Toivepostaus: Mitä ja miten pakata käsimatkatavaroihin

22.06.2015

Matkalaukussa lentokoneeseen

Olette kovasti toivoneet postausta pakkaamisesta lennolle – siis mitä ottaa mukaan matkustamoon? Miten pitää tärkeimmät tavarat käden ulottuvilla ja mitä muuta tarvitsee mukaan?

Itselleni ilmailualan ihmisenä on tärkeää, että sujahtaminen omalle paikalle onnistuu nopeasti. En halua jäädä kaytävän tukkeeksi ja siksi istahdan kiltisti omalle paikalle ja laitan kaikki käsimatkatavarani edessä olevan istuimen alle. Miksi muuten kaikki aina yrittävät tunkea ne pienimmätkin jutut hattuhyllyyn? Omasta mielestäni on kiva, kun kaikki on kokoajan kädenulottuvilla.

Itselläni pakkaustoimet vaihtelevat kovastikin kohteen mukaan. Viikonloppupyrähdykselle en ota mukaan mitään muuta kuin perässä vedettävän pienen matkalaukun ja pienen crossbody-laukun – ei mitään ruumaan menevää. Kaukolennolle matkustamoon pääsee seurakseni myös Longchampin uskollinen matkakaveri/laukku, koska se menee pieneen tilaan ja toimii tarvittaessa rantalaukkuna. Silloin perässä vedettävä jää kotiin ja ruumaan menee iso matkalaukku.

Islannin reissu oli sen verran erilainen, että ruumaan meni rinkka ja selässäni keikkui villin oranssi reppu. Matkustan aina pienellä tavaramäärällä. Kyllähän sitä tavaraa on myynnissä muissakin maissa, jos jotain sitten uupuu.

P1070470

Yllä olevassa kuvassa on kaikki, jotka haluan pitää käden ulottuvilla. Inhoan sitä, kun ison laukun pohjalle katoaa puhelin, passi ja muut tärkeät tavarat. Luulen aina, että olen hukannut jotain. Silloin mielen valtaa hetken paniikki. Ei kivaa. Nämä TOP 4 tavarat nappasen siis pieneen crossbody -laukkuun:

  1. Passi – hmm, ehdottomasti tärkein.
  2. Puhelin – Ja näillä kahdella pärjää jo todella pitkälle.
  3. Rahapussi – Nyt olisikin reissukamat paketissa. Muuta ei tarvita.
  4. Kuulokkeet – Okei, musiikki pelastaa tilanteessa kuin tilanteessa, rentouttaa ja tuo oikeanlaisen reissufiiliksen. Spotifyn offline-listat korville ja matka voi alkaa.

P1070461

Isompaan matkakaveriin menee seuraavat tavarat:

  1. Kamera – pienikokoinen Panasonicin Lumix GX1 minijärkkäri. Linssinä toimii valovoimainen pannarilinssi, koska se ei vie paljon tilaa. Joku joskus sanoi, että paras kamera on sellainen, joka on mukana. Olen täysin samaa mieltä ja pienikokoinen lähtee helpoiten mukaan. Haaveissa on kuitenkin toinen linssi, jossa olisi zoomia, valovoimaisuutta ja kalansilmää. Kallis? Oh jes!
  2. Niskatyyny – Aaah! Loistava keksintö. Kuka niillä koneen tyynyillä mitään tekee varsinkaan käytäväpaikalla? Pää siinä keikahtelee joka suuntaan kuin milläkin pienellä hevarilla. Lisäksi mukana on aina jättihuivi, joka toimii myös vilttinä.
  3. Aurinkolasit – must look cool when travelling! 😉
  4. Lomalukemista – Pidän hörhökirjoista, jossa kerrotaan mm. enkeleistä. Tositarinat ja vähemmän tositarinat, kuten Twilight (iik!) uppoavat.
  5. Protskupatukka – nälän yllättäessä paras snäkki, joka löytyy kuitenkin aina reissun jälkeen laukun pohjalta liiskaantuneena.

Alla olevassa kuvassa on Islannissa käyttämäni reppu. Etutaskuun mahtuivat omat TOP4 tärkeimmät jutut ja siksi reppu onkin kaikista laukuista helpoin – taskuja riittää.

P1070463

 

  • lena / london and beyond

    Tää oli hauska juttu. Mua kiinnostaa aina ihan älyttömästi miten muut pakkaa. 😀 Mulla on kans tuo sama Longchamp usein käytössä, nyt viikonloppureissuille on tullut mukaan North Facen söpö pieni Duffel-laukka. Kaukolennoilla Longchamp on mainio ja iso laukku ruumaan, noilla pääsee jo pitkälle. Mä aina Matteolle sanon että kun on passi ja lompakko mukana niin aika kauas pääsee. Mutta olisihan se puhelinkin kiva olla mukana. 😀

    • Miia

      Kiitos Lena! Longchamp on paras, mutta nyt taitaa mukavuudenhaluisella mennä jo kohta reppu sen edelle. 😀

      • Fevejii

        Oli pakko käydä ostamassa tänään Longchamp itsekin (edeltävä meni rikki parisen vuotta sitten). Toimii hyvin varalaukkuna reissussa ja lähtee huomiselle lennolle käsilaukuksi mukaan – mahtuu välipalapatukat, kirjat ja arskat hyvin kaikki yhteen kassiin 🙂

        • Miia

          Heippa! Ehkä me nähdään siis huomenna kentällä. 🙂 Nuo Longchampit on niin käteviä klassikkoja reissulaisen elämään. Kivan näköisiä, muttei liian hienoja.. jos nyt vähän reissussa rähjääntyy. 😉

  • Henna

    Hmm… olen viime aikoina innostunut vielä entistäkin enemmän kuvaamisesta (kiitos Instagramin), että aloin juttusi luettua miettimään erillistä kameraa. Tällä hetkellä matkustan vain puhelimen kanssa. Toisaalta olen minimalistinen reissupakkaaja ja kamera olisi vain yksi raahattava lisää. Vai pitäisiköhän hankkia joku superisti parempi kamerapuhelin…
    Kivaa kun on tulossa Islanti-juttuja. Se on ihan huippu!

    • Miia

      Kamera hommelit on melko kallista puuhaa ja aina kaikkeen tarvitsee oman linssinsä. Itselläni tuo pieni linssi ei sopinut ollenkaan luonto kuvaamiseen, koska se on tarkoitettu enemmänkin hämärässä pienempien kohteiden kuvaamiseen. Kovasti haluasin uuden linssin, mutta tällä Islannin reissulla huomasin, kuinka hyvä tuo uusi Samsung on kuvatessa luontoa. Niitä kuvia on tulossa vielä tänne blogin puolelle. Voin siis lämpimästi suositella tuota uutta Samsungia. Pääsee melkosta paljon halvemmalla, kuin kunnon kameran ja linssien hankkimisessa ja lisäksi se on pieni. 🙂

  • Juuli

    Minä ainaki oon aina luullu, et käsimatkatavarat täytyy laittaa sinne hyllylle 😀 Hyvä että nyt sain tietää ton, ku sitä tosiaanki kaipaa tavaroita siihen käden ulottuville.

    • Miia

      Heips Juuli! Ainoastaan exit-paikoilla kaikki pitää laittaa ylös. Olipa siis hyvä, että sanoin tämän. Ehkä moni ei sitä tiedä, koska usein tunkevat kaiken hattuhyllyyn. 🙂

  • Tiina

    Hei, olipa monta hyvää vinkkiä. Millainen tai lähinnä mitä materiaalia oleva huivi olisi paras? Mistähän tuollaisen ison huivin löytäisi?

    • Miia

      Kiva kun näistä oli apua. 🙂 Mä en itseasiassa tiedä mitä materiaalia tuo mun huivi on. Jotain sekoitetta. Tykkään siitä niin kovasti, kun sen on iso muhkea huivi kaulan ympärillä ja koneessa jättimäisen lämmin peitto. Omani on hulluilta päiviltä parisen vuotta sitten ja merkkiä Selected.

  • Viola

    Hehei, hassua, oon haastatellut tuota postauksessa näkyvän kirjan kirjailijaa Eben Alexanderia 🙂

    • Miia

      Oho! No todella! Varmaan ihan huikea tyyppi! En oo päässy vielä kirjassa loppuun, mutta pitkästä aikaa sellainen kirja, jota tämä kirjanirsoilija jaksaa lukea. 😀

  • Jenna

    Mä en matkustakaan muuten kuin käsimatkatavaroilla. Yli 2 viikon reissuille lähtee kyllä rinkka mukaan. Tuommonen niskatyyny multa vielä kyllä puuttuu 😉 Söpö kuin mikä.

    • Miia

      Oho! Sä oot kyllä mestaripakkaaja. 😀 Parin päivän reissut mullakin menee pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta ei yli viikon.

      • tirlittan

        Meillä matkustetaan passin, lompakon, kameran ja tärkeiden papereiden (hotellivaraukset) voimin. Kaiken saa periltäkin 😉 Mieheni on matkustanut näin jo yli 10 vuotta ja nyt me perheenä jatkamme samaa linjaa.

        Ja matkat kestää meillä poikkeuksetta 3-5 viikkoa riippuen kohteesta…

        • Miia

          Ooh! Kuulostaa ihanan vapauttavalta! 🙂

  • Jenni

    Hei! Voisitko antaa vinkkejä hyvästä matkalaukusta? Hakusessa olisi iso 90-120litrainen, mahdollisimman edukas mutta kestäväksi todettu. Onkohan tuollaista olemassakaan…. 😀 Onko sinulla kokemuksia esim. delseyn laukuista?

    • Miia

      Heippa! Voi kun oon niin huono näissä. Omani on tuolla varastossa ja en edes muista minkä merkkinen se on. Kannattaa kuitenkin investoida kerralla hyvään, niin kestää pidemmän aikaa. Näin olen ainakin oman laukun kohdalla huomannut. Hyväksi olen kyllä todennut nelipyöräisyyden, mutta veikkaan, että jatkossa kanssani kulkee enemmänkin rinkka. Sen kanssa on niin paljon helpompaa ja tulee pakattua vähemmän mukaan. Toivottavasti löydät hyvän matkalaukun. 🙂

  • Sinni

    On totta, että on kiva matkustaa pienen tavaramäärän kanssa, mutta itse kyllä otan käsimatkatavaraan myös kosmetiikkaa (meikit,aurinkorasvat, puhdistusaineet yms.) ja lisäksi vaihtovaatekerran.. nimittäin minulle on kerran käynyt niin, että ruumaan mennyt matkalaukku joutuikin hukkaan, ja sain sen vasta parin päivän kuluttua. Varsinkin jos on jatkolento, niin ruumaan menevä laukku saattaa helposti joutua hukkaan yhteyksien välillä, ja silloin on kiva kun käsimatkatavaroissa on välttämättömyydet eikä tarvitse heti lähteä ostoksille.

    • Miia

      Hei tuo on muuten hyvä. Unohdinkin itse lisätä, että meikit kulkee mukana. Ne vasta onkin kalliita, jos laukku hukkuu.

  • Emmi L.

    Oon varma, että ollaan käsimatkatavarapakkauksen sielunsiskoja 😀 Tää olis voinut olla kun omalta näppikseltä! Eniten mua kanssa ihmetyttää miks kaikki pitää tunkea sinne ylähyllylle, koska mä ainakin kanssa haluan kaivella niitä tavaroitani ja käyttää niitä!

    Emmi L.
    http://happyfeetingblogi.blogspot.com

    • Miia

      Hih! Läpsyt sille! Ja terkut Roomasta. Kaikki tavarat oli kiltisti edessä olevan istuimen alla. 😉

  • Sara

    Hei!

    Tosi hyvä postaus! 🙂 usein matkustamiseen liittyy niin monta kysymystä mutta vastaukset ei aina löydy netistä niin helposti, tässä tosin kivasti vastaus muutamaan 🙂

    olisin vielä kysynyt että saako matkustamoon ottaa pienen vedettävän laukun lisäksi pienen käsilaukun jossa pitää juuri nämä kaikki tarpeelliset pienet jutskat, vai saako käsimatkatavara olla pelkästään se itse vedettävä laukku…. toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.. 😀

    • Miia

      Heippa! Ymmärsin mitä tarkoitit. 🙂 Se riippuu paljon lentoyhtiöstä. Esim. Ryanairilla ollaan ainakin todella tarkkoja, että matkustamoon saa ottaa vain yhden laukun. Yleensä kyllä perässä vedettävä ja käsilaukku pitäisi olla ok. 🙂

  • Minna

    Minkäkokoinen tuo Longchamp on? Mulla on yksi olan yli kannettava Longchamp.

    • Miia

      Voi ei, kun en muista. Sellainen kuitenkin mihin mahtuu kunnon kokoinen läppäri. 🙂

  • Hanna

    Hei!
    Itseäni mietityttää se, että mitä tarkoitetaan pienellä käsilaukulla 😀
    Useimmiten lentokoneeseen saa ottaa käsimatkalaukun ja pienen käsilaukun. Käsimatkalaukun koko ilmoitetaan aina, mutta pienen käsilaukun kokoa ei. Näin naiselle pieni laukku ei välttämättä oikeasti tarkoita pientä laukkua, joten olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi asiasta 🙂

    • Miia

      Heippa Hanna! Onpa hyvä kysymys. Vastaan tähän nyt matkustajan näkökulmasta, koska jokaisella lentoyhtiöllä on varmasti omat sääntönsä (esim. Ryanairilla hyväksytään vain yksi matkatavara). Näen usein business-miehillä perässävedettävän matkustamokokoisen laukun ja siihen lisäksi vielä läppärilaukun. Mielestäni tätä voisi käyttää ehkä hyvänä sääntönä. Jos menee pinei käsilaukku läppärilaukkua isommaksi niin silloin se on omasta mielestäni jo toinen käsimatkatavara. Sain kerran huomautuksen portilla, kun olin matkustaja, että minulla ei saisi olla kuin yksi matkatavara. Mukanani oli kasi samankokoista isompaa “käsilaukkua”. Sellaiset “tote”-laukun kokoiset. Tähän kysymääsi asiaan ei varmasti kukaan muu osaa vastata hyvin kuin lentoyhtiön asiakaspalvelu. 🙂

      • Henna

        Kiitos vastauksesta! Ja totta, jos läppärilaukun saa ottaa, niin varmasti samoissa mitoissa oleva käsilaukkukin käy 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram