10 maailman erikoisinta hotellia

04.06.2015

En voi tarpeeksi hehkuttaa sitä, että kohta alkaa loma. Ulkomailla ja kotimaassa lyhyempiä työsuhteita tehneenä tämä on elämäni ensimmäinen palkallinen neljän viikon loma. Kohta alkaa rinkat täyttyä ja viimeiset suunnitelmat kuroontua kasaan. Tänä kesänä käydään kahdessa maassa, jotka molemmat alkavat I:llä. Islanti ja Italia. Sitä ennen on kuitenkin aika unelmoida.

Kokosin kasaan kymmenen mielestäni erikoisinta hotellia ympäri maailmaa. Hotelleja on rakennettu mitä oudoimpiin paikkoihin ja toinen toistaan upeampaa on tarjolla. Juniin, lentokoneisiin, vuoriin ja puihin on kaiverrettu ja pystytetty vaikka minkälaisia majoitusvaihtoehtoja. Puhumattakaan Afrikan luksus-safarimajoituksista tai Las Vegasin hienouksista. Tähän keräsin kuitenkin niitä outouksia ja erikoisuuksia epämääräisen sekavassa järjestyksessä. Nauttikaa ja unelmoikaa!

1. Propeller Island City Lodge, Saksa

Aloitan ehkä oudoimmalla majoituksella ikinä. Huoneita on teemaltaan monta erilaista ja tässä niistä muutama. En tiedä haluaisinko nukkua yöni arkussa tai muissa psykedeelisissä huoneissa. Tässä kuvia kaikista oudoista huoneista. Majoituksen hinta pyörii siinä 100€/yö. Eli ei kun matkaan!

symbolroom1l1 11.propIslandCityLodge-BGDAFW-1680x1050 Propellerislandcoffin

2. Hicksville Trailor Palace, Kalifornia, Yhdysvallat

Tämä hauska motelli keskellä Kalifornian aavikkoa toimii aurinkovoimalla. Täällä kannattaa unohtaa sana luksus ja kylpyhuone pitää jakaa muiden vieraiden kanssa, mutta hei – sitähän se leirintäalue-elämä on.

IMG_7967-1024x682

3. Hotel la montana magica, Chile

Unohtumaton ja taianomainen kokemus keskellä metsää.

Hotel-Montana-Magica

4. Attrap’Rêves, Ranska

Vietä romanttinen yö luonnon helmassa ja omassa kuplassasi rakkaasi kanssa. Unohda tavallinen telttailu, koska tämä kupla lupaa yön ilman ötököitä ja kosteutta oman suihkun ja vessan kera. Sisustuksenkin voi valita itse!

Attrap-Rêves-Bubble-Hotel-in-Bouches-du-Rhone-France-5

5. Poseidon Undersea Resort, Fiji

Hotelli, jota on rakennettu jo 14 vuotta. 150 000 vierailijaa on jonossa, mutta hotelli ei ole vielä edes valmis. Erikoisinta tästä tekee sen, että hotelli on lisätty jo moneen ränkking-listaan, vaikka kukaan ei ole vielä päässyt siellä majoittumaan. Yksi asia mietityttää – mihin juokset pakoon tulipalon sattuessa, kun hotelli on meren pohjassa.

Poseidon-Undersea-Resort-Fiji-Islands-price-cover

6. La Balade des Gnomes, Belgia

Jo heidän nettisivutkin ovat täynnä satua ja taikaa! Miltä tuntuisikaan nukkua yö satumaailmassa troijan hevosen sisällä tai menninkäisten huoneessa.

13 assets-2013-Mythical_The___Cheval_de_Troie____Trojan_Horse__suite_at_the_magical_La_Balade_Des_Gnomes_hotel_in_Belgium_568812245

7. Hotel Au Vieux Panier, Ranska

Tämän hotellin huoneet vaihtavat ulkonäköään kerran vuodessa eri taiteilijoiden suunnittelemana. Jokaisella huoneella on oma ainutlaatuinen lookkinsa.

Au-Vieux-Panier-Hotel21

8. Taj Lake Palace, Intia

Todellinen kuninkaallinen “get away” Intian Udaipurissa.

Taj Lake Palace, India tourism destinations

9. Monte Bianco, Italia

Todella eksoottinen paikka ja huikeaa luksusta vuorikiipeilijöille. 9300 jalan korkeudessa Italian alpeilla Mont Blancin kyljessä sijaitsee hotelli, joka on viety paikoilleen helikopterilla. Ken tietää onko kyseinen hotellihuone tipahtanut vuoren rinteeltä, koska en löytänyt tietoa siitä miten huoneen voisi varata.

article-2071704-0F19C3B800000578-637_634x514

10. Treehotel, Ruotsi

Naapurimaamme ei todellakaan jää kakkoseksi erikoisten hotellien suhteen. Tässä yksi heidän erikoisemmista. Voit valita yön ufossa, lasikuutiossa tai vaikkapa linnunpesässä.

188_ufo_exterior3_a 900_birds_nest_exterior_2a 1294840180-8304-001-1000x670

 

 

  • Saana

    Tähän erikoisten hotellien listaukseen kuuluisi ehdottomasti myös upea kotimainen hotelli Kakslauttanen Saariselällä, Lapissa! Majoituspaikkoina toimivat esimerkiksi kokonaan lasiset iglut Lapin lumisen maiseman keskellä. Vaikka itseäni ei lapinmatkailu juurikaan innosta, nuo igluhotellit talvisine pakkastähtitaivaineen ja revontulineen haluaisin kokea.

    Niin että kyllä meiltä itseltämmekin löytyy, elämyksiä ei aina tarvitse hakea maan ääristä asti 🙂

    • Miia

      Tuo on kyllä totta. Tästä idea näihin lähtikin. 🙂 Huomasin ikäväkseni lopulta, että igluhotelleja on maailmalla PALJON ja toinen toistaan upeampia. Jäi ehkä meidän omamme hieman niiden varjoon. Päätin siis jättää kaikki iglu-majoitukset pois listalta. Kuitenkin oot kyllä oikeassa – ne Suomen iglut on hienoja ja sinne haluaisin. 🙂

      • anna

        http://www.snowvillage.fi/fi/lumihotelli/

        Igluhotellien lisäksi meillä Suomessa on myös lumihotelli, mikä on upea – täynnä jää ja lumitaidetta. Jokainen huone on erilainen, lisäksi on myös kirkko, baari ja elokuvateatteri… Kokemus jo pelkkä vierailukin, yöpynyt en ole 🙂

        • Miia

          Tuo on kyllä totta. 🙂 Mahtava kokemus varmasti. Näitä löytyy paljon myös ulkomailta, mutta miksi lähteä meta edemmäs kalaan. 🙂

  • Saana

    Linkki kyseiseen Saariselän hotelliin liittyen unohtui edellisestä kommentista. Eli tässä:

    http://www.kakslauttanen.fi/fi/majoitus/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram