiisi sattumalta. Itse olen 36-vuotias sinkku. Päätin ottaa näin vuoden alusta taukoa tunteiden vuoristoradasta. Sinänsä viime vuosi oli aivan mahtava mutta kesällä vei eräs ihminen jalat altani mutta mies ei halua mua. Eli kuukausien säädön jälkeen, päätin mennä eteenpäin pikku hiljaa. Uskon kuten sinäkin, että rakkaus ei löydy etsimällä vaan se tulee, kun sitä vähiten odottaa. Toki vuosien varrella on ehtinyt tapahtua vaikka mitä mutta silti uskon, että kun tarkoitus on, niin asiat tapahtuu ja niin kauan tilanne on tämä.
        Juuri nyt elän näin ja perhe ja vauva-asia ole ajankohtainen juuri nyt mutta toki voin salaa niitä vielä toivoa ja eikä unelmistaan koskaan tarvitse luopuakaan.
        Näytät ihanalta ja onnelliselta naiselta. Onnea uuteen vuoteen ja annetaan sisäisen kauneutemme loistaa! 🙂

        P.S. Rakastan kosmetiikkaa yli kaiken ja uusi huulipuna tai vain iltapäivälle suunnattu 5 minuutin huulipunan lisäys-tauko voi todella paljon piristää päivää. Ne kuten muutkin pienet asiat tässä elämässä. 😉

  • Christina

    Voi elämä mikä lapsi-nais-vänkäys voidaankaan saada huulipunapostauksesta. 😀 Ei jokaisen tarvitse leikkiä lapsitehdasta ollakseen onnellinen nainen.

    Nättejä sävyjä olet kyllä löytänyt. Itse en osaa käyttää huulipunaa ollenkaan, edes nudea, joten huulirasvalla mennään. 🙂

    Yleensä se elämänkumppani löytyy silloin kun sitä vähiten odottaa. Joten älä suotta jää odottelemaan, elä elämääsi ja tee sellaisia juttuja joista tulet onnelliseksi, kyllä se sun The One jostain nurkan takaa pölähtää kohdalle. 😉

    • Miia

      Kiitos Christina! 🙂 Itse en ennen osannut ollenkaan käyttää huulipunia. Pikkuhiljaa nudeista näihin puniin. Voithan kokeilla jotain punaa vaikka juhliin. Kannattaa kuitenkin kokeilla punaa ennen ostoa – voi olla että jää muuten käyttämättä.

      Joo, en jää odottelemaan. Kyllä elämä on ihan hyvää näinkin. 🙂

    • Jii

      Minäkään en ennen osannut käyttää punia, nyt vain harvoin poistun kotoa ilman! Minun kelkkani käänsi Diorin Addict-punat. Keveitä, läpikuultavia mutta kestäviä sävyjä, jotka eivät tahraa tai leviä (en käytä rajauskynää). Löytyy myös kivoissa nudeissa sävyissä. Suosittelen 🙂 Kokeileminen on toki vaarallista, koska saatat yhtäkkiä huomata hamstraavasi noita aika tyyriitä punia kaikenmaailman sävyissä… 😀

      • Miia

        Heippa Jii! Olenkin noista punista kuullut paljon. Ehkä sinun innoittamana innostun kokeilemaan niitä, jos uskallan. 😀

  • minttu

    Olet upea, kaunis nainen. Sinulla on hyviä ajatuksia ja vaikutat lämpimältä ihmiseltä. Nauti elämästä, matkustelusta, tee joka päivä asioita must nautit. Elämä on varsin hyvää myös ilman lapsia. Voi elää monenlaista hyvää elämää. Älä uhraa ajatuksia, milloin löydän oikean ym. Hän tulee kyllä vastaan kun aika on oikea. Kaikkea hyvää Sinulle!

    • Miia

      Kiitos Minttu! 🙂 Olen niin samaa mieltä kanssasi, että elämästä voi nauttia myös ilman lapsia ja pakkohan se on tässä tapauksessa. Kaikkea hyvää myös sinulle!

  • Anne-Mari

    Tervehdys! Minusta sinä oikein hehkut noissa kuvissa . 🙂 Ja itsellä 35-vuotiaana samoissa aatoksissa avioeron harkinta-ajalla, lapset en tiedä… mutta hiljalleen oppinut ajattelemaan, se tapahtuu mikä tapahtuu, toki ei sormet suorana jää seisomaan, mutta tarkoitan että jotkin asiat ovat tullakseen, jos näin (jonkinlainen kohtalonomainen usko kuitenkin)… Tuntuu vaan, että täällä Helsingissä eritoten korostuu välillä pinnallisuus kumppanin jotain ja järkyttävää, mitä tänään luin oli se, että jotain miestä järkyttänyt vino etuhammas 😀 Apua tätä maailmaa…

    • Miia

      Heippa Anne-Mari! Tuo on niin totta, että Helsingissä kumppanin etsinnässä todellakin korostuu pinnallisuus. Siinä yksi syy lisää etten halua itseäni noille sinkkumarkkinoille tyrkyttää. Nyt me tytöt keskitytään vaan kaikkeen muuhun kivaan. 🙂

  • Ansku

    Heippa! Ihania punia! ? Kiitos vaan vinkistä. En ollut koko merkistä kuullutkaan. Kiiruhdin äsken kyseiseen liikkeeseen ja hankin sävyn nro 26 ja huulikiillon. Sävy 430 on kuulemma uusi ja ilmeisesti tekemässä tuloaan. Suomessa on vaan eri numerosarjoja käytössä kuin Puolassa. Huulipunat tekevät nyt tuloa meikkilaukkuuni vuosien tauon jälkeen. Kiva arjen piristys! ?

    • Miia

      Onpa todella harmi, jos täällä on eri numerosarjat käytettävissä, mutta värit ilmeisesti kuitenkin samat? Kiva kun löysit uusia piristäviä punia! 🙂

  • Ansku

    Kyllä vain, näin sanottiin, että numerosarjat ovat erilaiset verrattuna Puolaan. Tosin nro 26 oli sama… Värejä oli kuitenkin hyvin laidasta laitaan ja Kluuvin kaupassa hyvä palvelu! 🙂

    • Miia

      Kiva tietää, että värivaihtoehtoja kuitenkin oli. 🙂

  • Vikke

    Terve,
    Aivan upeat kuvat sulla.. 🙂
    Miksi et löydä miestä? Sinun kohdalla suurin syy on kauneus. Harva mies uskaltaa lähteä tuommoiseen rotunaiseen tekemään tuttavuutta..
    Lapsettomuus on nykypäivinä jo ihan valinta. Itse en lapsia halua.
    Kumppani rinnalle on monen sinkun toive ja yleensä se löytyy nopeasti kun lakkaa etsimästä..
    Radiossa sanottiin, että sinkkuja on suomessa miljoona, kyllä meitä siis riittää.. 🙂

    • Miia

      Kiitos Vikke! 🙂 Niinhän sitä sanotaan, että löytyy kun lakkaa etsimästä. Olen niin monesti lakannut etsimästä, mutta ei vieläkää.. 😉

      • Sanna

        Vielä lisäyksenä, itse ainakin edelleen käyn ulkona ja teen kaikenlaista kavereiden kanssa. Mutta siis en lähde baariin etsimään sitä Oikeaa vaan pitämään hauskaa kavereiden kanssa. Silti moni mies lähestyy, kun hymyilen ja olen iloinen. Ehkäpä meille se on vain ajan kysymys, sillä aikaa ollaan omia itseämme ja nautitaan elämästä. 🙂

  • Nora

    Kiitos Miia kivasta ja erityisen tarpeellisesta postauksesta! Olen kolmikymppisenä edelleen jotenkin jymähtänyt teini-iän huulirasvaan ja joskus harvoin huulikiiltoon. Jotenkin muhkeampihuulisena ja harvinaisen maitonaamaisena henkilönä värit ovat hirvittäneet, kun ne “pomppaavat” naamasta esille. En ole edes tiennyt, mitä ja minkälaista haluaisin, kun olen Stockan kosmetiikkaosastolle yrittänyt huulipunaa mennä etsimään myyjien avustuksella. Tästä postauksesta inspiroituneena suunnistan ylihuomisen Helsingin työreissun päätteeksi suoraan Inglotiin ja käyn hakemassa ainakin sävyt 411, 430 ja 11. Taidamme olla nimittäin aika “samanvärisiä”, joten helppo sinulta suoraan katsoa todennäköisesti sopivia sävyjä. Kiitos blogistasi, tätä on aina kiva käydä lukemassa säännöllisen epäsäännöllisesti. 🙂

    • Miia

      Heippa Nora! Kiva kun viihdyt täällä. 🙂 Joku lukijoistani taisi kommentoida, että nuo numerot ovat eri Suomessa. Toivottavasti löydät hyvät värit.

      • Nora

        Kiitos infosta, katselen siis hieman tarkemmin, että sävyt ovat oikeat. 🙂

  • Jorma

    Blogi on suunnattu lähinnä naisille, kommentoin kuitenkin vaikka olenkin mies ja joidenkin kommentoijien ajatukset pistivät miettimään. En jaksa uskoa että miehet varsinaisesti eivät _uskaltaisi_ lähestyä kivan näköistä naista.

    Miehillä ei yleensä näytä ole sellaista tarvetta ulkonäkökeskeisyyteen eikä huomioon kuin naisilla. Tästä syystä moni (riippuu tienkin mitä hakee) mies pikemminkin kavahtaa kuin sitoutuu sellaiseen naiseen jolla nämä mies näkökulmasta pinnalliset (ah kuinka kulahtanut sana mutta parempaakaan ei tule mieleen) ja vähemmän tarpeelliset arvot nousevat pintaan. Myös se seikka että kauniin naisen partnerina saa jatkuvasti hätistellä kaikenmaailman apinoita on pidemmän päälle äärimmäisen stressaavaa ja altistaa miehen vertailun kautta kilpailemaan muiden urosten kanssa. Kyllä, ne urpot saapuvat aina vaikka mistä kivenkolosta sillä suurin osa miehistä on lähestulkoon aina vähintään jonkin verran kiinnostunut mahdollisesta parittelukumppanista. Urpot eivät välitä kunnollisesta käyttäytymisestä vaan vetävät arpomalla haravaa siinä toivossa että ainakin joskus joku tarttuu tilaisuuteen. Tämä malli on helpoiten ja kärjistetymmillään havaittavissa missä tahansa ravintolassa ja yökerhossa kun alkoholi on tehnyt tehtävänsä. He eivät lannistu vaan he toteuttavat hormoneidensa heille langettamaa pyhää tehtävää mistään piittaamatta. Heidän toimintaansa ei vaikuta ihmisen, yhteiskunnan tai edes fysiikan lait kun sille päälle sattuvat. Uskon että moni nainen tunnistaa mekanismin vielä paremmin kuin miehet.

    On totta että hunaja houkuttelee mehiläisiä ja miehet rakastelevat ensiksi lähinnä silmillään mutta tällä tavoin tulee keränneeksi ympärilleen lähinnä ne kuhnurit. Se mikä miestä perinteisesti viehättää (tie vatsan kautta, välittäminen, hyväksyntä) lisäksi hyvin monesti erityisesti kiinnostaa on henkinen kasvu ja älykkyys. Myönnän että moni mies kavahtaa ainakin aluksi älykästä ja itseään henkisesti vahvempaa ja pitemmälle edistynyttä naista, mutta tässä tulee taas esiin se, minkälaista miestä ollaan hakemassa?

    Teppo Tavallisesta on turha odottaa liikoja, sillä monesti varsinkin puutteellisista ja sattumanvaraisista mahdollisuuksista kehittää ja kouluttaa itseään myös sosiaalisten ja muiden elämää rikastuttavien taitojen saralla ammatillisten asioiden ohella, ei voi syyttää ketään.

    Monella suomalais-ugrilaisella miehellä on hyvin puutteelliset valmiudet tunneilmaisuun, tunteiden käsittelyyn ja prosessointiin. Naisilla nämä seikat ovat lähtökohtaissti paremmalla tolalla. Koulujärjestelmämme ei takaa miehille vielä mitään, mitä tarvittaisiin parisuhteessa, perheessä … ylipäätään elämässä. Siksi moni mies on hämmentynyt ja välttää kaikenlaista stressiä epävarmuuden pelossa mielummin kuin heittäytyy prosessiin mukaan. Tätä tukee nykyään diginatiivien heikentynyt kyky sietää pettymyksiä, vastoinkäymisiä, pitkästymistä, ikävystymistä, yksinäisyyttä. Siksi monet valitsevat helposti sen viihdelinjan, tulosurheilun seuraamista, äijäilyä, uhkapelejä, kaljottelua … mutta harva sitä kuitenkaan oikeasti kaipaa.

    Paineensietokyky on siis heikentynyt. Ja paineensietokyky sekä kyky keskustella ongelmiksi kokemistaan asioista sekä omista tunteistaan ja tarpeistaan on se mitä parisuhteessa ja varsinkin parisuhteen arjessa kaivataan.

    Ongelma on että yhteiskunnassamme ei ole enää mitään sellaisia parinmuodostus mekanismeja koska se ei ole kunnollista bisnestä. Siitä syystä toisiansa kaipaavat ja toisillensa sopivat ihmiset eivät kohtaa kuin sattumanvaraisesti. Tämä aiheuttaa suurimman osan huolista ja murheista, semminkn kun kuitenkin lopulta suurimmalle osalle se perhe, lapset ja yhdessäolo ovat kuitenkin se luontevin tapa elää tasapainoista ja mielekästä elämää.

    En osaa henkilökohtaisesti sanoa miten tilannetta voisi parantaa kovinkaan helposti.

    • Miia

      Heippa Jorma! Upeita mietteitä ja pohdintaa! 🙂 Samaan siis me kaikki (miehet ja naiset) kuitenkin pyrimme. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram