Elämää ja Illanviettoja

31.08.2015

Ystäväpariskuntani oli varannut meille muutama viikko sitten pöydän iki-ihanasta Ravintola Mainingista, joka sijaitsee Ramsinniemessä Itä-Helsingissä. Ravintolassa oli aivan erityinen ilta, koska siellä vietettiin iloista iltaa rapujuhlien merkeissä. Juomalaulut raikasivat (tällä kertaa suomen kielellä) ja rapunesteet lensivät hiuksiin ja naapurin pöytiin – hih ja yök!

P1070921

Pidän kovasti kaikista erityisistä illoista ystävien kanssa. On se sitten ilta sirkuksessa, konsertissa tai vaikkapa jossain erikoisemmassa ravintolassa. Ilmaiseksikin löytyy vaikka minkämoisia tapahtumia, kuten esimerkiksi kesäinen Espan lava tai erilaiset puistojuhlat. Sellainen sovellus, joka ilmoittaa kaikista ympärillä tapahtuvista meiningeistä, olisi todella tervetullutta. Usein monet hauskat jutut jäävät väliin, kun tapahtumasta ei ole vain sattunut näkemään mainosta.

Toissapäivänä satuin kuulemaan radiosta Tattoo.fi -tapahtumasta, johon ostin äsken liput neljälle ja ne maksoivat yhteensä 11 euroa!!! Lippuja on vielä jäljellä, joten nyt varaamaan paikka edulliseen ja upeaan konserttiin. Esiintyjäkaartissa mm. Diandra ja Jarkko Ahola. Itse ajattelin yllättää näillä lipuilla muutaman ystävän.

P1070910

Ranskassa asuessani nautin siitä, että illanvietot olivat harvoin pitkään etukäteen mietittyjä ja aikataulutettuja. Voi vain kilauttaa muutamalle kaverille ja illalliskutsut saatiin kasaan.

Helsingissä elämäntyyli on kovin erilaista. Jos täällä yrittäisi viettää samanlaista elämää, jäisi useina iltoina yksin. Ihmiset ovat kiireisiä ja suunnittelevat vapaa-aikansa etukäteen. Vaatii aktiivisuutta, jotta saa jotain hauskaa aikaiseksi. Lisäksi omassa ystäväpiirissäni on paljon vuorotyötä tekeviä, joten välillä yhteiset illat suunnitellaan viikkojen ellei jopa kuukausien päähän. Odotankin jo kovasti lauantaita ja etukäteen suunniteltua syksyistä lyhtypiknikkiä hämärtyvässä illassa.

P1070920

P.S. Tämän tytön masussa asustaa minun ensimmäinen kummilapseni! Koska en kuulu kirkkoon, niin minusta tulee kuulemma Kummitus-Täti. <3

P1070906

 

  • Tiina

    Joku viisas kirjoitti joskus neuvon: Tee elämästäsi juhla, jonka kohokohta on aina edessäpäin.

    Sitä kohti eläkäämme.

    • Miia

      Onpa todella ihanasti ja juurikin viisaasti sanottu. 🙂

  • Niina

    Moikka!
    Tää on vähän hassu kysymys, mutta koska sä olet lentoemäntä ja mulla on hirvee lentopelko ja lomamatka olisi ihan kohta edessä niin oisko sulla mitään vinkkejä/viisaita sanoja ennen mun matkaa?

    • Miia

      Heippa Niina! Ei tuo ole hassu kysymys ollenkaan. 🙂 Minulta onkin pyydetty postausta aiheesta, mutta en ole vieläkään sitä tehnyt. Olen työssäni aina silloin tällöin lentopelkoisten kanssa tekemisissä ja sen perusteella voin sanoa sinulle muutaman vinkin. 🙂 Kerro ihmeessä lentopelostasi lentoemännälle, koska he voivat kertoa mieltäsi askarruttavissa asioissa ja ovat tukenasi. Voit myös pyytää lennon jälkeen, jos saisit jutella muutaman sanan kapteenin kanssa. Hän voi kertoa enemmän teknisiä asioita ja osaa varmasti vastata kysymyksiisi todella hyvin.

      Toivoisin kovasti, että jotain sanomalla veisin lentopelkosi pois. Olen kuitenkin huomannut, että sellaisia “taikasanoja” ei ole olemassa vaikka kuinka toivoisin. Lentäminen on turvallisempaa kuin autoilu ja voit vaikka kurkata tästä live-kartasta: http://www.flightradar24.com/ ja todeta kuinka paljon lentoja menee turvallisesti paikasta A paikkaan B. Määrät ovat huimia. Lentäminen kiellettäisiin lailla, jos se olisi vaarallista.

      Toivon sinulle rauhallista mieltä, kun astut koneeseen. 🙂 Määränpäässä odottaa kuitenkin paljon kivoja asioita – ajattele mielummin niitä.

      • Miia

        P.S. Karttaa kannattaa kurkata Keski-Euroopan kohdalta. 😉

  • Janica

    Onnea tulevalle Kummitus-Tädille 🙂 Ja kommentoin samalla edellistä postausta: sinulla on todella kaunis koti! Iski itsellekin himo sisustaa omaa kotia, kiitos inspiraatiosta 🙂

    • Miia

      Kiitos Janica! 🙂 Sisustus on ihanaa. Seuraava postaus käsitteleekin tuossa parin päivän päästä taas kotiani. 😉

  • Sonja

    Olen niin samaa mieltä tuosta että sellainen sovellus, joka ilmoittaa kaikista lähistöllä olevista tapahtumista olisi tervetullut! Tänäänkin olin työporukan kanssa kaupunkipiknikillä lounaalla, ilmainen rento tapahtuma jonka yhteydessä esitettiin mm. katutaidetta ja paljon muuta. En usko että olisin huomannut että tällainen tapahtuma on, ellei työkaverini olisi siitä vinkannut..
    Ja onnea tulevasta kummilapsesta! Itselleni syntyi eilen ensimmäinen kummilapseni, ihanaa! <3

    • Miia

      Moikka Sonja! Tuostakin jos olisin tiennyt, niin olisin siellä jo. Harmi! WAU, onnea ensimmäisestä kummilapsesta! <3

  • Jansku

    Hei Miia.
    Olen lukenut blogiasi jo aika kauan ja olit ehdoton suosikkini ensitreffit alttarilla ohjelmassa.
    Pitkään on jo tuntunut siltä että pitäisi sanoa jotakin mutta en ole vain saanut aikaiseksi.
    Ihailen sinua paljon. Oma äitini menehtyi myös kun olin pieni ja ihailen sitä miten vahva, lämminhenkinen ja hyväsydäminen ihminen sinä olet vaikeuksista huolimatta.
    Jaksat aina uskoa että eteenpäin mennään. Olet vähän niinkuin minun idolini. 🙂

    Älä välitä ilkeistä kommenteista joita sinulle tulee.
    Ihmiset ovat ajattelemattomia ja luulevat pelkästään blogiasi lukemalla ja ohjelmaa seuranneena tietävänsä asiasi sinua paremmin.
    Rakkautta ei voi pakottaa. Mutta jokainen rakkaus opettaa jotakin.
    Toivon että vielä löytäisit elämääsi ihmisen joka pysyy kanssasi ja jonka kanssa sinun olisi hyvä olla.

    Kaikkea hyvää sinulle Miia ja ihania hetkiä elämääsi. 🙂

    • Miia

      Voi kiitos Jansku ihanasta kommentista! 🙂 Uskon, että vaikeudet ovat usein kasvun paikka ja jos ne oikein käsittelee niin silloin kasvu on oikeaan suuntaan. Ja kyllä eteenpäin mennään – mikä tässä on ollessa, kun asumme maailman parhaimmassa maassa. Kaikki on vaan itsestään kiinni. 🙂 Toivon sulle kaikkea hyvää ja jos törmäillään niin tulehan juttelemaan. 🙂

  • Anni

    Iiiso kiitos tosta Tattoo show-vinkistä! En ollut aiemmin kuullut koko tapahtumasta, mutta sun ansiosta tajusin ostaa lipun ja pääsin katsomaan sitä upeaa esitystä 🙂 Toivottavasti sullakin meni eilinen ilta mukavasti.

    • Miia

      Wautsi! Ihanaa kun bongasit idean mun blogista. Oli kyllä hieno ilta. Harmi, että ainakin meidän yöäriviin äänentoisto oli onneton ja laulajien äänet oli pelkkää puuroa. Muuten hieno show. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram