Sori lompakko

03.09.2015

Elämäni on ollut kovin sisustuspainotteista viime ajat, mutta mikäs siinä, kun nautin siitä täysin siemauksin. Ainut, joka huutaa armoa, on lompakkoni. Lupaan siis sinulle rakas lompakkoni pientä taukoa tästä, koska edessähän on kohta Varsovan reissu. P.S. SORI!

Halusin jakaa teille yhden mielenkiintoisen sisustusvinkin, jonka sain Lahdesta Millan Putiikki -nimisestä supersöpöstä sisustuskaupasta.

P1080041 P1080058

Uusi kotini on lähes kaikin puolin aivan täydellinen, mutta pienoinen hajuhaitta vaivaa aina silloin tällöin. Taitaa jossain taloyhtiömme sopukoissa asustaa pieni tai ehkä isompikin korsteeni.

Meinasin aluksi ostaa huonetuoksun – se sellainen puteli, josta törröttää muutama puutikku. Päädyin kuitenkin erilaiseen ratkaisuun, joka on huoneilmaa samalla puhdistava ranskalainen vanha keksintö. Tätä Lampe Berger Carreen tuotetta on käytetty jopa sairaaloissa, joten hyvästä tavarasta on kyse. Se toimii!

P1080050

Olen myös pitkään unelmoinut maailmankarttajulisteesta ja se löytyikin tuosta ihanasta julistekaupasta, josta mainitsin jo aikaisemmin (Desenio). Liimailin pieniä strassitarroja koristamaan niitä paikkoja kartalla, joissa olen käynyt. Kartasta tuli aivan täydellinen. Ainut minkä huomasin oli, että tällä maailmanmatkaajalla on vielä paljon työsarkaa. Niin monta mielenkiintoista paikkaa on vielä näkemättä.

Tämä pieni karttanurkkaus löytyy kodistani parven alta. Voi kun olisi kova himo maalata parvi valkoiseksi, mutta katsotaan mihin tämän sisustajan lompakko enää venyy. Pakko ottaa välillä järki käteen. Muutama söpö hankinta on vielä postissa matkalla kotiani kohti, mutta sen jälkeen on tauon paikka.

P1080068 P1070996

P.S. Tuo kirstu on muuten pappani tekemä ja sen metalliosat taas kummisetäni tuotoksia. Tämä siis seuraa minua mihin vaan muutankaan. Omaa kädenjälkeäkin siitä löytyy. Maalasin ennen mustat metalliosat valkoisiksi.

 

  • Annu

    Ihana toi tuoksu! Pitää itsellekin tilata! Naapurista leijailee tupakanhajua aina, kun availee parvekkeen ovea.. inhottavaa :/

    • Miia

      Moikka Annu! 🙂 Tämä kyllä auttaa. Tuoksuvaihtoehtojakin on erilaisia. 🙂

  • Mirka

    Aivan ihanan näköistä! Ja tuo kartta on kyllä todella hyvä idea, simppeli ja kaunis 🙂 Olen vain silloin tällöin lueskellut blogiasi ja aina täällä huokuu semmoinen hyvä fiilis! Jatka samaan malliin täällä ja snäpissä, antaa valittajien valittaa, muista vain olla oma ihana itsesi!

    • Miia

      Kiitos Mirka! 🙂 Kiva kuulla, että täältä saa hyvää fiilistä. Se onkin aina ollut toiveeni.

  • Suski

    Tuo maailmankarttajuliste on upea! Saanko kysyä minkä kokoinenjuuri tuo sinun julisteesi on? Onko se kehystetty? Kehystitkö itse vai tilasitko samasta paikasta kehyksetkin?

    • Miia

      Kiitos Suski! 🙂 Taisi olla 70cmX50cm ja siksi tuo koko, koska ikeasta löytyy tähän kokoon täydelliset kehykset todella edullisesti.

  • Leena

    Hei, Miia!

    Onnea uuteen kotiin! 🙂

    Tuo Lampe Berger Carree vaikuttaa mielenkiintoiselta tuoksuratkaisulta. Ja karttajuliste on ihan huippu, varsinkin nuo strassit. Katsoin ensin kuvat, ennen kuin luin tekstisi, ja luulin ensin, että kartassa on joku led-valosysteemi. 😀 Mutta mistä, mistä on tuo söpö pöllöjuliste?

    Kaikkea hyvää elämääsi. Hienoa, että jaksat jatkaa bloggaamista kaikkien ilkeiden kommenttien jälkeenkin. Tekisi mieli avautua asiasta oikein kunnolla, mutta taitaa olla parasta jättää se tekemättä. 🙂

    T. Leena

    • Miia

      Kiitos Leena! 🙂 Tuo on kyllä totta, että ne strassit jopa “livenä” näyttävät välillä ledeiltä, kun vieressä on lamppu. 🙂 Pöllö-juliste löytyi täältä: http://www.domdom.fi/shop/pingviini-printti-a4-tiina-kalkainen/ Omasta mielestänikin se on pöllö, mutta taiteilijan mukaan pingviini. 😀 Kiitos Leena tsempeistä! Arvostan sitä todella paljon ja terkkuja miehellesi ja pienille vipeltäjille halit!

      • Leena

        Nyt Miia varmaan erehdyit henkilöstä… 🙂 Täällä kun ei oo mitään miestä eikä myöskään pieniä vipeltäjiä. =|

        • Miia

          Ai anteeksi! Sulla on sama nimi (sänköpostista näin koko nimen) kun yhdellä tutulla ja kirjoitit vielä kovin samaan tyyliin. 😀

  • Jenni

    Mitä strassitarroja käytät, voitko linkittää? Niin ja mikä koko tuo sinun taulu on?

  • Julia

    Heipsan! Tykkään sun blogista tosi paljon ja sun sisustustyyli on ihana! Vaikutat tosi aidolta ja mukavalta ihmiseltä ja tätä blogia on aina mukava lukea, kun jutut ovat laadukkaita, sopivan vaihtelevia ja hyvin kirjoitettuja. 🙂

    Yhden opiskeluprojektin tiimoilta huomasin kuitenkin, että välillä jää hiukan epäselväksi onko postaus toteutettu yhteistyössä jonkun firman kanssa, vai jaatko esim. linkkejä omasta ilostasi. Onko sulla joku tietty tapa miten merkkaat kaikki yhteistyöpostaukset? 🙂 (en todellakaan tarkoita tätä mitenkään huonona palautteena, haluaisin vaan tietää onko minulta mennyt ihan ohi joku info tähän asiaan liittyen.)

    Aurinkoista syksyn alkua!

    • Miia

      Heippa Julia! Ymmärrän hyvin kysymyksesi ja olen jo ehkä tätä odotellutkin. 🙂 Merkkaan kaikki yhteistyöt tähdellä postauksen loppuun, mutta teen yhteistyöpostauksia toistaiseksi todella vähän. Olen todella valikoiva mitä haluan suositella ja viimeisin yhteistyökuvio taisi olla kesäkuussa Yoogaian kanssa. Tämä on kuitenkin vain harrastukseni ainakin toistaiseksi ja siksi jaan linkkejä ihan omasta ilostani.

  • Ulla

    Ihana koti, toivotaan, että perveketupakointi saadaan loppumaan…oletko vihjaissut naapurille asiasta?Sellainen voi olla aika paha, jos on esim allerginen ja naapuri polttaa ketjussa…Asuin joskus opiskelijakämpässä Kilossa, jossa tupakansavu tuli SEINÄN LÄPI naapurista meille…onneksi purkivat ko. HOAS:N parakit….onko sulla enää koirakaveria,?

    • Miia

      Kiitos Ulla! Itseasiassa se tulee sisäkautta ilmastointikanavia pitkin. :/ Eli joku polttaa sisällä. En tiedä kuka naapuri se on, koska kerrostalo on niin iso. Koirakaveri Bertta on edelleen. Se on mun vauva ja en siitä luopuisi. <3

  • satu

    Moikka! Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin. Käy katsomassa blogistani, mitä tämä tarkoittaa :)).

    • Miia

      Ooh! Kiitos! Käynpä tsekkaamassa. 😀

  • Aurinkoutu

    Arkku on hieno, mutta arvasinkin, että helat on maalattu. Multa jos kysyttäisiin, niin sanoisin, että mustat sopisivat paremmin, muusta ympäristöstä huolimatta. Mutta tuskin harkitset maalausta. 😉

    Kartta ois kyllä aika kiva seinälle, mä tosin haluaisin ehkä ihan kunnon “maantietokartan”, voisi sitten Itä-Euroopan maitakin opiskella paremmin.

    • Miia

      Heippa! En harkitse maalausta. Sen verran aikaa vievää hommaa se oli. Ei itse maalaus, vaan puuosien suojaus. Ystäväni oli löytänyt ihan perinteisen ison maantietokartan Suomalaisesta. 🙂

  • Kirsi

    Hei .

    Hieno tuo karttajuliste. Onko julistekin Ikeasta kuin kehykset ?:)

    • Miia

      Heippa Kirsi! 🙂 Juliste löytyy Desenio-nimisestä kaupasta. Linkki tekstissä. 🙂

  • Maria

    Aivan ihana ja luokseenkutsuva koti!!
    Mulla olisi kysymyksiä teidän Italian/Amalfin reissusta! Ollaan lähdössä häämatkalle syyskuun lopussa Italiaan, lennämme Roomaan, josta on tarkoitus napata auto ja lähteä Napoliin ja Amalfille. Olisko sulla hyviä hotelli/yöpymisvinkkejä seudulle? Ollaan Italiassa aikaisemmin yövytty esim. homeawayn kautta, ja siitä ainakin on hyviä kokemuksia. Pari viikkoa aikaa suunnitella matka (ihan tyypillistä meille :)) joten kaikki ideat ja vinkit on kultaakin kalliimpia!

    • Miia

      Kiitos Maria! 🙂 Tiedän monta, jotka ovat olleet autolla Amalfissa, mutta itse en kyllä uskaltaisi ja parkkipaikan löytäminen on todella hankalaa. Toisaalta syyskuu ei ole enää “high season” -aikaa, joten voi olla, että tilanne on eri. 🙂 Me löysimme asunnon Air BnB:n kautta, koska hotellit olivat melko hintavia. Toisaalta taas, jos kyseessä on häämatka ehkä satsaatte hotelleihinkin enemmän. Amalfissa oli ainakin yksi luxus-hotelli, josta meni hissi alas rannalle. Se näytti upealta. En tiedä kuinka kalliissa hinnoissa liikutaan, mutta tässä linkki: http://www.hotelsantacaterina.it/

  • Sipru

    Hei, kivasti olet kotisi sisustanut.. pelkissä kuvissakin jo silmä lepää.. Tosi makee väri seinässä tuossa arkun takana. Oliko valmiina vai maalasitko itse? Ja iso kiitos Lampe Berger Carree -vinkistä. Käväisimme viikonloppuna Konstansissa mutta senverran pieni paikka kuitenkin ettei kaupoista tuoksua löytynyt, muita tikkutuoksuja kylläkin.

    • Miia

      Kiitos Sipru! 🙂 Seinä oli valmiiksi maalattu. En sitä itseasiassa edes aluksi huomannut parven varjon alta. Kiva, jos löysitte hyvän tuoksusia “tikku-tuoksuja” – ne on kanssa ihania. En ole muualla tuota Lampe Berger Carreeta (mikä sanahirviö!:D) nähnyt kuin tuolla Millan putiikissa.

  • BB

    Jos kyseessä on omistuskämppä, niin ota yhteys taloyhtiön puheenjohtajaan (muussa tapauksessa vuokranantajaan), röökin katku ei saa kulkeutua kämpästä toiseen. Terveyshaitta.
    Ikävä ongelma, kokemusta Eirasta…

    • Miia

      Voi ei, jos sullakin on tästä kokemusta. Itse en oikein tiedä onko omassa kämpässä kyse siitä, että tässä kämpässä on aikasemmin tupakoitu vai tuleeko löyhkä muualta. Vuokranantaja on tietoinen asiasta.

  • jenni

    Hei mistä oot ostanu tuon vihertävän pullon/maljakon? 🙂

    • Miia

      Heippa Jenni! Se on Espoon Cobellosta. Siellä oli paljon kauniita erilaisia isoja maljakoita. Tämä oli outletin puolelta. http://www.cobello.fi/

  • Laura

    Hei, jäin pohtimaan niinkin pientä yksityiskohtaa kuin että oletko laittanut tuohon maailmankartta-tauluun strassitarrat kehyksen lasin alle suoraan julisteeseen kiinni vai liimannut lasilevyn päälle? Pohdin vaan sitä, mahtuuko ne kohotarrat olemaan siellä alla vai joutuuko liimaamaan lasipintaan (heikentää kehyksen käytettävyyttä tulevaisuudessa muuhun käyttöön)? Tosi ihana idea, ollaan tuota karttahommaa mietitty, mutta se perinteinen värikäs kartta nuppineuloin ei ole niin tyylikäs ratkaisu. Tässä tuli nyt kiva vaihtoehto asian toteuttamiseen 🙂

    • Miia

      Heippa Laura! Samaa mietin, kun nuo laitoin, että mitenköhän kehyksen lasille käy (tässä tapauksessa muovilasi). Ne ovat siis julisteessa kiinni lasin alla. Hyvin näyttivät mahtuvan. Noh, vaikka kehys menisikin tuosta pilalle niin se ei onneksi maksanut kuin muutaman euron. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram