Täydellisyys on katsojan silmissä

14.08.2015

Edit 15.8.2015 Ihanat lukijani! Tämän postauksen ei ollut tarkoitus loukata ketään. Puhun tässä valokuvista ja niiden tuomasta inspiraatiosta. Lue lisää kommenteista.

Tasainen ja kuulas iho on ehdottomasti kauneuden perusta. Kuka tykkää nähdä itsestään kuvan, jossa kasvojen iho on laikukas ja epätasainen, niin käsi pystyyn nyt. Minä en ainakaan.

Samalla tavoittelemme luonnollisuutta. Meikkiä tulisi olla mahdollisimman vähän, mutta silti pitäisi näyttää huolitellulta ja tietenkin ennen kaikkea vetävän hyvännäköiseltä. Huh, mitä mahdottomuuksia.

Sanomattakin selvää, että joka tuutista tulee kauniita kuvia, joiden mukaan kauneusihanteemme muokkautuvat. Instagramissakin kauneimmat kasvot ja upeimmat kuvat saavat eniten tykkäyksiä ihan jokaisella kuvien julkaisijalla. Mitä jos kuvissa olisikin näkyvillä se aito rösöisyys? Olen rehellinen. Niitä ei suoraan sanottuna olisi kiva katsella.

11821662_10153568420838921_2060771227_o

Pidän kauniista kuvista. On se sitten kauniisti meikattu nainen tai upea luontokuva. En henkilökohtaisesti jaksaisi seurata profiilia, jossa olisi laikukkaita naamakuvia ja kuvia tuhoutuneesta luonnosta. Lukuunottamatta taiteellisia kuvia, jossa elämän totuus halutaankin tuoda korostetusti esiin. Elämässä on paljon negatiivisia asoita ja sen vuoksi haluan katsoa upeita kuvia. Vaikka ne olisivatkin kaunisteltuja, photoshopattuja tai filtteröityjä. Me kaikkihan etsimme vain hyvää mieltä.

11873221_10153568429433921_211703647_o

On erilaisia kanavia eri kuvatarkoituksiin. Yksi mielestäni luonnollisin kanava on Snapchat, jossa kuvat ja videot laitetaan filtteröimättä eteenpäin (minua voit seurata nimellä miikkulaisen). Instagram ja blogit ovat mielestäni paikkoja kauniille kuville. Ne ovat kanavia, joita katsellessa voi hetken irtautua arjesta ja katsoa jotain kaunista.

Koen silti tämän kaiken jollain tavalla ristiriitaiseksi, koska olen aitouden suuri kannattaja. Kuitenkin täydellisen luonnonkauniita naisia on vähän. Haluaisin kulkea aina ilman meikkiä, mutta näky ei olisi kaunis ja en tuntisi itseäni mukavaksi omassa ihossani. Eikö se ole kuitenkin loppujen lopuksi tärkeintä?

Tämä asia on jo pyörinyt mielessäni siitä asti, kun julkaisin Instagramissa tämän kuvan (klik klik). Monen mielestä kuva ilman puhelimeni nk. naamablurria oli parempi. Se on totuus lähes jokaisen meidän ihosta – meillä on epäkohtia. Oletteko esimerkiksi nähneet näitä julkkiksien ennen ja jälkeen kuvia?

Haluan kuitenkin näyttää kivalta ja silloin minulla on itsevarma olo. Jos joku haluaa vetää kajaalilla pikimustat silmät ja vetää huulet mustiksi, mutta olo on oma, niin kaikin mokomin. Minä taas haluan käyttää puhelimen kanssa otetuissa kuvissa hitusen naamablurria (sitäkin voi säätää) ja näytän heti kivemmalta oli valo minkälainen tahansa.

Näissä kuvissa ihana valokuvaaja ystäväni Sanna käytti loistavasti valoja. Hänen mukaansa, kun on tasaisempi ja pehmeämpi valo niin sitä vähemmän ihon epätasaisuudet näkyvät. Hän ei käyttänyt minkäänlaista blurria vaan halusi pitää kuvat luonnollisina. Tietenkin hän on tehnyt kovan työn ja poistanut iholtani pienet virheet kuvien jälkikäsittelyssä. Tuskin kukaan valokuvaaja heittää kuvat suoraan julkaisuun ilman mitään jälkityöskentelyä.

11862902_10153568434483921_969606093_o

Meillä oli aivan mielettömän hauskaa kuvatessa näitä kuvia. Sanna valitsi omista vaatteistani kuviin sopivat kokonaisuudet ja pystytti ihanan väriset taustat. Tuulikone pyöri milloinkin mistäkin suunnasta ja saippuakuplat tekivät lattialle jättimäisen saippualätäkön. Minä nauraa hekotin ja yritin sohia hiuksiani kuin mikäkin ammattimalli. Onneksi Sannan kanssa on niin helppo olla ja omanlaisessa meikissä, hiuksissa ja vaatteissa viihdyn parhaiten. Mulla on lupa olla mä ja parannella omia virheitäni naamablurreilla ja muilla ulkoisilla asioilla, koska loppujen lopuksi pyrin tuntemaan oloni mukavaksi omassa ihossani.

11852582_10153568422078921_1286886313_o

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Rajala Pro Shopin kanssa ja kuvat kuvasi heidän studioillaan Helsingin keskustassa ystäväni Sanna Keränen

  • Emilia

    Minä toivoisin näkeväni enemmän luonnollisia. Mielestäni nämä naamaburrit eivät tee ihmisestä kaunista, vain teennäisen. Surullista, että ihmiset ovat niin turhamaisia nykyään, ettei ilman virheetöntä ihoa (ja tekoripsiä, täyteaineita, botoksia ym. luonnottomuuksia) voi olla kaunis. Onneksi oma ajatusmaailmani ei ole niin kieroutunut 🙂

    • Miia

      Moikka Emilia! Ymmärrän hyvin pointtisi. 🙂 Mielenkiinnolla kysyn, että katselisit siis mielelläsi muokkaamattomia kuvia malleista ja Hollywoodin tähdistä? Aina? Puhun nyt enemmän kauniista kuvista.

      • Emilia

        Kyllä, katselisin mielellään. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat olla meikittä ja luonnollisia. Vaikea pukea sanoiksi, mitä tarkoitan. Mutta minun silmäni ehkä näkevät maailman toisin ja näen kauneutta sielläkin, missä useimmat eivät.

        • Miia

          Samoin. Ihailen heitä paljon! Kuitenkin katson mielelläni kauniita kuvia, jossa on osattu tehdä hieno meikki. Mielestäni kauneuden korostamisessa ei ole mitään väärää. 🙂

  • Vaimoke

    Moi Miia,

    olipa ikävä kuulla teidän eroaikeista. Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti pysytte hyvinä ystävinä ja mekin törmäisimme vielä joskus 🙂 Tsemppiä!

    Kauneusasiasta olen samaa ja eri mieltä.
    Kauneus todella on katsojan silmässä. Kuitenkin luonnollisuus on minusta niin paljon rohkeampaa, että se on siksi kauniimpaa.

    Ammattivalokuvaus ja kuvan käsittely on ammattimaista kun pelkällä ajoituksella, sijainnilla ja valaistuksella saadaan onnistunut kuva. Kuvan käsittely on hiukan pinnallista sillä siinä siloitellaan pintaa, piilotetaan mikä on todellista.

    Puhut täydellisestä luonnonkauneudesta, eikö luonnollinen kauneus ole juuri sitä täydellisintä? 🙂

    Moni nuori, ja varttuneempikin, on takuulla kaunis kun syö puhtaasti, liikkuu ja kantaa itsensä rohkeasti. Itsevarmuus kaunistaa ja jopa kiinnostaa ihmisiä, silloin ei tarvita ripsiä, voimakasta meikkiä, kuvan käsittelyä tai täydellistä vaatekertaa.
    Usein ihmiset kiinnostuvat terveesti itsevarmoista ihmisistä, vaan epävarmuus jos vielä peittyy ulkoistenapujen maksimoinnin alle, kiinnostusta ei synny.
    Loistava äärieriesimerkki onTuria Pitt.

    🙂

    • Miia

      Moikka! 🙂 Kiitos tsempeistä!

      Olen itsekin jollain tapaa eri mieltä ja jollain tapaa eri mieltä tässä asiassa. Niin kuin kirjoittelin, on tämä asia hyvin ristiriitainen. Kuitenkin kun puhumme nyt pääasiallisesti valokuvista niin uskoisin, että ihmiset kuitenkin haluavat sen parhaan mahdollisen kuvan itsestään tärkeinä päivinä. Miksi muuten edes vaivautuisimme käyttämään meikkiä piilottaaksemme finnit, tummt silmänaluset ja muut epätoivotut asiat.

      Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys. Onko luonnonkauneus sitä kauneinta? Kuvista jos puhutaan niin en ole varma.

      TUo on totta, että itsevarmuus kaunistaa ja siihen ei tarvitse yhtään meikkiä. Kuitenkin valokuvissa asia on mielestäni hieman eri.

  • Emppu

    Nyt meni maku tähän blogiin..Surullista,että ajattelet noin:( ..että haluat katsella vain täydellistä ja virheetöntä ihoa.

    • Miia

      Voi harmi. :/ Luonnollisuus on ihanaa, mutta olen todella yllättynyt, jos omissa tärkeissä valokuvissa (esim. hääkuvat) halutaan nähdä epätasaista ihoa. Olen varmaan sitten tässä asiassa poikkeus. 🙂

  • Emppu

    Kaikilla ei välttämättä ole kaunista tasaista ihoa luonnostaan ja kaikkea ei meikilläkään saa piiloon.Ja kirjoituksestasi tuli tunne,että sinun silmissäni he eivät voi olla kauniita eikä kukaan halua sellaista katsella.Minä haluan!Mutta sinulla on oikeus mielipiteeseesi.Ehkä itse jatkossa luen blogeja,jossa virheetön ihokin sallitaan;) Mutta jotain hyvääkin haluan tähän sanoa niin kiitos hiusvinkeistä!Tutoroinnit pop!Kaikkea hyvää elämääsi ja harmillista lukea teidän eroavan mutta ihanaa että teette sen ystävinä:)

    • Miia

      Tuo on niin totta. Itsekään en saa millään meikillä peitettyä otsassani olevia auringon aiheuttamia vaurioita, näkyvää verisuonta toisen silmäni alla saati ruskeaa läiskää silmäni valkuaisessa. Jos ammattilainen ottaa minusta kuvat edustustarkoituksiin tai elämän tärkeisiin hetkiin, niin silloin haluan nämä epäkohdat peitettävän. Harmi, jos en saanut kirjoituksessani esille sitä pointtia mitä tarkoitin.

      Kiva, kun pidit hiusvinkistä. 🙂

  • Samantha

    Ei ole mitään kauniimpaa, kuin lähes 100-vuotias mummo hymyilemässä kuvassa kaikkine ryppyineen “aitoina ja rösöisenä”. Paljon kauniimpaa ja mielenkiintoisempaa katsottavaa kuin blurratut kiiltokuvamaiset kuminaamat. Sinä Miia olet kaunis. Ja tuhat kertaa kauniimpi ilman blurreja. Myös kuvissa. Luota itseesi.

    • Miia

      Voi kiitos tuhannesti! 🙂 Niin kuin kirjoitinkin – riippuu täysin mitä kuvassa halutaan tuoda esiin. Ns. mallimaisissa kuvissa tietääkseni nämä rosoisuudet peitetään. Ihanat mummot ovat aivan eri juttu ja ne kuvat ovat myös kauniita. Voi kun ei tainnut tulla pointtini nyt selkeästi tässä läpi.

  • Sinni

    Katsoin mielenkiinnolla noita linkkaamiasi julkkisten kuvia, joissa näkyi kuvat ennen ja jälkeen photoshop-käsittelyn. Minusta monet julkkikset olivat kauniimpia niissä käsittelemättömissä kuvissa, esim. Kim Catrall näyttää viehättävältä naururyppyineen (eli ns. harakanvarpaat silmäkulmissa) kun taas photoshopatussa kuvassa oli jotenkin vahanukkemainen ja elottoman näköinen. Muutenkin rakastan ihmisten naururyppyjä ja hymykuoppia, joten täältä peukku luonnollisuudelle siinä mielessä!

    • Miia

      Joo! Ehdottomasti samaa mieltä! Naururypyt kunniaan! Ne on niin ihania. Mitä mieltä olet taas Gwen Stefanin kuvasta? En haluaisi itsestäni ainakaan nähdä tuollaista kuvaa..

      • Sinni

        No Gwen Stefani oli kieltämättä phoshopin jäljiltä paljon paremman näköinen 🙂 Mutta oli noissa tähdissä kyllä monia sellaisia, jotka näyttivät kertakaikkisen upeilta käsittelemättömissä kuvissa, kuten esim. Angelina Jolie, Charlize Theron ja Miranda Kerr. Theronin kohdalla se alkuperäinen kuva on mielestäni paljon kauniimpi kuin käsitelty. Mutta se ulkonäöstä. Pahoittelen todella eroanne, ja kommenttina tuohon snapin toteamukseen että “kyllä sen sitten tietää kun se oikea osuu kohdalle”.., niin minä uskon että jokaiselle löytyy montakin oikeaa, se on vain sitten eri asia että osaako sitä ihmistä arvostaa, tehdä epäitsekkäästi töitä sen suhteen eteen ja olla ajattelematta, että ehkä jostain löytyy vieläkin parempi. En toki sano, että teillä olisi juttu tuohon kaatunut, mutta nykyään tuntuu olevan suhteissa isona ongelmana se, että odotetaan toisen ihmisen tekevän itsestä onnellisen. Se on aika paljon ladattu toisen kannettavaksi. Toivon joka tapauksessa teille molemmille hyvää jatkoa, yhdessä tai erikseen.

        • Miia

          Se on totta, että jotkut noista kuvista ovat paljon parempia ilman muokkausta. Ehkä se riippuu myös editoijasta ja mihin tarkoitukseen kuva tulee. Hyviä kommentteja sulla parisuhteesta ja olen täysin samoilla linjoilla kanssasi. 🙂

  • Kurjaa

    Todella erikoinen ja suvaitsematon postaus!

    • Miia

      Tämä ei ollut tarkoitukseni. Nimenomaan puhun postauksessa siitä, että kukin tyylillään. Kunhan itsellään on hyvä olo. Sanotaanko, että kurjaa, jos tämä on näin väärin ymmärretty teksti.

  • Laura

    Moikka,
    Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa mutta nyt eilisen myllytyksen ja tämän päivän jälkeen on pakko myös kommentoida 🙂

    Ihan ekaksi harmi, että erositte. Kuitenkin tärkeintä on pyrkiä kohti onnellisuutta ja niinkun sanoit eilen snäpissä, kyllä sen sitten tietää kun se oikea osuu kohdalle. Siinä vaiheessa ei tarvitse miettiä omia eikä toisen tunteita 🙂
    En ymmärrä kuinka ihmiset jaksavat niin kärkkäästi kommentoida tekstejäsi, kysehän on sun elämästä ja sun mielipiteistä eikä kenenkään ole pakko tekstejä edes lukea.
    Tämän päivän kirjoituksesta olen hieman erimieltä, mutta hienoa että uskallat rohkeasti tuoda mielipiteesi esille. Itse en meikkaa juuri koskaan (tämän kesän aikana puuteria tai ripsiväriä ihollani on ollut max 5 kertaa 🙂 ) Kaiken kaikkiaan kyse on kuitenkin omasta hyvästä olosta. Itse tunnen oloni mukavammaksi ilman meikkiä, toiset taas eivät osaa edes köydä kaupassa ilman. Kaikki tyylillään 🙂
    Jatka samaan malliin, rohkeasti omana itsenäsi 🙂

    • Miia

      Voi Laura! Juuri tuota halusinkin sanoa! Kyse on omasta hyvästä olosta. 🙂

  • Maria

    Hienoa. Sinun mielestä olen siis ruma? Menetit kyllä nyt yhden lukijasi. En olisi sinusta uskonut. Luulin sinun olevan sellainen maanläheinen ja mukava, ystävällinen ihminen mutta kirjoituksestasi nyt huomaan olevani todella väärässä. 🙁

    • Miia

      Maria on todella ikävää, jos ymmärsit näin väärin postaukseni. Mistä kohtaa sait sen ymmärryksen, että noin ajattelisin? Kaikkea hyvää toivotan sinulle. 🙂

      • jenna

        tän postauksen voi kyllä ymmärtää niin väärin. varsinkin ensimmäisen lauseen luettuani olin ihan, että iiks. en todellakaan omista moista ja päinvastoin kärsin iho-ongelmista juurikin kasvoissani, eikä minulla siis ole “kauneuden perustaa”. olenko ruma? 😀 en omasta mielestäni, paitsi silloin kun on todella huono päivä!

        mutta meitä on niin moneen junaan ja monia ajattelutapoja :). itseäni enemmänkin häiritsee silotellut kuvat, vaikka kauneudesta ja estetiikasta pidänkin. mielestäni ne eivät kerro totuutta ja antavat päinvastoin paineita näyttää “täydelliseltä”, kun minun mielestäni taas olisi ihanaa, jos jokainen oppisi hyväksymään itsensä ja nauttimaan kauneudestaan oli meikkiä tai ei. kyllä minäkin nautin siitä, että olen meikattu ja laitettu ja että saan kauniita kuvia itsestäni, en sitä kiellä ja se kuuluu myös osaltaan kauneudesta nauttimiseen 🙂

        ajatuksia herättelevä postaus siis 🙂 itselleni kaunista on varmuus ja se, miten ihminen itsestään ajattelee ja miten itseään kohtelee. on ihanaa, kun ihmiset todella hyväksyvät itsensä kaikkine puolineen ja uskaltavat olla upeita 🙂 säkenöivä elämänilo, se vasta kaunista onkin! se menee kaikkien blurrien ja filtterien edelle 😉

        lähti vähän ohi aiheenkin. sain kyllä kiinni pointistasi (ainakin yritin!) 😀

        • Miia

          Heiii.. voi ei. Ei mullakaan ole mikään täydellisen kuulas iho – mulla on itseasiassa aika paljon ollut erilaisia ongelmia juuri kasvojen ihon kanssa. Puhun nyt siitä mikä olisi ihanteellisinta omasta mielestäni ja ammattilainen (esim. kosmetologi, meikkaaja, valokuvaaja) voi siinä auttaa, että jokaisesta IHAN JOKAISESTA saa mallin näköisiä kuvia. Tietenkin jos sellaisia haluaa. Monet täällä ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että haluavatkin nähdä itsessään ne virheet kuvissa, mikä on ihailtavaa. WAU!

          Mutta oon tosi iloinen, että sait kiinni mun ajatuksesta. Olin jo huolissani, että kaikki ymmärsivät väärin. Kyllä on mulla kirjoittamisessa näköjään paljon parantamisen varaa.

  • Heini

    Hei! Mielestäni luonnollinen on kaunista, mutta pitää ihoa ehostaa ettei näy väsymys ym jutut. Sain kehostuksen kosmetologilta et pitää meikata ja käyttää meikkivoidetta varsinkin talvella..(olen päiväkodissa töissä) Mielestäni on jokaisen oma asia miten huolittelee ja varsinkin juhliin mielestäni pitää valmistautua. Hyvää aurinkoista viikonloppua

    • Miia

      Heippa Heini! 🙂 Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Tietenkin jotkut taas viihtyvät täysin ilman meikkiä ja joillakin onnekkailla ei väsymys näy kasvoilla. 🙂

  • kaunista

    Hei! Rakastan myös kauniita kuvia ja asioita.
    Äitinä lapsilleni opetan että hyvät tavat kaunistaa ja huonot tavat rumentavat. Huomaan Miia että sinä olet kaunis sisältä ja päältä 🙂

    • Miia

      Voi kiitos! Et arvaakaan kuinka positiivinen kommenttisi paransi iltaani! <3

  • Affe

    Samaa mieltä, rakastan kauniita kuvia ja seuraan blogeja, joissa on sekä kauniita kuvia että tietenkin muutakin mielenkiiintoista sisältöä ja kivoja tyyppejä.

    Olen myös sitä mieltä, että on jokaisen oma asia, mihin kauneusoperaatioihin ryhtyy tai ryhtyykö mihinkään. Käyttääkö filtteriä tai luonnonvaloa, vai ei mitään.

    Ainut, mikä minulla sattuu verkkokalvoihin on ripsien pidennykset. Anteeksi. En vain ole ikinä nähnyt täydellisen kauniita ripsienpidennyksiä. Suurimmalla osalla ne näyttää nimenomaan tekoripsiltä. Ja tottakai, olen itsekin kokeillut, heh, siksi varmaan niin jyrkästi inhoan. On minulle nyt 2000-luvun tyylimoka nro1, aivan kuin kasarilla purjehduskengät joka ikisessä paikassa ja asussa yhtenä kesänä.

    • Miia

      Hih! Ei tarvitse pyytää anteeksi. 🙂 Olen jopa osittain samaa mieltä ripsien pidennyksien suhteen vaikka minulla ne itselläni onkin. Ovathan ne feikin näköiset – myönnän. Itselläni ne vain helpottavat elämääni työni kanssa, jossa säännöksien mukaan pitää aina meikata. Joskus hotelleissa vietetään vain muutama hassu tunti, joten nämä helpottavat aamutoimia huomattavasti.

      Olipa kiva kommentti sulta. Rakentavaa, muttei millään tavalla ketään loukkaavaa (itseni mukaan lukien). 🙂 Tykkään!

  • Sonja

    Hei Miia!
    En ole ennen kommentoinut, mutta ajattelin että nyt on itsekin sanottava muutama sana..:)
    Tavallaan ymmärrän postauksen pointin, mutta ymmärrän myös heitä, jotka ovat loukkaantuneet..
    Annan esimerkin, sanoit postauksessa:”En henkilökohtaisesti jaksaisi seurata profiilia, jossa olisi laikukkaita naamakuvia.” Itse nuorempana aknesta kärsineenä voin sanoa, että profiilissani oli tuona aikana pakostikin laikukkaita naamakuvia…toki yritin peittää finnit meikillä, mutta paksu meikkikerros vain pahensi tilannetta, joten yritin käyttää kevyesti meikkiä, mutta tietysti finnit erottuivat silloin kuvissa, ja kuvanmuokkausta en ole käyttänyt koskaan. Tuon lainaamani lauseen perusteella tulkitsisin, että kuvani eivät olisi mielestäsi tarpeeksi kauniita, että jaksaisit katsella niitä..jos näin on niin mielestäni tämä on surullista. Jokainen haluaa kuitenkin saada hyväksyntää ja kehuja, vaikka kärsisi esimerkiksi ihosairaudesta, kuten akne.
    Toivotan sinulle kuitenkin kaikkea hyvää! Ja voimia<3

    • Miia

      Voi nyt on pakko myöntää, etten todellakaan ajatellut tuollaista kun tätä kirjoitin. Kirjoitin nimittäin niin eri näkökulmasta, joka olikin näköjään vaikea ymmärtää tai siis kirjoitin huonosti. Niin kuin aikaisemmissa kommenteissa jo sanoin, että kärsin ja olen kärsinyt pahoista ongelmista kasvojeni ihon kanssa. Etsin koko ajan hyviä ratkaisuja ajoittain pahaankin atooppiseen ihoon silmien ympärillä ja mätäfinneihin ympäri naamaa, joita silloin tällöin ilmestyy. mm. Ohjelman kuvausten ajan kovan stressin alla. Onneksi kukaan inhottava kommentoija ei niihin kiinnittänyt huomiota eikä niitä edes nähnyt niin hyvin. Kauniilla kuvilla tarkoitan ammattilaisten ottamia luontokuvia, mallikuvia jne. Mielenkiintoisuus on kuvassa aivan eri asia.

      • Sonja

        Kiitos kun selvensit! Ja en uskonutkaan, että tarkoittaisit tuota asiaa mitenkään ilkeästi, olet niin mukavan oloinen tyyppi! Näkökulmia on niin monia erilaisia, että joskus on vaikea ilmaista itseään niin selkeästi että kaikki ymmärtäisivät sen samalla tavalla kuin kirjoittaja on tarkoittanut..:)

  • Milla

    Kyllä..se että olisikin aito niin se olisi sitä uutta ja inspiroivampaa tähän muoviseen blogimaailmaan.

    Muuten, tällä viikolla luin jonkun (bloggaajan?) sanonnan joka on asian ytimessä:

    “Jos et itse usko olevasi kaunis, niin mikään uusi vaate tai kosmetiikka ei sitä myöskään tee”.
    -Aamen. Näin se on. Olen suuresti minimalisoinut kaikkea ulkonäköön liittyvää (ennen miellyttääkseni enemmän muiden silmää kaiketi? ehkä kulttuurisistakin syistä), ja tunnen oloni niin paljon paremmaksi. Taatusti nykyinen itsevarma minä myös on paljon viehättäväpi kuin kymmenen vuotta sitten. Paljon selkeämpi tyyli sillä myös on ja elämä kivempi.

    • Miia

      Tämä on joo täysin totta. Keksitynkin postauksessa enemmän valokuviin ja mitä niissä näkyy. 🙂

  • Anskuli

    Huoooooh.Tottakait itte ainakin tahon lehistä ettiä ns paparazzikuvat koska ne virheelliset kuvat on mielenkiintosempia. Mutta jos kauneutta js inspiraatiota ettin enlä juoruja niin kattelen mieluusti muokattuja kuvia.Siistejä ja inspiroivia koteja yms. Luonnonkaunis on mun makuun saunapuhtast kasvot esim.Mut en semmisesta naamastz tahtois hääkuvaan.

    • Miia

      Heippa! Juuri tätä tarkoitin. 🙂 Puhuin nimenomaan inspiroivista valokuvista. Tuskin kukaan seuraa sisustusblogia, jossa kuvissa on sotkuinen koti tai fitness blogia, joka on pelkästään täynnä hikisen punottavia naamoja. Instasta ja blogeista etsimme inspiraatiota.

  • Ella

    Hei!Ymmärrän sinua siinä,että on kiva antaa itsestään kaunista ja siloteltua kuvaa.Varmaan moni nainen on hieman kriittinen sen suhteen mitä kuvia itsestään valitsee.Mutta koska itse kärsin teininä finneistä,naamassa yhä herkästi näppyjä,mustapäitä ja suuret ihohuokoset niin meikeistä huolimatta on itse mahdotonta saada sileää,kuulasta pintaa aikaa.Ja kyllä ilman meikkiä en ulos astu.Joten korvaan pisti tuo kommenttisi “En henkilökohtaisesti jaksaisi seurata profiilia,jossa on laikukkaita naamakuvia.”.Tuli tunne,että olet kovin pinnallinen tuossa asiassa,sisällöllä ei väliä vain ulkokuori ratkaisee.Surullista,jos ajattelet näin:( Tottakai kauniita kuvia on kiva katsella mutta yhtä arvokasta elämää on myös ne laikut ja kenenkään profiilia en sen takia hylkäisi.Mutta pinnallisuuden takia kyllä.

    • Miia

      Heippa! Luethan aikaisemmat kommenttini kyseiseen asiaan. En nyt suinkaan tarkoittanut asiaa näin.

  • Claudia

    Itse kyllä mielummin katson idoleistani tai julkkiksista niitä aitoja kuvia. Photoshopatut kuvat ovat tylsiä sillä ne eivät ole aitoja. Ns. Paparazzikuvat näyttävät totuuden ja on mukava nähdä että nämä “täydelliset” julkkikset ovat myös vain ihmisiä. Ehkä tavikset kuten sinä, sillä et voi lukeutua julkkisten joukkoon, haluavat julkaista vain siloiteltuja kuvia koska halutaan kalastella kehuja että oma itsetunto pönkittyy. Uskon että olet pinnallinen ja hieman epäaito. Varmaan siihen parisuhteesikin kaatuvat. Vaadit varmaan täydellisyyttä ja vain kaunista pintaa. Muista ettet itsekään ole mikään superkaunis vaikkakin ihan sievä. Pintaa alla on oltava jotain syvempää. Äläkä anna kehujen nousta hattuun. Se kaikki on vain illuusiota. Hääkuvat jne on tietysti eri asia silloin halutaan edustavia kuvia. Se on itsestään selvyys. Mutta että koko ajan poseerataan ja blurrataan on vain tylsää ja feikkiä. Ei ihmisiä kauaa jaksa kiinnostaa vaikka mitä “inspiraatiota” instagramista etsisi. Itse vain seuraan mitä kaverit puuhaavat.

    • Miia

      Heippa Claudia! Ikävää, että tunnet näin, vaikka emme ole koskaan tavanneet. En usko, että julkisuuden henkilötkään haluavat julkaista itsestään epäonnistuneita kuvia. He saattavat olla vielä itsekriittisempiä kuin me tavikset. Ihan mielenkiinnosta vaan.. jos seuraat vain mitä kaverit puuhaavat, niin miksi halusit tulla tänne jättämään inhottavan kommentin tuntemattomalle tavikselle? 🙂

      • Claudia

        Samasta syystä kuin kaikki muutkin jotka minua ennen täällä ovat jättäneet negatiivisen kommentin. Tulee tarve “ojentaa” vähän sinun pinnallista ajatusmaailmaa. Suurin osahan täällä on samoilla linjoilla että tykätään katsoa aitoja kuvia enemmän. Suurin osa julkkiksistakin on nykyään Photoshoppia vastaan.

        • Miia

          Voi ihana Claudia! Otathan huomioon, ettemme ole koskaan tavanneet ja emme tunne toisiamme. Kaikkea hyvää sinulle. Kiitos huolenpidosta. 🙂 Asioista voi olla eri mieltä, muttei tarvitse olla julma toiselle. Harmi, että olet täysin missannut koko postauksen pointin.

          • Claudia

            Julmuudesta ei ole kyse ja korjaan että ei ole huolenpitoa myöskään. Vain oma mielipiteeni siinä missä sinunkin. Samaa sanoivat muutamat muutkin ja menetit lukijoita. Mutta hyvää jatkoa Miia.

        • Sipru

          Claudia; eikö olekin mahtavaa olla itse niin täydellinen, että voi hyvällä omallatunnolla ojentaa tuntematonta ihmistä? Unohdit vain yhden tärkeän pikkuseikan: Me kaikki ihmiset satumme olemaan samanarvoisia! Pakko sanoa vielä erikseen, että myös Suomen romanit ja muumaalaiset rotunsa edustajat mukaanlukien! Heidänkin joukosta löytyy myös helmiä!
          Mutta ainahan sitä voi itseään vähän vahingossa korottaa toista pikkasen selkään puukottamalla. Helppo työkalu kun ei sen paremmin tunneta muuten telkkarin ja blogin kautta! Tuntuuko nyt hyvältä? Eikä tämä siis millään pahalla. Kunhan teki vain mieli kysyä?

  • Keke

    Eipä ihme että ero tulee kun olet noin pinnallinen kuten huomas jo pelkästä oliiviöljy episodista. Vajakki ämmä joka pitää itseään täydellisenä ja vain sun ajatusmaailma on sun mielestä se oikea.

    • Anne

      Huoh. Miksi pitää olli niin ilkeä, kommentisi kertoo enemmän itsestäsi kuin Miiasta. Saatko todellakin hyvän mielen tuosta lapsellisesta ja typerästä heitosta? Asioista voi keskustella rakentavasti ja aikuismaisesti, tuollainen kommentointi ei edistä keskustelua mitenkään.

  • Huh huh

    Seuraava lööppi:
    “Ensitreffit alttarilla Miia paloi loppuun!”

    Mikä hirveä yliyrittämisen ja pätemisen tarve sinulla on? Rauhoitu ja keskity oleellisempiin asioihin kun puolustautumiseen blogimaailmassa säälittävän postauksen jälkeen.

  • Ilona

    Moikka!
    Mielestäni tämä postaus oli mukava lukea ja olen kyllä asiasta samaa mieltä 🙂 Kauneutta on monenlaista, mutta nimenomaan valokuvissa arvostan mm. sileää ihoa ja oikeanlaista valoa ja etenkin sitä taitoa, jolla tuo kauneus on saatu aikaan. Omasta mielestäni olen kaunis (riipumatta siitä onko naama aina “kuvauskunnossa”) ja minusta on kiva ihastella (:D) omakuvia, joissa tuo kauneus on tuotu esille oikeanlaisella meikillä, valoilla, kuvakulmalla jne.
    Kiitos kivasta blogista ja hyvää loppukesää! 🙂

    • Miia

      Moikka Ilona! Osuit kyllä kommentillasi naulan kantaan ja juuri tätä halusinkin sanoa. Ihanaa loppukesää myös sinulle. 🙂

  • Anna Kotkasta

    Tämäkin postaus tuntui herättävän paljon ajatuksia. Itse luulen ymmärtäneeni ajatuksesi elämän tärkeiden hetkien ikuistamisesta kameralle niin että tosiaan näyttäisi hehkeimmiltään. Kamera osaa olla armoton välillä.

    Mitä tulee ihmisten luonnollisuuteen ja luonnonkauneuteen, joka on noussut kommenteissa esiin, niin siinä olen useiden kommentoijien kanssa samaa mieltä, että mitä luonnollisempi, niin sen parempi. Tuntuu että muovisuudesta on joillekin tullut normi, jota täytyy toteuttaa elämässään, ja siksi on hyvä että luonnollisuuttakin muistetaan promota.

    • Anna Kotkasta

      Tulin alunperin kertomaan, että postauksen kuvat sinusta ovat todella kauniita 🙂

  • kaunista

    Palasin vielä jättämään viestin.
    Osanottoni suruusi, sillä parisuhteen loppuminen on aina surullista. Siinä niin moni asia muuttuu.
    Sitä en ymmärrä miksi ihmiset täälä hyökkäävät kimppuusi ja haluavat pahoittaa mielesi.

    Eikö kukaan teistä ole koskaan sanonut asioita epäselvästi ja tullut väärin ymmärretyksi?
    Minä ainakin ja monesti 😉
    Pyydätte Miia olemaan suvaitsevainen, oletteko itse suvaitsevaisia ja ymmärtäväisiä.
    Miia pysy vain aina yhtä kauniilta sisältä ja päältä.
    Voimia ja halaus!

  • Meeri

    Heippa! Nyt haluan minäkin kommentoida, vaikken yleensä kommentoi. Ensimmäiseksi tsemppiä sinulle ja hatunnosto siitä kuinka jaksat jokaiseen kommenttiin vastata! Blogimaalmassa suuresti ihmettelen, kuinka paljon ihmiset jaksavat käyttää aikaa ja energiaa negatiivisten kommenttien kirjoittamiseen. Jos jutut ei kiinnosta, ei ole pakko lukea. Minusta sinun blogi on ihanan raikas ja täynnä elämää. Ei kaikesta tarvitse olla samaa mieltä, mutta toisten kritisointi on minusta tarpeetonta. Eihän hyvien tapojen mukaista ole niin tehdä tutulle tai tuntemattomalle kasvotustenkaan. Itse olen oppinut, että jos ei ole positiivista sanottavaa on parempi olla hiljaa. Ja tee toisille ninkuin toivoisit itsellesi tehtävän. Sinä noudatat mielestäni näitä kahta kyllä erittäin hyvin 🙂

    Eroasiaan on minunkin kommentoitava ihan yleisesti. Avioliitosta erohakemuksen jättäminen ei ole vielä ero. Sen jälkeen alkaa harkinta-aika, jonka jälkeen sitten tulee lopullinen (virallinen) ero tai ei tule eroa. Itse en lukijana koe mitenkään, että olisit johtnut meitä harhaan, kun olet jossain aiempana sanonut, että ette ole eronneet. Avoliitot ja seurustelut ovat eri asia. Siinä ero on virallinen juuri sillä hetkellä kuin osapuolet niin päättävät.

    Isot tsempit sinulle blogielämään ja siihen oikeaan elämään, josta me lukijat tiedetään vain murto-osa <3

  • Johanna

    Hei Miia! Olen kyllä erittäin pahoillani kaikista ilkeistä kommenteista mitä olet täällä saanut. En voi ymmärtää miksi ihmiset nykyään purkaa kenties oman pahan olonsa täällä somessa tuntemattomiin ihmisiin. Ei kai kukaan voi väittää “tuntevansa” sinut pelkän tv-ohjelman ja blogin perusteella! Näistä tämänkin postauksen kommenteista tulee sellainen mieli, että halutaankin ymmärtää väärin. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimia eron keskelle. -Johanna

    • Miia

      Näyti tätä kommenttia ystävillenikin, koska se piristi niin paljon mieltäni. KIITOS! 🙂 Ihmettelen tätä negatiivistä ryöppyä ja mitä ihmettä olen yhtäkkiä tehnyt väärin näille ihmisille.

  • Piia

    voi apua mitä jengiä! Suomalaisilla taas tarve kommentoida ainoastaan negatiivisia asioita. Jokainen varmasti on ymmärtänyt tämänkin tekstin pointin.

    • Miia

      Moikka Piia! 🙂 Toivon kovasti, että olisivat ymmärtäneet.

  • Lilli

    Roska ei välttämättä ole lukijan silmässä, jos ymmärtää tekstisi väärin tai on siitä jopa eri mieltä. Toivottavasti edes joku kommenteista on saanut sinutkin Miia miettimään asiaa uudesta kulmasta – vaikka et sitten mieltäsi muuttaisikaan.

    Itse koen, että juuri överiksi menevä photoshoppaus ja kiiltokuvien ihannointi on tehnyt tästä maailmasta kovin julman etenkin nuorille tytöille ja sen myötä myös monelle aikuiselle naiselle. Tuskinpa sinunkaan “epätäydellisyyksiiksi” olisi kukaan huomiota kiinnittänyt, ellet olisi itse niistä maininnut.

    En muista itse koskaan arvioineeni esimerkiksi hääkuvassa kenenkään ihoa, meikkiä tai sen puutetta. Finnien ja epätasaisuuksien sijaan etsin niistä mielummin hymyä silmissä, onnenkareita huulilla, hempeää kosketusta ja luottoa siihen, että maailma kantaa.

  • Sinni

    Olen huolissani jaksamisestasi. Vaikka tykkään kovasti seurata blogiasi ja instaasi, niin siitä huolimatta suosittelen sinulle nyt taukoa molemmista. Vietä aikaa ystäviesi, perheenjäsentesi ja Bertan kanssa, liiku ja syö ja tee mukavia asioita. Varmasti sinulla on nyt raskasta aikaa enkä usko että yksin koneen ääressä negatiivisiin kommentteihin vastaaminen tekee henkisesti hyvää. Suojele itseäsi!

  • Sinni

    Vielä eroasiaan ja kaikkiin negatiivisiin kommentteihin liittyen: ehkä ihmisten kiukku johtuu siitä että he tuntevat itsensä jotenkin “petetyksi” kun ilmoittitte erostanne. Te tunnuitte julkisuudessa olevan ihan oikea unelmapari (esim. MeNaisten haastattelu loi sitä kuvaa) ja siten ihmiset olivat todella yllättyneitä kun erouutinen tuli. Ehkä monet myös haaveilivat samantyyppisestä unelmasuhteesta (yöllisine letunpaistoineen) mutta nyt sitten pettyivät kun kuulivat eroaikeista.

  • Berni

    on ikävää huomata, että ihmiset eivät ajattele mitä kommentoivat 🙁 tosi ikäviä kommentteja! Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja onko niin ettei teitä ole koskaan aiemmin väärinymmärretty? Itse olen välillä huono ilmaisemaan ajatuksiani, mutta en ole onneksi saanut tälläistä kivitystä:(

    Odotan muuten innolla postausta Varsovasta! sinne tahtoisin lähteä joskus. Tosin koirille on vaikeaa saada hoitopaikkaa :/

  • pauliina

    Oho!
    Nyt on muutama ymmärtänyt varmaan tekstin väärin? Minusta kirjoitus on hyvä ja oikein inspiroiva! 🙂

  • Kaisa

    Hei Miia ja blogikirjoitusta kommentoineet!
    Tässä blogikirjoituksessa oli mielestäni nyt kyse inspiroivista kuvista ja kuvankäsittelystä. Ihana katsella kauniita kuvia, joita ammattilaiset ovat olleet tekemässä, kuten nämä sinusta otetut kauniita kuvat. On ihanaa elää hetki kameran edessä ja nähdä upea tulos itsestä. Se on upea kokemus, kannattaa kokeilla. Nyt ei ollut mielestäni kyse kenenkään parjauksesta tai kiusaamisesta. Kumman henkilökohtaisesti moni on ottanut kirjoituksesi, mahtaa monella olla itsellään huono olo ja puretaan se täällä vieraalle ihmiselle asiattomilla ja loukkaavilla kommenteilla. Näinkö haluaisitte itseänne kohdeltavan? Vai oletteko kenties itse täydellisiä ihmisiä, joilla varaa käyttäytyä näin? Olen todella pahoillani, että sinä sait tällaisen ryöpyn niskaasi. Pyydän huomioimaan, että blogissa ei käsitelty mitenkään henkilökohtaista elämää eikä eroa. Miten kehtaatte kirjoittaa vieraalle ihmiselle näin törkeitä kommentteja! Kukaan meistä ei voi tuntea Miiaa, olemme nähneet vain pienen välähdyksen tv:ssä ja sekin oli ohjelmaa tehneiden valinta mitä näytettiin ja mitä ei. Joten eiköhän nyt jätetä Miia rauhaan ja annetaan toipua erosta ja jatkaa elämää omaan positiiviseen tyyliinsä. Voimia sinulle ja tsemppiä! Voin jatkossakin suositella blogiasi myös ystävilleni ja tutuilleni. <3 Uusia ihania kirjoituksia odotellen. <3

  • Satu

    Siis aivan uskomatonta, miten yksi postaus saa negatiivisia kommentteja aikaan. Mielestäni postauksessa ei loukattu ketään millään tavalla, vaan lyhyesti sanottuna siinä oltiin sitä mieltä, että kun haluaa itsestään kuvia, ne olisivat mahdollisimman virheettömiä katsella. Itsellä on nuoruudesta jääneitä finniarpia, jotka joudun peittämään aina, joten en katselisi meikittömänä otettuja kuvia, enkä julkaise sellaisia. Mieluummin katson käsiteltyjä kuvia, enkä koe olevani pinnallinen ja tuomitse muita ihmisiä. Miialle toivotan kaikkea hyvää.

  • Anne

    Voi Miia, voimia suruusi ja tsemppiä tulevaan! Toivon että onni vielä löytää sinutkin, olet sen ansainnut <3

    Älä lannistu ilkeistä kommenteista, osa käsitti kirjoituksesi väärin vahingossa ja osa tahallaan. Jatka omaa, rehellistä ja aitoa linjaasi…kaikkia ei voi mitenkään miellyttää eikä ole tarkoituskaan.

    Täällä pysytään ja odotetaan aina innolla uusia postauksia 🙂 Iloa päivääsi!

  • Siivetön

    Tosi kauniita ja kivoja nuo sinun kuvat ♡ Kyllä itsekin katson itsestäni mieluummin oikean valokuvaajan ottamia kuvia (muutaman kerran on lehdessä ollut kuva ja fiilis on ollut huikea kun on miettinyt, että saako minusta oikeasti nuin nättejä kuvia!) kuin omia selfieräpellyksiä 😀

  • Sanna

    Halauksia Miia! Olet kaunis sisäisesti ja ulkoisesti. Kiva postaus ja älä välitä ilkeistä kommenteista. Mielipiteensä voi kirjoittaa myös rakentavasti ilkeilyn sijaan. Minulle oli uusi tieto että jopa kännykässä voi olla tuollainen fixausnappi kuvankäsittelyyn. Helpotti oloa suunnattomasti kun ymmärsin ettei ihmisten hyvännäköiset kuvat itsestään olekaan välttämättä “aitoja”.

  • Stella

    Hei!
    En ihan saanut jutun juonesta kiinni, vaikka kommentitkin luin. Ne kyllä hieman selkeyttivät, mitä ajat takaa.
    Itselläni heräsi kuitenkin ajatus, että ajattelevatko ihmiset tosiaan esimerkiksi kasvoissaan olevia “virheitä”? Surullista, että ylipäätään ajatellaan olevan olemassa jotain virheitä. Voi olla, etten nyt ihan ymmärtänyt, mutta jäin vain ihmettelemään. Miksi nämä ns. virheet tulisi peittää? En itse ainakaan keskity kasvoissani sellaisiin asioihin, vaikka tiedostankin että minulla on esimerkiksi isot silmäpussit. 🙂 mutta mitä väliä sillä on? Se on vain totuus, pussit on ja pysyy, vaikka mitä yrittäisi tehdä. Ne ovat osa minua. En itse käytä meikkiä laisinkaan, missään tilanteissa. Hääkuvat ovat otettu 100% luonnollisista kasvoista ja minusta kuvat ovat ihania. Näytän silti kauniilta, onnelliselta ja kovin rakastuneelta, mikä mielestäni esimerkiksi juuri hääkuvista onkin ihana huomata. Tunnen paljon ihmisiä, joiden hääkuvat ovat ihan naturel. Niissä paistaa se onni ja rakkaus, joka tekee parista kauniin! 🙂

    No, kommentin pointti ei ollut hääkuvat. Enkä tarkoita sitä, että olisin itse täydellinen luonnollisuudellani. Jäin vain jotenkin hämmästelemään sitä, mihin ihmiset huomionsa keskittävät tai mihin meikkaamisella ja muokkaamisella pyritään. Tietenkin on tärkeää, että tekee niin kuin itsestä parhaiten tuntuu ja kuunnellen omaa oloaan. Mielestäni se on kuitenkin harmillista, jos pyritään ja ihannoidaan virheettömyyttä.

    Tsemppiä elämääsi! Jätä ikävät kommentit omaan arvoonsa. Erimieltä saa olla, mutta tahallinen kiusaaminen ja toisen loukkaaminen on jo säälittävää ja kertoo kyllä enemmän kirjoittajasta itsestään kuin kirjoituksen kohteesta.

    Toivottavasti tästä kommentista ei jää inhottava maku, sillä se ei missään nimessä ole tarkoitus! 🙂

    • Miia

      Ei jäänyt ollenkaan inhottava maku. 🙂 Ihanaa, kun laitoit rakentavan kommentin. Toivonkin, että postaus aiheuttaa keskustelun aihetta ja herättää ajatuksia niin suuntaan kuin toseenkin. En arvannut, että tänne tultaisiin laukomaan loukkauksia niin kuin jotkut tekivät. Nautihan viimeisistä kauniista kesäpäivistä! 🙂

  • Sanna L.

    Huh, mitä kommentteja! Taidettu tahalteen ymmärtää väärin mitä tarkoitit 😉 Sitä omaa pahaa oloa kun on täällä netissä niin helppo purkaa.. Kuvat ovat kauniita sinusta! Ihanaa kesää ja tulevaa syksyä!

    • Miia

      Kiitos! Ihanaa kesää myös sinulle Sanna! 🙂

  • pikkis

    Hei Miia! En usein kommentoi blogeihin. Nyt halusin sinulle muutaman lämpimän sanan osoittaa. Harmittaa niin puolestasi ikävänsävyiset kommentit tähän aiheeseen. Osa on pahoittanut mielensä varmaan tarkoituksella. Sanojen muotoilu ei ole ollut täydellisen hiottu, jolloin niihin on ollut helppo tarttua, jos haluaa. Voimia ja aurinkoista syksyä sinulle täydestä sydämmestäni. Toivottavasti jatkat blogia samaan iloisen rentoon tyyliisi ja lukijatkin rentouttavat otettaan kritiikin ilmaisun suhteen. Iloisella mielellä eteenpäin!

  • Julia

    Moi ihana Miia! Tämä postaus oli mielestäni todella hyvä ja mielipiteitä jakava. Olen osittain samaa ja osittain eri mieltä kanssasi, mutta ymmärrän näkemyksesi.

    En todellakaan ymmärrä näitä kaikkia negatiivisia kommentteja. Ihmisillä on näköjään tarve kommentoida aina vain negatiivisesti kun toinen ilmaisee mielipiteentä. On se hyvä aina tulla “nimettömänä” kirjoittelemaan negatiivisia kommentteja ja vielä sellaiselle ihmiselle, jota ei edes henkilökohtaisesti tunne… Mielestäni kaikilla tulisi olla oikeus tuoda oma mielipiteensä esille ilman valtavaa alentavaa kommenttiryöppyä!

    Älä kuitenkaan välitä noista negativiisista kommenteista, koska olet niiden yläpuolella. Et kuitenkaan itse alentunut toisten haukkumiseen ja vastasit kaikille ystävällisesti negativiisesta kommentista huolimatta. ARVOSTAN!

    Hyvää ja iloista kesän loppua ja paljon haleja sinulle! Olet ihana ja hyväsydäminen ihminen <3

  • Airi

    Miia, ota sama asenne noihin ikäviin kommentteihin kuin Minttu Virtanen: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1439858271586.html

    Jos ihminen on onnellinen ja hänellä on hyvä olla, ei ole mitään tarvetta mollata muita. <3

    Hyvää jatkoa elämääsi, samoin kuin Ollinkin elämään, yhdessä tai erikseen! 🙂

    • Miia

      Kiitos Airi! 🙂 Näin pitää tehdä ja oikeastaan olenkin jo tehnyt. 🙂 Miten Mintustakaan voi kukaan sanoa mitään ikävää. En ymmärrä. :/

  • MariaK

    En tiedä mitä ajatella, mutta pahoitin mieleni. Olen ihmisiä, joille luonnollisuus on elämäntapa ja pidin omasta peilikuvastani tämän postauksen lukemiseen asti. Nyt tuli sellainen fiilis, että kuinka moni ihminen pitää minua rumana, kun liikun täydellisten ihmisten ilmoilla ilman meikkiä yms.
    Nyt ei ole kysymys nuoren naisen identiteettiriisistä, vaan olen yli 40 nainen. Tämä postaus vei minun itsetunnon hetkeksi varmaan jonkun muunkin. Eikö sillä ole mitään merkitystä, millainen ihminen olen?

    • Miia

      Ihana MariaK! Puhun postauksessa valokuvista ja niiden tuomasta inpiraatiosta. 🙂 Itse olen taas huomannut, että taidan olla aika onneton kirjoittaja, kun olen saanut näin monet pahalle mielelle. Ei ollut tarkoitus. Olen huomannut, että tekstini on ymmärretty selkeästi täysin kahdella eri tavalla.

      • MariaK

        Luin tän postauksen eilen illalla ja uudestaan aamulla, kun jäi vaivaamaan mieltä. Luin tämän vielä pari kertaa vastauksesi jälkeen. Ehkä tavoitin sen, mitä olit tässä postauksessa halunnut sanoa, mutta esimerkit olivat ehkä hieman “rajuja”. Hyvin sinä kirjoitat ja “table for one, please” oli erinomainen kuviltaan ja myös tekstiltään. Kun kommentoin, ilmaisin vain omat tuntemukseni tekstistä. Jään edelleenkin seuraamaan blogiasi, Mielipiteitä pitää ja saa olla erilaisia ja todella mukavaa, että vastailet kommentteihin.

        • Miia

          Tuosta olen niin samaa mieltä. 🙂 Mielipiteitä pitää olla ja aina ei voi olla samaa mieltä. Rakentavat kommentit ovat juurikin hyviä. 🙂 Ilkeät kommentit jätän omaan arvoonsa.

  • Pauliina

    Siis poistatko oikeasti FB:ssäkin kavereista profiileita, joiden kuvat ovat finnejä, hikeä, meikkaamattomuutta ja ylipainoa? Tai et katso kuvia? Okei, olet lentoemäntä, ehkä sinulla ei ole tällaisia kavereita. Ja totta, eivät nuo kuvat minustakaan ehkä hulppeita kuvina ole, mutta ne ovat elämää. Eihän me nyt eletä mitään kotirouvaelämää tai olla teinejä, jotka ovat salillakin meikattuina.

    Sitä paitsi kauneutta loppujen lopuksi saa harvemmin ostettua. Piirteitä voi korostaa, mutta jos lähtökohtaisesti on aika tavis, ei kuvankäsittelyt tai vahamaisuudet tuo juuri mitään spesiaalia asiaan.

  • Kris

    Voi hyvänen aika tätä tekopyhyyden määrää! Ihmiset selkeästi haluavat ymmärtää pointtisi väärin. Sinusta taisi tulla avioeroilmoituksen jälkeen valtakunnan sylkykuppi, mutta onneksi tämä vaihe varmasti kestää vain hetken.
    Totta mooses jokainen haluaa valokuviensa olevan kaunita, niin kauniita kuin se on mahdollista. Kuka niitä rumiluskuvia haluaisi jakaa somessa tai laittaa raameihin piirongin päälle.
    Voimia sinulle kaikessa pyörityksessä, maailma heittelee, mutta minä ainakin jatkan blogisi lukemista. Kiitos kun saan jakaa kanssasi palan elämääsi!

    • Veera

      Kris, olet niin oikeassa! Ajattelin juuri samaa, että halutaan ymmärtää asiat väärin.

    • Miia

      Toivon kyllä, että kestää vain hetken. 🙂 Kiitos ihanasta kommentista. Ja olen huomannut sen, että meistä jokaisesta saa aivan uskomattomia kuvia. Olen vienyt ystäväni ja siskoni tällaiseen unolma-look päivään: http://www.tahtokeino.fi/6 Heistä tuli molemmista kuin huippumalleja ja olivat aivan äimistyneitä. Hyvä valokuvaaja ja oikea meikki. Sillä saa niin ihmeita aikaan. Ei monet huippumallitkaan näytä tavista kummosemmilta. Tällaiset upeat kuvat saavat joka tytön itsetunnon korkealle, koska sen tiedän, että meillä kaikilla on välillä niitä huonoja päiviä. 🙂 Toivottavasti kukaan ei nyt ymmärrä tätä kommenttia taas väärin. 😉

  • Tintti

    No hupsistakeikkaa noita kommentteja! 😀 Tottakai on voimaannuttava kokemus nähdä itsensä kauniina! Tuli mieleen valokuvahanke ‘Maailman ihanin tyttö’, kannattaa tutustua. Älä välitä näistä nettikiusaajista, ja olet kaunis sekä photaroituna että ilman!! 🙂 ..pakko sanoa vielä näin valokuvaharrastajana että usein ihmiset näyttävät enemmän itseltään hieman korjailtuina, taviskuvissa kun usein korostuu silmäpussit ja ihon virheet jotka eivät erotu livetilanteessa. Hyvää jatkoa ja odottelen innolla etenkin matkapostauksia ja niiden maanmainioita vinkkejä! Nimim. Islanninmatka jo varattuna.. 😀

    • Miia

      Juuri tuota sanoi valokuvaajaystävänikin, että “taviskuvissa” saattaa silmäpussit yms. jopa korostua. Juuri tuohon edelliseen kohtaan kommentoin tähän liittyvää juttua. 🙂

    • Pauliina

      Itse olen aika eri mieltä tuosta ja olen hämmästynyt, että valokuvaajan näkemys on tuo. Kys. näyttely on upea. Sen pointti ei ole mielestäni laisinkaan se, että ketä on käsitelty ja kuka näyttää makeelta. Kuvien kauneus tulee ihan jostain muusta kuin ulkonäöstä, josta puhuttiin nyt. En myöskään usko, että hankkeella on pyritty voimauttamaan tyttöjä siten, että “katso, miten kauniin sustakin saa meikillä jne.” Olen ollut projektiin liittyvällä luennolla, mutta en muista enää kunnolla projektin taustoja. Siinähän oli kuitenkin suuri juttu se, että vuosia meni, kehitystä tapahtui tytöissä ja SISÄINEN kauneus alkoi näkyä. Esim. pää saattoi olla ryhdikkäästi eikä enää alaspäin. Projektin pointti oli mielestäni enemmänkin vastustaa vääristyneitä naisihanteita, pinnallisuutta ym., ja korostaa sitä, että jokainen on omana luonnollisena itsenään kaunis.

      Mitä tulee tuohon, että kaikkihan haluavat itsestään kauniita kuvia ja muodonmuutokset sun muut ovat useimmista oivallisia: kaikki eivät tarvitse niitä, omasta ulkonäöstä viis. Tiedän ihmisiä, joilla on niin hyvä itsetunto, että heillä ei olisi ikinä moiseen tarvetta/halua. En lukeudu heihin, mutta kyllä vaan on olemassa ihmisiä, joille ei ole tärkeätä nähdä oma lankattu nassu jossakin, koska heillä on jo sisimmässään se “näytän hyvältä” -fiilis.

  • Katja

    Hei Miia! Olen lukenut blogiasi joitakin kuukausia mutta en ole kommentoinut aiemmin. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että pitää kirjoittaa. Kiitos sinulle ihanasta blogista! 🙂

    Itse ymmärsin (tai ainakin luulen niin) kirjoituksesi pointin enkä todellakaan loukkaantunut siitä. Itsekin katselen varsinkin omaa kuvaani mieluummin mahdollisimman kauniina ja virheettömänä, erityisesti hääkuvissa on tärkeää olla kauneimmillaan. Toki hyväksyn myös luonnolliset eli käsittelemättömät kuvat.

    Luulen, että osa näistä loukkaantujista onkin nyt loukkaantunut tahallaan, ihan vain erosi takia, kuten joku jo kirjoittikin eli sinusta on tehty hetkellinen sylkykuppi. Ero on kuitenkin teidän oma asianne, ei kenenkään muun ja varmasti olette pohtineet asiaa monelta kantilta. Itsekin kyllä yllätyin ja ehkäpä petyin lukiessani uutisen, sillä olitte mielestäni sopiva ja ihana pari näin ulkopuolisen silmissä. 🙂

    Kaikkea hyvää sinulle jatkoon! Toivottavasti kirjoitat tulevaisuudessakin blogiasi, sillä minä ainakin aion lukea sitä edelleen. 🙂

    • Miia

      Heippa Katja! Kiva kun tulit jättämään kommentin. 🙂 Ihan kaikkiin viesteihin en ole enää pystynyt vastaamaan, mutta luen aina kaikki. Olen samaa mieltä kanssasi. Toivotaan, että pahimmin pettyneet rauhoittuvat ja itsekin täällä yritän päästä eteenpäin. 😉

  • Cath

    Hei!

    Iltalehden sivuilta tulin kurkkaamaan tänne blogiisi ja vaikka en seuraa tätä, haluan jättää kommentin tähän postaukseen.

    Ymmärrän hyvin tuon kauniiden kuvien kaipuusi! Itsellä sama. Normielämässä näkee tarpeeksi epätäydellisyyttä joten kiva että edes blogeissa ja instassa löytyy niitä kiiltokuvia jotka ainakin minun visuaalista silmääni hellivät. Se että tykkää kauniista ei tarkoita sitä että jotenkin katsoisi alaspäin epätäydellisyyttä, sitä nämä kritisoijat täällä eivät näytä ymmärtävän.

    Itsellä on aina filtterit päällä kuvissa ennenkuin selfieitä nettiin laitan. Ei tulis mieleenkään laittaa ilman. Toisaalta ymmärrän että Suomessa tulee noita luonnolisuutta vaativia kommentteja, siellä se on niin pop ja meikkaavia ja laittautujia katsotaan kieroon ehkä Helsinkiä lukuuunottamatta, ei hyvä.

    Loppuun vielä että suvaitsevaisuus olis se kovin sana. Itsekin suvaitsen erilaisia mielipiteitä mut tuntuu et Suomessa ei saa olla erilaisia mielipiteitä, kaikkien pitää olla samaa mieltä kuin joku muu, lame ja köyhää.

    Ei varmaan yllätys että itse en asu Suomessa 😉

    • Aurinkoutu

      Ainoo, että mitä niistä filttereistä hyötyy, kun kaikki tietää kuitenkin, että feikkiä? Esim. Instassa on niin räikeitä filttereitä, että monesti saa oikein harkita, että minkä kehtais valita. Tällä viikolla filtteroin vähän perhosta, mutta vain siksi, jotta se mun oikea havainto ja elämys välittyisi paremmin. Silti siinäkin ite tarkkailin eroa ap:n ja filtteroidun välillä, ettei mennyt ihan överiksi.

      Ei kai täällä kovin luonnollisuutta ihannoida enää, kun silarit, ripset, kynnet, huulet ym. on yhdellä jos toisella – tai edes osa niistä.

      Tosta suvaitsevaisuudesta: toisaalta myös kritiikki on erilainen mielipide. En ole kyllä havainnut tuota, että pitäisi olla samaa mieltä kaikkien, mutta en tiedä sitten esim. nuorisosta. Mutta ehkä vanhemmiten ei ole enää kovin tärkeätä olla “erilainen”, vaan sitä huomaa, että tylsänä taviksenakin voi “räväyttää”.

  • Sipru

    Ei kai kysymys ollut siitä etteikö saisi olla eriäviä mielipiteitä, mutta kun ne Suomessa yleensä ovat sellaisia että hyökätään bloggaajan iholle, ja sanotaan ilkeästi ne eriävät mielipiteet. Voihan sitä kertoa asiansa ihan kivallakin tavalla vaikka ei pitäisi kauniista muokatuista kuvista.
    Itse luin Miian tekstin ilman vatsanväänteitä, eikä olisi tullut mieleenikään tulla kertomaan kuin sairastamastani vesirokosta jäi pieniä arpia kasvoihini. Ne on osa elämää ja sillä siisti..
    Eikä tällä ole tekemistä sen kanssa etten asu Suomessa. Mutta kiitos Miia, lähettämäsi virtuaalihalaus edellisestä tuntui täällä Sveitsissä asti. 🙂 Ja tulen vastakin seuraamaan blogiasi mielenkiinnolla – siinä on elämänmakua, josta pidän. Ajattelen sinua ja elämääsi lämmöllä tästä eteenpäinkin. Mukavaa ja aurinkoista kesän loppua toivotellen!

    • Miia

      Kiitos Sipru! 🙂 Täällä asti taas tuntui viestisi lämminhenkisyys. 🙂

  • Aurinkoutu

    Sipru, jos viestini oli minulle, niin minun viestini taas oli Cathille. 🙂 Cathin viestissä kun oli kysymys mm. siitä, että Suomessa ei saa olla erilaisia mielipiteitä.

  • Aurinkoutu

    Viestini = viestisi. Oispa editointi!

  • Tuuli

    Huoh… En voi käsittää miten ihmiset voi ymmärtää sun kirjotukset näin väärin. Tuntuu välillä, että ihan tahallaan ei haluta ymmärtää sun pointtia ja takerrutaan jokaiseen yksittäiseen lauseeseen. Mulle ei kyllä tullu tekstistä mieleenkään, että tarkottaisit sillä sitä, että kaikki iho ongelmista kärsivät on rumia. Kaikkea hyvää sulle, oot ihanan energinen pakkaus:)

  • Anne

    Sen verran mun pitää jatkaa negatiivista kommentointia, että omasta mielestäni tämän päivityksen kuvat sinusta eivät ole onnistuneita. Hymysi on teennäinen ja jähmeä, eikä se tuulikone ole tuonut mitää ekstraa kuviin. En myöskään pidä sokerista värimaailmasta.
    En olisi muuten tätä kommentoinut, mutta kun tässä postauksessa arvostelit muiden kuvia, niin toin nyt sitten omankin mielipiteeni esille, Se, mitä yritän sanoa, on: kauneutta on monenlaista. Aito hymy on mielestäni kauniimpi kuin fotoshoppaus.
    Sinun ulkonäköäsi en siis arvostele, pelkästään noita kuvia ja ehkä vähän asennettaksikin.

  • Mari

    Hei!

    Itsekään en ensin ymmärtänyt täysin postauksen
    pointtia, mutta näitä kommenttejasi luettuani ymmärsin paremmin ja olen samaa mieltä. Oikeastaan sekin on piristävää, että kaiken ei aina tarvitse olla niin aitoa ja raatorehellistä. Kyllä minäkin mielummin olisin esim. hääkuvissani hehkeäihoinen prinsessa kuin hikinen, läikikäs ja niin hitsin aito 😀

    Ikäviä kommentteja olet saanut, toivottavasti osaat jättää ne omaan arvoonsa! Mielipiteitä on moneen junaan. Mukavaa syksyä ja toivottavasti jaksat vielä jatkaa blogia! En säännöllisesti blogeja lue, mutta välillä on aina kiva käydä kurkkaamassa erilaisten ihmisten kuulumisia 🙂

    • Miia

      Moikka Mari! Kiva kun tulit kommentoimaan. 🙂 Mukavaa syksyä myös sinulle.

  • Henna

    Moikka,
    tämä postaus näytti herättävän ihmisissä eri mielipiteitä. Itse olen kanssasi täysin samaa mieltä. Olen 18- vuotias ja ihoni on atooppinen ja monesti naamassani onkin punaista, rypyliäistä kuivaihottumaa. Minulla on hyvä itsetunto ja olen tyytyväinen itseeni, siltikin tärkeitä ja ns. virallisia kuvia otettaessa haluan, että tälläiset “epäkohdat” otetaan naamastani pois.. ei se tee mielestäni ihmisestä pinnallista ja on ikävää että ihmiset ottivat tämän näin.
    Ehdottomasti lisää tälläisiä postauksia 🙂
    Olet kaunis ja kaikkea hyvää sinulle !

    • Miia

      Kiitos Henna! Tämänlaisia postauksia olisi tuolla jo lähes valmiina, mutta annan savun hälventyä ja harkitsen viisi kertaa. 😉 Blogini on kuitenkin vain rakas harrastus ja en halua harrastuksen tuovan negatiivisia asioita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram